Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz attiati #4855 üzenetére

Hát mivel már teljesen tanácstalan voltam, mi az isten okozhatja azt, hogy egyszer érzékeli a HDD-t, egyszer nem, sőt nekem pl. volt, hogy nekiállt kattogni a HDD, úgyhogy már attól féltem, hogy tönkrement... ezért nekiálltam keresgélni a neten. Több angol és magyar nyelvű cikket végigolvasva jöttem rá, hogy valószínűleg ez a bibi nálam is. A firmware frissítés sem egy szeánsz, több oldalon rosszul van leírva, hogyan lehetne csinálni, szóval itt megint csak legalább 10 fórumot kellett átfutnom, hogy mindegyikből egyenként összerakjam, hogyan is kell. Kb. 4 óra szívás után sikerült megcsinálni. Persze, most már gyorsabban menne, de mivel előtte sosem csináltam hasonlót, ezért nem volt könnyű.
    Dióhéjban a lényeg: Leszeded a firmware-t a weboldalról. Windows alól értelemszerűen nem lehet frissíteni, ezért boot után kell elvégezni a frissítést. Mivel a nyomorult Samsung nem bírt bootolható fájlt készíteni, csak egy .exe-t, ezért neked kell bootolható adathodozóra kiírni/rátenni. Készítenem kellett egy bootolható pendrive-ot, ráraktam a fájlt. Több fórumban azt írták, hogy az UEFI-ben a merevlemez módot (vagy mit) állítsam át AHCI-ről IDE-re a frissítés idejéig. Na, nekem pont, hogy így nem frissült. Visszaraktam AHCI-be és sikerült frissíteni. Azóta (kopp-kopp) jól szuperál.
    Ha csípőből tudod, hogyan kell bootolható adathordozót készíteni, hogy hogyan kell frissíteni(, illetve most már azt is tudod, hogy 99,99%, hogy ez a hiba,) akkor gyerekjáték. :D

Új hozzászólás Aktív témák