- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papa18
tag
-
Grave_444
nagyúr
-
Pet84
tag
-
válasz
ittakary #27571 üzenetére
Volt 6950em és 5870el is játszottam. Új játékokban simán jobb a 6950,stabilabb az fps(szvsz már ezért megéri) és akkor +1GB ram is jól jön
Seeder: 2GB jobb,mert van pár játék már ahova 1GB kevés élsimítással. Ha nagy mértékben húzod akkor persze rövidebb lesz az élettartama,de nem jelentősen és nemhinném,hogy 5-10 évig használnád. Ha 5-8k-t ráfizetnél aztmondom megéri ,de 2GB parasztvakítás kicsit,mert ahova kevés 1GB memória ott a gpu ereje már rég elfogy a 6950/70ben
-
válasz
ittakary #27527 üzenetére
Jahm énis ajánlom a 6950t,jól meghúzva tud csodát művelni. GTX480 nem győzött meg éppenséggel,mert volt nálam tesztelésre egy a 6950/6970 után és az elöbbiek 10ből 7 játékban jobban voltak, de az nVidia végig kiegyensúlyozottan adta az fps-t. Barátom most cserélte le az 5850t és megérte cserélni
-
HSM
félisten
válasz
ittakary #27508 üzenetére
Nevetségesen sok pénzt? 35-40K apróban. Alapon is kb pariban van a 6870-el, ellenben sokkal de sokkal tuningosabb. Az enyém simán megy 850/1200-at, ahol azért már "kicsit" veri a 6870-et, azt meg tuningolni se tudod. De ha ez nem lenne elég a verésből, feltekert hűtéssel a 930/1200 is megvan, ott meg aztán nincs vita, az 1440 shader eldózerolja a 6870 úgy ahogy van. És nem az én kártyám az egyetlen, ami hasonlóan szépen megy. Az, meg hogy tesszelálásban jobb sokkal a 6870... Van pár játék amit játszom, és még sehol nem kellett visszavennem a tesszelálást, a metro2033-ban sem.
(#27517) Grave444: Le kell kapcsolni a ADOF-ot, AAA-ra kell tenni az élsimítást, és így már DX11 VH-on szépen fut 850/1150-re húzott 5850-en. Én így játszottam végig, talán két jelenet van, ahol 25FPS környékére vagy az alá esett, de a képi élmény kárpótolt, azért nem is lett játszhatatlan így.
(#27507) djculture: Nem mindenben gyengébb. Sokkal kevesebbet fogyaszt, és ahhoz képest nem annyival lassabb. De nyilván az újdonság varázsa miatt még vastagon elkérik az árát. Én a 7800-akon röhögtem 70 meg 100 000-ért, hát mit mondjak, finoman szólva nem voltam elájulva tőlük így az 5850-em szűk 40k-s értékéhez viszonyítva.
Egyedül a zerocore 3W-os idle fogyasztás miatt piszkálják a csőröm, tervezek egy Z77-et, ott azért nem volna rossz móka kikapcsolt VGA hűtéssel nyomni virtu-val, -10W fogyival... (Csendmániás vagyok...
)
De hogy 20K-nál többet nem vagyok hajlandó az 5850-re ezért ráfizetni, az is 1000%.... -
djculture
félisten
válasz
ittakary #27513 üzenetére
Az a baj a használt piacon most 20000+1 csaló van, nagyon bonyás most bármit kéz alól venni. Régen én is csak használtat vettem folyton de most abszolúte nem merek.
Nem is egy haver szívta meg mostanában, kaptak sütött kártyát meg kókányoltat azután mehettek a zsarukhoz meg önbíráskodhattak. Kinek hiányzik ez? -
Gaboman
nagyúr
válasz
ittakary #27456 üzenetére
Veled van gond öreg...
Attól hogy szar a szemed, ne kezdj el másokat oltani emiatt.
Lehetséges hogy hozzád öreg is vagyok!Normális hangnemben ha kérhetném, senki nem oltott senkit csak más véleményen vagyunk!
Ha meg másként nem megy sajnos számodra csak ilyen hangnemben akkor azt privátban! -
poj
tag
válasz
ittakary #27290 üzenetére
Hát nem mai darab a kártya... De még megállja a helyét szerintem. Pláne ahogy a többiek is mondták, 2 x 40e jobb mint 1x 140e
ricshard444: na igen, csak most cseréljem le?
ezért nem érdemes szerintem..
én amúgy sem vagyok a cf híve, egy gpu-s megoldást akarok, a 7970 már súrolja a dolgot.. -
poj
tag
válasz
ittakary #27271 üzenetére
Muhaha, hát akkor semmi nem elég..
Az elég nálam 2-3 darab 7970-es kártya lenne, amire éppen gyűjtök..
azért van mediumon minden, hogy ne 30-40 fps-sel menjen a game, hanem 60 fölött.. ennyi.. ugyanis így lehet játszani multiban rendesen.
Olyat szerencsére nem tapasztaltam, hogy belassult volna a kevés vram miatt a játék
-
poj
tag
válasz
ittakary #27268 üzenetére
Az mit jelent, hogy nem elég? Tehát miben nyilvánul meg?
Most ezt komolyan kérdezemÉn jelenleg 2 5870-el nyomom, mediumban, AA post high és 1920x1200-ban..
A játékélmény jobb 2 kártyával, mint egyel..odorgg:
Holnap este tudok csinálni neked tesztet, ha más meg nem előz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ittakary #26868 üzenetére
Vantage alatt nem oszt, nem szoroz a memória sebessége. Uncore számít, én meg amatőr módon megfeledkeztem róla, hogy SB-nél az uncore a memória szorzóval együtt mozog. De annyi baj legyen.
Attix82: 1.35v-t. AB ennyit enged alapból. Ugye még lehet utána is trükközni, de az 1.4v+ már nagyon sok lett volna.
-
Cole86
senior tag
válasz
ittakary #26874 üzenetére
Már jelentkeztek érdeklődők, sőt foglalni is akarták , itt nem ezzel van a baj, hanem a gyerek kijelentésével.. azt hittem ez világos..........
Attix82 : Toxicról beszélünk ugye, nem ref 5850ről.. igaz?
Boltban még 58ezer.. a többi a hirdetésben van. Toxicot meg csak tuningosok vesznek, ennyi
-
Repsol600
addikt
válasz
ittakary #26838 üzenetére
Én sem szoktam újrarakni a Win. Én nem vettem észre semmi gondod vele.
De ha ennyien írjátok akk megcsinálom, mert nekem már kb fél éve ugyan az a rendszer van fent és már volt pár kártya csere Nv is meg Amd is, sőt még 2 alaplap csere is.
A Win fájl frissítő is elég vagy formázás kell mindenképp? Mert így megmaradnának a progik, játékok stb... -
belaazallat
addikt
válasz
ittakary #26832 üzenetére
Felőlem újra telepítheted! De van egyszerűbb, kevesebb ideig tartó megoldás, de ahhoz gondolkodni is kell...
szerk:
Láttom Write only-módban vagy, majd ha átkapcsolsz folytathatjuk. Ahelyett, hogy engem ócsárólsz, és írod a begyöpösödött dumát, várnám a szakmai érveket...Jah, hogy az nincs...
Hali!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
ittakary #26832 üzenetére
van direkt VGA driver tisztító program is.
amúgy nekem is azt mondták, hogyha ATI-NV váltás van mindenképp tegyem újra az OS-t
-
belaazallat
addikt
válasz
ittakary #26829 üzenetére
A lassulást nem az NV driver okozza, hanem, hogy a Win teleszemeteli magát, meg mindenféle kieg program által felrakott egyéb szemét megfogja a gépet. Ez akkor is megfigyelhető, ha csak ATi/AMD driver van a gépen.
Egyébként csak gratulálni tudok az előző "szakmai" hozzászólásodhoz!
-
belaazallat
addikt
válasz
ittakary #26826 üzenetére
Már megint ez a idióta sztereotípia!
El lehetne már ezt felejteni!
Egyszerre is fent lehet a két driver, nem okoz problémát. Gondolj bele, van olyan, hogy valaki AMD-s kártya mellé NV kártyát használ "fiziksz"-re.Egyébként nálam is volt egyszerre fent ATI meg NV driver egyszerre és nem okozott problémát! 48órás lanparty alatt. Hibátlanul futott mind két karival az összes játék.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ittakary #26719 üzenetére
Szerintem még belefér, pont a 1Gb VRAM miatt, ami már kicsit kevéske.
más: A gyárilag húzott 5870-esek mekkora feszültségen üzemelnek, illetve melyik az az érték, ami még nem okozhat gondot a GPU-nak?
k.soma: Annak tényleg nincs értelme. Hiába lesz 2db 5870 -ed CF-ben, ha kifutsz a memóriából, akkor így is-úgy is képregény lesz.
VRAm terén nagyon alulméretezettnek találom ezeket, főleg ahhoz képest, hogy a 4890-ek is pont ennyit kaptak memóriából gyárilag.
-
k.soma
senior tag
válasz
ittakary #26713 üzenetére
3,8Ghz-es Phenom II X4 955-el high-médium beállításokkal, élsimítás, motion blur nélkül, 16x AF-el teljesen jól fut.
Más: fizetett hirdetés
-
-
rola636
csendes tag
válasz
ittakary #26611 üzenetére
Most jelenleg egy 9600GT erőgép fut, mivel a 9800GT zárlatos lett. Így ezek alapján hanyagolom akkor a vételt, de kéne valami videókártya ami itt 1440x900ban elbohóckodik nekem egy GTA4 esetleg 5el majd, az se baj ha szar grafon csak ne akadjon szarrá. Annyira nem létfontosságú a dolog mert én többnyire CS Sourceal játszom ott meg a 250-300 FPS így is stabil most /pillanat. Meg tudok venni egy 5870et 20 ezerért Sapphiret, elfér ott akár 50%on is menni, nem? ( vegyek ugyan ennyiért klasszisokkal rosszabbat?
)
-
rola636
csendes tag
válasz
ittakary #26608 üzenetére
Adsz rá pénzt?
Amúgy tervben van mindennek a megújítása a kártyákkal kezdenék, utána pedig jöhetne egy i7 2600k meg valami értelmes Asus lap kombó, de valahol el kell kezdeni. Remélem az 550-es táp kibírja. Kilátásban van egy Full HD 24'-es LG is csak hát Viktor nem könnyíti meg a helyzetemet.
-
-
gege71.hu
addikt
válasz
ittakary #26516 üzenetére
Tudom, hogy lehet kapni, ez mondjuk dec 31én és ma kissé kihívásokkal teli lett volna, de holnap veszek kettőt. Nem is állt szándékomban a 6 pinessel hajtani.
Ideiglenes megoldás, ami úgy látszik megmutatja, hogy biza a 8 pines csatlakozónak nyomós oka van ami a stabilitást illetikösz a tippeket
gege -
Zoo123
senior tag
válasz
ittakary #26491 üzenetére
Igen te vagy maximalista,
aki 1gigás kártyával akar eyefinityzni az szokjon hozzá hogy a grafikán butítani kell!
Még egyszer mondom: Én nem szándékozok 2db 1GB-os kártyával eyefinityzni, a kollégáim rágták a fülemet hogy nézzük már meg mit is tud, a 3db 24 colos Dell monitor adott volt így hát kipróbáltuk. Leírtam milyen eredménnyel, mindenki okulására.
A FullHD-ban kevés az 1GB ram témához meg azt tudom mondani, hogy ez csak kivételes eseteken igaz, Battlefield 3 FullHD-ban Ultrán 4x MSAA-n beszaggat, de 2xMSAA-n meg vajsimán fut. Aki ragaszkodik a 4x élsimitáshoz az fizessen súlyos 10 ezreket 2GB-os kártyákért, nekem megfelel a 2x élsimitás.
-
k.soma
senior tag
-
Speed®
titán
válasz
ittakary #26405 üzenetére
Annál azért valamivel többet hoz, de tény, nem kell óriási fejlődést várni.
Arra jó az egész, hogy Trémárkokban hülyülj egyet, aztán mehet alapra.SB..abban az esetben elégedettséggel tölt el, ha meguntad a tuningot..
De azért van egyéb szempont is, ami alapján nem olyan rossz így sem.
-az alapórajeles teljesítmény is brutál annak, aki 2 generáció távból vált
-az előző generáció tuningolt teljesítményét hozza, ~fele fogyasztással
-nagyon klassz a Quicksync és a megújult Turbo is korrektül működik..
-az IGPje is használhatónak bizonyul, 1333mas RAMmal 8500GT szintÖsszességében nekem bejön, főleg, mert jó áron váltottam /~ingyen ;p
Ráadásul megspóroltam egy tápváltást a vidkaricsere előtt, külön király.
Hosszútávon egyébként lehet előjön amiről beszélsz..akkor csere Ksra.
Z68ra mindenképp váltok, mert érdekel a Virtu és a Smart Response is.
Majd kiderül..ha épp arra látok jó rációt, "lefejlesztem" 2500Kvá..és OC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest