- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
attiati #4855 üzenetére
Hát mivel már teljesen tanácstalan voltam, mi az isten okozhatja azt, hogy egyszer érzékeli a HDD-t, egyszer nem, sőt nekem pl. volt, hogy nekiállt kattogni a HDD, úgyhogy már attól féltem, hogy tönkrement... ezért nekiálltam keresgélni a neten. Több angol és magyar nyelvű cikket végigolvasva jöttem rá, hogy valószínűleg ez a bibi nálam is. A firmware frissítés sem egy szeánsz, több oldalon rosszul van leírva, hogyan lehetne csinálni, szóval itt megint csak legalább 10 fórumot kellett átfutnom, hogy mindegyikből egyenként összerakjam, hogyan is kell. Kb. 4 óra szívás után sikerült megcsinálni. Persze, most már gyorsabban menne, de mivel előtte sosem csináltam hasonlót, ezért nem volt könnyű.
Dióhéjban a lényeg: Leszeded a firmware-t a weboldalról. Windows alól értelemszerűen nem lehet frissíteni, ezért boot után kell elvégezni a frissítést. Mivel a nyomorult Samsung nem bírt bootolható fájlt készíteni, csak egy .exe-t, ezért neked kell bootolható adathodozóra kiírni/rátenni. Készítenem kellett egy bootolható pendrive-ot, ráraktam a fájlt. Több fórumban azt írták, hogy az UEFI-ben a merevlemez módot (vagy mit) állítsam át AHCI-ről IDE-re a frissítés idejéig. Na, nekem pont, hogy így nem frissült. Visszaraktam AHCI-be és sikerült frissíteni. Azóta (kopp-kopp) jól szuperál.
Ha csípőből tudod, hogyan kell bootolható adathordozót készíteni, hogy hogyan kell frissíteni(, illetve most már azt is tudod, hogy 99,99%, hogy ez a hiba,) akkor gyerekjáték.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gumi és felni topik
- SörcsaPH!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest