- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Ragnar95 #23204 üzenetére
Bocs hogy ilyen régi postra válaszolok, de rég jártam erre
Szóval ja, már többször is kitárgyaltuk itt, hogy a fusion drive block alapon szortíroz (ahogy az SSHD is). Ha egy rendszerindításkor kb. 600Mbyte-nyi adat van felolvasva, akkor annyi kerül az ssd-re. Appoknál ugyanez. Tehát még csak file szinten sem érdemes gondolkodni, mert a file-okból csak kis szeleteket pakol az ssd-re, amennyit olvasni kell belőle általában. Az SSHD-k se véletlenül 8GB-sek csak, aztán mégis milyen jól hasítanak (persze értelem szerűen egy 50GB-s raw videó soha nem fog belekerülni, tehát nyilván pl. vágáshoz nem jó).
Szóval én úgy összegezném a dolgot, hogy a 24GB SSD fusion drive műszakilag/technikaialg nézve egy okés, és használható dolog. Az üzleti része viszont nem annyira szép húzás, pláne nem a mögé rakott csiga lassú laptop hdd-vel ezért az árért.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ragnar95 #23204 üzenetére
Mégis mi nem fér el rajt?
Nem mellesleg nem is az a célja, hogy minden elférjen rajt. Ahogy az SSHD-nál, úgy itt is tapasztalható reszponzivitás, gördülékenység. Minden picit hamarabb indul/betölt. Persze nem annyira, mintha egy 1TB-os SSD-n laknál, de a kapacitás is megmarad, és a sebesség is nő.Az eredeti kérdésre egyszerű a válasz: Most elférsz 250GB-on?
Amúgy éppen ma lepődtem meg, hogy az 1TB-os SSD már "csak" egy párszázas ajánlat.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer PREDATOR DLSS3 Gamer - I7 10700/RTX 4060/512GB NVME/1TB/ GARANCIA-BESZÁMÍTÁS!!
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Omen Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- RTX 2070 Super/i5-9600K konfig