Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
Aprón megveszed, kipróbálod 1 hétig, ha nem jön be, akkor eladod. Nem buksz rajta szinte semmit (max pár ezret/kis időt, amíg el tudod passzolni)
Ha újonnan vennéd, akkor sokat bukhatnál rajta, ha nem jön be, de ha apróról veszed, akkor szerintem nyugodtan ki lehet próbálni
-
Dj Dekko!
őstag
Vigyázni kell a CFX -el, mert valahol lomhák együtt működni a kártyák.
Viszont ahol össze dolgoznak brutális teljesítményt kapsz, ahol meg sajnos nem megy a két mag, ott csak többlet fogyasztást és hőtermelést adnak a + FPS helyett.
Neked kell dönteni.
Én beválalnám!
Te Beválalod?! -
Cybertrone
veterán
Cfx-nél, és 2 magos vga-k nál mindíg megvannak az előnyök, és a hátrányok...
Előnyök:
-Hatalmas teljesítmény
Hátrányok:
-Nagyon erős driverföggőség... ( nnembiztos korán sem hogy mind a 2 gpu nyujtja azt amit kéne neki, és akkor ugy érezheted hogy kidobott pénz volt
-Fogyasztás
-Melegedés, nemcsak a vgak, hanem a környező alkatrészek is
-egy kártyán kevesebbet bukik idővel az ember mint kettőn...
Remélem segítettem! -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel a Catalyst vezérli a feszültséget, és a hozzájuk tartozó órajelfázisokat, így nyilván a BIOS-ból kiolvasott értéket lehetséges a programon belül változtatni, ám ez az érték a beállítottnál nem lehet magasabb, mert nincs honnan beállítani azt. Nem létező paramétert nem tud a vezérlés aktiválni.
A feszültségemeléskor a fogyasztás hatványozottan nő, 1,65 V esetén, 90-100 fokos lenne vízzel a kártyád, már ha üzemképes lenne, hiszen a TSMC gyártósorairól lekerülő chipek tűréshatára 1,4 V. A program által kiolvasott feszültség egész egyszerűen hirtelen halált eredményez. Ennek fizikai és kémiai okai vannak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A gond az, hogy itt a szoftverra hagyatkozunk, amikor nyilvánvaló, hogy a hardvernek nincs lehetősége a beállított feszültséget megemelni. A Powerplay aktiválhat az alapfeszültségnél kisebb feszültséget, de az is meg van szabva a BIOS-ban. Ahhoz, hogy a feszültség 1,65V-ra ugorjon hardveres szolgáltatás kell, amit egy beépített feszültség vezérlővel lehet elérni, ami nincs a Cypress-ben. A GF100-ban van ilyen, de ott is inaktív a funkció, mert nem működik jól.
(#13552) Sárpac: Még mindig szoftverről beszélünk. Ami abszolút nem garantálja, hogy megfelelő értékeket ad vissza a kiolvasás után. Gondolj a hőmérséklet diódákra. Valaminek 15 fokos a procija, 35 fokos melegben, a hűtőborda persze forró. Nyilvánvaló, hogy a szoftver tévedhet. A hardveres, műszerrel kivitelezett mérés a pontos. A szoftverre nem szabad hagyatkozni.
-
Robi BALBOA
őstag
Egyszer ezt nekem is megjátszotta a kari, de nekem "csak" 1,5v-ra nyomta fel, egyszer csak azt vettem észre netezés közben, hogy a kari 80fok a venti pedig ugyanúgy 20%-on mondom mi van nézem a feszt és látom, hogy 1,5v-on kavar, nekem vélhetően a Smart Doctor kavart be, letöröltem ezt a piszkot és azóta semmi gubanc.
Mondjuk terhelésnél mit kapott volna a kari, ha már alapból 80fok volt?! -
XoZ
aktív tag
Én már olvastam erről a problémáról külföldi fórumokon, akkor jöhet elő, ha több feszültség monitorozó program fut (pl. Everest + GPU-Z, Afterburner + GPU-Z): [link]. A probléma oka az lehet, hogy összeakadhatnak a feszültség kiolvasó parancsok, és feszültség állítás következik be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest