Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
válasz
Ragnar95
üzenetére

A céges laptopom ez:
Dell XPS 13 9360
i5 7200U
8GB RAM
250GB SSD
Win 10 Home
Fél milla volt. De nagyon szeretem, pedig windowsos
Szóval ha jó gépet akar az ember, windows fronton is zsebbe kell nyúlnia. De jobb, mint az itthon lévő 2015-ös macbook air, kisebb a kávája, ezért méretben 11"-hez hasonló, de ugye 13" a kijelző. Utazásra nagyon jó és a touchpad is meglepően kellemes, bár nem veszi fel a versenyt az apple féle touchpadokkal. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A műanyag sem gagyi, szóval igen, mindegy hogy apple vagy windows, a jó gépért fizetni kell rendesen.
Annyi a különbség, hogy az apple nem ad ki alsó kategóriás gépet.
-
DanielK
addikt
Nemrégiben volt itt egy kis vita.
Ehhez szeretnék szólni. Engem az zavar ezzel kapcsolatban, hogy az apple nem ad lehetőséget, hogy mondjuk én döntsem el, hogy elég nekem a sata3 csatolós ssd és hogy olyat rendeljek. Azért ilyen drága az ssd jük, mert pcie. De ha nekem elég a sata, akkor miért nem ad lehetőséget hogy olyannal rendeljem?
Most egy sata3-as ssd van a gépre kötve usb3-mal. Arról megy a rendszer és számomra a sebessége elegendő. A 250GB is elég lenne, de jobb lenne ha ez bent lenne a hdd helyén satan... -
DanielK
addikt
válasz
Luser2000
üzenetére
Az iménti hszben írt imacet én külső usb ssd-ről futtattam. Hozta azt amit egy windows desktop hoz ssd-vel beépítve. 400-500-as írást/olvasást. Érezhetően gyorsított.
A lényeg, hogy olyan usb 3-as külső dobozt keress, ami UASP-ot támogatja. Így el lehet érni majdnem a SATA 3-as sebességet.
Én ilyet vettem anno amazonról: link -
DanielK
addikt
Sziasztok!
Rég jártam errefelé. Tudom, hogy van más beárazós topik, de ott ha jól láttam, inkább windowsos asztali pc-ket lehet beáraztatni. Azon gondolkodom, hogy lehet eladnám az iMacünket a nyáron. A külső állapota kifogástalan. Viszont nemrég elkezdett a táp vagy a ventilátor kattogó zajt adni. Mivel 1 évre Angliába költöztünk és volt rajta júniusig Apple Care, így hétfőn beadtam egy Genius Barba. Még nem jött infó, hogy mi a gond, de ugye cserélni fogják az adott alkatrészt hivatalos apple szervizben. Szóval gond nem lesz vele.
A következő konfigom van:
iMac (27-inch, Late 2013) (+8GB Kingston RAM és Trackpad amit a sima verzióhoz képest pluszban adnék)
Kijelző:
- 27 hüvelykes képátlójú, LED-es háttér-világítású kijelző IPS technológiával; 2560 × 1440 képpontos felbontás, több millió szín megjelenítésének támogatásaProcesszor:
- 3,2 GHz-es, négymagos Intel Core i5 processzor (Turbo Boost technológiával akár 3,6 GHz) 6 MB L3 gyorsítótárralMemória:
- 8 GB (2 × 4 GB) 1600 MHz-es DDR3 memória; négy SO-DIMM bővítőhely (felhasználó által hozzáférhető) + 2 x 4 GB Kingston 1600 MHz-es DD3, összesen 16 GBTárhely:
- 1 TB-os, 7200 fordulat/perc sebességű merevlemezGrafika:
- NVIDIA GeForce GT 755M grafikus processzor 1 GB GDDR5 memóriávalVideotámogatás és kamera:
- FaceTime HD-kamera
- Egyidejű támogatás a beépített kijelző teljes natív felbontásához és egy legfeljebb 30 hüvelykes (2560 × 1600 képpontos) külső kijelzőhöz
- Kibővített asztali mód és videotükrözési mód támogatása
- Cél megjelenítési mód támogatása a Thunderbolt porton keresztül, Thunderbolt kábel használatával (a kábel külön vásárolható meg)Hang:
- Sztereó hangszórók
- Kettős mikrofon
- FejhallgatóportCsatlakozók és bővíthetőség:
- SDXC-kártyahely
- Négy USB 3 port (USB 2-kompatibilis)
- Két Thunderbolt port
- Mini DisplayPort kimenet DVI-, VGA- és dual-link DVI-támogatással (az adapterek külön vásárolhatók meg)
- Kensington zár nyílásaBeviteli eszközök:
- Apple Wireless Keyboard
- Magic Mouse egér
- Magic TrackpadVezeték nélküli kapcsolat:
- Wi-Fi
- 802.11ac Wi-Fi hálózatkezelés;2 kompatibilis az IEEE 802.11a/b/g/n szabvánnyal
- Bluetooth 4.0 vezeték nélküli technológiaSzerintetek ezt mennyiért lehetne eladni kb? Néztem már elég sok használt oldalt, de nagyon változó az árazás, így nem tudom, hogy mi a reális.

Köszönöm!
-
DanielK
addikt
Master Boot Record-ra kellett volna tenni a partíciós táblát.
Angol nyelven találtam róla leírást:
Drive Preparation1. Open Disk Utility in your Utilities folder.
2. After DU loads select your hard drive (this is the entry with the mfgr.'s ID and size) from the left side list. Click on the Partition tab in the DU main window.
3. Under the Volume Scheme heading set the number of partitions from the drop down menu to one. Click on the Options button, set the partition scheme to MBR then click on the OK button. Set the format type to MSDOS (FAT32.) Click on the Partition button and wait until the process has completed
-
DanielK
addikt
Én 2013-as iMacet használok. Alap 27"-eset, ami nem rég került ki az Apple kínálatából. Nyáron még árulták is, ez volt ~680 körül. Nagyon halk. Előtte egy mid 2011-es mac minim volt (dedikált gpu-val). Szinte ugyanaz a hangja. Mac mini 15-16 dB (idle - HDD elérés), iMac 15-15 dB (idle - HDD elérés).
-
DanielK
addikt
Arra van mód, hogy a symlinkes mappák ikonjait a finder oldalsávon megváltoztassuk? Mert ugye a symlink miatt egy szimpla mappa ikon jelenik meg és nem a speciális ikon. (Downloads, Pictures, stb)

-
DanielK
addikt
Kedves Chal!
Látom értesz a vpn-hez.
Mi is vpn-en keresztül dolgozunk az irodában, ha nem vagyunk bent. Ez tiszta, meg ezt a mac os x is tudja. Viszont van egy knock fájl (.bat, pár sorral), amit le kell futtatnunk mielőtt vpn-nel belépnénk. Ha nincs knock, akkor a vpn sem megy. Ez megoldható lenne os x-en is?! 
Mert így távmunkában nem kellene akkor a windowsos gép, csak azért, mert a knockot futtatni kell.Köszi!

-
-
DanielK
addikt
válasz
Ear001
üzenetére
Akkor lehet beruházok. A designer része meggyőzött. Hétvégén kellet egy eps-t megnyitni. Simán vitte, jó cucc. Eddig a grafikust kértem meg, hogy nyissa meg és konvertálja át nekem png-re (ez ingyen volt). Ha kellett kisebb módosítás, az meg már kisebb pénz mag volt. Ezeket megspórolom most 15-ért!

-
DanielK
addikt
Most vettem egy programot macre. Kellett valamivel, amivel az eps fájlokat is meg tudok nyitni.
Affinity Designer
Nem vagyok grafikus, de ennyiért nekem nagyon megérte. (Az adobe nekem sok, ahhoz hogy néha-néha megnyissak egy-egy fájlt.)
Grafikusokra lennék kíváncsi, hogy mit mondanak rá?!

Eddig Pixelmatort használtam, de ez jobbnak tűnik, persze az sem rossz.
Ha azt mondjátok, hogy jó, akkor a photo-t is megveszem.

-
DanielK
addikt
Van rá mód, hogy megtudjam az imacemben milyen memória van? Gyártó és pontos típus?
Anélkül, hogy a hátsó ajtót ki kellene nyitnom és kivenni egyet?

late 2013-as 27" iMac (default)
-
DanielK
addikt
Ha már nyűgök...

Engem az rohadtul zavar, hogy a mac os x utf-8 nfd kódolást használ, a többi rendszer (win és linux) meg utf-8 nfc. Emiatt, ha a az egyik szerverről letöltök sok képet (mondjuk szerver költöztetés miatt) és azt felrakom az új szerverre, akkor már nem jelennek meg az újnál, mert a két kódolás eltérő...

Így virtuális windowszal kell bohóckodnom...
-
DanielK
addikt
Melyiket vegyem late 2013-as 27"-es imacbe? SOS a kérdésem, köszi!
1. memória update: Kingston Hyperx 32GB
2. memória update: Kingston sima 32GB
-
DanielK
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Aham, akkor széles asztalod van. Ezek szerint. Sajnos nekünk elég keskeny, így ha kinyújtom a kezem (alkarom), akkor szinte már majdnem az asztal végén vagyok.

-
DanielK
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Macbookon ok, de imac előtt nekem nem kényelmes. Ahogyan a csuklómat ott tartom előtte, az nekem hosszú távon fárasztó. Persze van a gesztusok miatt, de valahogy nem tudok vele hosszan dolgozni. Valamint pixelmatorban, meg a logoistban nem jó vele pozicionálni.
Amúgy te hogy tartod a kezed a trackpadnél imac előtt?Amúgy meg az egérre mondtam, hogy jobb, mint a csodás egér!

-
DanielK
addikt
Na, én is vettem egy lotigech egeret. Anniyt panaszkodtatok, hogy utánajártam és a csodás egér miatt néha fájt már a kis ujjam és a gyűrűs ujjam is.
Ergonómiailag egy rakás....
A funkciói hiányoztak volna.
Helyette vettem egy m335-öst. A nagyobban gondolkodtam, 535, de azt mondtátok, hogy bt-n a logitech haldoklik.
Szerencsére funkciókban gazdagabb, mint a csodás egér.
Pl mission control, app exposé, desktop váltás, zoom in/out és még sorolhatnám... A két gombra szinte bármit be lehet állítani. Így többet is tud, mint a csodás egér!

-
DanielK
addikt
válasz
nylontacsko
üzenetére
Mert sokakat, köztük engem is, qrvára zavart. Én terminal paranccsal lőttem ki az első alkalom adtán. Designban sem megy a mostani os x-hez, használatban is lassú stb.
-
DanielK
addikt
A következőben kérném a segítségeteket.
Adott egy Media Center (MC) Windows 10-zel, 128GB SSD-vel és 4db 3TB HDD-vel.
Adott egy 27" iMac 250GB külső SSD-vel (rendszer) és a belső 1TB HDD-vel El Capitannal.
Egy hálózaton vannak, a MC direkt a routerbe csatlakozik, az iMac powerline megoldással csatlakozik rá.
De egy és ugyanaz a hálózat.
Hogyan tudnám látni és írni a MC 4db HDD-jét az iMacről? A HDD-k NTFS-re vannak formázva, az iMacen van Tuxera.
Szerk: ki akarom küszöbölni az usb3-as külső vinyót, hogy azzal kelljen bármit is az iMacről a MC-re másolni.
-
DanielK
addikt
Van rá mód, hogy a win 10 felismerje a hfs+ külső vinyómat? (ingyen)

A HFSExplorer nem jó, total commanderből kellene elérnem...
A Bootcamp drivereket nem lehet valahogy feltenni? -
DanielK
addikt
válasz
DanielK
üzenetére
Igen, szerencsére ment.

Minded user mappa kitéve a hdd-re. Ikonok megváltoztatva a gyárira.
Egyedül az oldalsávban nem gyári ikon van, ezt esetleg nem tudja valaki, hogy hogyan lehet módosítani?
Sokkal jobb, hogy az ssd-n maradt a library. A safari még gyorsabb így pl.

-
DanielK
addikt
Köszi!
Akkor tisztázom:
Adott az iMac amiben egy 1TB HDD van. És adott egy külső usb 3-as SSD.
A Macintosh HD lett az SSD, tehát a rendszerpartíció. Egy uasp külső rackben.
A belső HDD-re meg akarom tenni a bizonyos user mappákat (Downloads, Documents, Movies, Pictures, Music).
Remélem érthető így. Szóval így meg tudnád írni, hogy mi legyen? Nagyon köszönöm!
Értem amit írtál, akkor elméletben jó.
Ha a HDD-re kattintok és megnézem az adott mappát (target), akkor ott van egy másik mappa egy kis nyíl ikonnal, amire ha kattintok, átugrik a macintosh hd adott mappájára. Ez így akkor jó?
Ha csak kitörlöm az aliasf (nem terminal paranccsal) akkor baj lesz, vagy az is törli? -
DanielK
addikt
válasz
DanielK
üzenetére
ln -s ~/Documents/ /Volumes/HDD/Dani/Dokumentumok/
ln -s ~/Downloads/ /Volumes/HDD/Dani/Letöltések/
Ezután, ha megnyitom az adott mappát a hdd-n, akkor alatta lesz egy Downloads ikon (Normál maces ikon) egy kis visszanyíllal a bal alsó sarokban.Ez így jó?
Vagy most akkor hova menti?

-
DanielK
addikt
Ez jó?
ln -s /Volumes/HDD/Dani/Letöltések/ ~/Downloads/A cél az, hogy az ssd-n lévő Macintosh HD alatt lévő Dani user Letöltések (Downloads) mappája a HDD-n lévő Dani mappában lévő Letöltések mappára mutasson.
Ha letöltök bármit is (pl. Safari), akkor az ne az ssd-re kerüljön, hanem a HDD/Dani/Letöltések mappába.Valamint hogyan tudok symlinket törölni?
Bekerült egy alias mappa az adott könyvtárba, elég azt törölni? 
-
DanielK
addikt
Külső SSD-ről megy a macem, viszont mikor telepítettem a rendszert, az egész Home mappát átettem a belső ssd-re.
Szeretnék egy újratelepítést, de most már csak bizonyos mappákat tennék át a hdd-re (onedrive és dropbox megkérdezi, azzal nincs baj).
Ha jól értettem a keresési találatokat, akkor valamilyen symlinket kell létrehozni az adott mappára, hogy a hdd adott mappájára mutasson. Jól értettem?
Na már most ez a symlink hogyan kivitelezhető? Egy step by step guide jó lenne...

-
DanielK
addikt
A transmission tényleg jobban tetszik, mint a utorrent. Olyan mintha tényleg a macre gyártották volna.
Működik és kész!

-
-
DanielK
addikt
Na teljesen clean installal felment a kapitány a külső SSD-re (UASP támogatású usb3 rack - inateck + egy twelve south backpack).
Boot idő a HDD és s natív SSD között van. Amúgy meg 425/400 read/write értéke van!
A belső HDD (1TB) meg megkapta a Home foldereket.
Azt meg lehet oldani, hogy a macintosh hd (ssd) alat lévő home mappára kattintva a hdd-n lévők jöjjenek be?

Én PS4-gyel és mac-kel játszom. Macen csak a stratégiák futnak, minden más PS4.

-
-
DanielK
addikt
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Lehet, te is jobban járnál fordítva. Tehát ssd menne kintre. Az előtted levő hszembe a faszi videója imac, de egy mac minit is tesztelt külső ssd-vel. Ha uasp a külső rack, akkor 350-450-es sebességet is elér az ssd.
-
DanielK
addikt
Melyik a legjobb torrent kliens macre?

-
DanielK
addikt
Hát... Én nem nagyon láttam a képen semmit, azért kérdezem. Pontosan hol nincs festék?

Szerintem egyik sem fogja javítani (bár ne legyen igazam). Sajna az apple az i5 kopást sem, sőt a 4-es antennagate hibáját sem javította...
Pesti vagy? Csak mert látom az aláírásod. Igaz már van grafikus akivel együtt dolgozom (csekkold az aláírásom
), de nem mindig ér rá és áfa nélkül tud csak számlázni...biker: nekem is ugyan ez volt. Sőt az apple fórumán is láttam ilyen problémát. Tényleg írták itt is, hogy volt már ilyen 50e+ Ft körül van a javítás...

-
DanielK
addikt
Hasonló volt nekem is, csak i5-tel. Bár ott nekem a full hardware is azt írta hogy ok, semmi baj.
Még pendrive-ról sem akart elindulni.
Másnak ezt 50e Ft-ért csinálták meg állítólag, nézz vissza pár oldalt (mielőtt ide írtam, hogy egy imacet vettem).
Én hagytam az egészet és beszámoltattam egy új gépbe.
-
DanielK
addikt
Az MPlayerX telepítője másnál is felrakta a mackeepert és a zipcloudot?
Gondolom én ynomtam el valamit ugye? Mert ez nem túl jó. Mondjuk mindkettőt rögtön töröltem a francba...
-
DanielK
addikt
válasz
Regiee
üzenetére
WiFi vagy kábel, először is?
Sima letöltés megy nagyobb sebességgel?
A 240 Mbit/s a upc megadott sebessége. Te nagyjából 25-35 Mbit/s töltesz adott esetben, hiszen a 2-4 MB/s ennyit jelent. Az nem rossz.
Egyébként a torrent letöltési sebessége a seedelők számától is függ!!! Emiatt ingadozik folyton a letöltési sebesség
Tölts le egy linux disztrót (legális tartalmat!). Ha az jó sebességgel megy (8MB/s - ez a garantált 60Mbit/s letöltés amit a upc ad neked), akkor nincs gond. -
DanielK
addikt
Az újabb iMac-eket mivel érdemes takarítani? Gondolok itt a nagy kijelzőre! (27")

-
DanielK
addikt
Valaki használ late 2013-as imac 27"-hez külső ssd-t rendszerpartíciónak?
usb 3 vagy thunderbolt? Ha usb 3, akkor csak is uasp lenne, ami már vállalható sebesség - 350Mbit feletti olvasás és 250 Mbit feletti írási sebesség jellemzi.
Biztos gyorsabb lenne mint a gyári 7200 fordulattal rendelkező seagate hdd...
Itthon hol és melyiket érdemes venni? (külső rackből)
SSD-nek egy 128-as Samu 850 Pro-ra gondoltam.A saját könyvtárakat (Home, ahol a Dokumentumok, Képek satöbbik vannak) hogyan tudom majd áttenni a belső hdd-ra és "kényszeríteni" a gépet, hogy alapból azt használja stb.?
Köszi!

-
-
DanielK
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Megvettem. Ez zsír új gép. Előttem bontotta fel a srác. Mindent megnéztünk és előttem regisztráltuk be garanciára a nevemre.
2016 június 27. Szóval ~40 napot vesztettem. De megérte nekem, mert 440.000 volt a 27" iMac!
Apple Store-ban online 679.990 ugyan ez!
-
DanielK
addikt
-
DanielK
addikt
Ismeritek a mac cornert a momban? Mit lehet róluk tudni? Hogyan dolgoznak?
A gépeik milyenek? Van új imac jó áron (áfával csökkentett)! Garancia ezekre milyen? -
DanielK
addikt
válasz
Ear001
üzenetére
Akkor csak ők tudják megjavítani, ha minden igaz? Nem?
Target disk mode-ban látom macbookról. Így minden adatot lementettem. Mindkettőt (SSD és HDD) töröltem és újrapartícionáltam, de nem akar usb-ről sem bootolni (telepítőt tettem ki rá). Jó lassan elmegy egy darabig (kb 1/3-ig) a betöltő csík és utána befeketedik minden...
Target disk mode-ban lehet telepíteni os x-t? Vagy hagyjam az egészet, mert hatdvert is cserélni kell?
Melyik szervizbe vigyem? Ahol vettem (starking) vagy istyle?
Köszönöm! -
DanielK
addikt
Sziasztok!
Tegnap délelőtt egy kis időre itt hagytam a mac minimet (2011 mid - 2.5GHz, AMD videókártya, 8GB RAM-ra bővítve és egy 120 SSD Samsung EVO saját kezűleg betéve a HDD mellé) és egyszer csak elsötétült a kép. Eddig ment minden gond nélkül. iCentre-ben vettem (StarKing) 2012. novemberében.
A baj az, hogy a betöltő csík elmegy a harmadáig, majd hirtelen eltűnik, a képernyő fekete lesz és ennyi. Közben világít a led és megy minden.
Mindent próbáltam, amit ilyenkor ajánlanak:
- recovery mód (itt nem fekete lesz, hanem szürke)
- safe mode (ugyanaz)
- "D" gombbal a hardver teszt nem jelez hibát (a bővített sem)
- cmd+option+p+r jó párszor megcsinálva, semmi
- +amit még neten ajánlanak.Sajnos egyik után sem jön el a várt csoda.
Neten utána olvastam és láttam az apple fórumán, hogy jó pár ember járt már így. A legtöbben a geniusba vitték be és ott nekik target disk mode-ban valami disk warriort futtattak le.
Mivel van rajta adat, így mindenképpen kell vennem thunderbolt kábelt, hogy legalább az adatokat kinyerhessem róla (2011 late macbookom is van, most az van rákötve a monitorra). Szerintetek rendbe jön, ha mondjuk az SSD-t és HDD-t teljesen törlöm utána és újra rakom?A saját SSD miatt gondolom a garancia ugrott... (Apple care-t még vettem hozzá, de az SSD-t tavaly év végén tettem be). Ha alaplapi hiba, akkor az mennyi lehet? Hol érdemes megcsináltatni? Vagy vigyem vissza, ahol vettem és hátha megcsinálják garanciába?

Köszönöm! -
DanielK
addikt

Na igaz.
Szerintem is meg lehet oldani, már néztem videót és ki is nyomtattam az ifixit leírását. Akkor a hdd helyére megy majd az ssd! Köszi!Még hagy kérdezzem meg, hogy kicserélés előtt a hdd-t legyaluljam? Ha kicseréltem, utána bekapcsolás után hogyan telepítsem az ost az ssd-re? Klónozni nem akarok, itt az ideje egy friss installnak már.
És az utolsó, hogyan tegyem át a felhasználói fiókot a hdd-re, hogy oda kerüljenek a személyes dolgok (képek fájlok stb.)? Illetve mit érdemes áttenni hddre?
Ha nagyon nem lenne elég a hely az ssd-n, akkor játékokat mondjuk lehet telepíteni a hdd-re? Illetve App Store-ból vett játékokat is lehet áttenni?
Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen autót vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szóval ha jó gépet akar az ember, windows fronton is zsebbe kell nyúlnia. De jobb, mint az itthon lévő 2015-ös macbook air, kisebb a kávája, ezért méretben 11"-hez hasonló, de ugye 13" a kijelző. Utazásra nagyon jó és a touchpad is meglepően kellemes, bár nem veszi fel a versenyt az apple féle touchpadokkal. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha üres a vinyó, akkor is leszedi a netről.

Mivel nem vagyok grafikus, ezért előre kész dolgokból szoktam dolgozni. Ezért nekem pont jó, és nem olyan drága mint az adobe termékei.