Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
IPaden lévő fényképeket szeretném áttenni Windows-os PC-re. Az USB-s csatlakozásnál látta ugyan az iPad-et, de semmilyen file-t nem láttam a PC-vel.
Dropbox nem játszik, mert lassú az internet kapcsolat és több száz képet kellene áttölteni.Tudnátok valami egyszerű és gyors megoldást a fenti problémára?
Előre is köszönöm a segítséget
Én Apple fronton nem vagyok otthon, akié az iPad ő meg Windows-os környezethez nem ért. Úgyhogy nézünk egymásra pislogva, hogy mi legyen
-
Radomer
aktív tag
A Viberem nem tökéletes valamiért. Amikor küldök üzenetet homokorázik 2mp-et mire megjelenik az elküldött üzenet, és addig használhatatlan.
Régebben csinált ilyet de egy frissítéssel megoldódott akkoriban.
-
Radomer
aktív tag
Meglett. Finderben kellett telepíteni nem a felugró ablakban. A működéshez meg deaktiválni kellett a vibert, és újra aktiválni.
-
Radomer
aktív tag
Hali!
Akadt egy kis gondom a viberrel Mac en. Kiírta telepítsem az új verziót mert elavult. Leszedtem, majd a swipe to installnál ha táteszem az applicationra a programot, akkor nem csinál semmit. Viszont ha dupla klikkel elindítom akkor hibásan működik. Nem küldi el az üzeneteket(mintha meg se írtam volna), nem kapok üzeneteket se, ill amit telóról írok azok se jelennek meg rajta.
Köszi a segítséget előre is.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Ismerösömnek kellene segítenem de iMac-ben nem vagyok otthon. iMac 5k-ja van , melyben 8GB ram van ami eléggé kevés , és néztem neki 16GB-ot de kérdés az hogy melyiket érdemes beletennie, mert memory support alapt sok támogatott ttípust nem találtok.
Kingston - HyperX Impact 16GB 1866MHz DDR3 CL11 - 40k
Kingston (HX318LS11IBK2/16) HyperX Impact Black 16GB (2x8GB) DDR3L - 28k (ugyanez időzítés és S/N is megegyezik)
Ami bestbuyte lenne:
KINGSTON 16GB [2x8GB] 1600MHz DDR3L 1.35V SO-DIMM NOTEBOOK RAM - 16.990Ft (hardverapro-ról)Itt ugyanúgy Low Voltage mint a többi, de itt nem 1866 hanem 1600-as.
Ezek körül mindet be lehet tenni iMac 5k-ba vagy sem, ha egyik ram típus sem jó, akkor ajánltok neked valamit mert tárgytalan vagyok sajnos.
Segítséget előre is köszönöm.
-
cigam
titán
Mostanában ébresztés után gyakran nem megy a rádiós egér. Kihúzom, vissza, és már megy is.
Ötlet? A naplót nézegettem, de nem láttam "mouse" bejegyzést. Vagy milyen kulcsszóra kellene rákeresni? -
wm2
őstag
válasz
blakey #24980 üzenetére
Én max. egy 3,4Ghz i7 GTX 680MX-el vállalnám be, 660M/512Mb vram-al már annyira nem. http://keraport.hu/asztali oldalon szoktak lenni nagyon szép CTO darabok, érdemes figyelgetni.
-
blakey
titán
Nem tudom eldönteni így a véleményekre vagyok kiváncsi. Megéri lecserélni a Mac mini Late 2012, i7-est egy 27" iMac Late 2012-re?
-
oszy
veterán
A GarageBand-ot miért nem tudom törölni?
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Otthon áttértem iMac alapokra
Az a gondom hogy a mostani Asus médiaplayerem
nem látja az exfat-ra formázott vinyó tartalmát
Érdemes lenne apple tvre áttérnem ezen a téren is?
Mi lenne a legkisebb befektetés amivel ujra nézni tudnám a filmjeim a tv-n?
Köszi Miki -
oszy
veterán
Winampból van olyan ami nem a beta és mondjuk úgy működik, mint windows-on?
Winamp Sync Beat 0.8.1 amit találtam, de ez nagyon ...
És valahogy nekem ez jött be a legjobban. Az iTunes-t nem tudom megszokni.
-
davidsz
senior tag
válasz
WhiteWalker #24969 üzenetére
Nekem ezt csinálta, Win alatt is és OSX alatt is egy Logitech G400-as egérrel.
-
davidsz
senior tag
válasz
WhiteWalker #24967 üzenetére
Settingsben beállít újra mindent. Accept, apply. Diablóból kilép, gép újraindít és jónak kell lennie.
telepítés után, az első indításnál ez szokott lenni. -
WhiteWalker
nagyúr
Felmerült egy kis probléma .
Felraktam a mac minire a Diablo 3-at és a vezetékes egér elég furcsán viselkedik. Ha húzom akkor olyan mintha laggolna , vagy zizmeregne
Gondoltam hátha a trackpad a ludas , de próbáltam úgy hogy kikapcsoltam , de persze nem segitett .
Az egér az valami Hama típusú .
Mi lehet a gubanc? -
oszy
veterán
-
-
oszy
veterán
Kaptam egy albumot flac kiterjesztésben. 3 cd-ből áll.
Ilyen fájlok vannak a mappában:cd01.cue
cd02.flac
cd03.log
cd01 ISRC.cueEbből hogyan (és mivel) tudnék mp3-at vagy AAC-t csinálni, hogy külön legyenek a dalok?
Így volt meg ismerősömnek. Nekem elég ebből a gyengébb minőség is.
-
blakey
titán
Igen, egyértelműen az üveg porosodásról beszélek és nem arról ami hasonló eredményt produkál mintha DSE, Dirty screen lenne. Azt házilag nem tudnám tisztítani, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem nyúlnék a panelekhez, bár láttam a tisztítás folyamatát, azért gáz, hogy a fehér plexi úgy be tud porosodni. Egyébként meg érdekes a panle szétszedése, furcsa látni a sok réteget.
-
válasz
blakey #24955 üzenetére
De te arra a porosodásra gondolsz, amit házilag lehet takarítani az üveg előlap leszedése után, nem? Itt a másikról van szó, amikor magának az LCD panelnek a rétegei közé megy be a por. Ez is tisztítható elvileg, de elég nagy szívás, az Apple is inkább kicseréli a teljes panelt ha garis még a gép.
-
koma106
senior tag
válasz
blakey #24952 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy az újabb modellek esetében is van panasz a képernyő porosodással kapcsolatban. Az én 2011-es gépem amúgy már 3 hónap után porosodott a képernyő jobb felső sarkában, végül az egy éves gari lejárta előtt vittem el az Almáriumba, akik cserélték a kijelzőt és mondták, hogy ez már jobban szigetelt változat. Az elmúlt 3 évben nincs is problémám vele.
-
koma106
senior tag
válasz
joey04 #24914 üzenetére
4 éve használok egy iMac-et (21.5", 2011 mid) . Nem találtam igazi megoldást a kijelző kikapcsolására, ha külső monitort (TV-t) csatlakoztatok. A Plex, Kodi (és más hasonló lejátszók) ezt a problémát úgy orvosolták, hogy a mac kijelzőjét feketére állítják. A kijelző tehát nem kapcsol ki, csak fekete lesz. Nekem megfelelt ez a megoldás, igaz 4 év után más okok miatt felhagytam a kábeles csatlakozással. Most Google Chromecast-et használok és Plex alkalmazással stream-elem a videókat (és nagyon elégedett vagyok vele).
Amúgy, ha tehetném ma már a 27" méretet választanám, a 2011-es modell teljesítményével pedig most is elégedett vagyok, nem érzem kompromisszumos gépnek. -
blakey
titán
Úgy néz ki, hogy fejlesztenék, de ha SSD-vel bővítem a minit valamint 23"-os monitor helyett nagyobbat vennék akkor lehet, hogy inkább egy iMac-ket vennék SSD-vel vagy FDD-vel, kérdés az, hogy egy 2012-es 27"-os iMac mennyire lenne jó választás, vagy inkább újabbat lenne érdemes nézni? Korábban azért váltam meg az iMac-kektől, mert félévente takarítanom kellett a kijelzőt és elegem lett, de ugye az újabbak már ragasztottak. Melyik lenne a jó választás?
-
wm2
őstag
válasz
joey04 #24942 üzenetére
Azért a 750M nem mai lapka és ugyan a 6200 egy 50%-al jobb de ha kellenek a shaderek nem bíznám rá a melóimat, mert rossz lesz a tapasztalat. FHD videókhoz meg a 6100 is elég, az 2016-ban kb. hozza azt, amit a több éves 750M. :-P Azt vedd még számításba, hogy ezek az IGP-k a rendszermemóriát zabálják.
http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GeForce-GT-750M-vs-Intel-Iris-Pro-HD-6100-Mobile/m7928vsm25925
-
1Password helyett még mindig csak ajánlani tudom a Lockot. Occsó', jó, magyar termék
Ugyanazok fejlesztik akik a Forkliftet (Binary Nights). Akciósan 10 USD szokott lenni, egyébkén meg 20. Az IOS kliens ingyenes hozzá. Hátránya hogy nincs Windows/Linux/Android változat, és valószínűleg nem is lesz.
-
Ragnar95
félisten
Appshopper a barátod.
Legutóbb márciusban volt 50$, előtte meg januárban 25.
A kolléga szerintem keveri az iOS verzióval, mert a Maces az utóbbi 2 évben 25$ alá nem ment le. -
madle
őstag
válasz
Kicsirics77 #24944 üzenetére
Jól jártál mert most 65 EUR
-
madle
őstag
használja valaki a 1Password-öt? Illetve nem tudjátok mikor szoktak discountolni?
-
joey04
titán
Még kb 5 éve volt akkor még 20-as imacem, de akkor visszaváltottam PC-re mert sokat játszottam de ma már semennyit vagy 2 éve legalább. De bemegyek APR-be mindenképpen, mert pár apróságot ki akarok próbálni meg 1-2 kérdésem is lesz.
Btw néztem, hogy az iris 6200 azért keményen odacsap a tesztekben a 750m-nek. Meg is lepett. De fhd alá tuti elég a 750m.
-
r4z
nagyúr
válasz
joey04 #24938 üzenetére
Azért nézd meg élőben is egy APR-ben, hogy kényelmes-e a méret.
A frissítés nem lesz nagy hatással az árakra, a late 2013-as ugyanis az utolsó dedikált VGA-s 21.5" széria, a 4K iMacekben is csak integrált van. Még ha a frissített modellekbe be is kerül egy dedikált kártya, a 2013-2015-ös szériák között keresett marad.
-
megema
őstag
válasz
TigerCat #24934 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Akkor nem tudom mi lehet. Se az appból, se weben nem megy PayPal-lal. Egy dologra tudok gondolni, hogy ugyanúgy nem tetszik neki a Maestro kártya, ami a PayPal mögött van (bár ez lenne a PayPal lényege, hogy ne látszódjon kifelé, mivel fizetek). Amúgy a PayPal egyenleg 0.
Eddig sehol sem volt ilyen probléma.
Mod.: Az app-ból most már a fizetés végén "böngésző" hibaüzenetet kapok, miszerint nem tud kapcsolódni a store-hoz, próbáljam weben. Korábban simán sikertelen volt itt is. Weben pedig továbbra sem megy.
-
joey04
titán
De persze csak néha filmeket azért néznék gépről és akkor az 50-es plazmán nézném inkább. Ezért volt fontos, hogy ha rákötöm TV-re akkor le tudjam kapcsolni az iMac kijelzőjét. Nem tudom kicsi lesz-e, most 24-es monitort használok. Csak általános használatra lenne a gép.
24935: Lapost nem szeretnék, nem viszem sehova a gépet akkor meg inkább jóval erősebb gépet vennék adott összegből.
24837: a 2 drágább mindkettő nv 750m-es csak az egyikben erősebb proci van, a másikban több ram. Akkor szerinec inkább az erősebb gépet vegyem mert ha kevés lenne a 8gb az elkövetkezőm4-5 évben akkor könnyen bővítem?
----
Akkor az esetleges őszi frissítésre ne várjak?
-
-
joey04
titán
Korábban Mac Miniben gondolkodtam, de osztottam szoroztam hosszabb távon jobban járok ha iMacet nézek.
Használt gépeket nézek, a keret 300k körül, ahogy néztem a 2013-as 21,5-ös modellek jöhetnek számításba. Feltétel az SSD vagy Fusion Drive. Találtam is árban megfelelő gépeket, igazából hármat is de lényegében szerintem csak 2 játszik. Van egy alap 2013 late, 2,7-es i5, 8gb ram, 512 ssd, intel iris. Aztan 20k-val drágább a másik 2 gép, ezek kb egy árban vannak, ami közös 750m és az 1tb fusion drive. Viszont a gyengébb i5 2.9-esben 16gb ram van, az erősebb i7 3.1-esben "csak" 8gb. Melyik jobb hosszabb távra az erősebb proci vagy a több ram? Vagy elég az alap is picit olcsóbban? Én a 2.9-es 16gb ramos verzió felé húzok.Esetleg lenne egy 2011 mid 27-es, 12gb ram, 1tb hdd meg 120-as ssd külön, 2,7-es i5, radeon 6770M, szintén hasonló árban.
Vagy várjak őszig lesz-e frissítés, hogy a használt árak essenek?
-
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Parallel desktopot használok, legujabb Sierra (beta) rendszeren. Windows 10 a virtuális op. rendszerem rajta.
A gondom az hogy formázni szeretnék speciálisan a windowson( a progik megvannak hozzá-Esus partition manager). CSAkhogy a megformázandó meghajtót legyen pl. most egy pendrive, hálózatban látja a WIN 10, és nem tudom sehogyse formázni, nemhogy mindenféle beállításokkal.Az OSX-es formázási lehetőségek nekem nem jók!!
HOgy lehet megoldani h, ne hálozaton hanem mint pl. C: meghajtóként lássa a win??
Milyen beállítási lehetőségekről tudtok??köszönöm előre is az ötleteket!
üdv -
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #24926 üzenetére
A readme szerint
"Magyar Ispell helyesírási szótár – 1.7 béta szótárállományok morfológiai adatokkalA szótárállományok a LibreOffice projekt részeként a következő nyílt forráskódú
licencek bármelyike alapján szabadon felhasználhatóak, de mindenféle garancia nélkül:MPLv2 vagy LesserGPLv3+
(c) Németh László és Godó Ferenc, 2015
Honlap: http://magyarispell.sf.net"
Szóval tuti frissebb mint a 2010-es 1.6-os, amit a sourceforge-ról lehet letölteni.
rjg
Pedig pont tavaly is változott egy nagyot. Ez pedig már valószínűleg ismeri, hiszen nem problémázott mikor leírtam, hogy ímél.
-
cigam
titán
Találkoztatok a Dicionaries for Mac OS X-el?
Bár 2k, de mindenféle trükközés nélkül lehet nyelveket telepíteni. -
joey04
titán
Köszi a válaszokat akkor beugrok egy APR-be kipróbálni a leírtakat
-
r4z
nagyúr
Azzal maga a kijelző nem kapcsol ki, csak a háttérvilágítás. A tartalom ugyanúgy ott lesz rajta. MacBookoknál a gép fedelének lehajtása vagy a mágnesek megviccelése a megoldás, iMacnél passzolom. Ezt ki lehet próbálni, hátha. Esetleg terminallal bootidőben letiltani a beépített kijelzőt, ha csak külső monitorral tervezed használni.
-
joey04
titán
Minden típusú géppel (macbook, imac, mini) érdekelne, hogy meg lehet-e oldani, ha hdmi-n vagy egyéb módon kikötöm TV-re, hogy csak a TV-n legyen kép és hang? mininél ez értelemszerű, mert kikapcsolom a monitort, de pl egy imacnél ezt hogy oldom meg? vagy a laptopoknál.
-
cigam
titán
ONLYOFFICE Desktop Editors
1 napig ingyenes.
Lehetővé teszi, hogy a megnyiss, létrehozz és szerkessz dokumentumokat, bemutatókat és táblázatokat. Könnyen átválthatsz az online módra, ahol másokkal együtt tudsz dolgozni adokumentumokon. -
válasz
megema #24909 üzenetére
+1
Illetve vegyük még hozzá, hogy alkalmazásfüggő is, hogy mit kezd a válasszal a kliens oldal. Ha kap egy A recordra egy IP listát, akkor ugye azzal is lehet ezer dolgot csinálni. Pl. csak az első sorát használni, random valamelyiket, esetleg rászánni 10 sec-et egy egyszerű mérésre hogy melyik a gyorsabb, stb stb...
Valószínűleg az Apple sotre infrastruktúra elég bonyolult, és az összes megoldás együtt játszik (geoloc, loadbalancer, round robin), és az is simán elképzelhető hogy ezek önmagukon belül is változnak valamilyen algoritmus és terhelés alapján is. Ezért írtam hogy lehet hogy 1 óra múlva már a UPC-s nameserver adott volna olyan válaszokat amiben gyorsabb szerverek vannak.
-
válasz
ArrayOfLilly #24905 üzenetére
Hiába indítgatod újra a klienst, az magában a DNS szerverben levő cachet nem érinti. Gyakorlatilag a megoldás másik variánsa az lenne, ha lenne egy saját DNS szervered és abból törlöd a cachet.
-
megema
őstag
RazorGTR1 kolléga jól mondta.
Úgy látszik nekem valami kimaradt...
Többféle megoldás létezik:
- Round-robin: ezt már vázoltam
- Load-balancer: egy szerver (IP) fogadja a kérdéseket és továbbítja más szervereknek
- Geographical: földrajzi elhelyezkedés alapján más címeket ad vissza
- Anycast: egy IP több szerverhez tartozikA Google földrajzi elhelyezkedést + Round-robint használ, ahogy látom. A VPS-emen ugyanazt a választ kapom, mint te, viszont itthon 16 változó címet. Az Apple-nél viszont megfigyelhető a Round-Robin (
dig apple.com
), ők valószínűleg terheléselosztást alkalmaznak a háttérben. -
cigam
titán
válasz
megema #24907 üzenetére
Köszi! Viszont valami paraméter hiányozhat, mert csak 1 címet ad vissza:
; <<>> DiG 9.8.3-P1 <<>> google.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 3929
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0;; QUESTION SECTION:
;google.com. IN A;; ANSWER SECTION:
google.com. 174 IN A 216.58.214.238;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 192.168.0.1#53(192.168.0.1)
;; WHEN: Thu Aug 11 17:36:10 2016
;; MSG SIZE rcvd: 44 -
megema
őstag
Lehet több egyforma A rekord is. Írd be Terminálba, hogy
dig google.com
és láthatod, hogy csomó A rekordot hoz. Ha ismét végrehajtod, más lesz a sorrend.Igen, rotálja. (Round-Robin algoritmus).
Ahogy nézem, vannak olyan DNS feloldók, amik rendezik a kapott listát, prioritással látják el, de ez kliens oldali és nem sztenderd.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Úgy tűnik, hogy földrajzilag máshol elhelyezkedő szerver másik útvonalat javasol, vagy tényleg csak a változás kikényszerítése (ennek ellentmond, hogy ha csak újraindítgatod, az nem segít 100-adszorra se, mondjuk annyiszor nem próbáltam, de mások igen :-), vagy több szerver van, különböző terhelésekkel egy adott pillanatban, de akkor számítania kéne a geolokációnak.
A lényeg az, hogy nem kellett várni 2 napot.
-
megema
őstag
Sajnos ez nem így van, pedig jobb lenne. A DNS szerverek nem válogatnak geolokáció alapján, régi a protokoll.
Minden domainhez tartozik több névszerver, ahonnan a DNS szerverek le tudják kérdezni a domainhez tartozó IP cím(ek)et. Egy magyar és egy német DNS szerver nem adhat vissza más címeket*, maximum más sorrendben adja vissza őket. A sorrendet egy olyan algoritmus határozza meg, ami semmit sem tud az adott című szerverek állapotáról, elérhetőségéről. A kliensek a kapott lista legelső, éppen elérhető szerverét használják.
A listában szereplő címek tartozhatnak a konkrét szerverekhez, vagy egy terheléselosztó réteghez is, ami már képes a legkisebb terhelésű szerverekhez irányítani a forgalmat.
*: feltételezve, hogy valós információt közvetít, nem pedig támadáshoz, átveréshez használják
-
Példát mondani nehéz lenne, de gondolom az Applenek elég zegzugos DNS infrastruktúrája lehet, valószínűleg geolocation is játszik, meg különféle loadbalancerek is vannak a store-os szerverek előtt. Ráadásul szerintem az egész dinamikusan változik. Szóval itt a kliens oldali DNS szerver váltogatása vélhetően azért segít, mert eliminálod vele a forwarderben levő cachet is, és így kaphatsz egy olyan zsír új választ a nemtommilyen netflix hack szerverektől, ami éppen egy gyorsabb App Store szerverre mutat. Aztán simán lehet hogy pár óra múlva már a UPC dns-e adna jobbat....
Szóval itt inkább a változás kikényszerítése segített véleményem szerint, aminek az okozója ebben az esetben éppen egy DNS szerver váltás volt kliens oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
- INTEL PC KONFIGURÁCIÓ: Számítógép helytakarékos, kisméretű Mini ITX házban, SSD nélkül
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest