Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Az SSD-n van a Sierra. Szeretnék a HDD-ra egy teljesen szűz OSX-et telepíteni, hogy teszteljem a gépet (szoftveres vagy hardveres hibát szeretnék kiszűrni). Hogyan csináljam, hogy a HDD-n ne vesszenek el az adatok? Tudom utána úgy törölni majd az új rendszert, hogy utána is megmaradjanak a jelenlegi adatok a HDD-n? (Partícionálás a HDD?
)
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Sierra frissítés előtt volt olyan trackpad funkcióm a safariban, hogy egy linkre három újjal koppintva felugrott kicsiben a megnyitandó ablak. Ez a funkció Sierrával megszűnt?
Megvan. Inaktív lett a frissítéskor.
-
Lehet, de nem akarod, csak apple pci-e ssd megy bele (egyéb pci-e ssd-k nem jók), és mivel a csatlakozó sincs meg benne, ezért meg kell venni a kitet amitől lesz ilyened. Egy vagyon már maga az ssd. Cseréld ki inkább a hdd-t, annak a helyére bármilyen sata ssd-t tehetsz.
-
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Abba a nagy hibába estem, hogy vettem egy mac minit ssd nélkül.
Lehet valahogy bővíteni a gyári ssd-re? vagy csak simát tudok belerakni, amit megveszek egy boltban és berakom a hdd helyére?Előre is köszönöm!
-
oszy
veterán
Igen értettem és azért írtam, hogy így, mert úgy csináltam ahogy te írtad!
Felmásolom a zenét, beteszem a fejegységbe, hallgatom, másnap rakok még rá zenét, berakom a fejegységbe, hallgatom, egyszer csak megáll, kiveszem, windows gépbe berakom, letörlöm a felesleges fájlokat, fejegységbe be, és hallgatom.
tboldi: Köszönöm, kipróbálom!
-
válasz
tboldi #25389 üzenetére
Egyrészt írta hogy van windows, azzal oldja meg most az mp3-ak felmásolását, másrészt nekem pont a CleanMyDrive nem működött jól amikor utoljára próbáltam. Harmadrészt felesleges teleszemetelni a rendszert, amikor egy egyszeri tesztről van szó, aminél ha kiderül hogy nem is ez a gyökere a problémának, akkor maradhat is akár minden úgy ahogy volt OSX alatt. Ráadásul mivel ez egy teszt, én biztosan nem bíznám rá mindenféle ismeretlen appra a dolgot, feltétlen ránéznék más OS alatt a pendrive-ra, hogy 100% legyen hogy nincs rajta semmilyen file, csak mp3-ak, és azok könyvtárai.
-
válasz
tboldi #25387 üzenetére
Ne szaladjunk előre, illetve látom te sem érted hogy mire gondolok. Ez egy egyszerű tesz, amit egyszer kell megcsinálni, nem kell hozzá semmi más, csak a keze, hogy letörölje azt a pár darab file-t meg könyvtárat. Majd ha kiderül, hogy ez megoldja a problémát, akkor érdemes telepítgetni toolokat, addig minek?
-
tboldi
nagyúr
Windows nélkül is megoldható: CleanUSBDrive vagy CleanMyDrive 2.
-
Mármint hogy "így"? Biztos jól érted amit írtam? OSX-en csináld az mp3-ak felmásolását. A Windows jelen esetben csak arra kell, hogy az OSX által odapakolt file-okat (spotlight és trash file-jai és könyvtárai) letöröld. Így ki tudod próbálni, hogy ezek okozzák e a gondot.
Ha így csináltad, és a törlés előtt akad, utána meg nem, akkor gól, valóban az OSX által odahányt index file-okat nem szereti a fejegység.
-
Egyébként rém egyszerű kideríteni. Rámásolod a cuccokat OSX alatt, berakod a fejegységbe, ha akad, kiszeded, berakod egy windows-ba vagy linuxba, majd letörlöd a spotlight szarjait kézzel (nem lesz nehéz kitalálni hogy melyek azok, minden ami nem mp3
). Fejegységbe újra be, ha nem akad, akkor ennyi, valamiért allergiás azokra a bináris file-okra amiket a spotlight odapiszkít. Ha továbbra is akad, akkor más baj van.
Mindezt csak azért, hogy pont kerüljön a találgatás meg a sötétben tapogatózás végére.
-
oszy
veterán
NTFS fájlrendszer. Van amikor sok, van amikor kevés fájl van rajta. Ömlesztve és a gyökér könyvtárban is vannak zenék.
Ha windows-os gépen csinlom meg ugyenezt a műveletet, teljesen jól működik.
---
(#25377) Alvin_ti4200
A pendrive teljesen jó!
---
Imádom az Apple eszközöket, de ez engem nagyon zavar. Számomra egyszerűen érthetetlen, hogy ilyen ez az egész.
-
Egyébként mindezek mellett szerintem ultra gáz, hogy a mai napig nincs gyári opció arra nézve hogy ne szemetelje tele az USB driveokat ha én nem akarom. Elég vicces amikor repülőbe szerelt milliós navigációs/rádiós rendszer SD kártyáját telekurjantja az OSX a spotlight meg a trash szarjaival, mert elfelejtem, és apple eszközön akarok firmware filet tölteni a cuccra
Tudom, van rá ilyen-olyan tool, de én annak örülnék, ha lenne erre a sys.pref.-ben egy opció gyárilag
-
Alvin_ti4200
félisten
Azok a rejtett fájlok teljesen normális, hogy rajta vannak, nem azért akad meg a zenelejátszás, hanem, mert vélhetően rossz a pendrive egy területen. Próbáld ki egy másikkal, azzal valószínűleg nem jön elő a hiba. Megpróbálhatod még újraformázni, de nem hiszem, hogy megoldja a problémát. Legyen gyanús, hogyha újraformázás után ugyanezeket a fájlokat rámásolva máshol akad meg a lejátszás
-
cigam
titán
Milyen fájlrendszert használsz? Pontosan mennyi fájl van rajt? Külön könyvtárakban, vagy ömlesztve?
A rejtett fájlok nem zavarhatnak be, azok a mappa attributumok, index fájlok és a Kuka.
Tippem szerint a speciális karaktereket tartalmazó fájl/mappanevektől akad ki, ill. a gyökér könyvtárban nem lehet több bejegyzés 128-nál (legyez az könyvtár, vagy fájl). -
oszy
veterán
Van egy kis problémám amire keresem a megoldást..
Adott egy pendrive zenékkel. Ha ezt csatlakoztatom a minihez és másolok rá még zenéket, pár darab rejtett fájlt is rak rá zenékből. Na most ezután az autóban lévő fejegység már nem tudja csak egy bizonyos pontig olvasni az adatokat és egyszerűen átugrik a következő track helyett az elsőre. Viszont ezeket a rejtett fájlokat nem is látom csak windowsos gépen. Azt pedig már szeretném teljesen elfelejteni.
-
tlac
nagyúr
válasz
Black-core #25372 üzenetére
app store-ból is lehet tölteni a teljes verziót meg, lehet csinálni usb-s telepítőt (parancssorból: createinstallmedia, erre keress rá)
-
válasz
Black-core #25372 üzenetére
Tedd fel a Lion-t, App Store-ból lefrissíted és kész...
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2011-es Macem és szeretném a vinyoját ssd re cserélni. Az lenne a kérdés, hogy hogyan telepíthető fel rá a Sierra. Gyárilag a Lion van hozzá. Valahol megtalálható egy teljes értékű Sierra oprendszer telepítő,vagy csak úgy működik hogy felteszem a Liont, s aztán azt frissítem Sierrara? Segítségeteket köszönöm! -
Alvin_ti4200
félisten
"According to rumors, Apple is planning to introduce a revamped MacBook Pro as soon as later this month, said to feature a redesigned, thinner body, a flatter keyboard, a wider pressure-sensitive trackpad, and most notably, an OLED display touch panel that replaces the physical function keys.
Touch ID may be built into this panel, and it will include updated Intel processors, improved graphics, and USB C/Thunderbolt 3 support. Other Macs, like the Mac Pro, the Mac mini, iMac, and the MacBook Air are due for updates, but it is not yet clear when these machines will receive refreshes."
-
Def26
félisten
Nem tudjátok, jön idén új imac széria?
-
Alvin_ti4200
félisten
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Ismerősnek van egy régi macbookja, Lion van rajta. Most megyek majd hozzá, hogy újra húzzuk. Lehet még valahonnan liont letölteni vagy hogy lenne érdemes clean installt csinálni?
-
Kommy
veterán
Aki használ a Mac (MAc OS 10.10 vagy felette) mellet iPhone-t (IOS 8 vagy felette) megnézné nekem, hogyha csatlakoztatja a telefont és elindítja a quicktime player, majd ott a fájl menüben rámegy az új videó készítésére, a felvétel gomb melleti kis nyilra rányom és kiválasztja a kamerának az iPhone-t akkor neki is 100%-ot mutat eyből a töltöttség jelzés? Nekem Mac mini 2012 Late-en, Sierra alatt az iPhone 7 10.0.2-vel ezt csinálja.
-
istvan170
aktív tag
Azt szeretném, hogy az APC ups-re kötött Synology Nas (akku merüléskor) szóljon a Mac Mininek, hogy kapcsoljon ki. Milyen app kell ehhez a minire?
-
r4z
nagyúr
válasz
Mela Kehes #25361 üzenetére
iTunesban van rippelés, olyan formátumban menti, amilyenben akarod.
-
Mela Kehes
addikt
Hali!
Audio lemezt milyen programmal tudok felmásolni a gépre (mp3-ban)?
-
WhiteWalker
nagyúr
Oke , orulok neki , bezsebeltem , ennyi. Nincs tobb kerdesem .
-
madle
őstag
válasz
WhiteWalker #25350 üzenetére
Pedig ez ilyen, akciózzák és ennyi..
-
Ragnar95
félisten
válasz
TigerCat #25351 üzenetére
Igen, én használom.
Eddig fel se tűnt ez, de most nézem, nálam se indult el automatikusan, miután valamelyik nap újraindítottam. Engem annyira nem zavar, mert csak akkor indítom újra a gépet, ha már vállalhatatlanul belassul, így nem is kerestem eddig megoldást erre a kérdésre. -
-
blakey
titán
válasz
Ahogy már írtam, én is fillérekért vettem, talán 99 cent volt, nem ez volt az egyetlen amit ennyiért vettem, most ingenyes, örülni kell.
-
válasz
Ők ritkán akcióznak, de akkor mindig ütős, szóval nincs benne semmi meglepő, volt már ilyen a Binarynightsnál. Én pl. a Forkliftet és a Lockot is 1 EUR-ért vettem.
-
blakey
titán
válasz
WhiteWalker #25348 üzenetére
Igen, miért nem maradna? Storeból töltőd le. Én is így "vettem" korábban.
-
Cikó
tag
Jelenleg ingyenes a Forklift!
-
knoxhu
senior tag
sziasztok,
van valakinek ötlete hog egy windowson egy oldalas excel fájl, miért esik szét két oldalasba macen? -
scope2007
addikt
üdv!
akit érdekel mac-ra ez a képszerkesztő program [link]
az küldjön privátot, ott adom a serial kulcsot [nekem csak egy van] -
r4z
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25334 üzenetére
Ha létrehozza a mappát valahol máshol, és csak az aliast rakja be a dokumentumokba, akkor pont eléri ezt.
-
Alvin_ti4200
félisten
Egy Sierra-s ismerősöm kérdezte, hogy van-e lehetőség arra, hogy a Documents mappa alatti almappákból egyet vagy kettőt kizárni az iCloud Drive-ba való szinkronizálásból? Én Kapitányozom, szóval nem tudom neki megnézni, de gondoltam, hátha Nektek több infótok van. Tippre azt mondanám, hogy nem lehet.
-
Bermi
aktív tag
Sziasztok,
pár éve bővítettem a 2011mid mac minimet ssd-vel, ha jól emlékeszem nem volt mindegy milyet vettem (intel 520 lett e vége), most megint bőívteném mert a hdd megadta magát benne,
kérdésem az, hogy a samsung 850 evo 500gb-ossal lesz kompatibilitási problémám?
üdv:
Bermi -
kkp900
senior tag
válasz
WhiteWalker #25329 üzenetére
A linkelt oldalon a free résznél lehet megadni a nevet és email címet aztán jön is a licenszes email!!!
-
kkp900
senior tag
Mondjuk aki felrakta hogy ma ingyenes jó lenne ha elmagyarázná hogy és mit kell csinálni mert akár mikor probálom átdob a magyar oldalra és ott nagyon nincsen FREE csak fizetősek.Magyarán így nem lesz licenc kód hozzá sajnos.Ezért ha lehet akkor írja már meg pontosan.Előre is köszi szépen
-
r4z
nagyúr
válasz
WhiteWalker #25321 üzenetére
Tudtommal csak App Store appokra vonatkozik ez. Vagy azokkal se megy?
-
WhiteWalker
nagyúr
Erre esetleg van megoldás?
"Meg annyi , hogy a mac minin es az airbookon be van allitva azonos fiokot hasznalva , hogy leszinkronizalja az appokat , ami fent van az egyiken azt a masikra is lezúzza.
De valahogy nem igazán teszi... Az icloudba is be vagyok lepve mindket gepen. Mit kellene meg beallitani?
Kicsit bosszanto egyik gépet a masikhoz manualisan szinkronba hozni ." -
cigam
titán
Köszi a tippeket, akkor kikapcsolom a gui-t, és marad az SSH. Azt hittem ennél szabványosabb valami a VNC kapcsolat. Böngészőből Java-val megy szépen, csak nem elegáns/praktikus 3-4 pop-up ablakon átvergődni.
-
A beépített VNC kliens nem támogat mindenféle VNC szervert, illetve lehet hogy faragni kell hozzá dolgokat szerver oldalon. Annyira soha nem mélyedtem bele, mert a VNC elég elcseszett egy dolog, én kerülni szoktam. Arra törekszem, hogy legyen elég az ssh, ha az valamiért nem járható út, akkor pedig RDP.
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #25315 üzenetére
találkoztam már olyanokkal, hogy nem igaz, pörköltszaft meg miegymás :-) csak azért írtam, hogy az árat befolyásoló tényező ez is
sztem ezt még jó árban tudod eladni, csak igyekezz, mert a vkari kezdi visszafogni :-) almapiac.com, használtalma stb. helyeken pontosíthatóak az árak, a Multimedia Corner max. 100-at adna érte, szal ezeket a viszonteladókat sztem felejtsd el :-)
15" kivitelben nem biztos, hogy lesz még frissítés, de majd meglátjuk, én is arra gyúrok
-
Totheground
addikt
Nem is tudom, hogy egy 27"-es asztali batár mitől lehet karcos/lelakott.
Patika állapotban van természetesen a vidkari 512-es.MBP-ből megvárom a modelfrissítést (úgyis csak Novemberben lesz aktuális) és amúgy sem Mo.-n terveztem venni. Tervek szerint a legerőssebb 15" lesz.
-
Kommy
veterán
Van nálam egy Macbook Pro retina 2015-ös modell, egy olyan fura jelneséggel áll, hogy sem usb-ről, sem pedig internet recovery-ből nem lehet rá rendszert rakni. Előbbi 0 percnál tehát a telepítés végén elszáll a következő hibával: The installer payload failed signature check.
Internet recovery-nél pedig csak tölt, csak tölt és tölt, közben pedig újrakezni, mert az idő megnő, 21:00 -7:00 ig nem sikerült leszednie.
Nettel nem volt baj közben.Most úgy varázsoltam rá rendszert, hogy a saját backupomat töltöttem rá Time Capsule-ról, és töröltem minden cuccomat róla.
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #25312 üzenetére
Attól f milyen állapotban van, mennyire karcmentes, leélt stb. Ha "jó állapotban" van vagy "újszerű" akkor közel 400-ért elpasszolható. Ezekben GTX 660M 512 vagy 1gb van? Ha le van lakva és karcos akkor 300-350 közt tudod belőni az árát.
Én megvárnám az októberi frissítést. Két okból. A Broadwell gépek árai esni fognak, hogy kisöpörjék a készletet. A belépő 13" rMBP-t 370-380-ért megkapod már 1 év garival. Ez lemehet 350-re is október végén. A másik ok, hogy kell-e neked az új OLED-es rMBP USB-C-vel? A pletykák szerint megszűnik a msafe, az usb3 és a hdmi. Ill. gyenge Skylake ULV procit kap, hogy nagyobb legyen az akksi idő.
Ha 15" Haswell rMBP kell, azt újonnan, 1 év garival 550 körül már kapni.
http://hardverapro.hu/apro/macbook__macbook_air__retina_macbook_pro__bontatlan_magyar_b
-
Totheground
addikt
Mennyit érhet durván egy late 2012 27" imac? 2.9 i5, 1TB fusion drive, 16 giga ram.
Utazás előtt valszeg eladom az asztali gépet is veszek egy MBP-t. -
cigam
titán
Duplicate Manager Pro
Csak ma ingyenes.
Felismeri, kezeli, és eltávolítja a: duplázott fotókat, videókat, dalokat, dokumentumok másolatait, és egyéb fájlok másodpéldányait. -
megema
őstag
Én még nem kapcsoltam vissza a frissítés óta, de a hétvégén kipróbálom.
Nekem olyat produkált tegnap az rMBP, hogy a külső Trackpad a többujjas gesztusokra hatalmas késéssel reagált. Kiderült, hogy összeakadt a BT kapcsolat az iPhone-ommal, folyamatosan kapcsolatban maradt a géppel. Töröltem a párosítást (amúgy sincs rá szükség a Handoffhoz), mindjárt helyrejött...
-
cigam
titán
Do Your Data iPhone Recovery
2 napig ingyenes
Adat visszaszerző iPhone-okhoz, amit igazán könnyű használni. Mindenkivel fordult már elő, hogy véletlenül törölt valamit iPhone, iPad vagy iPod touch készülékéről. A program segítségével ezeket az adatokat tudod visszaszerezni, beleértve a videókat, hangokat, jegyzeteket, fotókat, névjegyet, iMessage üzenetek/SMS-eket, naptárakat, könyvjelzőket, hívás naplókat, Whatsapp üzeneteket, az üzenetek mellékleteit, emlékeztetőket, stb. -
cigam
titán
Apowersoft Video Converter for Mac
Csak ma ingynes.
Az egyik legjobb megoldás, ami segít leküzdeni a kompatibilitási problémákat. Lehetővé teszi, hogy szinte minden média formátumot átkonvertálj kedvenc eszközödre/formátumodra, hogy a Mac-en és más Apple eszközökön is élvezhesd a videókat. -
biker
nagyúr
kezd felhúzni a sierra. Time machine nem tud menteni, mert ismeretlen hibát észlelt. ellenőrizze a lemezt.
6. próba, TM lemez jó, MacHD jó, hiba 40gb-tól jön mindig, már etherneten mentenék.Google: 32000 hasonló probléma
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #25300 üzenetére
Khm...köszi a felvilagositast , ezt eléggé beneztem
.
Otthon leszipkazom.Meg annyi , hogy a mac minin es az airbookon be van allitva azonos fiokot hasznalva , hogy leszinkronizalja az appokat , ami fent van az egyiken azt a masikra is lezúzza.
De valahogy nem igazán teszi... Az icloudba is be vagyok lepve mindket gepen. Mit kellene meg beallitani?
Kicsit bosszanto egyik gépet a masikhoz manualisan szinkronba hozni .
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fűnyíró topik
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- További aktív témák...
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX1080 8GB!
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest