Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
-
bigsee
addikt
válasz
istvan170
üzenetére
Igaz, ehhez nem kell kábel:
https://ipon.hu/shop/termek/owc-240gb-aura-pro-m2-pcie-m2-2280-owcssdap116k240/1608466
-
b.daniel
senior tag
válasz
istvan170
üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat , akkor ezek szerint SSD-t utólag is lehet majd bele tenni? A HDD helyére menne vagy mellé?
Egyébként 2-3 tabnál többel sosem böngészek, mögötte meg megy a Spotify vagy Apple music és ennyi, ezért gondoltam hogy elég lesz a 4gb ram
-
Kh@oSz
aktív tag
válasz
istvan170
üzenetére
Hát ez egyik sem túl költséghatékony megoldás. Érdekes hogy anya csatira vannak filléres adapterek.
Egy ilyen mdp anya-anya toldóval apat anyara lehet alakítani, onnatól pedig jöhetnenek azok a filléres átalakítok. Persze ez csak egy elképzelés.

-
claire78
senior tag
válasz
istvan170
üzenetére
Én VNC szervert használtam, de az OSX valamelyik frissítése óta nem hajlandó csatlakozni monitor nélkül. "Network connection lost"
Azóta az OSX saját képernyőmegosztását használom és VNC viewer-rel iPadről simán csatlakozik. Egy picivel lagosabb, de legalább működik. -
madgie
titán
válasz
istvan170
üzenetére
Nem (csak) ezért váltottam. Akkoriban még nem nagyon volt ilyen korrekt kis egybegép, mint a Mini (a legózás többször sem jött be, gyári kis masina kellett). Most már van, de nem volt kedvem még utánanézni.
Amúgy meg Lightroom előfizetésm van, ott szoktam keresni, rendszerezni, képfeldolgozni.
-
válasz
istvan170
üzenetére
A Kodiban saját SMB kliens van, azzal nincs semmi gond. Én erre gondoltam (persze csak akkor ha amúgy be van állítva). Nyilván úgy nem érdemes (semmivel sem), hogy OSX alá mountolunk, aztán onnét helyi filerendszer szinten etetjük a Kodit.
Sorrendben én ezeket ajánlom:
- AFP
- SMB
- NFS
- FTP/HTTPAz első kettőt csak azért, mert ha vannak egyéb eszközök is a hálózaton amiknek kell filemegosztás a nas-ról, akkor ezekkel a legkényelmesebb megoldani, és ha már be vannak állítva akkor nyilván felesleges egy második/harmadik protkollt külön a Kodinak beállítani.
-
blakey
titán
válasz
istvan170
üzenetére
Nem használok KODI-t, Plex-szel osztom meg a cuccokat és a kliensével játszom le, ott nem tudom miként kommunikál (tudom DLNA, de a meghajtókat nem tudom miként éri el), de afp-t napi szinten használok, anyagk mozgatására, ráadásul külső hálózattal kommunikálok és semmi gondom. NFS-t nem használtam, mert egyelőre minden megbízhatóan működik smb-n, DLNA-n, afp-n. Biztos jó az NFS de amíg minden működik a meglévő eléréssel addig nem szeretném megváltoztatni.
-
válasz
istvan170
üzenetére
Szinte tökmindegy, használd úgy ahogy régebben is használtad windows alól (SMB is tökéletes akár). A Kodi minden protokollt tud szinte. Az meg teljesen mindegy, hogy melyik milyen teljesítményt ad, mert a nagyobb FHD BD ripeknek is 20-30Mbit/sec a sávszélességigénye, ezt röhögve kitolod bármivel. Ha meg egy normál 10Gbyte-os fileméret környéki filmről beszélünk akkor az 20Mbit alatt van.
Pl. én távoli szerverről nézek ilyeneket, ami kb. a világ másik végén van, úgy, hogy a Kodi FTP-n éri el. Mindezt ~30-40Mbit-es internetkapcsolattal. Még pörgetni is tudok minimális várakozással, illetve rar-ból is megy a lejátszás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tőzsde és gazdaság
- LEGO klub
- Mikrotik routerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Suzuki topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Thunderbolt 4 kábel
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

TigerCat