Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Plazma TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
tm5
tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Egy kartonból hajtogatott keretben volt a Mini gyári doboza és az volt beletéve egy másik kartondobozba. Szóval nem volt túlspirázva, de nem lötyögött csomag belül.
Ha kivülről sértetlennek látszik a csomag doboza, akkor nyugodtan át lehet venni.
-
tm5
tag
Én az Apple.hu oldalán rendeltem CTO-t és 9 nap alatt ért ide Shenzhenből.
Előtte rákérdeztem az iStyleban és azt mondták, hogy náluk 8-12 hét mire megjön.
Tudom, hogy nem pont ezt kérdezted, de az iStyle is premium partner, szóval csak viszonyitásnak írtam. -
tm5
tag
Sziasztok,
Érdemes venni Applecare-t új mac minire? Mivel 250k felett van az ára ezért elvileg 3 év jótállás járna hozzá. (Apple.hu-n vásároltam) Nyújtana valami pluszt az Apple Care? -
tm5
tag
Ez lehet egyéni beakadás, de én nem tudok egy nyelvet úgy megtanulni, hogy majd jó lesz valamire. Tehát, ha nem kezdek el valami konkrét dolgot megoldani vele, akkor hamar feladom. Elismerem, hogy ez így sok, -lehet, hogy hiábavaló- szenvedéssel jár, de számomra biztosabb tudással jár. De elismerem, hogy Swift/iOS esetén ez egy drága próbálkozás. De Swarci megmondta: Ha sikert akarsz elérni, akkor ne legyen B terved
(#32401) canadaa
Én is kétlen, hogy lenne iOS szimulátor a Github-on
Amúgy a 250k-t az Árukeresőn néztem... itt 260k a 2018-as, 8GB RAM-mal bőven el lehet indulni. -
tm5
tag
válasz
canadaa
üzenetére
Miért nem veszel egy új Mac Mini-t? 250k a 2018-as 128GB SSD-vel, 300k a 2020-as 256 GB SSD-vel. RAM bővíthető. USB/TB portokon annyi külső storage-t kötsz hozzá amennyit akarsz. Kis túlzással bármilyen billentyűt, egeret, monitort ráraksz és kész a tökéletes fejlesztőgép.
-
tm5
tag
válasz
- Lynx -
üzenetére
Kollégám Lenovo P24h -t használ benn a munkahelyen. 1440p
Alapvetően szereti, Van USB hub a monitorban így minden külsö eszköz (egér, bill., hálózat) oda van fellógatva.
2 (összefüggő) probléma van vele: valamiért a Mac nem tudja skálázni a szövegmegjelenítést a külső monitoron és így 24"-ban rettentően aprók a betűk, igen jó szem kell hozzá.
-
tm5
tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Csak 24GB az a 32 Nem mintha a 32 bármire is elég lenne.
-
tm5
tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
és még mindig rá kell fizetni, ha SSD-vel szeretnéd induláskor, legalábbis a magyar apple oldal szerint...
-
tm5
tag
Korábban emlegettem a Mac Mini SSD perf teszteket. Megtaláltam a linket, ha esetleg valakit érdekel:
[link]
Azért én elég jelentős ugrásoknak gondolom ezeket a számokat SSD méretenként... -
tm5
tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Szintetikus teszteket tuti láttam i5-tel is meg i7-tel is, csak most hirtelen nem találom. Viszont ezekben a számokat más Mac modellekhez hasonlítja, az meg nekem nem mond semmit. Ez lesz még az első Mac-em

Szóval én a processzor teljesítményt az eddigi Windows-os élményeimmel próbálom összehasonlítani. Otthon a Win10-es gépem alatt i5-7500 van 4 maggal és mindenre elég. Akkor egy 6 magos proci egy gyorsabbnak, vagy inkább reszponzívabbnak mondott oprendszerrel valszeg sokáig elég lesz mindenre. -
tm5
tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Hát én a sima 6 magosat fogom venni. Szerintem az már sok mindenre elég.Az i7 ugye a Hiperthreading-gel és némi plusz cache memóriával több.
It van egy cikk ahol a throttlingot tesztelték: https://appleinsider.com/articles/18/11/14/testing-thermal-throttling-and-performance-in-the-2018-i7-mac-mini -
tm5
tag
Van vezetékes Mac billentyű? Nem látok olyat sehol...
Vagy ez lenne az?
Őszintén szólva, nem annyi rajongok ezekért a lapos gombokért...de megnézem... -
tm5
tag
Sziasztok,
készülök venni egy új Mac Mini-t és van egy-két dolog, amiben kicsit bizonytalan vagyok:
- szeretnék venni hozzá AppleCare-t, de bizonytalan vagyok, hogy az mennyit hosszabbít a garancián. Az Összefogallóban látom, hogy 3 év van írva, de az Apple honlapja elég homályosan fogalmaz ezzel kapcsolatban, mert azt mondja, hogy "akár 3 évig vehetsz igénybe műszaki támogatást". Ez az "akár" zavar egy kicsit. Most akkor 3 évre terjeszti ki az AppleCare a garanciát, vagy sem? Sok webshopban meg lehet adni, hogy +1 vagy +2 év extra garanciát akarok, az Apple oldalán meg nem lehet ilyet állítani, amikor az AppleCare-t a kosárba (illetve táskába???) rakom.
- A másik kérdés, a billentyűzet. Ha jól tudom akkor bármilyen standard USB-s billentyűvel használni tudom a gépet. Ez Így van? Tényleg nincs olyan, hogy valami standard MacOS funkciót vagy billentyű kombót nem érek el sima USB-s billentyűvel?
Lehet, hogy idővel valami vezetéknélküli (BT-s) beviteli eszközt beszerzek, de Apple-öst csak végszükség esetén vennék az ára miatt.
Tudtok esetleg ajánlatni nem Apple billentyűket/egereket? BT-s is érdekel...Köszi!
-
tm5
tag
válasz
Macika_MC
üzenetére
hm...ehhez ennyire szét kell szedni...?
én mondjuk erre a kinyit-bepattint-bezár verzióra gondoltam.
Mindenesetre köszi az infót a 4K-s verzióról. -
tm5
tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy mindegyik 2017-es iMac-ben lehet memóriát bővíteni, vagy csak a 27"-ban?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- E-roller topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest