Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
válasz
czundermák
üzenetére
az van benne, és esélyes, hogy a tápcserénél meglazult mert a Chieftec ventije hangos volt ezért ment bele egy 460-as Cooler Master. de mindenképp szétszedem mert találtam egy kis lapos hőcsöves hűtőt amit csavarral kell rögzíteni.
-
-
cbmfan
senior tag
és 550 Wattos Chieftec tápot raktam bele mert más jobbat nem találtam, csak elég lesz

-
cbmfan
senior tag
válasz
3shae
üzenetére
és tényleg. nagy rezes stock van jelenleg rajta mert a kis mATX házamból kilógna az összes toronyhűtőm ami van, szóval nem húzom
viszont miért nem akar indulni akkor ha DDR400-ra állítom? 333-on simán megy.ment még bele egy Asus 6800XT, 2X1GB Kingston,, SB Live 5.1, 250GB Hitachi és 500GB WD Blue, Samsung DVD író és Lite-On DVD olvasó. mind SATA, ment még bele egy kétportos kártya, arra van rádugva az olvasó és a WD. képek hamarosan

(ha már ráérek és kaptam néhány jó állapotban lévő házat unaloműzésnek legózok. és nem beszólni, hogy nem korhű, proci miatt amúgy sem az.)
-
cbmfan
senior tag
korábban olvastam, hogy ment Q6600 ASRock 775i65G-ben. kellett valamit mókolni vagy simán ment az utolsó BIOS-szal?
-
cbmfan
senior tag
legóznám következőt, az alap egy Rage Fury MAXX lenne. mi legyen mellette? BE6-II-re gondoltam, van egy 800/100 PIII Slot 1 fölösben, mellé 768MB RAM, hasonló HDD, de tuti működő SCSI CD/DVD olvasó már egy darab sincs csak Plextor és Yamaha CD írók.
-
cbmfan
senior tag
ez is S370 átalakítóban van. poén az, hogy pont tartja álló táp, így nem tud elmozdulni
legnagyobb Slot 1 amit találtam 900 és 933 volt, ezrest én is szeretnék, 1066-os meg városi legenda szint.2002-ben már 1.3 GHz-es TuaCerkám volt, TUSL2-C lapban. körítés még maradt a 384MB RAM és V5 5500.
közben jött pár privát, hogy eladó-e, de nem
Legózzatok magatoknak ti is! 
-
cbmfan
senior tag
olyat csináltam amit már ezer éve nem: összelegóztam egy komplett gépet. Asus P2B, PIII 1 Ghz (10X100 MHz FSB, nem 7.5X133), 2X256MB Hynix, Voodoo3 3000 (plusz venti, ne főjön meg), AWE64,valami intel 10/100 LAN, Adaptec 2940U SCSI kártya rádugva Yamaha CRW6416S és Pioneer DVD-305S, Quantum LCT20 10.2 és 40GB, Chinon FZ-357 floppy, Achme 250W táp. két napba telt amíg összevadásztam hibátlanul működő elemeket, összeraktam és teszteltem, de megérte

-
cbmfan
senior tag
i815 integrálttal is lefutott 2001 gond nélkül, ha jól emlékszem 4 Megával.
-
cbmfan
senior tag
újabb anomáliát hoztam nektek. van ötletetek, hogy konkrétan mi ez a kártya? POST képernyő nincs, Win98 betöltött, de drivert nem tudok telepíteni anélkül, hogy beazonosítanám. GPU-n matrica van amit nem szedek le emiatt.
nagyobb méret -
cbmfan
senior tag
srácok, van ötletetek, hogy AWE32 bal oldala miért halkabb?
-
cbmfan
senior tag
lenne valamelyikőtöknek működő Win9X drivere Sound Blaster 16 MCD CT1750 kártyához? amiket találtam nem működnek.
-
cbmfan
senior tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
amin már csak PCIe van az nem retro
és elvetemült ötlet: USB-s winyóra próbáltad telepíteni? aztán kiveszed házból és berakod, bár lehet, hogy ugyanaz lenne a vége. -
cbmfan
senior tag
mindenem is tele Macronix chipes Rush kártyákkal... van hat különböző, és egyik sem akar működni. WinME korábban telepítve befagy töltés közben, azzal telepített ME, 98SE, 95 OSR2 driver telepítés után. végigpróbáltam az összes drivert amit találtam, van erre valami ötletetek?
-
cbmfan
senior tag
illetve még egy kérdés, egyik AWE32 bal oldalon alig szól, jobb oldal sokkal hangosabb, lehet kezdeni vele valamit?
-
cbmfan
senior tag
-
cbmfan
senior tag
ismét mókoltam BIOS-t, most az áldozat egy Amptron PII-3100 volt ami csak 66 MHz FSB-s PII procival és Celeronokkal volt hajlandó elindulni. beleraktam újabb PII és PIII Katmai mikrokódját, így már 100 MHz FSB-sek is mennek benne. az eredeti BIOS 128kb volt de mivelhogy nem fért volna bele ezért 256kb-os lett, így EPROM-ot is cserélni kell. feltöltöttem ide, talán jól jön még valakinek. viszont VRM miatt Coppermine nem megy benne sehogy, hiába próbáltam SlotKet átalakítóval, akkor is csak nullák voltak POST kártyán.
-
cbmfan
senior tag
esetleg sósav és kockacukor... (aki tudja, hogy miben volt ez kap egy piros pontot
)hasonló állapotban lévőt desztillált vízben áztattam egy napig, fogkefével lesikáltam majd áttöröltem alkohollal, hogy leszedje ami még ragaszkodott. nem mondom, hogy olyan lett mint az új, de sokkal tisztább lett.
-
cbmfan
senior tag
plusz infó: csak 66 és 100 MHz FSB, a lap nem támogat 133 MHz-es procikat.
-
cbmfan
senior tag
Daewoo CB641X-BX lap nem ismerte fel Coppermine procikat ezért mókoltam hozzá mikrokódokat beillesztve. működik, berakom ide, hátha jól jön valakinek a jövőben.
-
cbmfan
senior tag
hajaj, rengetegszer potyogott már le nálam az a laza vacak
azzal kezdem ha nem indul ha láttok ilyen jumpert lapon. kaptam egy szeretetcsomagot mindenféle átlag vackokkal, javarészt P4 és C2D lapok, low-end VGÁ-k, erre előtúrom a kupac mélyéről ezt:
hohó, aranyér a medvecsapáson!
már megérte, hogy jött az egész.
-
cbmfan
senior tag
QDI BrillianX 8V lap utolsó bios-a nem ismeri fel és lefagy nagyobb Coppermine procikkal ezért mókoltam hozzá mikrokódokat áthelyezve BH6-ból amit itt találtok. működik, de azért ajánlott másik chipbe égetni először.
-
cbmfan
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
az lehet, de nekem USB port kellett volna egérhez vagy pendrive-hoz.
-
cbmfan
senior tag
előtúrtam kártyákat, cardbus mind... akkor ez felejtős.
-
cbmfan
senior tag
ezt figyeljétek, mit lőttem ma:
X1800GTO tesztpéldány
chatgpt ezt írta róla:
A zöld matrica alapján ez nem is sima ES/QS, hanem “NON-QUALIFICATION SAMPLE”, vagyis a “fejlesztés közbeni, elutasított revíziós mintadarabok” egyik verziója – ezekből a legkevesebb készül. Egy AnandTech fórumon említik, hogy mindössze 150 engineering sample szivárgott ki, amelyek közül csupán 30 volt működőképes.
ez hibátlanul működik
ekkora mákom még sosem volt, pedig lőttem már pár ritkaságot
-
cbmfan
senior tag
"mindig lefagy, nézd már meg!"
-
cbmfan
senior tag
utóbbi pár napban felgyűlt lapokat teszteltem. adott egy P4P800 Deluxe, 3.2 GHz-es Prescott-tal nem indul, C2 hiba, csak a szokásos. beraktam valami kisebbet, BIOS frissítés, 1021, indul, hurrá. 3.2 vissza, Zalman hűtővel vagy egy órát szenvedtem mert csak rövidebb csavart találtam és állandóan elmászott a pánt. kész, indítom, C4... feladom, elegem van mára ezekből.
viszont S370 foglalatot hogy tudom szétszedni úgy, hogy ne törjem darabokra? TUSL2-C úgy néz ki mintha földből ásták volna ki, lepucoltam, viszont csak nullák vannak POST kártyán. foglalat nyitásánál hallatszik recsegés mintha tele lenne homokkal, kipucolnám azt is.
-
cbmfan
senior tag
adott egy Shuttle HOT-649A lap, dual Slot 1, kb. mint P2B-DS. két PII 450-nel hibátlanul megy viszont ha két PIII 500 vagy 550 van benne már a betöltés közben lefagy Win 2k és XP. elvileg működnie kellene, BIOS frissítés, másik VGA, HDD megvolt, van valami ötletetek rá?
-
-
cbmfan
senior tag
olyan dologba futottam bele mint még soha és felcseszte az agyamat nem kicsit. adott egy Giga 6BXDS dual S1 BX-es lap, két PIII 700 procival aminél nincs PS2 billentyűzet Win 2k és XP alatt utolsó F1 BIOS-szal. BIOS, DOS, 98SE, ME, Live Linux alatt működik gond nélkül, csak NT alapú rendszerrel nem. próbáltam 1.06, 7 és 8 BIOS-t, ezeknél működik, csak nincs mikrokód és be van lassulva az egész. USB billentyűzettel gond nélkül működik, próbáltam több HDD-t, SSD-t, telepítettem rájuk többször, ugyanaz. örülnék valami ötletnek mert én már feladtam.
-
cbmfan
senior tag
ISA hangkártyákat teszteltem volna egy Giga BX2000 lapban, erre ezt csinálja. van rá valami ötletetek, hogy miért? próbáltam másik tápokkal, ugyanaz.
-
cbmfan
senior tag
lenne valamelyikőtöknek Abit BE6-II laphoz HPT366 driver floppyja? kaptam egy dobozost mindennel együtt és csak ez hiányzik ezért kérnék egy szkennelt képet lemezről, hogy tudjak nyomtatni címkét.
-
cbmfan
senior tag
ismertek valakit aki mer alaplapot javítani? adott egy Asus CUV266-D, dual Pentium III lap DDR-rel. LED világít de nem hajlandó elindulni bármit is csinálok és látszik, hogy korábban cseréltek kondenzátorokat. ritka cucc, örülnék ha sikerülne feléleszteni.
-
cbmfan
senior tag
érdekes dologgal találkoztam amivel még soha. az alany egy intel i815 lap ami befagy VGA POST képénél és egyfolytában csipog mintha le lenne nyomva egy billentyű, akkor is ha nincs csatlakoztatva. van rá valami ötletetek? tippre chipset, vagy elcseszett BIOS frissítés volt.
-
cbmfan
senior tag
kaptam pár régi gépet, mikor szétszedtem gyanús volt, hogy nem volt nyoma pasztának procin. megfordítom hűtőt és ezt látom:

igen, az a gyári védőfólia pasztán. és ez így ment ki tudja, hogy hány évig.
-
cbmfan
senior tag
szakik, mondjatok nekem okosat!
adott egy FIC KCI9+ (HP szökevény) i820 Slot1 RD lap amibe ha 2X512MB RAM-ot teszek nem érzékel semmit elsődleges IDE csatolón, viszont ha csak 2X256MB van benne működik gond nélkül. ezt így hogy? találtam pár különböző BIOS verziót, a helyzet ugyanaz.
-
cbmfan
senior tag
válasz
Pikari
üzenetére
így van, de a chipek amik elvileg hibásak azokban működtek gond nélkül. a kártyán amúgy is volt egy (vagy több) hibás chip, így legalább végig tudom tesztelni őket és a végén lesz egy működő kártyám.
viszont V2 kártyákon van közvetlenül a chipek mellett pár SMD ami miatt nem fér fel a foglalat. erre van valami ötletetek?
-
cbmfan
senior tag
ilyenem sem volt még, VRAM tesztelő kártya
kösz, haver, ha itt vagy!
-
cbmfan
senior tag
ezt pár éve szedtem le egy PC házról. van ötletetek, hogy honnan származik?
-
cbmfan
senior tag
helyesbítek, találtam 25 cent/db áron a világ túlfeléről.
-
cbmfan
senior tag
adott egy memóriahibás V2 amiről leszedtem chipeket. mivel tudnám tesztelni őket? 90 és 110 MHz-esek, S3 Trio64-ben mind jó volt, bár az csak 50 MHz-en hajtja őket. Sigma Designs Real magic 64 szintén, ATI MACH64 pedig 40 MHz-en. az egyetlen "gyorsabb" kártyám egy Diamond Virge amin 72 MHz-en mennek, az talán elég szerintetek? legjobb az lenne ha tudnék foglalatot tenni a helyükre, de SOJ-40 foglalatot már esélytelen beszerezni.
-
cbmfan
senior tag
közben számtech boltos topikban megfejtették, tényleg dual PIII mod.
-
cbmfan
senior tag
válasz
Pikari
üzenetére
ezzel nem értek egyet. több tucat S370, Slot 1 és Xeon lapom volt és van is különböző chipsetekkel, néhány kivételével mind működik. pl. van egy MSI 694D ami 14 éven keresztül ment mailszerverként egy iskolában megállás nélkül, az egyetlen hibája két épp, hogy pupult kondi volt amit cseréltem. és ha jól sejtem nem vagyok egyedül a véleményemmel.
eredetileg két Mendocino Celeron vagy egy 100 MHz FSB-s PIII amit támogat, az a tippem, hogy azért mókolták, hogy menjen benne PIII párban.
(amúgy Xeonnak, Xionnak vagy Zionnak mondják helyesen? én mindig Xeont mondok, de egy totál ismeretlen piacon mással beszélgetés közben próbált kioktatni, hogy Zion a helyes, de diszkréten el lett küldve a búsba persze. vagy ez olyan mint a Pentium-Pencium téma?)
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest