Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#17951) jimmy399

jimmy399
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv! Az ideg kerülget most már.

Egyik napról a másikra egyszerűen eltűnt a DXVA lejátszási lehetőség Windows 8 alól. Eddig tökéletesen ment mind XP mind Win8 alatt, és most semmi. Újratelepítettem az egész kócerájt. MPCHC feldob, DirextC 2010 June feldobva és a legújabb ATI CCC feldobva cakkom-pakk. ATI HD 2600 Pro, támogatja a DXVA-t, mert eddig ment. EVR, EVR Custom, EVR bármire állítom annyit csinál, hogy megnyitja a HD filmet (avi, mkv, etc.) és slussz. Azt írja leállítva, el sem kezdi játszani? Persze ha másra teszem a kimenetet, mint EVR, akkor játsza, csak hát a procc (Intel PIV 3Ghz) nem tűri, szaggat mint ház... :(

Mi lehet a gond?

--- N/A ---

(#17952) ozzy711 válasza Tomekk. (#100) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Téves hozzászólás! :B

[ Szerkesztve ]

(#17953) jimmy399 válasza jimmy399 (#17951) üzenetére

jimmy399
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Uh... Megoldottam. Le-hi-da-lok! xD

Annyi volt a baj, hogy két képernyőt használok, és CSAK akkor megy a DXVA, ha az extended desktopot letiltom, és csak egy képernyő működik... Ehh... ez komoly...

--- N/A ---

(#17954) ozzy711 válasza jimmy399 (#17951) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Miért nem használsz Win7-et? A 8-ban van valami extra ami miatt az kell?

(#17955) jimmy399 válasza ozzy711 (#17954) üzenetére

jimmy399
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azért nem használok win7-et, mert azzal összehasonlítva a win8-at gyorsabb. Gyorsabban tölt be a rendszer, és ahogy olvastam számos optimalizációt hajtottak végre, gazdaságosabban használja a hardvert.

--- N/A ---

(#17956) ozzy711 válasza jimmy399 (#17955) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Értem! Bár annak idején az xp váltáskor sem éreztem igazán azt a nagy katarzist a Win7-nél, de nem is érdekes!
Ezt csak azért kérdeztem, mert a DXVA-nak Win7-en biztosan működnie kell, de közben beírtál.

(#17957) packdiler

packdiler
(kvázi-tag)

Sziasztok szeretnék otthon hd filmeket nézni és tanácsra lenne szükségem.

Ami van:
Full HD tv
Ps3
Pc - 2ghz , 1gb ram , alaplapi vga,

Kérdés ti hogy csinálnátok? Mit szerezzek be hogy olcsón tudjak filmezni.
1,
Gondolkodtam Blu-ray író vásárlásán, de a lemezek vétele megfelelő alapanyag író választás stb... nem tudom , de írjatok erre is tippet, ha szerintetek ez jobb lenne.

2,
Media Player, Külső vinyó
nem tudom lehet NAS-sal párosítanám de képlékeny minden.

Várom az ötleteket.

http://logout.hu/bejegyzes/5teve/aprohirdetesre_jelentkezes_modja_privat_uzenetben/friss.html

(#17958) Joshi válasza packdiler (#17957) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

A PS3 is alkalmas média centernek de ahhoz nagyon bele kellene nyúlni. A PC oldalról nagyon fontos hogy milyen az alaplapi vga ugyanis a hardveres gyorsítás (DXVA) nélkül nem lesz HD élvezet.
A nas-t most hagyjuk ez nem igazán fontos a HD filmek lejátszásánál, a hálózati dolgokat utólag is megoldhatod pénztárcától függően.
A BD író egy külön dolog, itt ismét el kell döntened hogy archiválni akarod a filmeket vagy nem. Ha csak megnézed a filmet akkor tök felesleges az optikai hordozó, meg aztán a merevlemezre való rögzítés mérföldekkel egyszerűbb és gyorsabb. :K

(#17959) packdiler válasza Joshi (#17958) üzenetére

packdiler
(kvázi-tag)

Igen én is úgy gondolom de van sok film amit levennék a polcról többször ezért egy opciónak jó lesz az az író mert a nagy klasszikusok jó a ott vannak a polcon még ha nem is nézem.

akkor konkrét tipped mit vegyek mit keressek?

Jah igen a ps3 sajna akadnak az mkv-k a hálózatról nézem ugye látja a pc-met és akkor is beleszól a gyenge pc? vagy akkor csak mint adathordozót látja és kellene rendesen mennie? Mit értesz a belenyúlás alatt?

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/bejegyzes/5teve/aprohirdetesre_jelentkezes_modja_privat_uzenetben/friss.html

(#17960) Joshi válasza packdiler (#17959) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

A kérdéseimre nem válaszoltál. :( Milyen az alaplapi vga? Ha PC lenne a média center akkor hogy jött ide a PS3? Akarsz költeni a projektre vagy abból gazdálkodnál amid van? :F
Azért ne írj ki filmet lemezre hogy ott legyen a polcon, ez betegség ezt gyógyítani kell. ;] Most nem akarok warezolni de ha meg akarsz nézni egy régebbi filmet szvsz bármikor megteheted. ;)

ui.: a PS3 itt nem lehet téma ez nem ide tartozik, egyszer olvastam hogy vannak firmware verziók amivel már elég korrekt eredményeket elértek ezen a téren. Nézz utána a megfelelő topikokban.

ui2: a hálózati lejátszás egy külön dolog/probléma, Wifi kevés még akár a 300Mbit/s is. Én kábelen játszom le a filmeket hálózaton keresztül egy sima BD asztali lejátszóval. ;]

[ Szerkesztve ]

(#17961) packdiler válasza Joshi (#17960) üzenetére

packdiler
(kvázi-tag)

Bocsi EZ a gép az.
Hát ha ebből ki lehet hozni valami jót akkor marad aztán majd költök rá, de ha kell valami akkor költök rá csak végre had nézzek Full HD filmeket .... :O

(#17962) Joshi válasza packdiler (#17961) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Az Intel 945 nem igazán HD barát vga, nem akarlak semmire és semmiről lebeszélni. A lényeg az hogy mennyi pénzt akarsz költeni, a legolcsóbb egy asztali BD lejátszó hálózati képességekkel. Ez után jön egy olcsó HTPC vagy beruházol egy játékos asztali gépre ami gyakorlatilag mindenre jó. :U

(#17963) packdiler válasza Joshi (#17962) üzenetére

packdiler
(kvázi-tag)

A ps3 nem tom használni?
htpc -t nem tudok ebből építeni?

(#17964) ozzy711 válasza packdiler (#17963) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Szerintem egy Gt220-as szintű ( vagy jobb ) vga-val vígan elmennek a full HD filmek.
Azért a Blu-ray mappából lejátszás nem biztos, hogy akadás mentes lesz... :N , de a "mezei" mkv-k tuti. Nekem is volt hasonló konfigom.
Tehát a minimum egy vga vásárlás. Enélkül nem fog menni.

[ Szerkesztve ]

(#17965) szucsi57

szucsi57
(újonc)

Srácok, van egy Dell 1555-ös laptopom.
Processzor: P8700 @ 2.53GHz
Videókártya:ATI Mobility Radeon 4500 Series
RAM: 4GB
Full HD monitor

Szerintem egy ilyen gépnek illene tudnia lejátszani egy ISO DVD file-t ugrabugrálás nélkül. Mégis, amikor a VLC player, vagy a MPC lejátszás közben a kamera svenkel, lassan pásztáz, olyankor szaggat kicsit a kép. Nem nagyon, csak éppen annyira, hogy bosszankodjak.

Szerintetek mit lehetne csinálni? HDMI-vel kapcsolódok a TV-re, a digitális hang is ezen megy át.

Nem szükségeltetne valami külön codec-pack, v agy valami titkos beállítás?

Kérem segítsetek!

Üdv, szücsi

(#17966) szucsi57

szucsi57
(újonc)

Kifelejtettem, hogy Win7 fut a gépen.

(#17967) ozzy711 válasza szucsi57 (#17965) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Szinte biztos, hogy juddered van ( szinkronizációs hiba ).
A catalystban állítsd át a felbontást 50 vagy 60 hertzre, a film frekvenciájára ( ha engedi változtatni, mert nem minden monitor támogatja natív felbontásban a freki váltást. Ha átállítottad akadás mentesnek kell lenni. Bár én a helyedben MPC-HC-t használnék, abban be lehet állítani, hogy automata legyen a képfrissítési freki változtatás.

[ Szerkesztve ]

(#17968) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Az normális ha egy Geforce GT430 felkapcsol közepes állásba, órajel/fesz, (mondjuk nincs nagy difi) ha egy 720p, vagy 1080i -s filmet játszik le?
Valamint az XBMC-nél is ha előtérben van? :U

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#17969) ozzy711 válasza zoltanz (#17968) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Nekem is olyan van ( Gigabyte, 2 GB-os változat ). 30-40 %-nál nem illik feljebb mennie egy 720p-s filmnél. Mondjuk a proci sem mindegy mekkora.
A "gpu load" vagy a video engine megy fel, mert ugye két helyen méri a gpuz.
"Előtérben van" ez mit jelent?

(#17970) WonderCSabo válasza ozzy711 (#17967) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, a judder nem hiba. A judder egy jelenség, de nem hiba.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#17971) zoltanz válasza ozzy711 (#17969) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Én az órajel/feszről beszélek az megy fel közepes állásba.
Előterben, tehát nem a tálcán kisméretben, akkor visszaáll minimumra. Valamint ha nem kicsiméretben van a tálcán, CPU kihasználtság is felmegy ~1% -ról ~10%-ra az XBMC-nél.

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#17972) rokafiu77

rokafiu77
(tag)

sziasztok,

Van egy Radeon HD 4650 kártyám és egy Pana plazmám.
Úgy próbálom beállítani a catalyst, hogy a plazmán fullHD felbontásban jelenjen meg a kép.
A Samsung 2233 monitorom 16:10 képarányú a felbontása 1440x900, de a plazma meg 16:9 képerányú és a felbontása 1920x1080@50Hz kell legyen.
Jelenleg a plazmán látott kép kisebb, mint a kijelző széle, kb 5 centis keret marad üresen

Segítsetek légyszives ajánlani egy szoftvert, amivel úgy tudom átküldeni a képet a plazmára, hogy fullHD felbontás@50Hz legyen, miközben a monitoron maradjon meg a jelenlegi 1440x900 16:10 arányú felbontás.

Filmlejátszókból mit ajánlotok? Látom hogy az XBMC felkapott, de azon kivül mit javasoltok? Valahogy nem tetszik az xbmc...

Előre is köszönöm a segítséget.
üdv, Péter

Plazma tv: Panasonic TX-P50U30

(#17973) ozzy711 válasza WonderCSabo (#17970) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Kösz az érdemi hozzászólást. :C

(#17974) ozzy711 válasza zoltanz (#17971) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Még mindig, kicsit értetlen vagyok. Az Nvidia vezérlőpult van előtérben, illetve a jobb oldalon a tálcán kis ikonban?
Csak simán attól változik az órajel, hogy ikon állapotban, illetve megnyitott állapotban van?
Ez egy kicsit így vadnak tűnik. :F

(#17975) zoltanz válasza ozzy711 (#17974) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Nem én az XBMC-ről beszélek, igen ott változik ha simán előtérben van, azaz látod az appot, ha eltűnik innen mert lerakod a tálcára (vagy ikonba), akkor módosúlnak a dolgok, igen.

[ Szerkesztve ]

(#17976) ozzy711 válasza zoltanz (#17975) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Értem tehát az xbmc...
Kipróbálom ( felteszem, mert nem használom ) és visszaírok.

(#17977) ozzy711 válasza ozzy711 (#17976) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Megnéztem egy 1080i-s filmmel. Nálam is mikor "elöl" van ( E6750 @3 Ghz ) kb. 10-15 % a proci használat. Video engine kb. 30%, gpu load kb. 10% ( inkább 5 ). Mikor tálcán van, a cpu terhelés 1% alá megy, a videókari terhelése 1-2 %-kal csökken.
Kérdés: miért is fontos ez? :F

[ Szerkesztve ]

(#17978) Cölöp

Cölöp
(tag)

Sziasztok!

Nem nagyon igazodtam ki a sokféle leírásban, megkérdezném, és előre elnézést kérek, ha teljesen egyértelmű lesz a válasz.

Tehát: lenne egy Q45 chipset-es kisgép (GMA4500) egy Celeron E3400 (2,6 GHz) procival.

Van-e esély arra, hogy fullhd-s mkv filmeket akadás mentesen lejátszon?

"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"

(#17979) zoltanz válasza ozzy711 (#17977) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Nem, fontos, csak kíváncsi voltam ez normális-e, valamint egy tapasztalat.
VGA órajel/fesz értékei, hogy alakúlnak?

(#17980) WonderCSabo válasza Cölöp (#17978) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A proci az kevés, a GPU pedig nem csak részlegesen képes dekódolni a HD filmeket, szóval én nem sok esélyt látok rá.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#17981) ozzy711 válasza zoltanz (#17979) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Nálam valamiért ( a Gpuz szerint ) nincs pihentető ( 2d ) mód... ( nem változik ( csökken ) az órajel egyáltalán. 700/800/1400-on megy 0%-os terhelésen is. Pedig szinte zsír új, nem hiszem, hogy hibás lenne. A hőfokok miatt ( ilyenkor kb. 35 fokos ) valószínű, hogy ennek így kell lenni :F A feszültség : 0.88 alapon és 1,0 terhelve.
Mondjuk a 6870-esem pihenő módban 100/150 mhz-en működik..., de az más kategória.

(#17982) zoltanz válasza ozzy711 (#17981) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

NV VGA Driver-t raktál fel, semmi más nem fut?
Az érdekes, nálam háromlépcsőben változik: (mondjuk nem azonnal vált lefelé, olyan 5 mp kb egy lépcső)

alapértelmezett : 700/700 MHZ (effektív 1400) fesz 1,08 V
DXVA: 400/325 MHZ fesz 0,9 V
2D: 50/135 MHZ fesz 0,88V

[ Szerkesztve ]

(#17983) ozzy711 válasza zoltanz (#17982) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

A legújabb driver megy, semmi más nem megy, ez csak "mozi gép". Majd még átnézem.
Egyébként meg nem melegszik az a furcsa, ha max órajelen megy akkor melegedni is kéne valamennyire nem?
Gyakorlatilag szoba hőmérsékletű. keresek egy újabb teszt progit, lehet, hogy az tréfált meg.

(#17984) zoltanz válasza ozzy711 (#17983) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Nemtudom mennyit foroghat az hűtő, de sztem ez a hőfok normális.

(#17985) Cölöp válasza WonderCSabo (#17980) üzenetére

Cölöp
(tag)

Köszi! :R

"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"

(#17986) ozzy711 válasza zoltanz (#17984) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Egy, házától ( csak a propeller ) megfosztott 12 cm-es Noctua van rajta... :D

(#17987) rokafiu77 válasza rokafiu77 (#17972) üzenetére

rokafiu77
(tag)

sziasztok,

Kipróbáltam több programot filmlejátszáshoz, de a plazmán a kép "hullámzik" mintha a képfrissitési frekivel lenne gond.
Az XBMC jól játssza a filmet, viszont nem tölti ki a film a képet.
Ati radeon Catalist-ban beállitom az overscan-t (képernyőméretet teljesre kell húzni), igy már kitölti a kép a képernyőt, de amint az xbmc-t elinditom, az visszaáll a monitor felbontására és ezzel összehúzza a tv-n a képet.
Az xbmc-t hogy lehet rávenni arra, hogy ne csessze el a képfelbontást?

Plazma tv: Panasonic TX-P50U30

(#17988) ozzy711 válasza zoltanz (#17982) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Láma vagyok. Rossz helyen néztem. :))
Nálam is majdnem ezek az adatok:
alapértelmezett : 700/700 ( nálam 800 ) MHZ (effektív 1400) fesz 1,08 V
DXVA: 400/325 MHZ fesz 0,9 V
2D: 50/135 MHZ fesz 0,88V

[ Szerkesztve ]

(#17989) monstre válasza ozzy711 (#17937) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos nincsenek átalakító kábeleim, nem tudtam ezt kipróbálni.
De letiltottam az Audigy4-et és engedélyeztem az alaplapi Realteket. De ott is sajnos csak az optikai kimenet működött volna, azt meg nem tudtam letiltani.
Kipróbáltam még az MPC-HC-t és a Gomplayert is, de nem változott a helyzet, ugyanazoknál a filmeknél szaggatott be a hang.
Aztán elkezdtem átnézni az AC3Filter beállításait és egyesével csekkolni a pipákat.
Ha az "SPDIF" fülön az "SPDIF átvitel"énél kiszedem a pipát a DTS elől, akkor minden működik rendesen. Sőt, sokkal hangosabban szól az egész rendszer, a hátsó hangfalak is és a térhatás is sokkal jobb.
Végülis ez lett a megoldás :)

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#17990) ozzy711 válasza monstre (#17989) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Megnéztem. Alapértelmezett beállításnál nincs is ott pipa ( talán épp ezért, amit nálad produkált ).
Nálam így néz ki ( az spdif használata fültől, most tekintsünk el ) :

Így most jól működik? Adott esetben ez másnak is hasznos lehet!

(#17991) monstre válasza ozzy711 (#17990) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, ugyanígy van most nálam is, annyi kicsi különbséggel, hogy az SPDIF/DTS módot átraktam Automatikusra.
Kint van belőle a 2.2a, gondoltam tegnap felteszem azt, és tényleg alapból nincsen ott a pipa.
És így most rendesen működik minden :K
Köszi :R

(#17992) ozzy711 válasza monstre (#17991) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

:R

(#17993) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még egy kérdés: ha van egy mkv file-om, aminek a hangja 384 kbps de sztereó, akkor miért szól az összes hangfal? Avi fileoknál ez nem probléma, mert az mpeg hangot nem acfilteren keresztül küldöm ki. De ezt az audiót AC3-ként ismeri fel, és az erősítő kiteszi mind az 5 hangfalra.
Hogy lehetne azt beállítani, hogy csak a 2 front szóljon?

Ezt írja az AC3Filter:

Input format: AC3/EAC3 - 48000
User format: PCM16 - 0
Output format: PCM16 Stereo 48000

Use SPDIF
SPDIF status: Disabled (Do not encode stereo PCM)
SPDIF passthrough for: AC3
Use AC3 encoder 1
Check SPDIF sample rate (allow: 48kHz)
Query for SPDIF output support

Ha nem kódolom a sztereó PCM formátumot, akkor nincsen hang :(

[ Szerkesztve ]

(#17994) gulyasa válasza monstre (#17993) üzenetére

gulyasa
(tag)

Azt hogy melyik hangszórókon jöjjön a hang, azt általában az erősítőben lehet beállítani.

(#17995) ozzy711 válasza monstre (#17993) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Csak egy ötlet ( analóg kimeneti módban bevált ):
A jelölt rész mindegyikéről vedd ki a pipát ahogy a képen van. Képes ugyanis olyan huncutságokra, hogy a sztereó jelet mindenáron "mátrixolja", akkor is ha én nem akarom.

(#17996) monstre válasza ozzy711 (#17995) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos ez nem segít, de azért köszi :)

(#17997) ozzy711 válasza monstre (#17996) üzenetére

ozzy711
(kvázi-tag)

Nincs mit. Analóg kimeneten bejött.

(#17998) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

tegnap nyertem egy Dell Inspiron 5110 notit amiben egy Pentium B950 proci van Intel HD2000 VGA társaságában.
ezt nem lehet rábírni hogy DXVA módban tolja a HD videókat MPCHC-vel?

próbálkoztam mindenhogyan, legfrissebb driver van fent de semmi :(
nekem szükség lenne erre

tud valaki tippet adni?
köszönöm előre is

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#17999) mijos

mijos
(fanatikus tag)

3D-s verzióban van meg a Zöld lámpás, de én csak 2D-ben szeretném megnézni. Total Media Theatre 5 csődöt mondott, nem tudom átváltani. Media Player Classic - Home Cinema szintén... Ötlet ?

(#18000) Tomix24 válasza mijos (#17999) üzenetére

Tomix24
(őstag)

Powerdvd12

(#18001) packdiler válasza Tomix24 (#18000) üzenetére

packdiler
(kvázi-tag)

Szevasztok!

Hd-ben szeretném nézni a filmeket Ps3-on.
A vinyót nem tudtam leformázni Fat32 -re csak exFat-ra , azt is látnia kellene a Ps3-nak?
Valamint van valaki aki konkrétan tudna segíteni ebben tehát használja e erre a PS3-ját???

köszi

(#18002) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Épp most nézem, hogy ma jelent meg új AC3 filter. Érdemes feltenni az MPC HC saját codec-e helyett? Bár gondolom, hogy SPDIF-nél mindegy, hogy melyik van, tehát a beépített, vagy ez. Vagy nem?

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#18003) tdd587 válasza hackeeeee (#18002) üzenetére

tdd587
(őstag)

Az attól függ, hogy mit akarsz tőle. Ha csak AC3/DTS passthrough, akkor felesleges, nálam sincs fent pl. mert minek.

Az AC3filter szerintem abban nagyon jó és ad ilyen sok ezer eurós processzor szintű szolgáltatásokat, ha bele kell nyúlni a hangba.

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.