-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Megint frissült a VOX, ez mindig csak egyre jobb lesz
-
gamer187
tag
Kösz a segítséget srácok!
-
válasz
sweet122 #18097 üzenetére
Pedig jó lett volna bővebb lére ereszteni, mert
- mert, nem tudni mit okézol le és hol- a telepítéskor válastottad a TM visszatöltést? a megakadás pontosan mit jelent? kaptál vmi hibaüzenetet, a naplófájlokba került valami ráutaló bejegyzés?
Formázás nélkül csak a rendszert telepíti az alkalmazások, és a home könyvtárak érintetlenek maradnak.- a TM félig-meddig sikerült visszatöltése összezavarhatta a Safarit(is). A Safari alaphelyzetbe állítása nem segít
-
sweet122
tag
Írtam egy regényt, de mire elküldtem volna, kijelentkezett és most írhatom újra.. Most rövidre fogom inkább.
Szóval:
1.Reggel vissza akartam rakni a Mavericks-et, de nem tudom letölteni az AppStore-ból a telepítőt, mert leokézom, de nem csinál semmit. Ha valaki tud olyan linket, ami nem az AppStore-ra mutat, azt megköszönöm.2. Próbáltam TimeMachine mentésből visszarakni, de felénél megakadt és újra kellett telepítenem a Yosemite-t, ezt ma háromszor eljátszottam.
A baj csak az, hogy teljesen friss rendszert rak fel, de az alkalmazások megmaradnak. Minden más visszaáll.3. Safariban a tab nézetben, ahol látom, hogy a többi eszközömön milyen weboldalak vannak megnyitva, ott látom háromszor is a gépem, azokkal a weboldalakkal, amik akkor voltak megnyitva, mikor megpróbáltam a TimeMachine mentést visszaállítani. Olyan, mintha azok valahol még futnának vagy nem tudom. Erre van magyarázat? Már nem tudom visszaállítani a régi Mavericks-em, mert 27-i a legrégebbi mentésem, ott meg már Yosemite volt fenn, de egy friss Mavericks-et visszaraknék.
-
az iStat-on kívül van vmi bevált hőmérséklet / ventillátor fordulatszám figeylő?
-
gamer187
tag
OS X-en töltöm le a filmet, viszont NTFS pendrive-ra kéne tennem a fájl mérete miatt. Hogyan tudom ezt megoldani Windows nélkül? Mert ha FAT-al nem megy a méret miatt, NTFS-t nem látja a rendszer de ha elő is hozom lemezkezelővel nem enged rá másolni.
-
-
-
X-Mirage for Windows - 1éves licence
X-Mirage az egyik legprofibb AirPlay-kiszolgáló OSX-re és Windows-ra. Lehetőséget ad a képernyő tükrözésére, és felvételére.
Az ingyenes akció 2 napig tart. -
koma106
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki WD TV Live eszközt, OSX 10.9 alatt? Szeretnék egy olyan eszközt, amivel streamelem az iMac-ről a filmeket, sorozatokat a TV képernyőre, de attól félek, hogy Mavericks alatt a WD nem lesz kompatibilis.
Esetleg egyéb ötlet filmek, sorozatok vezeték nélküli TV-re juttatásra? (Apple TV, Chromecast)
Esetleg Apple TV és Plex? -
-
-
Ragnar95
félisten
A notebook nem arra való, hogy terányi adatokat tárolj rajta, arra ott a külső HDD/NAS. De a Mac sosem olcsó befektetés, viszont főleg ha külföldről hozod be, akár még profitáló is lehet, így csak egyszer kell sokat beleölni, utána már csak azt a pénzt kell forgatni, ha megfelelő időben cserélgeted.
-
válasz
tDr1v3r #18068 üzenetére
Annyiért meg pont kapsz egy mini-t iJoe-nál:
Mac mini 1,83 GHz (Mid-2007)Verzió: Macmini2,1 (Mid-2007)
Processzor: 1,83 GHZ Intel Core 2 Duo kétmagos (T5600, "Merom", 64-bit)
Másodszintű gyorsítótár: 2 MB
Memória: 2 x 1 GB DDR3 667 MHZ PC2-5300
Tárhely: 120 GB gyári merevlemez
WiFi: AirPort Extreme kártya 802.11a/b/g/n képességgel
Bluetooth: 2.1 + EDR
Videókártya: Intel GMA 950, 64 MB memória a főmemóriából leválasztva
Optikai meghajtó: Combo (DVD-ROM/CD-RW)
Csatlakozók: DVI videó kimenet (1920 x 1200), négy darab USB 2.0, FireWire 400, Gigabit Ethetnet (jumbo támogatással); analóg/digitális minijack kimenet, analóg/digitális minijack bemenet; infravörös kapcsolat Apple Remote távvezérlő számára
Maximális fogyasztás: 110 Watt óránként (ENERGY STAR 5.0)
Egyéb: doboz nélkül, gyári tápegységével
Szoftver: OS X 10.7.5 "Lion", iWork, iLife telepítve
Garancia: 90 napÁra: 39.370 Ft+áfa (bruttó 50.000 Ft)
-
Ragnar95
félisten
Direkt az asztali topikban tetted fel a kérdést vagy MacBook kéne a helyére, ez a legfontosabb kérdés. Ha noti, akkor csak a 15-ös rMBP játszik, abból elég a leggyengébb modell is, ha asztali kell, ott több lehetőséged van, i7-es MacMini vagy iMac is játszhat, abból elég az erősebb i5-ös is valószínűleg.
-
boost
veterán
Sziasztok, van egy 3 éves Thinkpad T520-am. i5-2410M proci, 8GB ram, 500HDD.
Milyen MAC gépet ajánlanátok, ami ezt érdemben felváltaná? Elég kevés már ez a konfig a munkámhoz. Legalább 16GB ram kellene.
Köszi.
-
Garsza
veterán
válasz
Garsza #18065 üzenetére
Ilyen gépről van szó. menyit ér egy ilyen hibátlanul?
-
koma106
senior tag
iMac 2011 mid - Mini Displayport to DVI - DVI HDMI kábellel kötöm össze az LCD TV-vel. Évek óta így nézem a filmeket, soha semmi gond nem volt. Tegnap egy napra kikapcsoltam a gépet és ma nincs kapcsolat a kábelen keresztül. Az iMac nem érzékeli a TV-t. A rendszer nem frissített semmit és én sem telepítettem. Mi lehet a gond? Meghalt a diplay port kábel? vagy az iMac thunderbolt portja?
-
Keresem a logikát. Évek óta piszkálja a csőröm. Egy jog ellenörzés után, miért nem csak a találatokat javítja ki pik-pak? Miért kezdi az egész ellenörzést elölről? Ennek így mi értelme?
-
-
Garsza
veterán
Helló olyan kérdésem volna hogy adott egy Apple egybegép. Olyan hibája van hogy csak a kijelző felén van kép. Ez lehet a videókártya hibái is vagy csak a LCD lehet rossz?
-
RaZroX
addikt
Nekem a widget-en és az appon is érzékeli a csillagot. Magyar windows-os bill.
-
Nálam simán beveszi.
Milyen billentyűzet? Mijaza DP4? -
megema
őstag
Lefuttattam, semmit sem változott. Ez nem fájlrendszerszintű dolog szerintem. Más alkalmazás nem csinál ilyet?
A tippet köszönöm, nem ismertem!
Viszont akkor is fájó, hogy ikonnézetnél a Quick Look nem ugrik a következő sorra a jobbra billentyű hatására...
---
Amúgy a korábban tárgyalt probléma, hogy a Számológép app nem veszi be (magyar) billentyűzetről a csillagot, a 10.10 DP4-ben található frissített változatban is fennáll. Viszont az értesítési központba rakható számológéppel már a korábbi béták alatt is tökéletesen működött.
-
válasz
megema #18048 üzenetére
Futass le egy jogjavítást.
Sandbox csak arra jó, hogy csak a saját maga által lefoglalt adat memóriához fér hozzá. A fájlrendszer jogosultsági rendszere egy másik történet.
Azt kipróbáltad, hogy
- kijelölöd az egész mappa tartalmát, vagy amiket meg akarsz nézni.
- jobklikk a kijelölésen, és kiválasztod a "Quick Look X Items"-t. -
megema
őstag
Sandboxing?
Mivel ikonnézetben alkalmatlan képnézegetésre a gyári Space-es megoldás (sor végén jobbra billentyűre nem megy tovább, csak S alakban lehet végigmenni a mappán), így a Xee-t használom erre. Na most, ha megnyitok bármilyen képet a Xee-ben, azzal nincs probléma, viszont a léptetéshez fel kell jogosítani a mappa olvasására. Ha egyszer megtettem, onnantól kezdve bármikor tudja olvasni. Tegnap pendrive-ról akartam képeket nézni, és meguntam a dolgot, így a teljes gépre engedélyeztem az olvasási jogot. Ezt viszont jó lenne módosítani, de sehol sem találok rá lehetőséget.
-
-
megema
őstag
Sziasztok!
Vissza lehet valahogy vonni az egyes App Store-os alkalmazásoknak mappákhoz megadott hozzáférési jogát?
-
DxO FilmPack 3 - Windows, OSX
A DxO FilmPack egy egyszerű és hatékony film szimulációs szoftver, amely lehetővé teszi a fotósoknak, szakértőknek, valamint a kezdőknek, hogy egy digitális képet könnyen stílusossá tegyük. A módosítás lehet fekete & fehér vagy színes film, de lehet a múlt század nagy fotósai által használt filmek stílusa is. A DxO Labs egyedi kalibrálási eljárássa alapján, a DxO FilmPack v3 biztosítja az elérhető legpontosab film szimulációt a piacon.
DxO FilmPack használható önálló termékként vagy plug-in-ként az Adobe Photoshop CS4/CS5, Adobe Lightroom 3, Apple Aperture 3, és a DxO optika Pro 6-hoz. Ezen túlmenően a DxO FilmPack 3-t lehet használni, mint egy intelligens szűrőt az Adobe Photoshop-hoz.
Augusztus 15-ig kérhető ingyenes regisztráció -
Barett 50cal
senior tag
sziasztok!
van olyan, aki a Yosemite Public betat és az after effects is használja? Csak annyit akarok megtudni, hogy elindul e és működik e normálisan?
Köszönöm!
-
RaZroX
addikt
Hali, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Dockra ki van téve nekem a letöltések mappa, és lista nézetben jeleníti meg ha rákattintok.
A letöltött cuccok idő szerinti sorrendben vannak, ami nekem a legideálisabb, viszont legfölülre teszi a legújabbat, így egy csomót kell görgetnem mire oda érek a legutóbb letöltött fájlhoz. Meg lehet ezt valahogy fordítani, hogy alul legyenek a legfrissebbek ?Erre gondolok:
-
drágaságom ... Attól hogy nem láttál ilyent még létezik, sőt mint a példa mutatja nálunk is kapható.
Ő sem úgy gondolta, hogy csak attól, hogy felteszi, elkezdi tekerni a procit. Viszont nem tud olyan oldalt megnyitni amin ne lenne n+1 tök felesleges, zavaró, izgő mozgó banner, ami(k) rendesen megtudják tekeri a procit.
-
hszilard666
veterán
(#18038) cigam:
Köszi!Biker: értem
-
biker
nagyúr
válasz
hszilard666 #18037 üzenetére
"Más fórumokon olvastam olyasmit hogy a flash hajtja a procit, most én sem raktam fel, és kussol a picim"
drágaságom... nem úgy hajtja a flash a procit, hogy fel van téve a flash player! hanem úgy, hogy elkezdesz lejátszani egy flash elemet, akár a chrome saját flash playerével...
A másik kérdésedre, külső eszközben nem láttam ilyet, LaCie-nek is van, meg WD-nek, de egyben HDD WiFi drive
-
válasz
hszilard666 #18037 üzenetére
Asus USB-N10, vagy USB-N53
-
hszilard666
veterán
Nem fáj a fejed?
Más: olyan hordozható cuccot keresek amibe ha bedugok egy külső vinyót akkor létrehoz egy wifi hálózat és ha rácsatlakozom, ipaddel, iphonnal esetleg mackel akkor tudom használlni a rajta lévő dolgokat. Pl ilyen a corsair voyagger air, csak nekem maga a "wifikeltő" szerkezet kéne.
-
biker
nagyúr
válasz
hszilard666 #18035 üzenetére
"Más fórumokon olvastam olyasmit hogy a flash hajtja a procit, most én sem raktam fel, és kussol a picim"
-
hszilard666
veterán
Más fórumokon olvastam olyasmit hogy a flash hajtja a procit, most én sem raktam fel, és kussol a picim
Én azért raktam újra mert tele volt szeméttel, pl egy csomó virtuális OSt futtattam, és a program hagyott maga után dolgokat amit nem tudtam törölni. A bootcamp partíciót sem tudtam rendesen lecsatlakoztatni, szívás volt az egész, lassan 3 éve futott a gép úgy -
válasz
B.attila #18032 üzenetére
Nem értem ezt az újrahúzom mániát. Ezt a Windows-os beidegződést (is) el kéne felejteni.
Gondolom azért melegedett, és a tied is azért teker jobban, mert valami jobban/folyamatosan terheli.
Nézd meg milyen kiegészítők/programok futnak, indulnak el automatikusan.Én pl. eleve fel se teszem a flash-t. a reklámokat pedig egy scriptblokker el űzöm-űzöm ;-)
-
B.attila
tag
válasz
hszilard666 #18031 üzenetére
mi az hogy már nem melegszik ?? melegedett is nem csak lelassult ??
azért kérdem mert az utóbbi napokban sokat szarakodik a safari és kb. azóta sokkal melegebb is a gép (iMac)
mindig 40-45 fokos volt most meg 60 fölé is megy alaposanlehet valami szart összeszedtem mert nagyon sok felugró reklám/spam ablak nyílik állandóan
ki akartam húzni a yosemite-ig de lehet nem úszom meg az újra húzást
-
hszilard666
veterán
Vaó!
Újrahúztam egyetlenemet és már nem melegszik! -
válasz
hszilard666 #18028 üzenetére
Nem lenne 1xübb kideríteni miért lassult le?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Ma úgy döntöttem hogy újra szeretném húzni a macemet, mert pár hónapja tetü lassú
Az lenne a kérdésem hogy hogyan telepítsem újra? Úgy szeretném hogy semmi se maradjon meg hanem egy full friss OSX mavericks legyen fent. -
válasz
roberto211 #18024 üzenetére
Locko Igaz 275.- de egyben egy jelszókezelő is, és az icloud-ba teszi a biztonsági mentést. Feltéve ha az App store-ből veszed. Ha a Binarnights-tól töltöd le, akkor a dropbox-ba ment.
-
Alex91
félisten
válasz
roberto211 #18024 üzenetére
-
roberto211
őstag
Hali...
Osx re tudtok olyan programot ami lejelszavaz/vagy titkosít/eltüntet pár képet,mappát,fájlt és lehetőleg ingyenes?
-
RaZroX
addikt
Bootloader-t a legfrissebb multibeast-ből tettem fel, DSDT kilőve mert brand gép és senki nem foglalkozik egy olyan alaplappal aminek neve sincs. Egyébként Mavericks alatt nálam minden natívan megy, csak volt egy olyan gond, hogy ha felraktam a bootloader-t akkor KP fogadott, így az EasyBeast-et kellett feltennem, ezzel bootol is.
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #18019 üzenetére
A nép átnyergelt GO-ra. Egyébként tényleg az 1.6 a király.
(#18021) RaZroX: Ha nem efi natív lapod van, akkor DSDT-t lehet, hogy piszkálni kell hozzá, de az is lehet, hogy egy egyszerű bootloader frissítés megoldja.
A hacklit igazán nem használom (az lett a gameboy PC), csak van benne egy OS X winyó és pont, ráadásul nálam szinte teljesen vanilla a rendszer, csak hanghoz van kext rajta és egy bootloader.
(#18020) tDr1v3r: Valami kell azoknak is akiknek nem megy jól a célzás.
-
RaZroX
addikt
Tényleg egyébként tudom, hogy nem ide tartozik, mert nekem Hackintosh-om van, de azt nem tudod, hogy mitől van az, hogy alvás után csak a billentyűzet nem megy amíg ki nem húzom és dugom vissza ?
Ha más USB port-ba dugom akkor is csak a bill csinálja és ami még érdekesebb, hogy amióta ez az "új" billem van azóta van ez. Az előzővel ilyen nem volt. (Mind2 USB-s.)(#18020) tDr1v3r :
ott a pont
-
-
twine
veterán
Sziasztok!
Mac mini-t hogyan/mivel tudnám beállítani, hogy lássa a Widi (Intel Wireless Display) képes projektoromat?
Egyáltalán lehet? A benne lévő CPU tudja......kérdés,hogy almáéknál "engedik e",,vagy csak az "almatv"-t...
A ProBook-omat sikerült beállítani,,,de pc-ben jártasabb vagyok...Mac még mindig sötét folt
Előre is köszönöm... -
madgie
titán
válasz
Totheground #18011 üzenetére
A publikus build száma 14A299l, a DP4-é tudtommal 14A298i.
-
Allure
aktív tag
Kint van a Yosemite Public Beta, aki jelentkezett itt elindíthatja a letöltést: [link]
-
tDr1v3r
veterán
válasz
RaZroX #18007 üzenetére
A legnagyobb sablon CoD lett az MW3... a legtöbb pálya ugyanarra a sablonra épül, a fegyverek kiegyensúlyozatlanok, illetve hemzseg a csalóktól mert még a kellő figyelmet se kapta meg a fejlesztés után az anticheat.
Mondjuk összességében még mindig jobb mint a Ghosts, az a mélypont... de ez is közel van hozzá. Inkább portolták volna a BO2-t vagy az MW2-t... vagy az első BO-t tették volna meg cross platformnak a jelenlegi különmóka hülyeség helyett.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
hengelhof #18002 üzenetére
"NOTICE: The following video chipsets are unsupported for Call of Duty®: Modern Warfare® 3:
•ATI RADEON HD 2000 Series
•ATI RADEON HD 6490M, 6630M, 3870
•NVIDIA 9000 Series
•NVIDIA 320M, 330M
•Intel HD 3000, 4000, 5000NOTICE: This game is not supported on volumes formatted as Mac OS Extended (Case Sensitive)"
Ez a "pár" kitétel azért elég sokat ront a játék kompatibilitásán...
-
RaZroX
addikt
Ha már játék a téma akkor: Elérhető a Call of Duty Modern Warfare 3 Mac-re!
(Igen, natív verzió)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motoros topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest