Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz
Snoop-y #23897 üzenetére
Várjál mert legutóbb mikor láttam a Kapitány még nem volt rajta. :-)
Ennyire nem lenne türelmem megmondom őszintén.
Én nem tudok haklit építeni, mivel laptopon kicsit nehezebb összehozni. De ide a bökőt, hogy a nem belépős dedikált Skylake gépek is AMD-vel jönnek majd az olcsóság és nagyobb haszon miatt. Nem hiszem, hogy bele fognak tenni a 13" laposokba egy HQ-t. A minikbe sem, abba is mennek majd az "U" szériák, amit egy Arrandale i3 is elver a picsába. :-) A 15" meg szokás szerint qrva drágák lesznek és az árából 2db 4K Dell XPS-t is vehetsz majd.
Amúgy egyre többen szólnak be. iFixit is.
-
wm2
őstag
No1 design mai napig. :-) én 2db ppc gépet tartottam meg, egy utolsó szériás dp asztalit, meg ezt a 12" PB-t. :-)
-
wm2
őstag
válasz
Megane2000 #23888 üzenetére
Kár. Megnéztem volna mire mész vele. :-) Az eMac nagyon szépen szól és sokan használják zenehallgatós retro gépnek. A legerősebb eMac/Tiger kombó erős kompromisszummal be is fogható erre a célra. Cog, Vox, VLC ezek a nyerő lejátszók nem az iTunes. Nekem van egy PB G4 a konyhában "rádiónak" és reggeli kávézásnál ezen nézem a LaLiga összefoglalókat is.
A YouView egy alacsony erőforrást igénylő YT applikáció és vígan elboldogul a 480p tartalmakkal (tettem bele egy Transcend PATA ssd-t mert így kevésbé melegszik és a random szekvencia is sokat dob rajta). Igazi kis harcos. Olyan, mint egy nagy Sony SP teló kb. :-) A lényeg, hogy be kell lőni előre egyes oldalak mobil verzióit és van ahol a JavaScript-el is mókolni kell. WebKit alatt az Ipad_user_agent mód nagyon jó a facséhez. De igazából sokat kell programozni és kivágni az olyan felesleges dolgokat, mint a Spotlight. TUXERA NTFS is mehet mert "the software fully supports all OS X versions starting from 10.4 (Tiger) including OS X El Capitan."
Az 1,42ghz eMac jó állapotban 2gb rammal viszont igazi ritkaság. Más géppel én nem vesződnék. Aka nagyon fanatikusnak kell lenni hozzá. Az amigások szeretik ezt a gépet. Esetleg megpróbálhatsz egy MorphOS rendszert, de ha a Linux idegen volt ez még inkább az lesz. :-)
-
cigam
titán
válasz
Snoop-y #23891 üzenetére
SPAM mappában is nézted? Az is elképzelhető, hogy késik, de volt már olyan is hogy bizonyos szolgáltatóhoz nem ért oda levél. Olvastam már olyat, hogy e-mailre vagy éppen freemail-re nem küldte el valamiért.
Próbálj meg egy másik (ideiglenes) címet megadni.
Vagy az eredeti promotálónál beregisztrálni. -
cigam
titán
Advanced Mac Cleaner -
14 napig ingyenes
-Többszörös tisztítás
Segít visszanyerni a meghajtókon elveszett helyet.
-App-kezelő
Segít az alkalmazások, az internet előzmények és az automatikusan induló programok kezelésében.
- Duplikátumok eltávolítása
Megkeresi és törli a duplikált fájlokat, amik feleslegesen foglalnak helyet a meghajtókon.
- Lemez tisztító
Többféle tisztítási lehetőséget biztosít a meghajtók tisztítására, és visszanyeri az elpazarolt lemezterületet.
- Segédprogramok
Alkalmazások eltávolítása egyetlen kattintással. Megnézheted, és kezelheted az automatikusan induló alkalmazásokat és a böngészés előzményeit.
- Fájlkezelő
Megnézheted és kezelheted a nagy és duplikált fájlokat, így csökkentheted a rendetlenséget. -
blakey
titán
-
wm2
őstag
válasz
Megane2000 #23880 üzenetére
haha mit leszenvedsz te ezért :-)
ott kell legyen az elején az install on a hard disk
magától liveban indul L -
tigomigocika
senior tag
Most néztem videókat hogyan is kellene...
Lényeg hogy bármelyik gépről tudjak pakolni vagy kivenni cuccokat
Köszönöm a hasznos infokat
-
TheMarci
addikt
válasz
tigomigocika #23883 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
tigomigocika #23883 üzenetére
De honnan hova?
Csekkold le, hogy mind3 gépen ugyanaz legyen a "munkacsoport" neve.
Windows-on:
OS X-en:Az asztali gépen ossz meg egy mappát.
Ezután a másik kettő már látni fogja, ha betallózod a hálózatot. -
tigomigocika
senior tag
-
cigam
titán
válasz
tigomigocika #23881 üzenetére
Ugyanarra a switch-re, vagy routerre kötöd őket, és készen vagy. Fájlmegosztást szeretnél?
-
tigomigocika
senior tag
sziasztok!
Itthoni hálózatot hogyan tudnék létre hozni Mac es Windows gépek között ?
Bocs az offert -
Mela Kehes
addikt
Köszi mindkettőtöknek, így már sikerült. Be is állítottam alapértelmezettnek.
-
blakey
titán
válasz
Mela Kehes #23876 üzenetére
Mivel nyitod meg? Próbálj másik programot, Adobe PDF Readert, pl.
-
cigam
titán
válasz
Mela Kehes #23876 üzenetére
os x-re is töltsd le az adobe pdf olvasóját, és ne a beépített nézőkével nyisd meg.
-
Mela Kehes
addikt
Ez a probléma még mindig fennáll. Ami új, hogy a Dropbox appból megnyitva sem látom sem iPhone-on sem pedig iP-en, viszont ha a böngészőben lépek be a dropbox-ba, akkor megjeleníti rendesen.
-
Megane2000
aktív tag
Vásárolt már valaki bitdoyour felületen?
-
blakey
titán
-
cigam
titán
válasz
blakey #23871 üzenetére
Melyik e-mail listára gondolsz?
PDF Password Remover
Április 10-ig ingyenes.
Sok PDF fájlt nem lehet nyomtatni vagy átalakítani. Ez a program eltávolítja ezeket a korlátozásokat a védett PDF-ből. -
blakey
titán
válasz
Snoop-y #23870 üzenetére
Emailben jönnek. A "Giveaway" hátránya, hogy nincs frissítés viszont jönnek olyan ajánlatok amik 0,99-re vannak leárazva és néha nagyon jó progik, így vettem a Forflitet is, ezek teljesértékű progik, frissítés is van, stb. Jelentkezel hírlevélrer és te is kapni fogod az ajánlatokat.
-
cigam
titán
Vicomsoft FTP Client
Csak ma ingyenes.
Vicomsoft FTP-kliens egy profi, teljes értékű, gyors és megbízható, mégis könnyen használható FTP + SFTP + FTPS kliens OS X-re. Először 1997-ben jelent meg , a legutolsó változata a 19 éven át tartó fejlesztés gyümölcse. Rendkívüli teljesítmény és páratlan megbízhatóság, összeházasítva egy sima és intuitív felhasználói felülettel. -
Snoop-y
veterán
Nah hat eleg erdekes. Masnak is ilyen hulyen mukodik a beepitett script editor?
Nekem csak akkor csinal applikaciot ha elsore azt valasztom ki. Ha egyszer scriptkent elmentettem tobbet nem tudom valtoztatni ez normalis?Na mindegy az alabbi scriptet app -ra atalakitva vegre mukodik a drive map az idegesito ablaknyitogatas nelkul.
Hatha valakinek szuksege van ra. A script az alabbi harom meghajtot mountolja Movies Tools Photos ertelemszeruen a sajat smb share cimedre csereld ki az enyemekettell application "Finder"
mount volume "smb://hp/Movies"
mount volume "smb://hp/Tools"
mount volume "smb://hp/Photos"
end tell -
cigam
titán
válasz
hengelhof #23863 üzenetére
avidemux, ill. most még 7 napig ingyen beszerezhető a macxdvdripper
-
-
Nekem meg az a gondom, hogy Forklift-el, vagy Finderrel a NAS-on fájlokat mozgatok, akkor olyan, mintha először átmásolná, (addig is tart) majd törli a forráshelyről. A webes felüleltről a NAS fáljkezelőjét használva szépen, gyorsan átmozgatja. Mi lehet a probléma?
-
blakey
titán
válasz
Berci77 #23853 üzenetére
A NAS-son be kell állítani, hogy milyen protokoll szerint legyen megosztva. Ott pl. bekapcsolod, hogy NFS vagy SMB, SMB esetén automatikusan meg fog jelenni a baloldali sávban a NAS, ráklikkelsz és ha van User/passw akkor Connect As segítségével csatlakozol, tehát a gépen nem kell csinálnod semmit. Amennyiben a gépet szeretnéd megosztani akkor kellenek a segédprogramok, beállítások.
Amit a képen látsz (Forklift)az a csatlakozás egy szerverhez, tehát az lehet, FTP, SMB, NFS, AFP..
Ahhoz, hogy a NAS-hoz tudjál csatlakozni, előbb meg kell osztanod a megfelelő könyvtárakat, HDD-ket, ha ez megvan és pl. NFS-sen csatlakozol akkor a Finder/Connect To Server/nfs://DNS cím/elérés.
Őszintén szólva én SMB-t használok, legalábbis addig amig semmi gondom vele, egyelőre nincs és nem is volt az elmúlt 16 évben.
A NAS-son most fut az NFS? -
Már hogyne adna... Folyamatosan rinyál ha nem sikerül neki a mentés, és ezekben az üzenetekben azt is írja hogy mikor volt az utolsó sikeres. Ha több helyre megy, akkor drive-okra lebontva kapod a figyelmeztetést. Valamint ha megnézed a beállításait, akkor ott szépen látod ugyanezt, és azt is, hogy mikor lesz a következő mentés. Ja igen, olvasni tudni kell hozzá, meg kettőt klikkelni, de alighanem aki ezt nem tudja megugrani annak a 3rdp backup tool is nagy falat lesz.
-
cigam
titán
Pont attól esetleges, hogy teljesen véletlenszerű, hogy mikor tud menteni. + Ha már elkezdett menteni azt érdemes kivárni, hiszen tényleg akkor készülnek el a biztonsági másolatok. Persze megszakíthatod, de fogalmad nem lesz arról, hogy mit sikerült lementenie, és mit nem. Mivel folyamatos működésre lett tervezve, szinte semmi visszajelzést nem ad arról, hogy sikeresen befejezte a mentést. Se egy e-mail, vagy más üzenet, csak a karika forgása ál le, ha éppen ki van rakva a menüsorra. Egy külső mentő alkalmazás ezeket sokkal jobban lekezelheti.
-
Snoop-y
veterán
Meg mindig szivok a mountolt mappak megnyitasaval (marmint hogy a kedves Finder megnyitja oket minden loginnal)
Irtam egy scriptet amivel lehet mountolni. Hogyan lehet OSX alatt ezt app-kent elmenteni?
ha csak siman hivatkozok ra akkor a scriptet nyitja meg loginnal es kezzel le kell futtatnom.Automator jo lehet erre?
-
Mela Kehes
addikt
Érdekes dolgot tapasztaltam srácok!
Egy oldalról letöltöttem egy pdf-et. Ez egy jelentkezési lap és csak az üres táblázatot jeleníti meg. Letöltöttem windowsról is és ott minden tökéletes. Na gondoltam átküldöm emailben és kinyomtatom aztán majd orvoslom a problémát, de ami windowson jó volt, átküldve megint üres. Mi a franc ez? -
blakey
titán
válasz
Berci77 #23846 üzenetére
Bár nekem soha nem volt gondom az FTP-vel, de ha NAS-ról másolsz akkor javasolnám az NFS, SMB megosztást. Nekem még soha nem volt gondom a másolással. Forkliftet vagy a Findert használom erre a célra. Ha megszakad a kapcsolat akkor hálózati gond is lehet. FTP helyett meg AFP-t használok, ha lehetséges.
-
Miért lenne esetleges? Ha van kapcsolata a NAS-al, vagy USB drive-al, akkor csinálja magától amit kell. Ha nincs, akkor meg látod hogy mikor mentett utoljára, ráadásul napi egyszer dobja a not. centerbe hogy mióta nem tudott menteni (de lehet hogy többször is, napi első login után biztosan). Ha ez ad egy jól definiálható "X" funkcionalitást, akkor miért kéne keresnem ugyanerre az X-re egy másik, nem stock alkalmazást?
Értem, hogy neked fontos a verziókövetés, de miért akarsz ettől még másokat meggyőzni, hogy akkor ne is backupoljanak vele? Nem értem a logikáját ennek, erre (is) teljesen jó a TM, én ismerek nem egy embert aki havi mentést készít vele a fiókban álló USB hdd-re már sok éve, és boldog vele.
-
cigam
titán
válasz
Berci77 #23832 üzenetére
Kicsit utánaolvastam hogy mennyi helyet foglal, és mikor szabadít fel helyet:
https://support.apple.com/en-us/HT204015Ha elérte a 10%-ot, vagy 5GB-ot akkor csak az utolsó snapshot maradhat. De mi van akkor, ha ez az egy már nem fér bele ebbe a méretbe, mert pl. egy BR lemezképet másolt a merevlemezére?
-
cigam
titán
válasz
Berci77 #23846 üzenetére
Mit kérdeztem?
1.Ha az USB exfat/hfs fájlrendszert használsz, akkor is előjön ez a gond?
Mire a válaszod:
exfat/hfs rendszert sem a tv-im, sem a médialejátszóim nem támogatnak, így azokat nem próbáltam (hacsak a NAS nem pont hfs-t használ), marad az NTFS.Nem a kérdésre válaszoltál, hanem elmagyaráztad miért használsz ntfst. Csak a második rákérdezéskor árultad el, hogy úgy is kipróbáltad, nem ez a megoldás.
NAS fájlmegosztáskor az emberek 99%nak az SMB(windows) fájlmegosztás ugrik be, nem az FTP. Ezt is csak a sokadik hozzászólásból derült ki véletlenül.
Úgy nem tudok segíteni(szerintem más sem), hogy ki kell barkochbázni az összes puzle darabot. -
Berci77
tag
Kötözködik a nyári villám (esetleg te)!
Éppen hogy egy egész mondatot idéztem, kiemelve a lényeget, amin te valószínűleg átsiklottál. Mint jeleztem kipróbáltam, nem jó így sem. Először azt kérded próbáltam-e FTP-vel, majd mikor írtam, hogy azt használom, nem SMB-t, akkor azt, hogy miért pont azzal. Sejteni vélem a szándékodat, de a gondolatmenetedet kevésbé értem. Már ne haragudj, de a TM-el kapcsolatban is azt érzem, hogy az én motivávióm kibogozása és megkérdőjelezése fontosabb neked, mint a tényleges megoldás. Ha szerinted az nem fekete-fehér gondolkodás, hogy ha túlzónak tartom a lokális mentések helypazarló működését, akkor kapcsoljam ki a TELJES TM-t akkor itt jelezném, hogy totálisan elbeszélünk egymás mellett és nem látom értelmét, hogy a továbbiakban neked magyarázzam a magyar nyelven érthetően leírt problémámat.Mint közben olvastam a többiek hozzászólását nekik sikerült megérteni.
Ezúton is kösznöm neked és a többieknek is a segítséget, ha van még javaslat szívesen fogadom, de kérlek fogadd el:
- TM-t nem akarom kikapcsolni
- TM lokálisan ne zabálja fel a helyet
- FTP Transmittel felmountolva lemeznek gyors és hatékony működésű, kivéve, hogy felzabálja az ssd-t.
- kipróbáltam közben SMB-n is, nekem úgy tűnik, hogy ez az, ami "szakaszosan" működik. megtorpan, majd újraindul. aztán közben le is fagy a másolás, szemetet hagyva maga után. FTP-n a másolás relatíve gördülékeny volt. Viszont az SMB-n valóban úgy tűnik, hogy nem zabálta fel a helyet, de mivel 10 perc és mindössze párszáz mega másolása után belefagyott a folyamatba így nem vagyok benne biztos.Elnézést kérek mindenkitől, de amúgy fogalmam sincs, mi az az SMB meg mi a különbség az FTP-hez képest. Illetve mivel, hogyan lenne akkor értelme FTP vagy egyéb kapcsolatot létesítenem, ha ezek működésében van különbség.
köszönöm!
-
Ragnar95
félisten
De jelen esetben nem az volt a kérdés, hogy számodra elfogadhatatlan megoldás-e, hanem az, hogy értelmét veszti-e ezzel e TM
Főleg azért nem értem a problémát, mert csomó felhasználó számára csak sima backup kell, verziókövetés egyáltalán nem, ergo nekik tök mindegy, hogy tudják-e, pontosan mikori verziók vannak meg 1-1 fájlból és nem lesz gond, ha épp hiányzik egy verzió, mert akkor épp nem volt elérhető a NAS...
Olyan szempontból értem az érvedet, hogyha épp egy akkori verziója kéne egy fájlnak, amikor nem volt elérhető a NAS, akkor kb annyit ér a mentés, mintha nem is lett volna egyáltalán, de te is fogadd el, hogy nem mindenkinek erre kell a backup. -
Miért veszítené el az értelmét? Ha jól tudom pl. desktop gép esetén nincs is bekapcsolva a local snapshot funkciója a TM-nek alapból. Teljesen jól használható amúgy, én pont az az előnye hogy van mentésed, de mégis stock megoldásokkal. Ahhoz nyilván nem kell sok ész, hogy valaki tisztában legyen vele hogy azon két időpont közötti változások nem lesznek így meg, amikor a gép nem látja a TM volume-ot. De aki ennyire se képes (vagy ennek az eldöntésére hogy jó e neki vagy sem), annak én 3rdp backup toolt sem ajánlgatnék.
-
cigam
titán
válasz
Berci77 #23840 üzenetére
Ügyesen kiragadod a szövegkörnyezetéből azt a pár szót. Most vitatkozni akarsz velem ,vagy megoldást a problémádra?
Pont azért kérdeztem, hogy kiderüljön az NTFS "driver" kezeli ilyen furcsán a dolgot, vagy natív fájlrendszerben is így működik-e. Nem azt írtam, hogy azokat a fájlrendszereket használd, hanem hogy próbáld ki!A TM mentés is értelmét veszti ha kikapcsolod a local backup-ot, a két mentés közti változások elvesznek. Ezért praktikusabb kikapcsolni a TM-t, és egy mezei backup programmal naponta/hetente/havonta mentést végezni. Ugyanúgy biztonságban lesznek az adataid, és ideiglenesen sem foglal helyet az SSD-n.
Ennek egy alternatív megoldása, hogy a nagy fájlokat tartalmazó könyvtárakat kitiltod a TM-ből.
De ugyanezek írtam le az előző hozzászólásomban is. Mi ebben a fekete fehér?+ lehet itt a megoldás kulcsa: Miért FTP-vel? Az letölti egy temp könyvtárba, és ha letöltődött az egész akkor másolja a helyére, ahova eredetileg le akartad tölteni. (Persze ez ftp-je válogatja, de logikus magyarázat lenne a hatalmas helyfoglalásra)
SMB-vel nem is próbáltad? -
Berci77
tag
megválaszoltam: "exfat/hfs rendszert sem a tv-im, sem a médialejátszóim nem támogatnak, így azokat nem próbáltam".
Ha megy az USB-USB másolás az persze, hogy nem azt jelenti, hogy a hálózat is rendben van. Éppen ezt írtam én is! Ezért tettem fel a kérdés!
Közben előkaptam egy Mac OS Extended (Journaled) formázású HDD-t és toltam rá egy filmet a NAS-ról hálón keresztül. Probléma maradt, helyet felzabálta a másolás az ssd-ről.A Time Machine-nal meg a gond elvileg megoldódott ugye, majd tesztelnem kell a kínált megoldást. Te valahogy vagy feketének, vagy fehérnek látod a kérdést. Egyszer azt írod, hogy baromság kikapcsolni a HELYI mentést, máskor azt írod, hogy akkor miért nem kapcsolom ki a TELJES TM-t. Nyilván a párszáz giga elfér lementve a NAS-on, de ugyanannak a meghajtón a további tárhely foglalás értelmetlen és helypazarló. ha egyszer kitörlöm a kukából, akkor azt azért teszem, hogy felszabadítsam a helyet. És persze NEM MINDEN adatot tudok/akarok felhőbe tolni. Csak a kritikus doksikat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a többi adatot nem akarom lementeni. Csak az ssd-n látom értelmetlennek és pazarlónak a lokális mentést.
Amúgy a Transmit FTN-n keresztül csatolja fel a meghajtókat.
-
cigam
titán
válasz
Berci77 #23837 üzenetére
Nem az volt a kérdés, hogy miért használsz NTFS-t, hanem az, hogy más fájlrendszerrel (amit az OS X natívan támogat) előjön-e ugyanez a hiba. Az hogy USB-n keresztül megy az ide-oda másolgatás, nem jelenti azt hogy a hálózaton keresztüli másolás is megfelelően működik.
Ha pedig zavar hogy helyet foglal miért nem kapcsolod ki? Ahogy írtad is minden fontos dolgod elmented a felhőbe. Akkor mi értelme? + A nagy fájlokat tároló mappákat zárd ki a mentésből a TM beállításainál, és máris nem foglal akkora helyett.
Esetleg SMB-n kívül tud más protokolt a NAS(pl. ftp)? Azzal is tehetnél egy próbát.
-
Berci77
tag
1. exfat/hfs rendszert sem a tv-im, sem a médialejátszóim nem támogatnak, így azokat nem próbáltam (hacsak a NAS nem pont hfs-t használ), marad az NTFS. Tuxera NTFS-sel tudok írni. Nem egyszerűbb NAS-ra dugni: külön fel kell mountolni, ha gépről vezérlem a másolást akkor oda-vissza megjáratja az adatokat a hálón vezeték nélkül (bazira lelassul), a NAS webes fájlkezelőjét meg hagyjuk inkább...
Ha a Mac-ra dugott 2 USB-s (akár NTFS) vinyó között másolok, akkor nem zabálja le a helyet az ssd-n, csak ha hálón keresztül. Nem hiszem, hogy NTFS probléma lenne.Ragnar95-höz címzett hozzászólásodra:
PONT EZ a cél, hogy ne zabálja le a helyet. ha kitalálom, hogy a gépen lévő mp3-akat törlöm, akkor azt törölje azonnal, mert kell a hely. közben ne pakolja tele ugyanarra a meghajtóra ugyanannak a fájlnak a másolatával. szerintem nem logikus. ami fontos, arról röptében tolok fel egy másolatot Google Drivera, de jellemzően itthon van a gép. Itt meg akár nonstop menthet a NAS-ra, ha kedve van. Ennek ellenére 100 Gigákat (!) tud eltűntetni a rendszer. na ezt a windowstól is nehezen tűrtem, de ott a lomtár kikapcsolásával max a windows hízott meg idővel. itt meg eltűnik 200 giga helyem. csak azt ne mond, hogy vegyek emiatt minimum 512-es Mac-et. nonszensz. -
cigam
titán
válasz
Berci77 #23832 üzenetére
1.Ha az USB exfat/hfs fájlrendszert használsz, akkor is előjön ez a gond? Mivel vetted rá az NTFS írásra?
Nem lenne egyszerűbb a NAS-ra dugni az USB-s merevlemezt, és azon végezni a másolást?Ragnar95
Azért azt tegyük hozzá, hogy ezzel homokot önt a fogaskerekek közé. Pl. napközben elviszem dolgozni, és mikor hazaérek, csak akkor tud szinkronizálni? A napközbeni fájlműveletek elvesznek, nem lesz róluk visszaállítható TM mentés. -
Berci77
tag
Siasztok!
1,5 éve vagyok Mac felhasználó. Általában nagyon elégedett vagyok a gépemmel és kezdünk összeszokni, de van pár windowsos időkből berögzült szokásom, amin nehezen változtatok. Na meg pár kérédésem, hátha tudtok segíteni:
1. Jellemzően NAS-ra torrentezek és előfordul, hogy másolnám a rengeteg letöltött tartalmat a Macbookra rádugott USB merevlemezre (NTFS) hálózaton keresztül. A NAS mappáit felmountoltam meghajtónak a Transmittel. Rengeteg Total Commander klónt kipróbáltam, megvettem, de mindegyikkel vannak bajok. Ha elkezdek másolni, akkor kezd fogyni a hely a MBP belső ssd-jén. Az Mac tárhelyének mi köze van egy ilyen másoláshoz? Néha megmozgatnék párszáz gigát, de amint elfogy a hely a gépben abbahagyja a másolást minden TC klón és hibával leáll. A gépnek meg kell pár újraindítás, hogy felszabadítsa az így elvesztegetett helyet. Ezt hogy lehet megoldani?
2. Szintén fájlkezelés. Rengetegszer előfordul, hogy egy adott mappát nem tud írni vagy a benne lévő fájlokat nem is látja. Finder-ben jogosultság ellenőrizve. Random wines gép persze ír-olvas-lát mindent. Sokszor azt látom (win-es gépről), hogy az 1-es pontban jelzett másolás után fél filmekre való törölhetetlen adatszemetet hagy maga után a Mac a NAS-on. Volt olyan, hogy mozgatott (tehát nem másolt) adatot fel nem írt a célhelyre, de a forrásról is eltűnt. Jellemzően ajánlott programokkal: Forklift, Commander One Pro, de csinálja a Crax Commander, a DCommander, ZCommander, XCommander. Meg már a tököm kommander is.
3. Time Machine. Ha bekapcsolom, akkor amíg nem készít a beállított helyre (szintés NAS) mentést, addig a belső tárhelyen tovább tárolja a letörölt adatokat és nem szabadítja fel a helyet. Namost ha szintén áthelyeznék 50 Gigányi adatot másik meghajtóra, akkor azt nyilván azért teszem, mert kell a hely. Így meg várhatok random ideig, míg méltóztatik felszabadítani a rendszer. Vagy kikapcsolom teljesen a Time Machine-t. Vagy hogy oldjam meg, hogy ha törlök valamit, akkor azt tényleg szabadítsa fel? Természetesen NEM a Kukára gondolok, azt ürítem, amikor kell, de akkor sem szabadul fel a hely.
Kezdjük ezekkel.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #23828 üzenetére
Nekem is szórakozik az egyik USB port, de újraindítás mindig megoldja a problémát, úgyhogy szerintem szoftveres bug, de sajnos nekem sem sikerült még rájönni a hiba pontos okára.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Remélem Ti tudtok nekem segíteni: [link] -
cigam
titán
válasz
Megane2000 #23822 üzenetére
A PowerPC-s verzióról hogyan bootol be egy x86-os PC?!
-
wm2
őstag
válasz
Megane2000 #23820 üzenetére
ezeket a retro cuccokat alaposan át kell nézni mielőtt megveszed :-)
-
Snoop-y
veterán
A felmountolt meghajtok miert nyilnak meg belepeskor automatikusan?
Upgrade ota csinalja ezt. Kibebaszott zavaro hogy login utan 38 darab ablakot kell bezarogatnom
-
r4z
nagyúr
válasz
Megane2000 #23820 üzenetére
PowerPC verziót szedtél le?
-
Joefej1
csendes tag
Pici segítség kellene!
Van egy Philips MFD 6050 nyomtató, amit nem tudok telepíteni iMac-re, pedig a nyomtató drivere elérhető, de a gép nem engedi, mondván nem biztonságos.Valakinek használható ötlete?
Köszönöm előre is!
-
wm2
őstag
válasz
Megane2000 #23814 üzenetére
Ez egy 800mhz G4 Lubuval :-) próbálj egy másik vinyót
-
wm2
őstag
válasz
Megane2000 #23812 üzenetére
De mit akarsz vele? A Tiger max. mp3-at hallgatni meg divx filmekhez elég csak. Böngészést felejtsd L. A legerősebb eMac-nek is sok a Leopard. A linux csak jót tesz vele.
-
r4z
nagyúr
válasz
Megane2000 #23810 üzenetére
Csak dobozossal vagy PPC Machez kapott telepítővel megy, az inteles gépek lemeze nem PPC kompatibilis.
-
wm2
őstag
válasz
Megane2000 #23807 üzenetére
próbáld meg egy másik (gépfüggetlen) telepítővel, jól formázd le a lemezt a linux után
-
urbi107
tag
Apple CD SC
Cd meghajtó mennyit èrhet? -
wm2
őstag
válasz
Megane2000 #23800 üzenetére
tehát OSX-el nincs gond, csak a linux csíkozza szanaszerteszéjjel? :-) melyik eMackecske ez?
-
Megane2000
aktív tag
válasz
Mela Kehes #23804 üzenetére
az a lényeg hogy megy.
-
Mela Kehes
addikt
válasz
Megane2000 #23802 üzenetére
Újraindítottam az iTunest és most már mindkét gond megoldódott.
Túlparáztam.
-
Mela Kehes
addikt
válasz
Megane2000 #23802 üzenetére
Saját. Mindig más számokat hagy ki a listából.
-
Megane2000
aktív tag
válasz
Mela Kehes #23801 üzenetére
Megvásárolt album vagy saját?
-
Mela Kehes
addikt
Két kérdésem lenne az iTunes-al kapcsolatban.
1. Van egy album amiben 21 szám van, de csak 18-at jelenít meg. Nem tudom a maradék számok infoját beállítani. Hol kell beállítanom, hogy minden számot mutasson?
2. Most menet közben vettem észre, hogy egy albumban csak két szám látszik, pedig ha megnyitom a többit is lejátsza és hozzá is van adva az egész könyvtár. Ez miért lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX1080 8GB!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest