- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz TigerCat #22599 üzenetére
ez iroda mellesleg. csak a céges dolgok, ebédszünetben meg böngészés. nincs torrent, minden legális. eddig tán avast volt, most kaspersky van fent, mindkettő pro fizetős licenc
agyig volt reklám programmal, keresősávval, és popuppalElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
TigerCat
nagyúr
Ki-hogy használja.
Nálunk munka van. Levelezés, MS Office, böngésző, képszerkesztő alkalmazások, stb. Nincs torrent, nincs warez, minden programunk legális. A legnagyobb probléma ami lenni szokott, a nyomtató beállítása, pedig a vírusvédelem is csak a beépített Microsoft Security Essentials-re van bízva. Amit tegnap telepítettem gépet, 3 éve nem piszkáltam. Most is csak azért, mert ez volt az utolsó gép, amely nem SSD-ről futott, így ez az alkatrész megérett a cserére. Szóval, igen. A céges gépeken nagyon szeretem a Windows 7-et. Pénzt keresünk vele és nem keseríti meg az életem.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
biker
nagyúr
válasz TigerCat #22595 üzenetére
"Tegnap telepítettem egy Windows 7-et. Az is baromi jó rendszer, stabil, a cégnél alig találkozom problémával, de az OS X és a kiegészítői által nyújtott kényelmet baromira meg lehet szokni. Na, az hiányzott közben..."
egy cégnél szombaton 2 órát, ma 3 órát voltam vírust és kémprogramot írtani, 3 programmal, csökkentett módban, mire összesen 870 kártevő lejött.
Tényleg jó a windowsElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
TigerCat
nagyúr
Mázlim van, hogy ilyen dolgokkal nem kell foglalkoznom. És egyetértek, én is nagyon megszerettem. Csak ez a pár dolog ne lenne...
Tegnap telepítettem egy Windows 7-et. Az is baromi jó rendszer, stabil, a cégnél alig találkozom problémával, de az OS X és a kiegészítői által nyújtott kényelmet baromira meg lehet szokni. Na, az hiányzott közben...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
rii
nagyúr
válasz TigerCat #22593 üzenetére
sokminden átcsináltak
.-/InDesign csinál egy .ildk file.t minden megnyitásnál ... mivel ez temporary file, ho van hol nincs ... hálón dolgozva a legjobb, ha ez legalul van ....
régen ezt meg lehetett oldani, hogy a KIND szerint rendezztük .... most már mindenképp az ildk file van legfelelül, alatta az INDD-k, és esélyes, hogy ha rá akarok klikkelni egyre, nem találom el, mert pont aklkor nyit meg valaki egy INDD-t, keletkezik egy ILDK file, lentebb nyomva a többit, én meg nem a kívánt oldalt nyitom meg ....
.-/
ettől függetlenük az OSX a leg user-friendly-bb rendszer ... csak mér kell mindent átcsinálni??? (adobe programok esetében merül fel ez a kérdés bennem inkább ..... mert még a PS-ben meg InDesigne-banis álllllandóan variálnak ... minden egyes verziónál ... mi ez????? koncepció?????
hogy azt érezze a user, hogy hude kva-ra új OS? meg új PS meg új ID? azért mókolmak ennyit át, hogy megalapozott legyen a verziószám lépés? )
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
TigerCat
nagyúr
Hát, igen. Eleinte nekem is nagyon hiányzott a "mappák felül elrendezés", de idővel megszoktam. Ettől függetlenül még mindig azt gondolom, hogy úgy logikusabb. Szerencsére a Forklift így működik és mivel fájlkezelésre szinte azt használom legtöbbet, nem zavar a dolog.
Az oldalsáv színezése nem hiányzik, nekem így jobban is tetszik, az viszont sajnálatos, hogy egyedi (de a gyári készletből való) mappa ikon csak default megjelenést kap. Próbáltam meghekkelni, de ha lecserélem másikra, akkor az összes behúzott ikon olyan lesz, aminek megint nincs értelme.
Az ikonok innen vannak, tehát akár még működhetne is:
/System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle/Contents/ResourcesA Finder-rel kapcsolatos újításokkal kapcsolatban van aminek nagyon örülök. Mégpedig annak, hogy végre megjegyzi a beállított méreteket, oldalsáv szélességet, így bárhova kattintgatok, a képen látható nézet fogad. Kivéve, ha valahol szándékosan másként nem akarom látni. és ez érvényes az oszlopok szélességére is. Ezt első indításkor mindig beállítom, alapértelmezetté teszem, így többé nem nagyon kell foglalkoznom vele. Bár, ha elnyomnám valahol, akkor sincs nagy baj, mert a Ds Store Remover a barátom...
Összességében nekem az új felület jobban tetszik, leszámítva ezt a pár apróságot klassz a dizájn.
-
rii
nagyúr
sziasztok
10.10.5-ben sem lehet visszaállítani a Finder-ben a szinezést?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
buci30
addikt
Hogyan lehet Mac-en kikapcsolni, hogy a könyvjelzők ne jöjjenek be oldalt ha arra viszem a kurzort?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
DanielK
addikt
Ha már nyűgök...
Engem az rohadtul zavar, hogy a mac os x utf-8 nfd kódolást használ, a többi rendszer (win és linux) meg utf-8 nfc. Emiatt, ha a az egyik szerverről letöltök sok képet (mondjuk szerver költöztetés miatt) és azt felrakom az új szerverre, akkor már nem jelennek meg az újnál, mert a két kódolás eltérő...
Így virtuális windowszal kell bohóckodnom... -
-
DanielK
addikt
Melyiket vegyem late 2013-as 27"-es imacbe? SOS a kérdésem, köszi!
1. memória update: Kingston Hyperx 32GB
2. memória update: Kingston sima 32GB -
tDr1v3r
veterán
válasz madgie #22578 üzenetére
Nem szeretném hogy támadásnak vedd, de már komolyan herótom van ettől... egyszerűen ki nem tudom fejezni hogy milyen szánalmasnak tartom az ilyen szarozásokat. Mint valami óvoda, csak felnőtt, (elvileg) kultúrált emberekkel...
Egyik oldal se tökéletes, régen se volt az. Az XP (pre-SP2) korszakban se volt maga a tökéletesség az OS X, inkább csak a kisebbik szar szvsz... nekem mindig is a funkciók és az ergonómia vitték el a hátán, nem a stabilitás.
(#22580): Nem határozom meg hogy mit mondj rá, azzal jellemezed amivel akarod.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
TigerCat
nagyúr
Kár, hogy a dizájn elavult, Yosemite óta igazán bejövős a felület... iPhone-on is így vagyok vele, leszámítva az agyvelőig blur-olt Dock-ot, amit szívem szerint áttetszővé tennék, hogy lássam a háttérképem.
-
addikt
Heaven benchmark: 2100 pont (late 2015 imacen amd m395-el ugyanez 700 pont).
Most vettem észre, hogy a MacRumorson ahol a farokméregetés megy egy ezzel kapcsolatos fórumban, ott nem default beállításokkal futtaták a Heavent, szóval hogy politikailag korrekt legyek, itt a korrigálás ugyanolyan beállítások mellett:
5K 27" iMac late 2015, amd m395: 706 pont
a saját gépem gtx 970-el: 1207 pontA felbontás mindkét esetben FHD.
Azért így se rossz
-
addikt
válasz Mister_X #22569 üzenetére
De illegális. Az EU-ban is. Ezek már lefutott körök sajnos, pláne ebben a "bérleti konstrukcióban" ami egy ideje van (nem a tiéd az OS az apple EULA szerint, csak kölcsönzöd, bérled).
Egyébként nem ajánlom. Ha jól értettem nem magadnak vennéd, hanem produktív munkára a cégedbe, kollégáknak. Ha csak egyszer rányom valamelyik egy updatere ami miatt keresztbe áll a cucc, akkor barkácsolhatod a gépét, lehet hogy az állásidő drágább lesz mint a brand apple vas. Persze ezeket neked kell tudni, ha van kedved olvasgatni néha (mert azt kell hozzá), illetve megoldod a rendszerek mentését az updatek előtt, akkor annyira nem fájdalmas.
Egyébként vicces, hogy pl. itthon van ember aki üzletszerűen űzi ezt, és nem kis nevű cégek (webdesign stúdiók, audio/video stúdiók) nevei vannak kint publikusan a honlapján a referenciái között, fotókkal(!). Ez azért már szerintem kicsit durva, otthonra azt mondom hogy kit érdekel, büntessenek meg (úgyse fognak), de én a cégembe valószínűleg nem tennék ilyen megoldásokat.
-
-
Mister_X
nagyúr
Hm, most kicsit elgondolkodtam. Desktopra lehet nem is iMacet vennék, hanem Hackintosht építenék én is. Bár én úgy tudom, hogy nem feltétlen illegális, hanem csak "szürke" (jogilag nem léphet fel az Apple, ha magadnak építed otthon). Na nem mintha az iMac teljesítménye nem lenne elég.
De egy Air vagy MacBook lehet landol novemberben, mert miért ne.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
wm2
őstag
Nekem meg az alacsony erőforrásra való építkezés jutott. Ez kimaradt anno. Pedig ennek is megvan a maga szépsége u.úgy, mint amikor vadállat gamer pc-ket raksz össze. Egyébként nagyon szórakoztató is.
Én ha vettem egy mac-et vagy bármit sosem adtam el. Mindig elhasználtam vagy ment a polcra. Na ez most megváltozott.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
addikt
-
addikt
Én sehogy nem tudtam feloldani ezt az ellentmondást, pedig vagy 1 évig vergődtem. A vége a bűn útja lett, és PC-n osx-ezek. GTX 970, 32GB ram, i5 4690, a házat csurig pakoltam ssd-vel meg sshd-vel. Lehet hogy illegális, de úgy érzem hogy végre használható vas van a kezem alatt, korlátok nélkül. Az hogy a major updateknél barkácsolni kell kicsit, hát istenem.., megoldom. Ha mellé teszem hogy mekkora szopás manapság egy desktop Mac hw ügyileg (középkategóriás, de legalább vendor lockos, beforrasztott alkatrészek) akkor ez egy sokkal-sokkal kisebb rossz. Egyébként az az OSX van rajta amit az első iMacemmel kaptam 2008 környékén, azóta csak frissítem (a clean installban én nem hiszek), a Kapitány updatet már a PC-n kapta.
Heaven benchmark: 2100 pont (late 2015 imacen amd m395-el ugyanez 700 pont). Nem hiszem hogy valaki meg tudna győzni, még talán egy rendőr se
[ Szerkesztve ]
-
wm2
őstag
-
TigerCat
nagyúr
Mondjuk én nem Winfosoznék, mert a 7-es óta atom stabil valamennyi gépünk, szinte sosincs semmi gond velük és szépen termelik a pénzt.
Az pedig, hogy ki milyen gépet tákol össze, szinte csak ízlés dolga. Itt pl. elég szépek vannak: [link] A felső kettővel ellennék egy darabig asszem...
Azzal egyetértek, hogy az Apple gépek gyönyörűek. Csak sajnos az áruk lassan nem tükrözi a valós értéket.
-
TigerCat
nagyúr
Ilyen gépe volt egy barátomnak. Eladta, mert harmatosan muzsikált. Visszaváltott PC-re és összerakott egy i7-4790, GTX970, 16GB RAM, RAID SSD-s konfigot két Dell monitorral. Azóta is boldog ember, mert hasít, mint az istennyila. A dizájnt viszont visszasírja. Szép volt az a TB kijelzős összeállítás, na...
-
wm2
őstag
https://support.apple.com/kb/SP704?locale=en_US&viewlocale=hu_HU
Jah. NV lapkával ez még jövőre is kiszolgálna bőven. Csak piszkosul tartják az árukat.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz TigerCat #22558 üzenetére
Venne a tököm másfél milláért mp-t. :-)
2 fő szempontot nézek. Jó árban legyen és szerelhető.
Nem feltétlenül az én csavarhúzóm által, de ha el kell vinnem a szervízbe ne basszak rá.
Ergo a mostani gépeket ki is húzhatjuk a listáról. :-) Én már nem melózom, nem zenélek, elbohóckodom elég sok almás vassal, főleg régiekkel. Ha melóznék, teszem azt zenélnék és tökmindegy a vkari, akkor négymagos minit vennék még mindig. Ha komolyabb a meló. Videóvágás stb. Leglább egy hatmagos 5.1. A laptopokhoz nem értek. Jók. Tartják az árukat azt látom. Négymagos 15inch nVidiásat néznék, mert az integráltal az is a baj, hogy a rendszermemóriából vesz el. Ugye az Apple meg mindent odaforraszt neked ha tetszik ha nem.[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz TigerCat #22553 üzenetére
7800GTX chip de mutatok személyes élményindexet. Le lehet ellenőrizni nyugodtan.
NovaBench HD5000
Graphics Tests (Score: 42)
3D Frames Per Second: 101NovaBench Mac 8800GT
Graphics Tests (Score: 216)
3D Frames Per Second: 732Azért közel 10 év után illene már eljutni valahova. Nekem semmi bajom az Intel IGP-vel de tényleg. Melóra picit izzadságszagú, de pp azokat az NV/ATI lapkákat szánja az Apple a pro gépekbe, amelyek egyébként közép- max középfelsőkategóriásak. Eközben HD4000-el árul még hordozható gépet. HD5000-el minit (a 2011-es miniben volt utoljára ATI lapka). HD6-os szériával 4k iMacet. R9 M380-al hétszázezerért. A használt piacon ha egy iMacet jól kifogsz az elavult 750M-el király vagy. Az egész grafikus lapka vonal (nem annyira home user szinten, elég csak a félprofi) bűzlik az izzadságszagtól.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
-
madgie
titán
Utálom az ilyesmit, nem azért vettem OS X-es gépet, hogy ilyenekkel szórakozzak. Logokat bújni Winsowson is lehet. Amúgy szerintem nekem van valami hülye kisugárzásom, az iPhone is csonttá fagyott ma a zsebemben, csak a Home+Power hosszan nyomvatartása segített, amúgy nem reagált semmire.
-
-
blakey
titán
válasz madgie #22543 üzenetére
Nem bírja a gép? Én PS, ID, AI, böngészés, online tv és semmi akadozás, igaz nálam tiszta telepítés volt, nekem egyelőre jobban bejön, mint a Yosemite.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
madgie
titán
Ejj, ez az El Cap. Úgy tekeri a kernel_task magát adott feladatnál (sima torrent közben akár), hogy húszpixeleket ugrál az egér, meg nézhetetlen egy YT videó is. Nem szoktam meg az ilyesmit
-
Mister_X
nagyúr
Persze, de nyílván sokba fájna az LG-nek, ha foltosodó kijelzőket szállítana.
@TigerCat: nyilván nem egy belépő minit kötnék rá a monitorra Még az se biztos, hogy Mac, ha levonom az Airt. Elgondolkodtatott az LG, Thunderbolt Displayt azon az áron biztos nem venném meg - majd ha a 2016-os pénzügyi év radikálisan pozitív lesz és a vécédeszka helyére is valami Apple terméket akarok.
Még majd nézek pár alternatívát, a Thunderbolt ezek után alap lesz.
#egér: jézus, egereket még nem is néztem.
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
TigerCat
nagyúr
válasz TigerCat #22540 üzenetére
Az kimaradt, hogy kurzor laggal számolni kell wireless egér esetén. Szinte bármilyen hordozható Mac és külső kijelző csatlakoztatásakor előjöhet a probléma. Én is belefutottam.
Teszteltem vagy 10 különböző egérrel, ide-oda dugaszolva, de nem sikerült megszüntetnem. Ezért vettem madzagos egeret (Razer Imperator) mellé. Azzal minden rendben volt.
Itt a téma: Mouse cursor lags with external monitor
Egyébként szerintem nem véletlen, hogy bármely komoly stúdióban, ahol így használnak Mac-eket (MacBook Pro + külső kijelző), minden asztalon vezetékes egeret látok. Egyrészt az a lapos vacak, amit az Apple egérnek nevez, napi 8 órában nem alkalmas komoly munkára, másrészt lehet, hogy ez egy valós probléma, amit nem nagyon lehet másként megoldani.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mister_X #22526 üzenetére
(#22526) Mister_X:
Szerintem ez az LG baromi jó kijelző. Ha bejön a széles dizájn, vedd nyugodtan. Én konkrétan imádtam, de azért egy erősebb gép nem árt alá...(#22529) Chal:
Sajnos nem emlékszem, mert töltésre nem használtam. Az egerem nem világított alvó állapotban, de kattintásra elindult minden. Egyébként az almás kijelző a fényes felület miatt élénkebb, az sokat dob az élményen. Viszont full tükör. Nekem az LG tényleg bejött, nagyon szép színei voltak és a matt felület sem volt durván rücskös, szóval bitang nagy élményt adott.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ragnar95
félisten
válasz sztanozs #22536 üzenetére
Kár volt törölnöd, az Apple megszüntette az iPhoto fejlesztését, a helyére érkezett a Photos. Viszont Purchasedben látnod kellene az iPhoto-t, nekem legalábbis ott van továbbra is.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
sztanozs
veterán
Sziasztok! Az a problémám, hogy az iPhoto nem volt hajlandó frissülni (macbook pro). Különböző fórumokon azt találtam, hogy szedjem le és rakjam fel újra, viszont leszedés után nem találom a store-ban sem a vásároltak között, sem keresővel. Mit csinálok rosszul?
Pff, most látom van külön macbook topik is, de gondolom ez a kérdés hardver független.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
megema
őstag
Egész véletlenül nem NTSC-nek ismeri fel a gép a Dellt? Nálam is használhatatlan volt gyárilag az LG 29EA93. Nagyon fakó volt, és bizonyos színeknél elmosódtak a kontúrok. Viszont egy kis mókolással meg lehetett oldani, hogy RGB színtérrel hajtsa meg a MacBook, ne pedig YCbCr-rel. Viszont Dell monitoroknál nem biztos, hogy működik.
[ Szerkesztve ]
-
wm2
őstag
Igazából amire használom az Intelt arra tökéletes és benne van, hogy én spilázom túl mertl csöppet elfogult vagyok. Eljátszogattam néhány beállítással browsing, movies és photo editing app közepette és egyszerűen jobbnak tűnt az nVidia. Ha valakinek vannak tapasztalatai pl. 750M vs Iris Pro (5200) lapkákkal megerősíthetne vagy megcáfolhatna ebben, mert azért nem egy kihegyezett quadro a legjobb erre a célra.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
addikt
Ebben az a furcsa nekem, hogy a DP/HDMI digitális, tehát nincs DAC mint VGA-nál (ott volt ennek jelentősége, és valóban voltak is eltérések). Pongyolán fogalmazva: tehát itt nem a grafikus chip mondja meg hogy szerinte milyen legyen a zöld, hanem kiküldi a megfelelő protokollon az adatot a monitornak, hogy na akkor én ezt színkódú zöldet kérem erre a pixelre. Persze az adott protokollon belül és vannak különféle signaling verziók, eltérő color space-ekkel, de tudtommal az intel IGP-k is tudnak full ranget, YCbCr 4-4-4-et, stb-t, semmivel sem butábbak ebben.
-
wm2
őstag
Ahogy elkezdtem kalibrálni egyiket-másikat nekem lejött, hogy az intelnek van még mire gyúrni. Én 5100 alatt nézegettem. Egy fakó világ után kész vizuális orgazmussal ért fel az nVidia. Persze annyira nem érdekel, hogy tovább tesztelgessem. Újabb ATI deszkákhoz még nem volt szerencsém, de erre még kíváncsi lennék, mert ők ebben élen jártak mindig is.
Ozora <3
-
addikt
Én rendszeresen kötöm rá az iMacre az Airt DP-vel (i4000 IGP), semmi ilyesmit nem vettem észre. Illetve ment rajta sokáig egy PC is, gtx970-el, OSX-el. Kb onnét tudtam csak megállapítani hogy nem az iMacen levő rendszert látom, hogy sokkal gyorsabb volt Járt nálam régebben kölcsönbe egy kalibrátor is, azzal se jött ki semmi hasonló.
Szóval szerintem ez placebo.
-
wm2
őstag
Nekem meg az tűnt fel, hogy egy régebbi nVidia kártya (bár jelen esetben ez egy Quadro, de akkor is) és az Intel IGP színvilága között még mindig mekkora a különbség. Ég és föld szvsz.
Ozora <3
-
addikt
válasz TigerCat #22525 üzenetére
Impresszív a cucc Én most így a 27"-es iMac után váltottam DELL-re, de az valami katasztrófa sajnos. Hiába a sok jó review, közelébe nincs a macben levő IPS-nek. Hatalmas az IPS glow, a színek valahogy nem természetesek, nem tetszik az egész. De a legnagyobb gondom vele, hogy az USB portok áramát lenyomja a rohadék ha stadnby-ba megy a monitor. Így éjszakai telefon/tablet/e-book/e-cigi töltögetés kilőve, ami nekem nagyon fáj (nyilván megoldom máshogy, de a powered USB hub fő szempont volt a választásnál).
LG-nél hogy van ez megoldva? Működnek az USB portok akkor is, ha nincs rákötve gép, illetve igen, de mondjuk sleepelve van vagy ki van kapcsolva?
-
addikt
válasz Mister_X #22520 üzenetére
Air asztali dockra tipp:
http://www.landingzone.net/products/macbook-docks/
https://www.youtube.com/watch?v=jjiyOpRBbT8
Szemezgetek vele egy ideje, de mindig arra jutok hogy inkább dugdosom, ettől függetlenül elég jó cucc
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz TigerCat #22525 üzenetére
Mindenképp megéri, a kérdés az, hogy a Thunderbolt Display mennyire hajlamos a foltosodásra Szúrkálódást félretéve: munkagépnek lesz, tehát a legutolsó az legyen, hogy szervízbe kelljen rohangálni akármivel is, főleg code freeze előtt vagy crunch time közepén - bár az én munkám nem hátráltatná, hogy kékes a fehér vagy akármi, de egy grafikust zavarhat.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mister_X #22524 üzenetére
Ha tudnám, hogy az OS X most jól néz ki nem retinán is, talán belevágnék megint. Így viszont nem vagyok biztos benne. Thunderbolt kijelzőn hogy muzsikál az El Capitan? Mert ha azon jó, ezen is az lesz, Szinte megegyezik a két megjelenítő PPI-je.
LG UltraWide, 34" 3440x1440 - 109.68 PPI
Apple Thunderbolt, 27" 2560x1440 - 108.79 PPIGyakorlatilag kapsz még 900 pixelt vízszintesen, minden más megegyezik. Azaz mégsem. Matt IPS a kijelző, van benne hangszóró, USB HUB, még 2db Thunderbolt 2 csatlakozó, HDMI és Diplay bemenet, hang kimenet, szóval ráaggathatsz pár dolgot. A gyári megoldás ellenben fényes, szintén IPS, viszont van benne kamera (akinek fontos) és néhány csatlakozó. Dokkolhatóságban majdnem mindegy, de szerintem az LG jobban megéri. Nagyobb, jobb az ára, tehát részemről nem kérdés.
-
Mister_X
nagyúr
válasz TigerCat #22523 üzenetére
LG micsoda?
Retina egyelőre csak idézőjelesen fontos, egyszer vetettem fel a grafikusnak, hogy meg kéne rajzolni mindent 4-5k-ban - azt az arcot nem lehet leírni
De így 5-600.000Ft-ból meglenne a komplett munkaállomás, már csak tényleg az a kérdés, hogy iMac vagy az az LG + valami hordozható legyen-e a kiszemelt. Bár, ha a Wacom eszközök nem mennek át Thunderbolton, akkor utóbbi ki is lőve.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mister_X #22522 üzenetére
34 col után minden kicsi. Ekkora volt az LG, amit imádtam. Kár, hogy megpusztult... Vagyis foltos lett a kijelző. Sajnos ezen túl a szerviz is elkeverte és 2 hónappal később sem találták meg, visszakaptam az árát, szóval korrektek voltak.
Amúgy szívesen ajánlom, mert a beépített Thunderbolt csatlakozás nagyon szépen tette a dolgát, átvitt mindent amire szükségem volt és így nem kellett felesleges kábelekkel bajlódnom. Én még 300-ért vettem, de most 230 körül megkapod. Szerintem az egyik legjobb monitor ennyi pénzért. Már gondolkodtam, hogy veszek még egyet, de amíg nem jönnek meg az új Mac-ek, kivárok. Ráadásul a retina kijelzőhöz nagyon hozzá is lehet szokni, ebben meg nem az volt. Bár a PPI így is elég magas, de mégsem ugyanaz a látvány.
13-as retinaá MacBook Pro-val hajtottam irodai munkára. Több Excel tábla, levelező, böngészőablakok, stb. kifért egymás mellé, ez volt az ok. Illetve filmet nézni is teljesen más élmény egy ilyen nagy és széles "vásznon". Sajnálom, na.
-
Mister_X
nagyúr
válasz TigerCat #22521 üzenetére
Thunderbolt csatlakozó szokott monitorokon lenni? Az egyetlen, amit eddig láttam, az az Apple Thunderbolt Display. Hát, ennyiért lehet már néznék valami nem almásat, a felbontás ilyen árcédulával alacsony. De mivel nem én használnám (vagy csak talán), így lehet jobb lenne egy 21:9-es alternatíva.
Azért a mostani MacBook nem annyira gyenge, ha levonjuk a dGPU hiányát, bár az engem speciel amúgy se hatna meg ma már. Csak azok a játékok futnának, amiket mi készítünk, azok meg kenyérpirítón is el kell fussanak
Min dolgozol / vagy el otthon, ha egy 27" iMac kicsi?
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mister_X #22520 üzenetére
Nekem mondhat bárki-bármit, hogy az OS X memóriakezelése milyen jól van optimalizálva, szerintem 8GB alatt nem szabad Mac-et venni.
Amúgy jelzem, hogy lassan mindent hülyére optimalizálnak, csakhogy ne kelljen hardvert adni. Ennyi pénzért kezd kissé ciki lenni.
A dokkolhatóság nagyon klassz, ha van egy Thunderbolt-os kijelződ. Nekem így volt megoldva, csak sajnos bedöglött a monitorom. Arra volt csatlakoztatva a gigabites LAN, egér, USB-s meghajtó, stb. Egyetlen kábelt rányomtam és ment minden, mint a szél. Leszámítva a vezeték nélküli egeret. Azt madzagosra kellett cserélnem, mert laggolt mint állat. (valami Inteles-USB3-as probléma végett)
Jelenleg arra várok, hogy az Apple kiadjon valami komolyabb mobil vasat új CPU-val, több kakaóval és egy nagyobb felbontású kijelzőt, amit meg is tud hajtani. Akkor talán vennék egy szettet. Ha meg nem, akkor fogalmam sincs. Talán iMac. De az nagyon nem tetszik és a kijelző sem túl nagy. Kettő kellene, viszont retinában ez jelenleg szintén nem megoldható.
-
Mister_X
nagyúr
Fő gépnek nem feltétlen, arra egy normálisabb PC. Ellenben nem látom hátrányát annak, hogy hozza-vigye és dokkolja az irodában a gépet egy jóval kényelmesebb munkakörnyezetre. Szívesebben adnék Retinás Pro-t, de azt már aranyárba mérik Csak azt kell mérlegelnem, hogy melyik felállás lenne hatékonyabb.
@TigerCat: Ami visszatart eddig a vásárlástól, az tényleg a 4GB RAM, amikor az Adobe javasol vagy 16-ot. Még nézelődök sima MacBook téren, az Apple honlapja elég csinisan mutatja be, még engem is meggyőztek.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mister_X #22516 üzenetére
Engem kiszolgált és szerettem. Azonban a 4GB RAM miatt váltottam és ekkor már Retinás Pro-ra. Ha hordozható gépet vennék jönni-menni, vagy azt vennék megint, vagy MacBook-ot. De jó sok memóriával...
-
addikt
válasz Mister_X #22516 üzenetére
Teljesen jó gép az Air (ár/érték arányban is), de azt neked kell tudni, hogy amire használni akarod, arra elég e.
Én napközbeni munkagépnek használom régóta, office cuccok, böngészés, levelezés, filmezés, stb.. vígan oké, és ezek mellett egy kisebb win7 is szokott rajta futni folyamatosan Fusionben. Szolidan még játszogatni is lehet rajta. Felette görnyedni egész nap viszont szenvedés szerintem, ahhoz elég szar a kijelző, ezért én melóban dokkolom, ha vinni kell, akkor viszont ultimate mobil eszköz. Itthon meg van tisztességes asztali gépem mellette. Szóval ilyen körülmények között remek nagyon, remélem nem kúrják el ezt is Fő gépnek viszont nem venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az elég érdekes képződmény. Gyakorlatilag egy SSD és egy HDD 1db házban, 1db sata linken, és külön látod a két drive-ot az OS alatt. A használhatósága erősen driverfüggő, ráadásul a HDD rész 5400rpm-es. Számomra értelmezhetetlen koncepció, gyakorlatilag semmilyen előnyöd nincs, azon kívül, hogy megúszod 1 sata porttal a két eszközt (gondolom az 1db hdd bayes laptopok tulajai lennének a célközönség). Szóval biztos van aki pont ilyet szeretne, én tuti nem
Kár hogy "klasszikus" SSHD-t nem csinálnak amúgy ekkora SSD-vel WD-ék
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz TigerCat #22514 üzenetére
iMac esetén azért még maradhat a Fusion Drive, csak akkor tényleg ott induljon, hogy minimum 128GB az SSD rész. Grafikusomnak rakom össze fejben a munkagépét (és igenis azért vonzó a 4k és 5k iMac, mert a kijelző kvázi kötelező), a tárhely a kritikus. De persze 2TB-os Fusion Drive CtO gépért elég lelombozó felárat kérnek...
Apropó, megfogalmazódott mobil rendszer kérdése is, mennyire éri meg a 13"-os Air? Az üzemidő elég baráti, SSD van benne, ez esetben az irodába kapna egy jobbféle monitort és NAS-t.
-
wm2
őstag
Tavaly találkoztam a WD Black²-vel. Nem tudom egy ilyen dual drive-ot mennyire bír el a rendszer. Mennyivel jobb, mint egy SSHD. Sajnos a teljesítményétől nem estem hasra, de amig ilyenekkel próbálkoznak a gyártók, az Apple 5400 rpm-es laptop vinyókkal szerelt bódékat (a seggedetkitörölheteda4kval) árul hatalmas csinnadrattával. Csak az ostoba nem látja, hogy nem akarják, hogy megbontsd azt a szart külön SSD-re meg HDD-re. Még a végén jól jársz és üres marad a zsebük.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
TigerCat
nagyúr
Ha most vennék, akkor kizárólag SSD-vel vennék. Tárolni NAS, ha pedig instant szükségem van a helyre, akkor Thunderbolt meghajtó. Egy barátomnak van (G-RAID), nem használja semmire. Vagyis a lemezeket kivette, csak a ház van meg. Állandóan nyaggat, hogy hozzam el, de egyelőre nem kell. E'férek.
Az Apple helyében én már nem égetném magam pörgő-forgó lemezekkel. Alap 256-os SSD, vagy ha komolyabb konfigot vesz valaki, akkor 512GB. Ha már prémiumként van pozicionálva, akkor ez a felszereltségben is jelenjen meg.
-
addikt
válasz TigerCat #22512 üzenetére
Hát ez is ilyen Apple "azért is megmutatjuk" hozzáállás. Mikor kijöttek vele, akkor egyik beszállítójuk se gyártott még SSHD-t (Seagate, WD). Az Apple meg nyilván nem fog leállni saját HDD-t fejleszteni. Így kitalálták a szoftveres megoldást. Később lett SSHD, de persze így már nem kell nekik. Pedig bőven van akkora erejük hogy kipréseljenek az SGT-ből meg a WD-ből is bármekkora SSD-vel szerelt SSHD-t. Ja és ha így lenne, akkor talán a vevőik se néznének bután, hogy mér' lassú a gép (az 5400rpm-es hdd-s problémakörre gondolok), mert egy 8GB SSD-s SSHD-t simán adhatnának azoknak a szerencsétleneknek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Ragnar95 #22510 üzenetére
Logikailag egy kötet, de amolyan szegényember storage tiering megoldása. És annyira szegény az az amber, hogy 100%-ban egy softwares megoldásról van szó, ellentétben az SSHD-vel, vagy SAN megoldásokkal, ahol egy külön controller és firmware intézi ezt a disken, vagy a SAN dobozban. Ha nagyon sarkítani akarnék, akkor azt mondanám, hogy olyasmi mint a hardwares vs softwares raid. Na és akkor még erre húztak egy lapot a 24GB-s SSD-vel. Szerintem elég vicces.
-
Ragnar95
félisten
Köszi a tisztázást, ennyire nem néztem sosem utána a Fusion Drive működésének, nem tudtam,h blokk szintű megoldást, azt hittem, csak logikailag 1 kötet a kettő
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
addikt
válasz Ragnar95 #22490 üzenetére
A fusiondrive pont ugyanúgy működik ahogy az SSHD. Blokk szintű megoldás, nem file szintű, így teljesen mindegy hogy a rendszer mekkora, annyi csak a lényeg, hogy abban a 10-20Gbyte-nyi halomban mennyi adat mozog valójában (blokk szinten). Ez ugye minden gépnél és usernél más és más (persze azért van egy jól definiálható közös metszet). Elég sok tapasztalatom van SSHD-vel meg az FD-vel is, mert egyrészt enterprise storagekkel foglalkozok, ezért marhára érdekelt mindkét technológia, másrészt meg vettem már párat, és jócskán tesztelgettem (mármint SSHD-t, FD-t nem kell venni, azt bárki tud csinálni ha bele tud reszelni a gépébe egy ssd-t meg egy hdd-t). Az a 8Gb is baromi sok dologra elég, erről rengeteget tudnék mesélni, de nem offolok inkább.
Ugyanakkor tegyük helyre a dolgot: az Apple ettől még fillérbaszó/pitiáner emiatt az ügy miatt. Nyilván minél nagyobb az ssd rész, annál nagyobb a mozgástere az usernek. Ha valaki pár estét dolgozik pl. egy videóanyagon, akkor meghálálja magát a dolog, és számtalan példát lehetne még mondani, a játékoktól kezdve a virtuális gépekig. A fentiek ellenére amúgy én is szeretnék 8GB ssd cachnél nagyobb SSHD-t is a piacon látni, de a Seagatere azért nem haragszom, mert annyiért adja a megoldását, mint a konkurencia SSD nélkül. Házon belül meg pár ezressel drágább.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ragnar95 #22504 üzenetére
Ez így is van. Szerintem két malomban örlünk. Te írtad ezt: "24GB-on csak a rendszer fér el kb, még a gyakran használt appok sem nagyon, szóval egyértelműen lassabb az új Fusion Drive, mint a régi, hiszen a HDD-ről fut minden 3rd party app..."
Ez nekem úgy jött le, hogy szerinted a Fusion Drive első 24GB-os területe SSD, és a maradék a merevlemez. Így telepítéskor a rendszer elfoglalja ezt a területet, így nem marad gyors hely a gyakran használt app-oknak sem, hiszen minden telepített program már csak a lassú merevlemezhez fér hozzá.
Black Dragon
A biztos ami biztos, a lemezkezelőben a biztonságos törlést válaszd.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ragnar95
félisten
válasz Black Dragon #22505 üzenetére
Disk Utilityben tudod formázni a rendszerpartíciót a recovery menüben is, így nem marad meg semmilyen adatod. Cmd+R-el lépsz be a recovery menübe.
-
Black Dragon
addikt
Hali all!
Ha a "boot menüben" vagyok, és szeretném újratelepíteni a gépet, mert eladásra szántam rá magam, akkor a gépről minden adatom el fog veszni ugye? Mármint az újratelepítés ténylegesen újra fogja rakni a gépet, és nem marad semmilyen adat a gépen, és nem csak a rendszert rakja újra, minden pedig változatlan marad?
köszi!
-
Ragnar95
félisten
Pont arról beszéltél eddig, hogy az SSD-n csak a rendszer egy része lenne és a HDD-n lenne a másik része Attól még, hogy logikailag 1 partíció a Fusion Drive, a rendszer számára fizikailag az továbbra is 2.
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok, azt vettem észre h néha, amikor nem használom a gépet (~5 perc után jön elő) eltűnik a kurzorom és nem is jön elő. Ha cmd-tabolok meg lesz megint, mitől van ez? Eddig nem volt csak mióta frissítettem 10.11.(11)-re.
[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
-
Ragnar95
félisten
Tisztában vagyok a Fusion Drive működésével, de ettől még maga a rendszer nem biztos, hogy felbontható több merevlemezre, mivel egy ideje már az aliasok megoldások se működnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Gamer Ryzen 5600X / 16GB DDR4 / RTX 3070 / 512GB NVME / 1TB HDD / GARANCIA / BESZÁMÍTÁS/
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi