- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- ASUS notebook topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
A 300V fázisfeszültség (fázis és nullvezeték között mért feszültség), amennyiben amúgy rendben van a hálózat, egyértelműen szolgáltatói hiba, és mind a szigetelések, mid a rákötött készülékek idő előtti tönkremenetelét okozza, szóval ezt a szolgáltatónak szvsz AZONNAL javítani kell.
-
balage25
senior tag
Nálam valamiért nem megy a TM synology-ra. Pár hónapja még ment rendesen, de most azt irja, hogy nem talál TM meghajtót. Ellenőriztem a beállításokat, azok elvileg jók, nem változtattam semmin. Van valahol egy jó videó vagy leírás, hogyan kell beállítani. Ds920+ és Mac Mini m1 a legfrissebb OS-sel.
-
Aminek a jogtisztasága erősen megkérdőjelezhető. Attól hogy aktiválódik, és számlát kapsz pár ezer forintról, még nem lesz jogtiszta, és az MS bármikor visszavonhatja az érvényességét. Ezek a filléres licenece-ek általában megbontott mennyiségi csomagokból származnak. Windows topikban is rendszeresen visszatérő téma pl [link]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Czo
addikt
Attol, hogy az egyik programban jol jelenik meg, meg mindig siman lehet, hogy a PDF a hibas.
Az Appleban egy dolgot szeretek nagyon, meghozza azt, hogy nagyon strict modon kezelik az egyes dolgokat. Igy siman lehet, hogy nem hunynak szemet 1-1 olyan dolgonal, amit az iparag valahogy "osszefosott", hanem elvarjak azt, hogy helyes legyen az implementacio. Ezek szulnek aztan olyan "problemakat", mint a darkwake eseten bekapcsolo monitor (a monitor nem tudja azt az energiatakarekossagi szintet, amit tudnia kene), de ugyonide vezetheto vissza az is, ha 1-1 billentyuzetnel nem jon fel a Keyboard Identification ablak de megis hibasan mukodik a keyboard (a gyarto beletette ezt az informaciot az usb descriptorba, csak eppen a belerakott informacio hibas ) es meg ezer meg 1 modon lehetne folytatni a sort.
-
Köszi a tippet! Igaz, nem Chrome-al hanem FireFox-al megnyitva ott vannak a helyükön az ő betűk.
Akkor ezeket az aktuális op.rendszer nézőkéjében is rosszul jelennek meg? Nem lehet valahogy felokosítani, bugreportolni?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kkp900
senior tag
Köszi szépen a választ. Erre voltam kíváncsi ,hogy magyarul leírja végre valaki,hogy az amerikai fizikai billentyűzetre ráhúzza a virtuális magyart . És csak egy Í nem lesz majd amit ezek szerint a J-vel tudok helyetesíteni majd amikor kell. Meg is rendeltem 20 ezer ft
https://ipon.hu/shop/termek/satechi-slim-w3-us-angol-szurke/1907098világítós teljes (Számok is) kábeles verziót. Így nem kell töltögetni meg szórakozni vele mindig kap energieeet. Először a BT akartam de az előző generációjuk se tudott normálisan komunikálni sajnos a Mac Mini 2018-assal így vissza kellett küldeni. Plusz energia takarékosság miatt 30 perc után lekapcsol az új is. Így jobb a kábeles szerintem főleg ennyi pénzért egy 10 -esel olcsóbb mint az alzanal.
-
kkp900
senior tag
Köszönöm neked! Akkor ezek szerint minden betű megoldott . Erre voltam kíváncsi . Akkor te angolt használsz ezek szerint, ha megkérdezhetem? És ha igen akkor okoz e valami hátrányt esetleg? Nem kell semmilyen program , hogy helyetesítsek valamilyen Betűt vagy karaktert ? Ne haragudj , hogy ennyit kérdezek , de nem volt csak magyar billentyűzetem. Meg ha a háttérvilágítást beletette volna a az új billentyűzetébe pld annyi pénzért illene akkor persze azt vettem volna meg. De így van egy gyártó aki pld 20 ezer ft ért teljes (Numerikus rész is)értékű amerikai háttérvilágításos billentyűzetet ad.
-
kkp900
senior tag
Akkor ,hogy tisztázzam fizikálisan nem lesz Í gombom ,de a bal felső sarokban a magyar billentyűzetre kattintok onnan akkor beteszi majd nekem ugye? Vagy rosszul gondolom? Vagy amikor felismeri ,hogy amerikai a kiosztása a billentyűzetnek akkor át fog ott is állni? Előre is köszönöm a segítő válaszokat. Normál felhasználás lenne nem dolgozok rajta szóval jó lenne azért valahogy minden magyar karaktert meg tudnék jeleníteni majd rajta.
https://www.alza.hu/satechi-slim-x1-bluetooth-backlit-vezetek-nelkuli-billentyuzet-asztroszurke-usa-d6363825.htm?o=4
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Köszi, letöltésnek jó lesz ez is de szerkeszteni szeretném, Jubler, Aegisub-ot ismerem. Vannak jobbak amik esetleg automatikusan javítják az ékezeteket, stb?
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
senior tag
Próbálom értelmezni, hogy mi az összefüggés a Fusion Drive, és “microSD kártyával nem próbálnám ki” között, így egy mondatban, talán félrérthetek valamit.
Nagy tapasztalatom nincs a FusionDrive-val, de ugye van egy pár napja egy iMac-em, amiben egy 2TB-os FusionDrive van, ami valójában több, mint 2TB, még a terabájtok sajátos, kerek számokban való értelmezése mellett is, ugyanis a 2TB csak a HDD-részre vonatkozik és ehhez még hozzájön a 128GB SSD rész, aminek eredményeként a gép még “rendes terabájtokban” mérve is összességében többet “érzékel”, mint 2TB.
Az én gépemen jelenleg a jó nagy sz.pás utáni sikeres migráció után kb 860 GB fogalalt a FusionDrive-on, beleértve a Mojavét és a recovery image-t is.Nem tudom, mi a trükk, de az eddigi pár napban használat során nekem úgy viselkedett, mintha nem is nyúlna a HDD-hez, pedig mindent elindítottam rajta, amit csak eszembe jutott. Egy teljes újraindítás úgy viselkedik, mintha tiszta SSD lenne benne, vagyis másodpercek a több mint egy perc helyett. Szubjektíven összehasonlítva a munkában (informatikus vagyok) használt jelenlegi, 6. generációs Core i5-tel és 512GB SanDisk SSD-velt szerelt Dell laptopommal, érzésre egyértelműen az iMac-em nyert eddig.
Ugyanakkor próbáltam utánanézni, hogy mi van a háttérben, elég sok elemzést megnéztem, olyant is, ahol darabjaira szedték a FusionDrive-ot, és az jött le, hogy egyrészt nagyon sok mindent kiderítettek róla, de bevallottan messze nem minden, és az Apple mélyen hallgat a technológiáról, másrészt ez egyértelműen nem egy “mezei” SSHD. A beható teszteken egy 1TB-os FusionDrive egyértelműen alulmarad egy 1TB-os gyors SSD-vel szemben, viszont én még keresem azt a mindennapos felhasználási esetet, amikor ez a hátrány az én konfigomban is szubjektíve érzékelhető lenne. Előbb-utóbb biztosan rátalálok. Úgy tűnik viszont, hogy elsődlegesen mindig az SSD-használja, és a háttérben pakolgatja ki a dolgokat a HDD-re, ami persze felveti bennem az aggodalmat, hogy ilyen használat mellett mekkora lesz az SSD-rész élettartama? Meglátjuk. Remélem, nem hagy cserben túl hamar.A dologhoz hozzátartozik, hogy FusionDrive és FusionDrive között is jelentős különbségek vannak, évjárattól és mérettől függően: ha jól emlékszem, a 2014-es évjárattal bezáróan minden FusionDrive-ban 128 GB SSD és 5400 rpm-es HDD van, ezután viszont az 1TB-s FusionDrive-ban jelentősen lecsökkentették az SSD méretét (emlékeim szerint 24GB-ra), ami azért nem mindegy... A 2 és 3 TB-osakban vizsont maradt a 128GB SSD. Most emlékezetből írom ezeket, tehát kérlek javítsatok ki, ha valamire nem jól emlékeznék. Az én 2017-es 2TB-os modellemben már 7200rpm HDD van a 128GB SSD mellett, amit elsőkézből és egyértelműen alá tudok támasztani.
Ezek a különbségek azért jelentősen befolyásolhatják mind a beható objektív teszteket, mind pedig a szubjektív sebességérzetet.
“just my two pence”
[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
Köszönöm. Megnéztem, de nekem kicsit elavultnak tűnik.
pl: Sierra alatt a jogjavítás már nem szükséges (elvileg) és le sem fut a parancs.
Van(nak) trükk(ök) a sierra alatt terminalos karbantartásra? Ami miatt eszembe jutott, hogy Launchpad alatt a Final Cut Pro X ikonja hol helyesen jelenik meg, hol mint egy gyári ikon nélküli app. Hiába indítottam újra a findert és magát a launchpadot terminalból nem segitett.
Semmit sem írok alá!
-
addikt
Hm? Ez egy sima router. Nem tudsz bele hdd-t tenni. USB-n rálógatni dolgokat... nos azt meg bármelyik router tudja alapból is, de alternatív firmwarekkel meg azt csinálsz belőle amit nem szégyellsz. De ettől még soha nem lesz ugyanaz mint egy belső natív sata megoldás, se sebességben se kompaktságban.
A Synology olvasatában ez úgy nézne ki, hogy vedd meg ezt, meg hozzá egy NAS-t, és diskek nélkül toljál bele 120k-t. Cserébe lesz 2db középkategóriás dobozod hw tekintetében (az sw-be nem akarok belemenni, kinek mi tetszik, én a DSM-től nem vagyok elájulva). És pont ezzel van bajom: bőven adott hozzá a technológia hogy a NAS és a router funkció egy dobozban legyen, erős vassal sok rammal, gyors sata portokkal, és ha nem kérnek el érte 100 ezreket akkor is vastag haszon lehet rajta. Ez gyönyörűen látszik az androidos telefonok hardwereit megnézve, amik hasonló vagy ugyanilyen elemekből építkeznek, és csoda kijelzővel, hiper-szuper fényképezőgéppel sem kerülnek annyiba sok esetben mint egy jobb nevű NAS, amikben ezeknek a kiherélt változata található egy pici panelen, mellé rakva 2db sata port, meg némi fémlemez + fröccsöntött műanyag.
De majd talán a kínaiak egyszer...
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
Azzal maga a kijelző nem kapcsol ki, csak a háttérvilágítás. A tartalom ugyanúgy ott lesz rajta. MacBookoknál a gép fedelének lehajtása vagy a mágnesek megviccelése a megoldás, iMacnél passzolom. Ezt ki lehet próbálni, hátha. Esetleg terminallal bootidőben letiltani a beépített kijelzőt, ha csak külső monitorral tervezed használni.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
mm00
aktív tag
Előző cégemnél használtunk egy windows-os szoftvert tömeges számlázásra. Olyan rossz volt az egész felülete, hogy a végén már inkább - szoftverfejlesztéssel foglalkozom - egyszerűen beleírtam a MySQL adatbázisába a szoftvernek és kinyomtam e-számlába utána a szoftverből
- E-számla és több nyelv kellett nekünk a külföldi ügyfelek miatt
- és tetszik hogy folyamatosan fejlesztesztik, páldául pár hónapja belekerült az automata funkció, hogy az MNB árfolyamot automatikusan töltse ki -
Ha valaki audio vagy video szerkesztésben használja munkaeszközként a gépét, akkor szerintem tisztában vele, hogy villámgyorsan előállhat ez a helyzet, és eleve SSD-vel szerelt gépet vesz.
(Vagy gyorsan bevásárol egy 128GB-os verziót.) Azért annak is megvan a diszkrét bája, hogy listázva van, melyik régebbi modelt miért érdemesebb megvenni. Talán még az összefoglalóba is érdemes lenne egy ilyen listát készíteni.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
A tudaton kívűl, hogy neked csak 24GB-os a virtuális péniszed, mi zavar még benne? Ugyanannyi memóriából, most 5 gépet csinálnak az eddigi 1 helyett. Ez tipikus költségoptimalizálás a gyártó részéről. Amíg ezt nem veszem észre a mindennapi használat során, pont nem érdekel mekkora mérettel oldja meg.
-
Akkor nem értetted meg, amit mondani akartam, vagy nem tudtam úgy megfogalmazni a mondanivalómat, hogy mindenki számára egyértelmű legyen.
Szerintem meg pont az a "fanboy-os", hogy a platform váltást tűzválasztónak tekinted. Igaz, hogy egy új fejezet a Macintosh történelemben, de nem attól lesz "dzsunka PC", hogy milyen CPU-t használ.Attól dzsunka, hogy nem tesztelt, épphogy elinduló eszközmeghajtók fogják hadra, a legváltozatosabb állapotú hw-t.
Még a válogatott hw sem biztosíték semmire. Maga a mac is csak pár kereskedelmi forgalomban beszerezhető chip-ből ál össze, és mégis be-be csúszik egy olyan gikszer, ami sw-es javítást igényel, vagy adott esetbe hw cserét. Elhiszem, hogy valakinek az hobby-ja, hogy a szabadidejében megpróbál mac-et építeni, de én már kinőttem belőle (annó Windows 3.1-es PC-ket faragtam magamnak otthon, még a 386-os 486-os időkben). Ma már inkább csak használni szeretem a gépet. Azt már meg sem említem, hogy a szoba dísze lehet, és csendben teszi a dolgát.
A dolog legalitását meg szóba se hoztam![ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Nem is csak a hardver része a fontos, csomó alaplapnál például a BIOS-szal volt baj...
Ugyanazokból az alkatrészekből pedig nem tudsz építkezni, mert az alaplapok egyediek a Macekben, olyat nem kapsz boltban. Notebook vonalon meg nincs is reális alternatíva hackliként, mivel ott annyi az egyedi komponens,h nincs olyan modell kb, aminél mindenre lenne kext.
Válogatott alkatrészekből valóban lehet jól működő hacklit építeni, de azért sosem lesz 100%-ban olyan, mint egy valódi Mac.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
daniel909
addikt
valszg gagyi az átalakító. de veszek egy mini display hdmi átalakítót az meg alapból tudja az 1080p-t.
más:
nem tud alvó módba kerülni a gép mert úgy érzékeli h benyomodik a 8asgomb. egyszerűen nem értem, elromolhatott a billentyűzet?
plus ha hangerő gombot lefele nyomom egyúttal akkor is 8asokat ír. barátnőm használta a gépet, előtte nekem ilyen gondom nem volt. lehet elnyomott valamit? nagyon kiidegelYoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
megema
őstag
Az a kérdés, hogy milyen elérési út lett beállítva konfiguráláskor a Transmission letöltéseinek. Ezek alapján /volume1/transmission/ vagy /volume1/transmission/download/ . Ha minden igaz, akkor a Transmission GUI-ban is látszik az Eszközök » Transmission beállítások » Letöltés » Letöltési könyvtár a távoli gépen helyen. Ez, vagy ennek egy része kerül az "=" bal oldalára.
Az "=" jel jobb oldalán mindképpen /Volumes/megosztásnév-nek kell szerepelnie, mivel ez az OS X alá felcsatolt megosztást jelenti (tehát csak akkor megy, ha valóban fel van csatolva, mint a képen a video). A megosztásnév helyett azt a megosztást kell beírni az előbbi képről, amin keresztül eléred a letöltéseket. Ha ez a video, akkor /Volumes/video.
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
<a megosztás eszközön belüli elérési útja>=<ahogy a gépedről eléred a megosztást>
Ez Ubuntus szerver esetén pl. így néz ki:
/media/nas/misc/downloads=/Volumes/Downloads/Diskstation2/volume1=/Volumes/volume1 vagy /volume1=/Volumes/volume1 nem működik? Előtte mindenképpen fel kell csatolnod OS X alá a megosztást, aminek a /Volumes mappában látszania kell.
[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
sajnos nemjo.
cmd+a majd enter az adott mappaban az osszes kep megynitasa.
es hiaba nyomom a ctrl+ gorgozok akor csak a kepek kozot valtogat s nem nagyit a kepre. csak ha a nagyitora kattintok. de muszaj lenne bill komb. + gorgovel, hogy idot takaritsak meg.
magic mouse vagy trackpaden mukodik megfeleloen, de razer mamba egerrel nem akarja a gorgot illetoen.
valakinek otlet?
-
RoryBreaker
aktív tag
Na, nekem ezt nem csinálja, sőt, semmit sem csinál. Illetve annyit, hogy letölti magát a fájlt a safari.
[ Szerkesztve ]
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Ragnar95
félisten
-
-
sweet122
tag
Az megvolt, meg akkor, amikor beszereltem. Most mar ott tart, hogy a MacBookbol kiszedett winchester sem indul el kulso winchesterkent, raadasul lefagyott a Mavericks telepitesenel. Jelenleg szurke kepernyonel megall es nincs reakcio. Persze egy bolt sincs most nyitva, ahol tudnek venni olyan csavarhuzot, amivel ki tudom venni az SSD-t..
-
rachmaninoff
aktív tag
Hülye kérdések ON: Finderben (és progikban) csatlakoztatott meghajtóként látom a belepakolt HDD-t? Milyen sebességgel éred el kb.? N-es routerként tudnám használni? Milyen fájlrendszerű vinyóval használod? Meg tudnád mondani mi a pontos típusa?
Bocs, de hót hülye vagyok hozzá. Köszi a választ előre is.
-
sweet122
tag
Köszönöm szépen a tippet, úgy tűnik sikerült a firmware frissités miatt, stabilnak tűnik a dolog. Még annyi baj van, hogy a külső merevlemezt nem akarja látni, igy nem tudom átpakolni az alkalmazásokat és beállitásokat, de azt majd letöltögetem újra, ezen már nem múlik. Szóval mégegyszer köszönöm a tippet, nagy segitség volt. Többieknek is köszönöm, akik próbáltak segiteni!
-
sweet122
tag
Koszi, megprobalom azt is es a pendriveot is, ha egyik se, akkor tenyleg repul a hazbol. Gondoltam majd beszerelem 10perc alatta, feltelepitem 20 perc alatt es elunk boldogan, ehhez kepest 2. napja szenvedek vele. Ennyi szivast nem er nekem, hogy "kicsit" gyorsabb legyen.
-
-
Nem az a baj, hogy a mac 1 fájlba teszi az összeset. Ez normális. Az a gond hogy a telefon nem tud mit kezdeni vele. A teló szerint 1 kontakt 1 vcf fájl. Szóval már csak "darabjaira" kéne bontani ezt az 1 fájlt.
-
-
Barett 50cal
senior tag
Jah ez már megvolt, én arra voltam kiváncsi, hogy ha beirok pár adatot a Forkliftbe akkor a haveromtól vagy a nagymamáméktól is elérem. Amúgy sikerült, a WebDAV(HTTPS)-t választottam majd beirtam az IPcimet és a portot, már működött is Köszi!
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
HarryPotter
őstag
A NAS-om egy Qnap, és az a jóhír, hogy alapból támogatja a Time Machine-t. Most kúszik fel az első backup. De: hogy tudom időzíteni, hogy pl. hetente egyszer csináljon backup-ot (eleve nem értem, mi a default beállítás: naponta? óránként?) Nekem elég lenne hetente egyszer, ezt hogy tudom időzíteni?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
Új hozzászólás Aktív témák
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OpenWRT topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM