- Milyen processzort vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HitFilm 3 Express
Videó szerkesztő: több videó és hang sáv, vidd és dobd átmenetek, animált címek, hangkeverés, és így tovább.
Korlátozott ideig ingyenes.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
coksone
csendes tag
válasz talamasca #23276 üzenetére
Szia!
Én már többször rendeltem az iconstore.hu-tól, először még november végén. Nekem gyanús volt az alacsony ár, de én is olvastam, hogy fizetés előtt kipróbálhatom, ettől nem láttam benne rizikót. 2-3 napra rá jött meg a rendelt MacBook, a futárszolgálatos tényleg megvárta míg kibontom és kipróbálom, garanciát online lecsekkoltam aztán fizettem. Azóta még 2 terméket rendeltem, mind a kettővel ugyanez volt a helyzet. Több ilyen webshop kellene itthonra...
-
blakey
titán
válasz Ragnar95 #23296 üzenetére
Ezt használom (természetesen magyar kiosztású) és az első 3 nap után nekem tökéletes, semmi gondom nincs vele, pedig azt hittem, hogy nem fog tetszeni, de most úgy vagyok vele, hogy hibátlan a unifying megoldás is, az egér full programozható, Trackpad hiánya is kipipálva. Ha megunom akkor vissza az alma kombóhoz.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ragnar95
félisten
válasz blakey #23294 üzenetére
Jól rémlett nekem, hogy valami nem stimmel, most képek alapján be is igazolódott a gyanúm, az alt és a windows gomb fordítva helyezkednek el a wines billentyűzeteken, mint a Maceseken a cmd és alt.
Amikor még anno hackliztam, én is használtam egy darabig wines billentyűzettel OSX-et, de számomra megváltás volt az Apple bill.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
válasz TigerCat #23292 üzenetére
Volt a régi műanyag változat még az alu előtt.
Nekem sincs egyikkel sem bajom, de a Logitech sokkal tovább bírja.(#23293) Ragnar95
Minden normálisan működik, egyedül az "alma" bill.-t a "windows" bill. jelöli, minden a helyén van és a rendszer tökéletesen felismeri.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ragnar95
félisten
válasz blakey #23291 üzenetére
Az a probléma, hogy nem igazán létezik Mac kiosztású 3rd party billentyűzet, márpedig engem például zavarna, hogy a ctrl és cmd gombok fel vannak cserélve...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TigerCat
nagyúr
válasz blakey #23291 üzenetére
Numerikus vezeték nélküli nem létezik, de vehetsz hozzá külön BT-os numerikus részt. Sajnos azonban a kombinált billentyűkombinációk nem működnek a kettőn, tehát csak önálló eszközként használható. Szerencsére nekem bejön a kicsi billentyűzet, mert így közelebb van az egér és kényelmesebb. Ha éjjel-nappal Excelbe pötyögném a számokat, akkor inkább vezetékeset vennék mindennel felszerelve.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
blakey
titán
válasz runner 125 #23287 üzenetére
Ahogy előttem írták, létezik, sőt vezetéknélküli is ha nem tévedek, de bármelyik "márkásabb" cuccal is kompatibilis, én most egy Logitech K230-cal nyomom. Gyári meg pihen.
-
TigerCat
nagyúr
válasz runner 125 #23287 üzenetére
Persze: [link]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
madle
őstag
válasz megema #23288 üzenetére
Azért kérdeztem én is mert az apple.hu-n szerintem igazolás nélkül meg lehet venni a diák változatot. Legalább is kosárba tettem és csak meg kell rendelni, ennyi.
Egyébként az onthehub van kapcsolatban a tisztaszoftver programmal, ahonnan regisztrációval lehetne beszerezni a diák szoftvereket. -
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Létezik utólag beszerezhető magyar, num résszel ellátott billentyűzet iMac-hez?
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Ragnar95
félisten
válasz degas2428 #23285 üzenetére
APR-eknél nézelődj, de általában csak addig árulják a kifutó modelleket, amíg a készleteket ki nem söprik, így esélyes, hogy mostmár sehol sem találsz 2014-es gépet újonnan.
Mindenképp Magic Trackpadet vegyél, a programozható gesztusok eszméletlenül megkönnyítik a használatot és ezek csak a Trackpaddel érhetőek el, ráadásul a Magic Mouse ergonómiailag is elég rosszul lett kivitelezve.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
degas2428
tag
Sziasztok!
Egy iMac megvásárlásán töröm a fejem. Semmi különösre nem használnám csak napi használat: internet, word, exel, youtube, film, képek manipulációja. Egy 2015-ös iMac 21,5" i5 2,8 GHz, 8 GB Ram ill. 1TB Fusion drive vagy SSD (ezt még nem tudom). Azon is gondolkodtam, hogy olcsóbban megúsznám ha használtat vennék de nem tudom a típushibákat ill. még jobb lenne amennyiben ki tudnék fogni egy 2014-es Fusion drive-ost mert azt olvastam, hogy abban még 128 GB SSD van a mostani 24 GB helyett. Hol találhatnék régebbi típusokat? Lehetőleg újakat. Esetleg Ebay?
A Magic Mouse2 vagy a Magic Trackpad2 a jobb választás?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
madle
őstag
Sziasztok,
valaki használ Parallelst for Students verziót? Mert jelenleg az apple.hu-n beszerezhető 13.000Ft-ért, próbáltam utánajárni, hogy mi a különbség a teljes verzió és az academic között, de elvileg semmi. Annyi, hogy olcsóbb mert fél áras.
Ti is így tudjátok, hogy nincs különbség? -
Aaron14
őstag
-
Aaron14
őstag
Nyilván nem garanciális probléma, tehát fizetnék a bottom cover cseréért. Nem az enyém a készülék, de mivel én okoztam a kárt, ezért köteles vagyok azt kijavíttatni vagy megtéríteni. Én ugyanezt elvárnám, ha valaki megkarcolná a MacBook Pro-mat.
Egyébként semmi extrát nem csináltam vele. Leraktam az asztalra és kicsit előrébb húztam. Az asztal nem volt poros, csak annyira, ami még teljesen természetes.
Kérdés, hogy a cserével elvész-e a garancia.
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ma érkezett meg az Apple.hu-ról rendelt Mac Mini és csalódottan tapasztaltam, hogy az alja attól is összekarcolódik, ha rálehelek. Ez típushiba vagy mit lehet ezzel kezdeni? Ki lehet cserélni?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
talamasca
senior tag
Van valaki, aki rendelt már az iconstore-ból?
Elvileg nem lehet probléma, mivel kipróbálhatod a terméket, de azért megkérdezem.“Black as midnight on a moonless night.”
-
-
gamer187
tag
Üdv
Hozzáértők véleménye érdekelne igazán hogy az én kis öreg MacBook White-om el e bírná a Mavericks-et.
Logic 10 miatt lenne fontos, bár így sem élet halál kérdés.. viszont ha lehetne akkor válatnék 9-ről 10-re csak ugye a Logic 10 minimum 10.9.5-öt kér nekem pedig 10.7.5-öm van...Mit gondoltok, megéri megpróbálni? Attól félek hogy a videókártya gyengesége miatt lassabb lenne a gépezet Mavericks-el mint Lion-al, de lehet hogy én gondolom rosszul.
Szóval várom a véleményeket, mert én ilyen téren nem rendelkezem sok tudással. Előre is köszönöm ha valaki időt fordít rám!
Mac-em:
MacBook White A1181
Core 2 Duo 2,16Ghz
4GB DDR2
500GB
Intel GMA950 -
blakey
titán
válasz madgie #23271 üzenetére
Nyilván felhasználás függő is na meg a programok sem ugyanazok, nekem 2X volt ilyen, de akkor már nagyon meleg volt a gép, de a környezet (levegő) is meleg volt. Ilyenkor nekem újraindult a gép.
Mostanában egész jól működik minden (kopp-kopp).*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz madgie #23267 üzenetére
Nem tudom, de nem amiatt az biztos. Nekem csak 2X volt újraindulásom, akkor is túpörgettem a procit.
most megnéztem és nálam is van ilyen üzenet.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
senior tag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy nem jó topic-ba írok, ez miatt bocsánat mindenkitől, de olyan problémám van, hogy adva van egy AirPort Extreme, és egy A-DATA CH10-es külső winchester.
A Macbook Pro-n beállítottam hogy Time machine-al csinálja a backupokat a rendszerről arra a winyóra, azonban, a gond ott kezdődik, hogy egy bizonyos idő után (másolás/terhelés alatt) "eldobja" az AirPort a külső drive-ot.. vagyis nem eldobja, csak nem enged rá írni, így nem tudja folytatni a biztonsági mentés, csak ha újraindítom az AirPort-t...
A HDD-nek nincs baja, simán a MBP alatt kipróbáltam, és ott hiba nélkül ment minden (nagyobb sebességgel)..A segítséget előre is köszönöm!
MZ
-
blakey
titán
válasz istvan170 #23265 üzenetére
Egyébként ha van vagy volt Chrome app Launcher akkor a jobb klikk és uninstall is működött volna. Telefonról nem jutott eszembe más megoldás. A lényeg, hogy megvan.
-
istvan170
aktív tag
Kösz mindenkinek! Törlés a home-ban megoldotta.
-
blakey
titán
válasz istvan170 #23261 üzenetére
Telepítsd a Chrome-ot és távolítsd el az appokat. Utána törölhető a Chrome is.
-
istvan170
aktív tag
Launchpad appban van két ikonom. Messenger web meg Facebook social news. El sem indulnak, azt se tudom mik azok. Egyszer fent volt a Google Chrome, talán azzal került oda. Hogy tudnám levenni? Csak ott látszanak, semmilyen alkalmazás nem látja a programok közt. Mac mini - El capitan, ha ez számít.
-
rol33
aktív tag
ez az, hogy nem régi a noti, win 8.1 van rajt, és ami az érdekes volt h a nagyobbik partícióval nem is tudott mit kezdeni, olyan hibaüzit írt, amit lassan 20éves wines pályafutásom alatt sosem láttam...még nem volt időm, de azért majd lepróbálom az mbr-t is mindenesetre nagy cumi volt az biztos...
[ Szerkesztve ]
®
-
Torzo02
csendes tag
Korábban volt egy Macbook pro-m 2010-es gyártású. Hasonló ötletem volt 2 GB DDR ramot 4 GB-ra akartam tunningolni. 1067 Mhz volt csak jó bele. Nem véletlenül drágább mint az 1333 Mhz.
Én figyelmetlen voltam, vettem bele 1333 és buktam, mert el se indult. A Mac elve, hogy minden egy herzen működik, ezért stabil. Nézz nagyon utána, hogy neked mit enged be a géped és csak azt veheted meg bele.
Legalább is saját példámból okulva tanácsolom.
Üdv.: K
-
Torzo02
csendes tag
Sziasztok!
Két font-ot szeretnék megtalálni "Lao MN Regular" valamint "Clarendon". Ezt a két betűtípust Mac alatt használták és nekem PC platform alatt kellene megszereznem. Sajnos még azt sem találom, hol vehetem meg.
Lényeg, hogy legyen magyar ékezetek, az interneten elérhető Lao UI és Clarendon UI ezért nem alkalmas.
Szerintem egy mac-es Illustrator vagy Photoshop alatt lehet ez a betű alapból, nem hiszem, hogy a file gyártója külön vett volna fontokat.Segítséget köszönöm.
-
wm2
őstag
válasz Aaron14 #23253 üzenetére
Igen. Viszont 1. ha sata3 ssd-re cseréled, akkor hivatalos szervízben cseréltesd ki, akik adnak róla számlát, ebben az esetben az Almárium elnéző, de probléma esetén a hdd-t vissza kell tetetni, ami plusz pénz 2. PCIe SSD esetén tehetsz bele eredeti Apple cuccokat, ami nem éri meg már mondom 3. utángyártott mehet bele PCIe-ből de ez is garancivesztéssel jár
Átlag user számára elég a sata3 ssd.
Ozora <3
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
2014 late Mac Mini esetében az SSD-re váltás garanciavesztéssel jár?
-
addikt
Igen. De attól még a windowson mennie kellett volna simán, kivéve ha nem valami ezer éves (XP pl.). Sajnos még nem tart ott a világ hogy a GPT-t támogassa minden, ezért érdemesebb az MBR-t választani, ha nem csak modernebb oprendszeres gépeken akarod használni a cuccot.
-
DanielK
addikt
Master Boot Record-ra kellett volna tenni a partíciós táblát.
Angol nyelven találtam róla leírást:
Drive Preparation1. Open Disk Utility in your Utilities folder.
2. After DU loads select your hard drive (this is the entry with the mfgr.'s ID and size) from the left side list. Click on the Partition tab in the DU main window.
3. Under the Volume Scheme heading set the number of partitions from the drop down menu to one. Click on the Options button, set the partition scheme to MBR then click on the OK button. Set the format type to MSDOS (FAT32.) Click on the Partition button and wait until the process has completed
-
rol33
aktív tag
srácok, tegnap nagyon csúnyán alá futottam a formázásnak, biztosan én voltam a béna, de mivel nem régóta vagyok osx user, lövésem nincs hol rontottam el. két pendrive-ot és egy külső vinyót formáztam exfat file rendszerre, ez rendben is volt, másolgattam is rájuk. igen ám viszont mac-en kívül sehol nem tudtam visszaolvasni win, ps4, médialejátszó...ami kéznél volt, de semmi...szégyenszemre kölcsön kellett vegyem nejem wines notiját
na ott meg aztán voltak érdekességek, minden eszköz elejére egy 200mb-os partíció került amivel alapból a win sem tudott mit kezdeni, ezért kénytelen voltam egy külső progival rendbe tenni a meghajtókat...finom kis sz*pás volt mit ne mondjak
a macen a lemezkezelővel formáztam, meghajtó nevén nyomtam egy törlést kiválasztva az exfat-ot és kb ennyi...biztosan én nem csináltam valamit jól, de mit?
eddig még nem igen volt szükségem formázásra, gondoltam egyszerű lesz, hát nem az lett..®
-
blakey
titán
válasz nyogo83 #23244 üzenetére
290e-ért lehet kapni vadi újat, garanciával, ebből kell kiindulni. Persze abból is ki lehet indulni, hogy nagyobb boltok mennyiért árulják, de a lényeg, hogy hozzá lehet jutni jó áron is. Mindenki maga döntse el, hogy mennyiért éri meg neki eladni ill. a másik oldalról meg mennyiért éri megvenni.
-
-
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Tudom hogy van bearazos topic, de itt is erdeklodnek mert lehet jobban tisztaban vagytok a hasznalt arakkal. Mennyiert lehetne meghirdetni/eladni egy tavaj novemberben vasarolt Mac Mini-t? Max 6 orat ment, sajnos nem elneztuk a cegnel a vasarlast es ebbe ugye nem lehet ramot cserelni, igy szamunkra hasznalhatatlan.
[Mac Mini late 2014, 2.8Ghz, 8GB Ram, 1TB Fusion drive]
300k korul realis lehet?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Ragnar95 #23204 üzenetére
Bocs hogy ilyen régi postra válaszolok, de rég jártam erre
Szóval ja, már többször is kitárgyaltuk itt, hogy a fusion drive block alapon szortíroz (ahogy az SSHD is). Ha egy rendszerindításkor kb. 600Mbyte-nyi adat van felolvasva, akkor annyi kerül az ssd-re. Appoknál ugyanez. Tehát még csak file szinten sem érdemes gondolkodni, mert a file-okból csak kis szeleteket pakol az ssd-re, amennyit olvasni kell belőle általában. Az SSHD-k se véletlenül 8GB-sek csak, aztán mégis milyen jól hasítanak (persze értelem szerűen egy 50GB-s raw videó soha nem fog belekerülni, tehát nyilván pl. vágáshoz nem jó).
Szóval én úgy összegezném a dolgot, hogy a 24GB SSD fusion drive műszakilag/technikaialg nézve egy okés, és használható dolog. Az üzleti része viszont nem annyira szép húzás, pláne nem a mögé rakott csiga lassú laptop hdd-vel ezért az árért.
[ Szerkesztve ]
-
porkesz
csendes tag
sziasztok!
nem teljesen maces téma(bár azom van!!)
Hogy lehet a telefonrol törölni a régi lépeket iphonerol, mert 1 honapja valahogy visszavarázsoltam rá 9000 képet???
Az fotokban megvan minden, tehát csak a telefonrol mindent !!
help pleaseApple iMac 27" Retina 5K Display Intel Core i5-4690 3,5 GHz.24Gb RAM--iPhone X_64GB-Apple--Watch Series _5--Ipad Pro 11 hüvelykes grey 64_GB wi-fi only--Apple TV 4k 64_GB
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
Blaise
veterán
Ide is berakom, hátha:
Nektem nem sz@rakodik El Capitan alatt a Bluetooth audio?
10.11.3 publikus béta van fent, hiába csatlakozik a Nokia fejhallgatóm, mégse azon szól a zene, és nem is tudom beállítani, korábban simán működött. Magic Trackpad szépen megy. Mi lehet a gond?
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy az ssd-n 63gb egyéb van.(Yosemite os).Azt hogyan tudnám törölni?Használtam onixot,ccliner-t de semmi.Van valakinek ötlete? -
Franzis HDR Projects 2 - Windows, OS X
A HDR projects 2 új lehetőségeket kínál a HDR feldolgozási folyamatban. Hét HDR algoritmusok közül választhatsz, és a HDR létrehozása során olyan paramétereket módosíthatsz, mint pl. a simítás, zajszűrés, fénykör kiigazítás és még sok más.
A telepítés után kell licence-et kérni
Csak ma ingyenes.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
istvan170
aktív tag
Láttam, hogy többen használtok itt Kodi lejátszót Osx alatt. Valaki esetleg nem tett be neki external playerként valami normálisabb hangú audiolejátszót?
-
<NewL>
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Nem megy a torrentem. Már vagy egy másfél éve nem töltöttem le semmit de nem is nagyon értek hozzá.
A beállításokba azt láttom, hogy a "Port is closed"
Mit kell tenni?
There's an app for that
-
biker
nagyúr
Igen, a 200$ os CalDigit PCI-E card nélkül fasorba se lenne. Mert csak e miatt ment 1200mbyte/s
Az uj macbook proban is már ilyen pcie van, az imacben még a 720/750mbyteot tudó csipek voltakElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
wm2
őstag
Ozora <3
-
wm2
őstag
De azért ugye nem baj, hogy én ezért a 24gb fusionért nem akarok fizetni egy vagyont? Meg úgy általában ezért a parasztvakító iMac konfigért sem? Az írás/olvasási sebesség egy dolog. Lehet a benchmarkokra verni, de qrvára nem csak ez számít. A laptop hdd iops vicc még a leggagyibb sata2 ssdhez mérve is.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
biker
nagyúr
az a baj, a te írásodból is az jön le, mint a kollégáéból: nem használjátok, és a mélyébe se láttok bele a fusion drivenak.
addig ok, hogy aki teheti, használjon ssd-t. én ha külső eszközről van szó, akkor is vagy usb3 ssd-t javaslok, vagy ahogy mondod, thunderboltban raid, az már ellenben drága és nem is hordozható
"A Filemaker Pro és az MSO 16 1-2 játékkal simán megeszi."
na itt jön az, hogy nem érted a működését.a rendszer a használat gyakorisága alapján pakol ide-oda
ha te elkezdesz játszani egész hétvégén, és nem használod az officet vagy a filemakert, akkor kivágja őket onnan, és telepakolja a játékaid AZON RÉSZEIVEL(!!!!!!!!!!!!!!!) amiket töltöget. tehát jó eséllyel nem az app lesz ott, hanem a játék mentések és pályák filejai vagy azok töredékei(!!!)
amikor hétfőn elsőnek elindítod a filemakert, akkor lassú betöltés lesz, mert a lmezről veszi elő, de kedden már, mivel nem játszol, hanem filemakerezel, és officeozol ,szépen kivágja a játékot a pííbe onnan, és a filemaker SZÜKSÉGES RÉSZEI lesznek ott, nem mind a 7gb, hanem amit sűrűn olvas/írezért baromság az, hogy "vegyél egy ssd-t meg egy hdd-t és kézzel pakolássz" mert ezt az optimalizációt veszted el. amit ráraksz, az ott van, és hello. Ha nem kell a filemaker, de a starwars játék kellene, akkor állhatsz neki másolgatni, vagy hagyod a francba
"De már eleve a gyárilag felturbózott iMac is az, amiből két 5.1 Mac Pro-t hozol ki és szarrá bővíted"
ez igaz, bár az 5,1 proban sata II van, ha beledöglesz is, csak 300mbyte/sec lesz a csúcs, a leg hiperedd samsung 840 pro esetén is! raidben is. bármiben is. Azt meg leveri a "gagyi" fusion drive is, eg egy stenderd ssd is a mai gépekben
Proci állat lesz, meg a vga esetleg, de finito
és ezen thunderbolt sincs. tehetsz bele pcie kártyát sokért, és tehetsz rá gyors ssd-t mégtöbbért. számolj utána kicsit...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
wm2
őstag
Igen. A 128-as kombó 1tb hdd-vel. A 24-es meg drágáb is. Lehúzás. Átbaszás. Aki komolyan melózik az SSD-t használ és RAID rendszereket. Kívül, belül. De ott van még a thuderbolt is ne felejtsd el. Tudom, hogy drága mulatság. De már eleve a gyárilag felturbózott iMac is az, amiből két 5.1 Mac Pro-t hozol ki és szarrá bővíted. De mielőtt teljesen félreértenénk egymást, én csak annyit mondtam, pro vonalon (tehát nem home user) ez a 24gb édeskevés. A Filemaker Pro és az MSO 16 1-2 játékkal simán megeszi.
Ozora <3
-
biker
nagyúr
Usb3 hdd semmire se jó, lassú, hiába a nagy sávszél
Usb3 ssd is a sok gagyi ház miatt le van húzva, a 20-30 ezres fiók tud 350-400mbyte/secet, ami fele a sávszélnek! Olcsó fiók plusz hdd=100mbyte/sec maximum, nagy filenál
Saját tesztek, van is külső ssd profi
A fusion jó. Nagyon jó. Mindenkinek, akinek nem az a fétise, hogy "tudom, melyik lemezen mi van", és nonstop másolgatni szeretElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
wm2
őstag
válasz Ragnar95 #23206 üzenetére
szerintem sokkal jobb megoldás a PCIe SSD + külső HDD.
Aki használja (pár izmos program pl. MSO 16, Filemaker Pro, FCX, Bootcamp win-el, játékok stb.) az hamar rájön miért. Aki meg nem, az az 1gb-os FD-ra is rábólintana, hogy tök jó dolog. Ezért is bontotrák meg sokan a 128-as verziót, amire az Apple is rájött, és lépett is. Az OS X lehet el van ennyivel. Komoly munkára viszont kevés.
Ozora <3
-
biker
nagyúr
válasz imgfact #23219 üzenetére
nehéz kérdés.
a pro sokkal jobb a 16gb ram és a corei7 miatt, + az ssd is sokkal sokkal gyorsabb, 512 már bőszen elég, de ha kell külső kijelző, akkor +150e ugye ha minőséget veszelaz 5k 27" imac 2tb fusionnel bomba, lenne, ha nem 8gb ram lenne, ami ps alatt hirtelen nullára redukálódik.
poreszra meg mindkettő rossz, mert a kis felbontású videók rosszul mutatnak 4-6pixeles nagyításban
27" imac a 3,2Ghz-es i5-el és 16gb rammal, 1TB fusionnel 822e
vagy ugyanez 16gb rammal és i7-el 922?
vagy i7+16gb ram+3tb fusion 1m, és 5 évre van fix és gyors géped[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
imgfact
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék áttérni macre. Nagy dilemmában vagyok, hogy milyen típust vásároljak. Főként fotófeldolgozásra lenne használva a gép (meg némi vidóvágás és egyébb általános dolgok, pl.: pornófilmek nézése ). Szóval: két tgép között vacilálok: 15" Macbook Pro (mjlt2mg/a) és 27"-es Imac (mk482mg/a, i7-es procival, +memóriával). A hordozhatóság nem fő szempont, de tudnám használni, illetve most egy sima 23"-os monitorom van, amit a későbbiekben lecserélném egy 4k-s-ra). Teljesítményben mekkor a két gép közötti különbség, ti melyiket választanátok a fentebbi felhasználásra? -
biker
nagyúr
Így van, pl egy excel+word hiába 2gb, az indításhoz lehet csak 500mega kell, a maradék jön a diskről. Mivel azonban ekkor is egyszerre tud olvasni, nem vár egyik eszköz a másikra, mikor lesz kész
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Nem mindenki szeret járkálni extra pakkokkal
Mivel eleg jól ismerem az sshd-ket (20 körüli gépet upgradeltem, mindenki örül) és azokon 8gb van, biztos szuper a 24gb degradált fusion is
Nekem itthon még a 128+500 fusion van, pöpecElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
blakey
titán
válasz megema #23214 üzenetére
Akkut használok, eddig azonos szinten voltak az akkuk, még nem fordult elő olyan, hogy egyik jobban merült volna mint a másik.
-
De miért tenné a telepített programok összes porcikáját a 24GB-ra? Amúgy most megnéztem, nincs 3GB az alkalmazások mappám. Hozzádobom az op.rendszert, legyen egy 10-es, és akkor nagyvonalú voltam.
Lövésem nincs mennyi lehet a kedvenc programcsomagod, de mint írtad, erősen felhasználás függő kinek mi jön be.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
megema
őstag
A Magic Trackpad (1) használóktól kérdezném, hogy tapasztaltak-e olyat, hogy az egyik elemet csontra leszívja, a másik meg még majdnem tökéletes? Az utóbbi időben nagyon sokat használtam a gépet (főleg dokkolva), így 1 hónapot bírtak az elemek az említett eredménnyel. Előtte 2-3 hónap után nagyjából egyformán leszívott elemeket vettem ki.
Néztem már akkus megoldást, de vagy ugyanúgy cserélgetni kell benne, vagy ami használat közben tölthető, az kilóg a Trackpad-ből.
-
blakey
titán
válasz megema #23212 üzenetére
Igen, de írtam, hogy ua. a tartomány VLC esetén is. Nekem bevállt.
-
megema
őstag
válasz blakey #23209 üzenetére
Asztalinál nyilván mindegy, de MBP-n azért számít. Mindegy mire állítom a gyorsítást ennél, ugyanúgy használja a CPU-t (direkt újraindítom a programot is utána). Nem igazán értem, de ez van.
(#23211) blakey: Általánosságban értettem, az akkus üzemre gondolva. Elég halkra van hangolva a hűtés, így 100-200%-nál még ugyanúgy nincs hangja a gépnek, csak fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz megema #23207 üzenetére
Most megnéztem, 38-59% között megy, nálam ki van kapcsolva a hardveres gyorsítás és a VLC is hasonló tartományban dolgozik, amúgy nem szoktam nézni a terhelést ha csendben dolgozik a gép.
-
madle
őstag
TimeMachine lemezemen hogyha megtelik a tárhely, akkor elkezdi törölni a régi mentéseket és kezdi előlről?
-
Ragnar95
félisten
Felrak az ember pár komolyabb appot és rögtön elfogy az a 24GB...
"Minden picit hamarabb indul/betölt"
Minden, amit a rendszer az SSD-re pakol. Ami meg a HDD-n található, az a HDD olvasási sebességével töltődik be, ami töredéke az SSD sebességének.
Nem mondom, hogy nincs olyan felhasználó, akinek jó lenne a Fusion Drive, de szerintem sokkal jobb megoldás a PCIe SSD + külső HDD.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
válasz Ragnar95 #23204 üzenetére
Mégis mi nem fér el rajt?
Nem mellesleg nem is az a célja, hogy minden elférjen rajt. Ahogy az SSHD-nál, úgy itt is tapasztalható reszponzivitás, gördülékenység. Minden picit hamarabb indul/betölt. Persze nem annyira, mintha egy 1TB-os SSD-n laknál, de a kapacitás is megmarad, és a sebesség is nő.Az eredeti kérdésre egyszerű a válasz: Most elférsz 250GB-on?
Amúgy éppen ma lepődtem meg, hogy az 1TB-os SSD már "csak" egy párszázas ajánlat.
-
Ragnar95
félisten
Ettől még 24GB az 24GB, ezen kb semmi nem fér el még akkor se, ha nem a teljes rendszer tárolódik azon...
degas2428: USB 3.0-s külső HDD-vel ugyanazt a sebességet éred el, mintha belső HDD lenne, így nem kell, hogy belül legyen 2 tárolónak hely. Az SSD valóban nem olcsó, de PCIe SSD, ezért is kerül annyiba, amennyibe.[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
válasz megema #23200 üzenetére
Igen, ma vettem meg, mindent vitt és a VLC-ben található beállítások itt is megvannak, jónak tűnik. FLAC lejátszás is van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ragnar95 #23197 üzenetére
24GB SSD van, ami kb csak a rendszernek elég
Ami nem így van. Múltkor már "leboxoltuk", hogy a gyakran használt fájlok vannak rajt, nem az egész rendszer plusz az apró.
A fusion drive, és az SSHD között annyi a difi, hogy a fusion drive 2db fizikailag is különálló eszközként van jelen, de az OS X ezt elfedi, és 1 meghajtónak mutatja. Az SSHD mindez a merevlemezen belül van kialakítva, és fizikailag is egy eszköz, így attól függetlenül működik, hogy az operációs rendszer támogatja-e, vagy sem. + az SSHD-ban általában 8GB SSD van, míg a fusion drive megoldása ennek a többszörösét használja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Rendszergazda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen processzort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- iPhone topik
- Synology NAS
- Valorant
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- További aktív témák...