- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
attiati #4855 üzenetére
Hát mivel már teljesen tanácstalan voltam, mi az isten okozhatja azt, hogy egyszer érzékeli a HDD-t, egyszer nem, sőt nekem pl. volt, hogy nekiállt kattogni a HDD, úgyhogy már attól féltem, hogy tönkrement... ezért nekiálltam keresgélni a neten. Több angol és magyar nyelvű cikket végigolvasva jöttem rá, hogy valószínűleg ez a bibi nálam is. A firmware frissítés sem egy szeánsz, több oldalon rosszul van leírva, hogyan lehetne csinálni, szóval itt megint csak legalább 10 fórumot kellett átfutnom, hogy mindegyikből egyenként összerakjam, hogyan is kell. Kb. 4 óra szívás után sikerült megcsinálni. Persze, most már gyorsabban menne, de mivel előtte sosem csináltam hasonlót, ezért nem volt könnyű.
Dióhéjban a lényeg: Leszeded a firmware-t a weboldalról. Windows alól értelemszerűen nem lehet frissíteni, ezért boot után kell elvégezni a frissítést. Mivel a nyomorult Samsung nem bírt bootolható fájlt készíteni, csak egy .exe-t, ezért neked kell bootolható adathodozóra kiírni/rátenni. Készítenem kellett egy bootolható pendrive-ot, ráraktam a fájlt. Több fórumban azt írták, hogy az UEFI-ben a merevlemez módot (vagy mit) állítsam át AHCI-ről IDE-re a frissítés idejéig. Na, nekem pont, hogy így nem frissült. Visszaraktam AHCI-be és sikerült frissíteni. Azóta (kopp-kopp) jól szuperál.
Ha csípőből tudod, hogyan kell bootolható adathordozót készíteni, hogy hogyan kell frissíteni(, illetve most már azt is tudod, hogy 99,99%, hogy ez a hiba,) akkor gyerekjáték.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest