- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz talamasca #28844 üzenetére
Korábbi tapasztalatokból kiindulva nem ajánlott elsőszámú gépre felrakni. Előfordulhat, hogy sok app nem fog működni egyáltalán az első beta-k alatt, amíg nem frissítik őket, illetve maga a rendszer is várhatóan elég bugos lesz.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
madgie
titán
válasz talamasca #27635 üzenetére
Hopsz, user error. Megnéztem más projektet, azok 25p-sek.
Valószínűleg ott b@sztam el, hogy a problémás projektet egy állókép (logo) beillesztésével indítottam, az meg gondolom valami alapértelmezett 30p-re rakta. Onnantól meg hiába 25p az összes anyag, azzal már nem foglalkozik.
Nonszensz, hogy nincs menüpont ennek a módosítására
Mindenesetre köszi, a DaVincit így megúszom, High Sierra alatt amúgy sem akart még egy import media parancsot se normálisan megcsinálni. Persze nem kizárt, hogy ez is iser error
-
4m@15
tag
válasz talamasca #26656 üzenetére
Engem is zavar, így inkább nem nézek 4K videót a YouTube-on, ha nincs ott az opció.
Idén le fogom cserélni és ezt eladom 600 forint (M395) magasságában.
Kíváncsi leszek milyen frissítést kap az iMeki, már persze, ha kap.iMac 5K | PlayStation | Nintendo | Xbox | iPad | iPhone | Apple Watch
-
r4z
nagyúr
válasz talamasca #26656 üzenetére
En megertem a fejlesztoi dontest, ami emogott all. A Safarit ugy igyekeztek megirni, hogy minel kevesebb eroforrast zabaljon, es mivel a VP9 kodek hardveres tamogatasara egyik Mac sincs felkeszitve (mivel az a Kaby Lake-kel jon majd), ezert inkabb nem engedelyezik a szoftveres dekodolast. Egy 5K iMacnel mondjuk pont beleferne a konverzio, mert van benne eleg kraft, de a MacBookoknal minden bizonnyal menne az anyazas ezerrel.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Ragnar95
félisten
-
blakey
titán
válasz talamasca #23771 üzenetére
Nem valamit, hanem sokat. Nem szoktad elolvasni, hogy mit javít a frissítés?
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cigam
titán
válasz talamasca #23503 üzenetére
Azért nem kéne túlzásokba esni. Egy youtube videó lejátszásánál te meglátod hogy Hd5000, vagy 6000 dekódol? Nem hinném.
Elviselhetetlenül lassúnak sem nevezném. Én is HDD-vel használom, és a bekapcsoláson kívül nem (elviselhetetlenül) lassú. Persze lehetne gyorsabb is, de bőven a használható kategóriában van. Pedig "csak" egy 2008-as imac 4GB RAM-al.felsál
Amúgy meg usgyi be egy boltba, tapogasd meg, indítsd el kedvenc programjaidat, és meglátod, hogy ez kell-e neked. Ott egyből össze is hasonlíthatod egy SSD-s verzióval.Ragnar95
Persze a 470-es is inkább 506, ha fusion drive-al kéred ;-)[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Tibi86
aktív tag
válasz talamasca #23378 üzenetére
Végül "lőttem" én is egy late 2014-es iMac-et (M290x, 8GB, 1TB Fusion Drive, 3.5 GHz Core i5) az Edigitalban... (500K volt, utolsó darab szintén )
El Capitan feltelepítését követően most kezdem belakni, bitang jó az 5K-s kijelző.Sokáig szemezgettem egyébként a minikkel, de végül arra jutottam, hogy közel 450K lenne a számomra megfelelő ssd-es/Fusion Drives-os verzió 16GB rammal ami egy viszonylag gyenge igpuval társul, így pont kapóra jött ez az ajánlat.
-
coksone
csendes tag
válasz talamasca #23276 üzenetére
Szia!
Én már többször rendeltem az iconstore.hu-tól, először még november végén. Nekem gyanús volt az alacsony ár, de én is olvastam, hogy fizetés előtt kipróbálhatom, ettől nem láttam benne rizikót. 2-3 napra rá jött meg a rendelt MacBook, a futárszolgálatos tényleg megvárta míg kibontom és kipróbálom, garanciát online lecsekkoltam aztán fizettem. Azóta még 2 terméket rendeltem, mind a kettővel ugyanez volt a helyzet. Több ilyen webshop kellene itthonra...
-
addikt
válasz talamasca #22833 üzenetére
Én megpróbálnám megküldeni valami GPU benchmark progival is. Pl Heaven, Cinebench és társai, illetve futtatnék egy AHT-t (ezt úgyis kérni fogja az apple ha írsz a supportnak).
Csak azért mondom mert egy kicsit hajaz a dolog GPU vmem hibára. Én nem zárnám ki, lehet hogy a Safari máshogy/másképp allokálja be a ramot, etc., ezért csak ott jön elő. Persze egyáltalán nem biztos, mondjuk úgy 25%-ra teszem, és 75%-re az sw hibát, de ez már van annyi hogy megérje tesztelgetni.
-
Ragnar95
félisten
válasz talamasca #21864 üzenetére
Ez a gusztustalan haszonszerzés kifejezés mondjuk nem éppen helytálló egy kapitalista gazdaságban. Megértem részben,h így érzel, de ettől még neked meg azt kéne megértened, hogy piacgazdaság van és amíg megy a szekér, addig nem érdeke az Apple-nek vagy bármely más cégnek növelnie a költségeit, hiszen azzal a saját profitját csökkentené.
"Pontosan ott érhető ez a gusztustalan hozzáállás tetten, hogy a 32 GB-t kivette az Apple."
Ez mondjuk nettó bullshit, mivel a 16GB fölötti méreteknél pont hogy árcsökkentés történt, hiszen a 64-es modell kapta meg a korábbi 32-es árát és a 128-as a korábbi 64-es árát.Amúgy nem csak a felhasználói igények nem követelik meg a nagyobb alap tárhelyet, de a konkurencia sem abba az irányba mozog, sőt, egyre kevesebb a bővíthető tárhellyel érkező konkurens is.
Még mindig nem állítom,h örülnék annak,h 16GB az alap tárhely, bár nekem már a 32GB is szűkös lenne, de ettől még megértem, hogy a piaci tényezők nem indokolják az Apple számára,h ingyen megduplázza az alap tárhely méretét.
[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
cigam
titán
válasz talamasca #21865 üzenetére
A felső kategóriákban ez van. Miért pont az Apple ne kérjen felárat?
Vagy az normális, hogy egy autógyár felárat kér (pl.a gyári navigációért több mint 500e-et kérnek), de egy teló gyártó adja nullához közeli haszonkulccsal?[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz talamasca #21856 üzenetére
Bár, ahogyan az iPhone-oknál eljátszották a 16GB-t, nem sok esélyt látok rá...
Ettől sikító frászt kapok. Miért fáj az nektek a ha 16, netalán tán 8GB-os? Ha neked nem elég akkor vedd meg a nagyobbat. Nekem eddig mindég elég volt a 8GB(ebben a pillanatban 1,7GB szabad). Ha most vennék,se választanék nagyobb kapacitásút, mert minek.
-
Ragnar95
félisten
válasz talamasca #21854 üzenetére
Igen, lehetséges. Itt a leírás hozzá, de le kell szedni a kijelzőt és még a gépen belül is eléggé elrejtették a HDD-t, így nem egyszerű a csere és garivesztéssel jár, ha még garis volt a gép.
-
OgKush
senior tag
válasz talamasca #12453 üzenetére
ez alapján csináltam.
És nem igazán akar be bootolni a dvd-ről a laptop -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz talamasca #9887 üzenetére
Bárhonnan, bármilyet vehetsz. Régen elmúlt mrá, hogy csak speckó ram jó ezekbe a gépekbe. Az enyémbe mint már korábban irtam, vegyesen van a gyári Samsung, Kingtson, és Kingmax. Tök jól megvan, köszöni szépen
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
talamasca
senior tag
válasz talamasca #7283 üzenetére
Levettem az iMac üveglapját, mindkét oldalon megtisztítottam, visszatettem.
Ugyanúgy ott a folt...Lehet, hogy magán a kijelzőn van, vagy az alatt???
A kijelzőt lehet áramtalanítva pl. Ajaxos törléssel tisztítani? Vagy mi a korrekt megoldás, amivel eltávolíthatnám a szennyeződést?
Azért idéztem saját magam, mert az eredeti hozzászólásomban van a fénykép...
“Black as midnight on a moonless night.”
-
norbx
aktív tag
-
norbx
aktív tag
válasz talamasca #7283 üzenetére
ugyan ez a gondom de en szetszedtem nem nagy ordongoseg mert csak ket tapado korong kell a ket felso sarkara es lecupantod vele mivel csak magnes fogja ra a 2 felso sarkat mint a szekreny ajto otthon.alul meg beakasztos.ne aggodj nem kijelzo hiba hanem kosz en letakaritottam csak maszatos maradt belulrol az a bajom ezert kerdeztem hatha valakinek van valami jo receptje hogy kell uveget pucolni maszat mentessen
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz talamasca #6381 üzenetére
Library kezelés teljesen uj lesz, nekem nagyon tetszik már előre. A gyönyörű felületet még tovább csiszolták, és a fejlesztés elejétől együtt dolgoztak azokkal akik eddigis a minőségibb skineket csinálták hozzá, igy azok vagy eleve integrálva lesznek, vagy egyszerre jönnek ki. Plusz persze lesznek ujak. Az egyik fejlesztő szerint egyenesen "tons of new themes".
Egyébként itt fentvan egykét info, többek közt az uj gui-ról is. Ahogy nézem mára kikerült egy igazi csemege is. Nem lustálkodtak a srácok, ugynézem
Plusz bekerül a véglegesbe a már korábban nightly-ba kijött GPU gyorsított x.264 dekódolás. Azért az elég jó dolog
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Az elfelejtett kiberfegyver
- SSD kibeszélő
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó Brutál Gamer PC Használt/garanciális!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 7500 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX1060 3GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500W
- Eladó Konfig I7-6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX1660Super 6GB!
- Bezámítás! Apple Mac Mini M2 2023 8GB 256GB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest