Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25795 üzenetére
Engem ez (Jobs foroghat):
The Apple of today:
- We really want to push USB-C as much as possible. That’s why the new iPhone 7 and all iPads ship with old USB chargers and cables. They are our most sold products, after all.
- The new MacBook Pro still has a headphone jack because professionals, unlike most iPhone users, use 3,5mm jack-based audio gear like headphones and speakers. We don’t think pros would be happy using dongles with their old gear.
- People don’t need Magsafe anymore because the laptops last so long on a single charge that you don’t need to charge them in crowded places. We even limited the RAM and chose weak GPUs to save battery life. We also chose old CPU architecture and shrunk the battery so the battery life is actually worse than last gen.
- Controlling a laptop-form-factor device with a touchscreen is impractical, awkward and uncomfortable. That’s why we want more people to use iPads with keyboard covers.
- Our designers are so busy innovating that they have enough time to work on fashion shows, museum exhibitions, snobbish Christmas decorations for hotels and coffee table books.
- We care about affordability and are sharply focused on the future. Here is a $300 picture book of our old stuff to prove it.
- Future is wireless. You can buy it from LG. Like our monitors.
-
TheMarci
addikt
válasz
Totheground #25797 üzenetére
OTA TM, mint wireless Time Machine? A legtöbb újabb router, illetve NAS tud ilyet.
-
Alex91
félisten
válasz
Totheground #25797 üzenetére
Megy a backup majd a felhobe
-
bmwk1200s
őstag
Ide is beirom: [link] Engem meglepett
-
RaZroX
addikt
Sziasztok! Tudom, hogy nem ide tartozik, de vásároltam egy zene számot iTunes-on (Windows-os PC-n) és nem töltődik le, nincs a könyvtáramban, illetve még mindig engedi, hogy megvásároljam, pedig megkaptam az sms-t, hogy levonták a kártyámról a pénzt. Oké 215 ft, szóval nem ez a lényeg, hanem érdekel, hogy miért nem működik.
-
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Be van kapcsolva az iCloud a mac minimen és beraktam egy 1gb-os képekkel teli mappát a dokumentumok mappába. Na ezzel nem is lenne baj, ha nem akarná feltölteni. De nem tudom kikapcsolni csak egyben az íróasztalt és a dokumentumok mappát.
Az 1 megát sem éri el a feltöltési sebességem.. életbe nem töltené fel. Valahogy le lehet állítani, hogy azt a mappát ne töltse fel?? -
istvan170
aktív tag
válasz
b.daniel #25788 üzenetére
Először próbálgasd hdd-ve!. Ha nem elég, akkor jöhet az ssd.
[link]
Megcsinálhatod a fenti link alapján, de akkor bukod a garit.
Vagy elballagsz egy szervizbe és x összegért megcsinálják.
Így a hdd helyére megy. Mellé nem lehet, csak külső rackbe.
Az usb 3 viszonylag komoly sebességet tud. -
b.daniel
senior tag
válasz
istvan170 #25787 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat , akkor ezek szerint SSD-t utólag is lehet majd bele tenni? A HDD helyére menne vagy mellé?
Egyébként 2-3 tabnál többel sosem böngészek, mögötte meg megy a Spotify vagy Apple music és ennyi, ezért gondoltam hogy elég lesz a 4gb ram -
Somansky
aktív tag
válasz
blakey #25771 üzenetére
Na, kicseréltem a kábelem, és lásd megjelent ez a HZ állítás...
Azért cseréltem ki, mert érdekes dolgokat az előző DELL-hez adott miniDP-DP kábel. Mikor alvó állapotból akartam újraéleszteni a MBP-at egyszerűen fekete képernyő fogadott egér látszódik, de belassult nem reagált semmire... kikapcs, majd újra elindít és jó. Ezt előzőleg nem csinálta csak mióta az uj monitor lett. Remélem a kábel csere (ez vettem az előző monitoromhoz) megoldja a problémám. -
bmwk1200s
őstag
válasz
b.daniel #25782 üzenetére
Szia! Gratula a géphez, biztos sok örömöd lesz benne!
Bár nekem az erősebbik Mac Minim van, ez még videovágásra is elég. Párom ezen dolgozik: PS, Lightroom, Illustrátor, Final Cut, Motion, blender.. ezeket használja nagy megelégedéssel. Az SSD mindenképp sokat dob rajta, de ha a ram nem bővíthető, a 4GB kevéske lesz egy idő után. -
b.daniel
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem ma black Fridayen egy Mac Minit, az alap változatot .
Az lenne a kérdésem, ha esetleg van valaki aki használ ilyet a mindennapokban, hogy átlagfelhasználásramennyire jó?
Igazából csak videókat ,sorozatokat nézek , böngészgetek , meg torrentezgetek néha . Ezekre azért meg bőven jó lesz egy ilyen gép ugye? És mennyi időre lehet tervezni vele kb ? -
Ragnar95
félisten
válasz
WhiteWalker #25778 üzenetére
Csak simán töröld ki a telepítőt az Alkalmazások mappából.
-
WhiteWalker
nagyúr
Elfelejtettem kikapcsolni a rendszerbe a frissítésen belül az updatet , így letöltötte a Sierrat. El lehet távolítani, mert ott figyel a launcherbe és a telepítést szeretné.
Én meg nem -
blakey
titán
válasz
Somansky #25774 üzenetére
A pixelek száma fix, minden az adott programon műlik, hogy tudod-e nagyítani vagy sem. Pontosan ilyen dolgok miatt nem is tudnék dolgozni mivel egy 27"-os monitoron túl nagy lenne a munkaterületem és a zoomolás is határos.Szerintem a 4K inkább játékra jó, állítsd 1440p-re és akkor még használható. Ikonokat tudsz nagyítani, programokon belül is tudsz nagyítani, de lesznek dolgok amik picik maradnak.
-
Somansky
aktív tag
-
blakey
titán
válasz
Somansky #25772 üzenetére
Nekem is miniDP-DP de nem átalakítóval hanem olyan kábellel aminek egyik vége miniDP a másik meg DP, nem hiszem, hogy ez lenne a gond, de simán el tudom képzelni. HDMI-DVI-on is megvolt minden, szintén legfrissebb Kapitány.
Szerintem vegyél egy normális miniDP-DP kábelt, lehet, hogy nem túl jó a hozzáadott kébel. -
blakey
titán
-
Somansky
aktív tag
Megjött a Dell U2715Q 4K monitorom. Egyenlőre 2560x1440-ben nyomom, szokom a nagy felbontást.
4K ban kicsit pindurik az ikonok. Ezeken lehet változtatni? A Chrome-bnn 150% on lesem az oldalakat, így okés egyenlőre. Lassan be is kalibrálom a színeket, de előtte jól enne tudni hol tudom megnézni kellő Hz-ne muzsikál a monitor? A felbontást ha később feljebb állítom, akkor újra kell kalibrálnom, vagy ahhoz nincs köze? -
rii
nagyúr
sziasztok
OFT (oulook file template) hogy lehet megnyitni OSX alatt?
-
Alvin_ti4200
félisten
Mac Mini Black Friday akcióban ma az Edigitalnál 180 helyett 140, illetve 250 helyett 200 ezerért. Akit érint. Délután 5 órától pedig az iStyle tart Fekete KisPénteket.
-
rii
nagyúr
válasz
TigerCat #25760 üzenetére
sehogy se bírtam elérni hogy a programon kívül is letiltsa a scrollozást az egér bal oldalán .-(((
a programon belül (live view) látni, hogy ott ki van kapcsolva, de hiába állítottam be az InDesigne-okat, (meg már kínomban a Finder-ben is bellítottam) de ott továbbra is volt scrollozás
-
oszy
veterán
válasz
Ragnar95 #25761 üzenetére
Ennyi van az oldalukon:
Az eMAG által forgalomba hozott összes termék a hatályos jogszabályoknak, valamint a kereskedelmi szabályozásoknak megfelelő jótállással (garanciával) rendelkezik.
Termékeink kizárólag megbízható partnerektől származnak, és mindegyik új, eredeti csomagolásban kerül szállításra.
Kivételt képezhet ez alól azon termékek köre, amelyet az eladó újracsomagolt termékként hirdet és jelöl meg a www.emag.hu weboldalon.Az eMAG által értékesített jótállási jegye (garancialevél) lehet:
– a gyártó által kiállított (amennyiben a gyártó rendelkezik országos szervizhálózattal),
vagy
– az eMAG, mint forgalmazó által kiállított.Az eMAG által forgalmazott termékeknél a vásárlást követően jótállási jegyet (garancialevél) állítunk ki, amely tartalmazza a jogszabály által meghatározottakat, valamint a megvásárolt termékek esetében az eMAG által vállalt, jótállással (garanciával) összefüggő fontosabb tudnivalókat, beleértve annak időtartamát.
-
Ragnar95
félisten
Minden hivatalos viszonteladótól Magyarországon magánszemély által vásárolt termékre jár 2. évi szavatosság az 1. évig jótállás (ezt szokták garanciának hívni) mellé. Biztos hogy nem csak erről van szó az emagnál is, ők valóban 2 év jótállást biztosítanak?
Alvin_ti4200: nem kell PS, videóvágás vagy játék ahhoz, hogy kevés legyen a 4GB RAM, ha sok lapon szeret böngészni az ember, akkor is könnyen elfogyhat. Persze el lehet lenni annyival is, de ha most vennék gépet és hosszútávra terveznék vele, semmiképp nem vennék már 8GB-nál kevesebb RAM-mal és nem is ajánlanám ezt másnak sem. -
oszy
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #25756 üzenetére
Az emagnál (is) most 289.900 Ft az i5 5250U, 1.6 GHzl, 13.3", HD, 8GB, 128GB SSD, Intel® HD Graphics 6000 (mmgf2mg/a HU)
És érdekes, mert ők 2 év garanciát adnak. Amit nem értek!
-
rii
nagyúr
köszönöm!
akkor csak simán törlöm, és keresek valami régebbi verzióju BTT
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Ragnar95 #25751 üzenetére
Mint 4 GB RAM-mal szerelt 2014-es Air tulaj nem értek egyet, felhasználásfüggő, mennyire kell a 8 GB. Én a mindennapokban sehol nem érzek lassulást, de tény, hogy nem vágok videót meg piszkálok 20-25 megás nyers fotókat (szerintem ez a gép nem is elsősorban ilyenekre való, bár képes mindkettőre). Ettől függetlenül hosszútávon valóban megér(het)i 8 GB RAM-os masinát nézni, de a jó ajánlat nem a RAM-tól fog függeni
-
megema
őstag
AppCleaner, vagy kézzel így.
-
rii
nagyúr
sziasztok
hogy lehet uninstallálni a BetterTouchTool-t, ha a programban nem találom, és az apllication-ban a Show in Package contents-ben sem
csak simán törölni?
-
oszy
veterán
Van olyan Macbook ami 200.000.- körül van használtan, de megéri még most is megvenni? Vagy ennyiért nem lehet még ilyet kapni?
-
nauro
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy appot a mac app store-ban, azonban amikor rámennék a buy gombra, akkor kiírja, hogy nem tudom megvenni, mivel a minimum os requirement-nek nem felel meg a gép amiről meg próbálom venni. Van arra mód, hogy ezt a check-et kikerüljem és mégis megvehessem? Tehát csak a fiókomhoz akarom hozzá adatni, h megvettem. -
válasz
Black-core #25743 üzenetére
Esetleg oda mented, mást nagyon nem tudsz.
-
A számlával az a baj, hogy a hajadra kenheted, csak hivatalos regisztrált Apple viszonteladó számláját fogadják el garis ügyintézés esetén. VAGY nem kell a számla, de akkor az eladás tényét a kereskedőnek rögzítenie kell az Apple rendszerében. Erre természetesen nem jogosult bármilyen sarki PC boltos, vagy hardveraprós dealer.
Példa 1: Mediamarkt pl leszarja a regisztrációt, viszont jó a számlájuk, mert Apple viszonteladók.
Példa 2: APR-ek regisztrálják neked az eladást, és a számlájuk is felhasználható garis ügynél (viszont úgysem fog kelleni, mert regisztrálnak).
Példa 3: Jóskapista Bt. se regisztrálni nem tud, se a számlája nem lesz jó. Gondolj bele: nekem is van egy kis családi vállalkozásom, és teszem azt megállapodunk fű alatt, hogy X Ft-ért adok neked egy számlát Macbook Air-ről. Nyilván ettől nem lesz rá 1 év garancia, az Apple nem hülye ennyire.Szóval inkább azt kérdezd meg, hogy tudják e regisztráltatni valakivel (APR-es kapcsolat, akárki). Én egyszer majdnem vettem így egy Macbookot egy cégtől, aki a telefonban még nagyon készséges volt, megígérte hogy amint fizetek, megy egy telefon a megfelelő kapcsolatuknak, és be lesz regisztrálva az Apple-nél az eladás ténye. A helyszínen változtak kicsit a feltételek: ha kell a gari (regisztráció), akkor az +10%, és fizessem ki most, aztán majd úgy 2-3 nap múlva történik meg a dolog. Végül visszaléptem.
-
Valószínűleg az áfával "játszanak". Én csak olyan gépet vennék ilyen helyeken amik nemrég óta vannak piacon, ugyanis se számlád nem lesz, se APR nem fogja beregisztrálni az eladást. Így a gari is szívás lehet.
Alapból adja ugye az Apple számla (és Sufni Bt-s számla nem jó) meg APR reg. nélkül is, viszont ha sehogy nem tudod bizonyítani a vásárlást, akkor a gyártás napját veszik alapul. Ez ugye egy régebbi Air esetén bármi lehet, szóval az is megeshet hogy jövő héten leketyeg már az 1 év, meg az is hogy 1 hónapja jött le a szalagról és jó vagy még 11 hónapig.
Ja és akkor az is benne van a pakliban ugye hogy "leesett a kamionról" kategóriába sikerül belenyúlni az ilyen shady helyeken. Persze lehet hogy mindkét bolt tök korrekt, nem szándékom gyanúsítgatni senkit, de amikor számla nélkül veszel Apple terméket akkor ez mindig benne van a pakliban.
-
wm2
őstag
hát ezen felsírtam bazdmeg :-DDDDD
"A könyv maga is elég minőségi anyagok felhasználásával készült, nem a diákkönyvtáros félfamentes lapokra nyomtatták. A speciálisan készített, egyedileg festett, díszes matt ezüst szélű lapokra low-ghost (jelentsen ez bármit, de nagyon menőnek hangzik) tintával vittél fel a betűket. Csak a lenkötéses, keményfedelű borító kifejlesztésébe nyolc évet öltek bele elvileg. De hát milyen is legyen egy Apple könyv, ha nem ultraprémium."
-
válasz
Black-core #25735 üzenetére
iCloud, vagy visszateszed a mappákat, amelyeket létrehoz a Filmek könyvtárban. Asszem más nem kell...
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy az imovie programmal szerkesztett készített projekteket el lehet e valahogy úgy menteni, hogy újrahúzás után is szerkeszthetőek legyenek?
-
oszy
veterán
Srácok!
Ez az Air mmgf2mg/a 259.000ft-ért van az iPhone klinikánál. Milyen bolt az, hogy 40.000-el olcsóbban adja, mint más?
-
megema
őstag
válasz
Mela Kehes #25724 üzenetére
ControlPlane-nel lehet profilokat készíteni, talán ilyet is tud.
-
-
balzs79
csendes tag
válasz
balzs79 #25688 üzenetére
Azt mondja a szerviz, hogy vélhetően a kijelző vezérlése készül a halálára, ez szerintük típushiba, 3-4 év után kezd előjönni. Először csak rosszalkodik a LED háttérvilágítás, majd elszáll. (Azért gyanús nekem, hogy a portalanítás után kezdődött...) Ha így van , akkor csak kijelző cserével javítható, az pedig költséges lesz. Biztosat még nem tudok, de addig is szeretnék felkészülni az alternatívákra.
Ha egy külső monitorral szeretném kiváltani a kijelzőt, akkor milyen monitort ajánlanátok, ami olcsó(bb), de legalább annyit tud, mint az iMac kijelzője? Egy Mini DisplayPort–DVI adapterem van, tehát ilyen bemenettel kellene együttműködnie a monitornak.
-
Mela Kehes
addikt
Sziasztok!
Keresek egy programot, ami azt tudja, hogy megváltoztatja a hátteret attól függöen, hogy hol vagyok. Be lehet állítani otthoni, munkahelyi hátteret. Egyszer már találkoztam vele csak elfelejtettem mi volt a program neve. -
wm2
őstag
válasz
joergie #25718 üzenetére
Csá. Gépfüggetlen telepítő kell ha nincs meg a sajátja. Viszont jobban járnál azzal a géppel ha Leopardot tolnál fel rá és utána picit visszabutítod (meg ellenőrízd, hogy jó a lemez vagy az olvasó, biztos nem mai darab már). A http://macintoshgarden.org/ a te barátod. Ha kérdésed van írj privátba, mert itt az ilyen kérdéseket nem értik. Sok sikert!
-
joergie
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy nővérem imac g5 17" gépében winchestert kellett cserélnem, ami még oké, de nem olvassa a géphez kapott telepítő lemezt az olvasó. Ez egy osx tiger lenne. 10.4.4 asszem. pörgeti pörget aztán kiírja hogy hiányzó ntldr, nyilván nincs oprendszer a winchesteren.
Ezt az osx 10.4.4 disc1-et hogyan tudnám pótolni, vagy letölteni? -
Előbb megy tönkre az SSD ha nincs TRIM support + lassulhat is. Szóval az a jó ha be van kapcsolva.
-
zoli121
aktív tag
válasz
Totheground #25710 üzenetére
Németből jönne a gépezet de ha erről van szó vállalok rá garanciát
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Ez az iMac-et mennyiért lehetne eladni? Dobozos, fóliás gyakorlatilag új gyári garancia nincs rá.
Típus: APPLE iMac 21.5" CTO (Z0RR000J9)Intel I5 2.8GHZ (turbo boost 3.3ghz)
16GB ram
1tb hdd
Intel Iris Pro Graphics 6200
Magic Keyboard
Magic Mouse 2 -
Bermi
aktív tag
Sziasztok,
még 2012-ben bővítettem a mac minimet ssd-vel és úgy emlékszem valamit át kellett állítani, hogy ne legyen gond vele későbbiekben (talán TRIM-el kapcsolatos, de csak tipp). Most újra bővítettem, de nem találom mit kellett még pluszba csinálni. Van valakinek tippje?
Köszönöm előre is.
Üdv
bermi -
wm2
őstag
Persze.
Az XPS-hez is vennem kellett egy HDMI átalakítót, de szerencsére mással nem kell küszködnöm. Ráadásul ez a TV-ből lóg majd ki és a vége tökmind1. A kártyaolvasója meg zsír. Kb. 3x gyorsabb, mint az AIR olvasója. Gyanítom, hogy az Apple csak azért nem lépte meg, mert 280 mb/s már komoly bővítési lehetőséget nyújt és a JetDrive elég szépen fogyott. Szóval vegyél csak tőlük mindent horror áron.
-
Azért a ló túlsó oldalára se kell átesni
Egy dokkoló fasza dolog, bármilyen laptopról van szó bármennyi porttal. Én az Airemhez majdnem vettem egyet, mert hiába van rajta minden szükséges port, azért minden reggel mindent bedugdosni a melóhelyen elég szar volt (külső monitor+egér+bill-el nyomtam). De aztán elmúlt a dolog, mert munkahelyet váltottam, az új helyen meg Windows only környezet van, Dell laptopokkal és dokkolókkal.
-
válasz
Alvin_ti4200 #25703 üzenetére
Hát én azzal nem szívnék (tényleg rohadt lassú), de ha nagyon nincs más megoldás akkor persze opció lehet, de akkor már inkább egy Apple SSD. Ha meg nem fér bele a keretbe akkor nem vennék macbookot.
-
cigam
titán
Franzis FOCUS Projects Pro - Windows, OS X
1 napig ingyenes
Egy képből többféle élességű rétegeket hoz létre, ahol a kép témája éles és a háttér homályos, így egy fantasztikus mélységélesség hatást hoz létre. -
válasz
tsilver #25698 üzenetére
Így van, az Air-ben (még) cserélhető az SSD. Persze csak Apple jó bele, szóval heroin ár, vagy ebay (ott csak kokain ár). Amúgy mernék rá fogadni, hogy a következő verzióban már rá lesz forrasztva (már ha lesz következő verzió). Dockra esetleg ez:
http://www.landingzone.net/products/macbook-docks/for-the-macbook-air/2-0-pro/
Kompaktabb nem tudom hogy létezik e, van rá esély hogy igen, sose néztem.
szerk.: hatalmas sorry, most látom hogy a heroin olcsóbb, szóval az első mondat fordítva értendő!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX1080 8GB!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest