- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz beszizoli2 #23999 üzenetére
Ebben az esetben vágj bele nyugodtan
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
beszizoli2
tag
válasz Ragnar95 #23998 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ!Egy Macbook volt már!Az egy dual core gép volt 2 gb rammal és az is elég meggyőző volt!Gondolom ez már jóval komolyabb!Igazából a bérenkivüli juttatásból tudom ezt rendelni és ha mást választok akkor is bukom rendesen mert más szolgáltatásnál adózni kell!Ha nagyon nem jön be max. eladom vagy egy laptopra el cserélem!
Köszönöm még egyszer is!
Zoli
-
Ragnar95
félisten
válasz beszizoli2 #23997 üzenetére
A leírt célokra teljesen jó lesz ez a gép.
Iris 5100-as IGP van ebben a gépben, maximum 1,5GB memóriát tud lefoglalni a rendszertől. Ha nem akarsz játszani, akkor mindenre elég ez az integrált kártya is.
Ha még sosem volt Maced, elsőre jobban megérné pénzügyileg használt gépet venni, mert ha mégsem jön be a dolog, abból jóval kisebb veszteséggel ki tudsz szállni.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
beszizoli2
tag
Sziasztok!
Egy ilyen kis gépet szeretnék vásárolni!Kinek milyen véleménye van róla?Igazából csak netezek és kisebb videókat nézek és néha a házi videókat vágom,szerkesztem!Erre a célra ez megfelel?Még annyi érdekelne hogy ez a videókártya mit takar?Mekkora?Jah és ha úgy gondolom hogy nem jön be,mennyiért lehet ezt kb.eladni?
Mac mini
2,6 GHz-es, kétmagos Intel Core i5 (Turbo Boost technológiával akár 3,1 GHz)
8 GB 1600 MHz-es LPDDR3 SDRAM memória
1 TB-os Serial ATA meghajtó, 5400 fordulat/perc
Intel Iris Graphics grafikus processzor
Apple Keyboard számbillentyűzettel - magyarKöszönöm a válaszokat!
Zoli
-
Ragnar95
félisten
Ezt nem hiszem el, hogy ennyire pofátlanul nyomják már a malware-ek terjesztői, hogy az az app neve, hogy Adware
De mint az látszik, ígyis simán sikerül a felhasználók egy részét átverniük...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
r4z
nagyúr
válasz felsál #23992 üzenetére
LOL! Nyilván ezek lesznek azok. Pipa kivesz, mínusz gombbal el tudod tüntetni ezeket a listáról. MalwareBytes-szal kutasd át a lemezt, szerintem megtalálja a programot, ami ezeket tartalmazza.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
TigerCat
nagyúr
Egyetértek. Azt még hozzátenném, hogy rengeteg olyan kicsi alkalmazást meg lehet venni szinte fillérekért, amelyek egy-egy feladat elvégzésére készültek. Ilyenből már rengeteget vásároltam és gyakran használom is őket. Nagy kedvencem a Pixelmator, amely pár ezer forintomba fájt csak, de szinte PS tudással bír. Persze ez így nem teljesen igaz, mert egy profinak kevés lenne, de én mindent ezzel készítek és valóban kevesebbe került, mint az Adobe programjának egyhavi díja.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
Kukkantsd meg a felhasználódnál, hogy milyen automatán induló programok vannak beállítva?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz felsál #23984 üzenetére
Nem ajánlott?
Szerintem félreértetted Ragnar95 mondanivalóját.Miért drága az AppStroe?
Egyrészt Windows-on, Linux-on is n+1 fizetős program van, a nagyobb tudású programok ott sem olcsók. +Rengeteg ingyenes alternatívát találni. Amiket linkelgetek promóciók azok is garantáltan tiszta programok. 1-2 kivételtől eltekintve ugyanazt a telepítőd kapod amit a fizetős vásárlók. + a software boltok is biztonságos forrásnak tekinthetők. Általában a zavarosból előhalászott (torrent, warez) programok okozhatnak meglepetéseket.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz felsál #23984 üzenetére
Nem kell AppStore-t használni, viszont ha más forrásból telepít az ember appokat, akkor fel kell készülnie rá, hogy ezek ellenőrizetlenek, ergo akár kártékonyak is lehetnek. Bár ha csak ismert forrásokat használsz csak, akkor nem lehet gond, nekem 3-4évnyi OSX használat alatt 1db kártékony program nem került még a gépre és ezzel szerintem a topik tagjainak 90%-a így van.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz felsál #23982 üzenetére
Vírus nem igazán van, de a felhasználó által telepített appok ellen nem igazán tud mit tenni a rendszer...
Bár erre is van megoldás, System preferences>Security&Privacy>General>Allow apps downloaded from legyen MacAppStore only-ra állítva és így garantáltan nem tudsz kártékony appokat telepíteni.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz felsál #23979 üzenetére
No offense, de látszik, hogy még megvannak a wines berögződések, OSX-en tök fölösleges lekicsinyíteni az appokat, sokkal több idő úgy váltani köztük, simán az ikonra kattintva jóval gyorsabb, ha meg látni szeretnél previewt az ablakról, akkor Mission Controlban jóval nagyobban látod, mint a Dockra lekicsinyítve.
-
r4z
nagyúr
válasz felsál #23979 üzenetére
Igen, ez valami külső program lesz, nem szabvány értesítés, csak ablak. Amikor feldobja, lépj be Mission Controlba, ott talán látod, milyen program dobálja fel. Vagy szabadítsd rá a MalwareBytes-ot, hátha kiszúrja.
(Nem kéne mindenféle sz.rt felrakni a gépre, és nem lenne ilyen probléma)
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
-
felsál
tag
Sziasztok!
1.Jobb felső sarokban időnként javasol programot a gépem. Ezt valahol ki lehet irtani?
2. A felső sávba tettem az Airplay kapcsolót ahonnan eltűnt. A menüben meg a kijelzők alatt csak a "ki" lehetőség van. Mi történt véle??
-
-
wm2
őstag
válasz SentryGun #23960 üzenetére
Még semmilyen Skylake sincs. Sokat pedig ne várj tőle. Az is lehet, hogy csak egy laptopokba szánt Broadwell procit kap HD 6100 IGP-vel. A Fusiont is meg fogják nyírni 128-ról 24-re, az M.2 SSD meg a csodával lenne egyenlő, továbra is forrasztott alsó-középkategóriás DDR3L samsung ramokkal. A bugos OSX meg nem fog annyit dobni rajta, hogy felkopjon az állad, hiába olvasod majd az iMagazinon, hogy remek választás a Mac-el ismerkedőknek. Egy Intel NUC-al jobban járnál.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
nylontacsko
senior tag
Köszönöm mindenkinek a választ
"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
TigerCat
nagyúr
válasz nylontacsko #23966 üzenetére
Amikor használom az iPhone hívásokat a Mac-en, akkor az bekavar. Mindkét aktív kapcsolat esetén hol fel tudom venni, hol nem. Ha az egyiket kilövöm, akkor rendben van. Egyébként a Thunderbolt kábeles az elsődleges nekem is.
-
blakey
titán
válasz nylontacsko #23966 üzenetére
Igen, az, de ha nem használod akkor feleslegesen van bekapcsolva. Mondjuk ha sűrűn változtatod a helyzetét akkor nem szóltam
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz nylontacsko #23961 üzenetére
Mindkettővel kapcsolódik, ha nem kell a wifi akkor ki is kapcsolhatod.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ragnar95
félisten
válasz nylontacsko #23963 üzenetére
Igen
-
Ragnar95
félisten
válasz nylontacsko #23961 üzenetére
Kattins a fogaskerékre>Set service order és itt be tudod állítani, hogy mi legyen az elsődleges.
-
nylontacsko
senior tag
Teljesen mesüge vagyok a hálózati beállításokhoz.
Az alábbi esetben az "elsődleges" kapcsolat az utp kapcsolat lesz?
Tehát "kábellel kapcsolódok a nethez?
A wifi-re azért van szükségem bekapcsolva, mert van olyan napi szinten használt app ami wifin-n keresztül kommunikál a többi készülékkel."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
SentryGun
aktív tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tud tippelni, hogy új Mac Mini vajon mikor várható? A régit már nem nagyon szeretném megvenni, de az újról kvázi nulla hír van a neten... Mikor szokta frissíteni az Apple ezt a vonalat? Köszi! -
gabó
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 2011 MBP-be betenni a CD helyére a HDD-t és majd a HDD helyére egy SSD-t. Melyik keretet kell vennem? 9.5 vagy a 12.7mm keretet?
köszönöm!Nekem8
-
hszilard666
veterán
Bizonyíték hogy a gépeknek lelke van part2:
Egy bő hónapja bedöglött az egyik USB port a notimon, de ma véletlenül odadugtam a külsővinyómat ééés működött. A xar is megállt bennem, de öröm és bódottság volt, meg is simogattam a masinámat hogy ügyeskislányKeresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
wm2
őstag
-
válasz blakey #23953 üzenetére
Akár hogy is csűrjük, vagy ide, vagy oda, de telepíteni kell.
Telefonra pl. a metro file manager-t. Plusz érdemes figyelembe venni, hogy a WP kényes az "ismeretlenül bepottyanó" fájlokra. Nem kezeli olyan rugalmasan mint az Android rendszer. Nem egyszerűbb onedrive-on keresztül összeszinkronizálni? OS X web-es felületen eléri, a telefon meg alapból ismeri.Az OS X széthackolása nem szimpi.
[ Szerkesztve ]
-
Megane2000
aktív tag
Egy régi eMac G4-re sikerült linux mintet felszenvednem! Nagyon szépen muzsikál a rendszer így
-
blakey
titán
Mert a MAC-es SMB-t alapesetben nem látja a telefonok többsége, nyilván van rá megoldás, hogy ez is működjön, de ahhoz telepíteni kell egy progit. Ami esetleg még megoldás lehet, a webes elérése a telefonnak, mint pl. androidnál az airdroid.
-
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
OSX El Capitan 10.11.3 (15D21)
Windows Phone 10Nem akarom teleszemetelni a Mac-et, nem találtam meggyőző programot.
Létezik olyan app, amivel a fenti kombó között tudom vezérelni a file transfert?
Mint pl az android file transfer progi.Aurea mediocritas
-
Franzis Color Projects Professional - Windows, OS X
2 napig ingyenes.
Egyedi és új lehetőségeket kínál, csodálatos művészeti alkotásokat hozhatsz létre a fényképeidből.
84 finomra hangolt beállítás, 85 magas minőségű szűrő, 35 profi film emulátor, 16 bites minőség!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ragnar95
félisten
válasz Mela Kehes #23945 üzenetére
muCommandert nem ismerem, de ha a Finderben társítod az adott fájltípushoz a programot, az szerintem a muCommanderre is ki fog hatni.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mela Kehes #23947 üzenetére
Ezt is nézd meg: Commander ONE
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mela Kehes #23945 üzenetére
Őszintén szólva nem használok mást, valamint Forklift a fájlkezelőm.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mela Kehes #23943 üzenetére
Hááát, ezt nem tudtam. Bocsánat!
Már rég vettem és nagyon szeretem. Szerintem a legjobb erre a célra.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mela Kehes #23941 üzenetére
Összefoglalóban ott a link...
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mela Kehes #23938 üzenetére
Esetleg FastPreview, sztórban megtalálod...
-
madle
őstag
válasz Mela Kehes #23938 üzenetére
Én úgy szoktam hogy a mappa nézetet beállítom listára, és a legfelső képre "space"-t nyomok, aztán szimplán azzal a gyorsnézettel lefele végiglapozom az adott mappát.
-
madle
őstag
válasz Mela Kehes #23936 üzenetére
Kijelölöd majd Fájl, Exportálás.
-
Mela Kehes
addikt
A Fotók-ból hogyan tudok képet lementeni?
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Ragnar95
félisten
válasz Mela Kehes #23934 üzenetére
Most, hogy az első indítás megvolt az appnál, akár vissza is állíthatod MacAppStore-ra vagy MacAppStore and Trusted Developersre az opciót, ha fontos a biztonság, de akár hagyhatod is Anywhere-en.
-
Ragnar95
félisten
válasz Mela Kehes #23932 üzenetére
Próbáld ki, hogy átállítod a beállításokban a security&privacy>general>allow apps downloaded from-ot anywhere-re, volt hogy az említett hibaüzenetet ez oldotta meg nálam.
-
Mela Kehes
addikt
Letöltöttem a mucommandert a hivatalos web oldalról és telepítés után nem indul el. Azt írja a féjl sérült helyezzem át a kukába.
-
biker
nagyúr
válasz tomi5244 #23928 üzenetére
A win nem utf8-ban menti a fileneveket, a mac/linux ebben
Így konflikt oda/vissza a dolog
És nem a mac szar, hanem a win emiattMásik unzipper megoldja, emiatt kell 3-4 féle
Unarchiver, rucksack, better zip, sorolhatnámElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
blakey
titán
válasz tomi5244 #23928 üzenetére
Akkor megkéred, hogy ékezetek nélkül nevezzék el a fájlokat vagy másik tömörítőt használjanak, esetleg maradjon minden a régi és beszerzel egy programot ami átnevezi a fájlokat. A win ékezetes karakterei más billentyűkombinációt használnak, emiatt sajnos Unix fájlrendszeren ilyen lesz. Ékezetek nélkül minden tökéletes, nálam alapszabály, hogy fájlok neveiben soha nem használok speciális karaktereket, könnyen sérülnek és akár a fájlt is tönkreteszik, volt már ezzel gondom.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz blakey #23925 üzenetére
Évek óta ékezetek, szóköz és speciális írásjelek nélkül mentek el mindent. Még az FTP-s időkben szoktam rá, ahol problémákat okozott. Azóta automatikusan így csinálom minden platformon...
Egyébként ha kapok egy kupac fájlt, azonnal ráeresztem a Better Rename-t, amiben be van állítva az automatikus csere. Ékezetes karakterek, szóközök, zárójelek, vesszők, minden vicik-vacak megy a levesbe. Hasznos tool.
-
blakey
titán
válasz tomi5244 #23924 üzenetére
Nem kell használni ékezeteket, ez nem vicc, sajnos a zip nem a legjobb, pl. fontokat zippelek, akkor kibontás után 0 Kb-osak, sit-telve tökéletes.
Ha ez a pár darab van akkor nevezd át ékezetek nélkül.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
oszy
veterán
Valaki keresett a múltkor jelszó kezelőt. Ha jól emlékszem Itt van egy. 2 napig ingyenes.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
felsál
tag
Kell a Mac-nek ez a Mac Adware Cleaner?
-
oszy
veterán
Szükségem lenne a TeamViewer programra. Letöltöttem, de nem indul el. Próbáltam régebbi verziókat is, de azok sem indulnak. Kicsomagolja admg-t, de ennyi... Tudnátok segíteni? Egy windows-os gépre kellene most belépnem.Megoldódott.
A tv-re ment az a képernyő amit kerestem, de a tv ki volt kapcsolva.[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
tigomigocika
senior tag
Uraim
Eddig nem olvasta a 128gb-os sd kartyamat a gép el Capitan alatt
Ma csináltam egy lemez javítást,majd tudtam formálni
Így mar tudtam ra írni is...
De hogy ezt miért csinálta az passz...
Az más kérdés hogy még mindig akadnak bőven hiányosságaim os x terén de hat a jo pap is holtig tanul.Közben lefrissitettem a gépet
Most asszony birtokában a gép így most maradt az Ipad
Bár ahogy figyelem Safari nem rakoncatrankodik mint eddig,mert nem hisztizik párom úgyhogy eddig jo az új frissítésXBOX LIVE: rolandinho007
-
addikt
Hát, passz, ki kell próbálni, sajnos tényleg nincs tapasztalatom ilyen téren. De jobban belegondolva, a nagyon realtime dolgoknál azért lehetnek problémák, és nem is a virtualizáció overheadje, hanem inkább a szinkronizációs problémák miatt, viszont ezeket talán egy USB passthrough-os hangeszköz megoldja, fene tudja... Szerintem kérdezz körbe valami daw fórumon, tuti gyakori téma ez azokban a berkekben
-
addikt
Soha nem próbáltam, nem az én világom De úgy tippelem hogy ha USB-s a hangcucc, és nekiadod passthrough-val egy vm-nek, illetve ki bírod szolgálni rammal meg CPU-val az alkalmazásokat benne, akkor tökéletesen működnie kéne vbox alatt is. Csak ott is annyi lesz, hogy Fusion alatt többet nyernél, mert kisebb az overheade a hypervisornak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ha a GPU-t is használni akarod akkor nem javaslom. A Fusion vGPU-ja már egész jó, ami persze még mindig nem jelent nagy csodát egy natív windowshoz képest, de sokkal jobb mint a vbox, illetve egy kicsivel jobb mint a Parallels (bizonyos esetekben pedig jól elveri azt is). De egyébként bármilyen erőforrás esetén (CPU, I/O, stb..) is le van maradva a vbox sajnos.
-
Az OS X-ben mi a samba verziószáma?
http://badlock.orgFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ragnar95
félisten
válasz Mela Kehes #23906 üzenetére
Gondolom NTFS fájlrendszerű a pendrive, összefoglalóban le van írva, mi a teendő az NTFS partíciókkal.
-
Mela Kehes
addikt
Miért van, hogy egy pendrive-on lévő filmet nem tudtam átnevezni?
-
wm2
őstag
válasz Megane2000 #23901 üzenetére
Bár az enyém lenne. :-) A korábbi linken egy "MacTester57" nevű user építette sok év alatt. Egy Intel NUC i5 az alapja. A régi PPC házak közkedveltek Hackintosh körökben.
Ozora <3
Új hozzászólás Aktív témák
- Rendszergazda topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- iPhone topik
- Synology NAS
- Valorant
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Mac Mini M2 - 16GB RAM - 256GB SSD - Apple Care: 2026.09.26.
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- RTX 2070 Super/i5-9600K konfig
- Weather XM - Időjárásmérő bányászgép - ÚJ Bontatlan