Hirdetés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Rendszerbeállítások → Adatvédelem és biztonság → Kiegészítők csatlakozásának engedélyezése → Mindig
Érdekes. MacOS26.2-vel ilyen beállításom nincs. A menüpont ott van, de "nincs mögötte semmi"
#47378Szabi®Fogalmam sincs, a rokonom mondta hogy neki az újabb rendszer rosszabb lett. És hogy ő visszarakná a tökömtudja melyik rendszert, mert az volt a jó . . .
Ne vedd személyeskedésnek, de ha a rokonod azt mondja ő a kútba ugrik mert az neki jó, akkor utána ugrasz? Ventura-tól vagyok Mac-es, de eddig egyik OS-sem sem tapasztaltam olyan problémákat, ami a mindennapi használatban gátolt volna. Illetve de, a Sonoma-val kivették a rajztáblám támogatását, így vehettem újat. A régit a munkahelyemen tudom használni. -
Szabi®
veterán
Fogalmam sincs, a rokonom mondta hogy neki az újabb rendszer rosszabb lett. És hogy ő visszarakná a tökömtudja melyik rendszert, mert az volt a jó . . .
De valamit frisítettem, azt hittem az os-t rakta újabbra.
Köszönöm a segítséget, átnézem ezeket. Elnézést ezekért a banális kérdésekért, de abszolút noob vagyok Mac-en. Ezért is vettem, mert tervben van idén egy új iMac vásárlása, csak megvárom hátha bejelentik a 27"-os verziót. Addig jó lenne alapvető dolgokat megtanulni, arra meg jó ez, aztán majd a gyerek elfacebookozik rajta (ahogy eddig is) mert arra még jó. -
Szabi®
veterán
Az igen, te még a topikgazdát is sarokba állítod . .ilyet sem láttam másik topikban
Más, nagy elégedettséggel használom a Mac-em, amit nagyon meg is szerettem, időről-időre jövők rá apró dolgokra, amik mégis szebbé teszik az egész rendszert összképileg. Ilyen például, hogy a mappákat lehet hátterezni, színezni, stb.
Arra nem tudja valaki véletlenül a választ, hogy tudom azt megoldani, hogy a külső meghajtó is "ébredjen fel a rendszerrel együtt ébresztéskor ? Hiába van csatlakoztatva, kábelen, le kell róla húznom, és vissza, csak akkor kezdi el olvasni.
-
-
-
zacci
senior tag
johet, akar, megeshet...annyi ilyen Clickbait faxsag jelenik meg nem csak az Apple eseteben, hanem mas platformokon is, hogy ezeknek az akar, lehet, talan tipusu vagyvezerelt cikkeknek semmi ertelme, azon kivul, hogy hoz egy kis penzt a cikkiro konyhajara.
Ugyan ezt jatszak el minden evben az iphone-al, ipad-al kapcsolatban is, aztan kiderul hogy az egeszbol csak annyi volt igaz, hogy a terjeszto bezsebelt nehany huf-t a kattintasert.Az inkabb most a nagy kerdes, hogy mi lesz az arakkal ebben a nagy memoria, nand panikos idoszakban, ami ugy tunik tartosabb lesz, mint ami kivanatos lenne.
Brutalis az aremelkedes
Amit par honapja vettem 32GB memot, az most boooven 200k felett van. Kevesebbol vettem uj cput, alaplapot, teras SSD-t es 32GB DDR5-ot. -
MasterMark
titán
Bitperfekt azt jelenti nem szeretnek ujramintavetelezest, abban a formaban kapja meg a DAC (jelen esetben a processzor) a zenet ahogy az a fajlban van.
A mac mini 7 meter kabelnyire van, HDMI-vel meg jo lehetne, de foglalt a port a mac-en. (7 meter usb viszont mar nem egy megbizhato dolog.)
A libreelec/volumio kimenete ra van dugva, itt nincs kerdes. A hangot kell odaig eljuttatni viszont.
Ha magaban a libreelec/volumioban kezelem ezt akkor meg ha remotolsz is ra nem lesz olyan kenyelmes. Ha hasznaltal mar ilyet tudhatod, a webes dolgok nem mukodnek kenyelmesen. -
MasterMark
titán
Mármint melyik részét? Itt írtam ki a kérdést eredetileg, csak ott akadtam el, hogy nehezen találok mac-re ilyen programot.
vadkörte: Valószínűleg de, de neked is küldöm ezt az eredeti kérdést.

-
Szabi®
veterán
Azért az intel 14 évig mégis jó volt az applenek . . . 2006-ban nem sok gyártónál volt core 2 duo cpu, az applenél bevizeltek a gyönyörtől, hogy az ő gépükbe is ez került. Akkor emlékezzünk erre is!
És ha jól emlékszem. az apple is volt csődközeli helyzetekben.
Attól lehet még a jövőben közös főzőcske, én nem lepődnék meg. -
Szabi®
veterán
Az apple "M" alapú architektúrájára gondoltam, nem egy pc-s cpu-ra. Szerinted egy cpu gyártó csak egyféle architektúrát tud gyártani ? És ha már rég közösen fejlesztenek valamit az applel ? Én nem zárom ki annak a lehetőségét hogy legyen az apple és az intel között egy közös koalíció cpu fejlesztés tekintetében. Azt az apró tényt kifelejted, hogy kinek is van nagyobb tapasztalata az cpu-k terén, és ki is volt úttörő ebben. Nem az apple . . .
-
syler123
veterán
Azért csak 1 év múlva kell, mert addigra remélhetőleg felépül a házam (februárban ha az idő engedi elkezdik alapozni) és ezeket a dolgokat modernizálnám. Szóval a további pénzgyűjtésemet ígyis úgyis behúzza a ház, szóval több pénzem 1 évig biztos nem lesz, de utána sem nagyon
Meg bennem volt a kíváncsiság, de lehet hagyom a fenébe, mindig valami hülyeség miatt elkap az ékszíj és impulzus-vásárlok 
-
syler123
veterán
Nagyon agyalok rajta, hogy megrendeljem, jövő héten döntök.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a kábel jó lehet az összekötésre a monitorral? Nincs HDMI a monitoromon, csak DP. Van viszont usb hub a monitorba építve, elvileg azt összekötöm type c-vel a mini-vel, akkor a monitorra ráköthetem az egeret és a billentyűzetet.
-
syler123
veterán
Erről láttam korábban videót, igazából ismerőst kérnék meg, akinek van Mac-je, hogy telepítsük fel. Elég érdekes megoldás ez az Apple-nél, hogy nem lehet máshogy rátelepíteni üres ssd-re a rendszert.
Amúgy kb 1 év mire igazán szükségem lesz a gépcserére, szóval nem tudom, lehet nem vásárolok be előre, akkora áremelkedés már csak nem lesz. Közben gondolom kijön az M5 verzió is, ha egyáltalán lesz olyan a Miniből.
-
syler123
veterán
Az első Mac-em lesz, amit veszek. Most Windows és Linux Mint Dual Boot ( Ryzen 5 3600, Nvidia 1070 ti, 500 GB SSD, 3 TB HDD). Linux a fix rendszer, Windows csak ha valami nem megoldható linuxon.
titi12: 24"-os a fullhd monitorom. Egy Dell P2414H, kimondottan szeretem, mert egész jók a színei kalibráltan és hibátlanul megy évek óta.
-
syler123
veterán
Köszi, így látom legalább mennyit eszik a macOS. Ez alapján szerintem elférnék a 256 GB-on.
Mondjuk azért bennem lenne a félelem, hogy mi van, ha az iMac SSD-je meghal, találok-e olyan helyet, ahol újat forrasztanak... a Mac miniben meg kb bármikor cserélhetem ha gond van. -
syler123
veterán
Hagyjuk már ez az akkorát kell venni, amin elférsz, amikor az Apple a tárhely bővítéssel nettó hülyének néz. 100 eFt 256 GB ssd bővítés... Annyiért láttam 2TB-os bővítő kitet.
Imac-ből amit látok az max 512 GB és azt is aranyáron mérik. Én bevállalom a bővítést (Mac minin) simán, ha szükségem lesz a nagyobb tárhelyre. Elvileg elférek majd a 256 GB-on és minden más megy a NAS-ra, de a fene tudja mennyit eszik majd a rendszer és a progik amiket használok.
-
Akkor, nem marad mas, mint a command line
En lecsatolnam (DE nem eltavolitanam) a TM kotetet a GUI-n, majd elovennem a terminalt. Listaznam a koteteket (diskutil cs list), majd ha megvan a TM kotet azonositoja, arra nyomnek egy mount nelkuli unlockot (diskutil cs unlockVolume -nomount AZONOSITOSZAM), ezutan probalnam meg a UI-on az ellenorzest. Egyebkent, lehet, hogy van ilyen unlock valahol a UI feluleten is. Illetve, azt sem tudom, hogy ilyenkor milyen jelszot fog kerni, ha ker egyaltalan es nem szedi ki pl a keychainbol. Ha te adtal meg anno jelszot a kotethez, akkor valszeg, most is az a jelszo fog kelleni. -
Mik vannak a jobb gombos menuben? Egy titkositott kotet addig nem mountoljato, amig nincs kinyitva a titkositas (alapvetoen, ott tobb block reteg van egymas mogott). Ha umountoltad, akkor lehet, hogy a teljes lancot umountolta/detacholta. Command line, ilyenkor attacholni kell a titkositott volumeot, de nem kell mountolni, mert igy lesz elerheto a mogotte levo titkositott volume. De a legegyszerubb, ha felmountolod es ugy nyomod meg az ellenorzest. Ilyenkor o elvileg umountolni fogja, de nem fogja detacholni, ellenorzi, majd visszamountolja.
Az elso hibauzenet az nem lehet, hogy nem arrol szolt, hogy mountolva van, hanem arrol szolt, hogy azert nem ellenorizheto, mert valami hasznalja? Mi volt az az uzenet szo szerint?
-
Szabi®
veterán
Számomra ez egy és ugyanaz. Mivel a Maces intelekre ezek a játékok 32 bitesek voltak egészen 2019-ig. Nem voltak a stúdiók felkészülve arra, hogy az apple a Venturával már only 64bitet futtat. A jtáékok 85%-a nagy stúdioóktól 32 bitesek.
Az meg hogy egy 32 bites utasításkészeletet vastagon támogató sokszálas intel proci miért nem futtathat 32bitet rejtély.
Az én teljes könyvtáramat működésképtelenné tette az apple, úgy hogy hardveresen 32bit volt az egész életútja a hardvernek. -
zacci
senior tag
Azaz 1-2 beallitas az konrketan rendszer beallitas. pl. az a hulye hang bekapcsolaskor. Na az eredetileg ki volt kapcsolva. Helyreallitas utan meg be. A FileVault is bekapcsolt, holott eredetileg ki volt.
A myfind-t is be kellett kapcsolnom a cloud beallitasokban, holott az osszes egyeb korabbi cloud beallitas megmaradt, de ez valahogy nem.
Volt meg valami aprosag, de mar nem emlekszem.Nem az volt a kerdes, hogy miert akarom torolni, hanem az, hogy okoz-e problemat a snapshot torlese.
-
-
-
-
cigam
titán
-
Csinalni kellene egy sajat CA-t, ennek a certjet berakni a geped tarolojaba a megbizhato certek koze, majd csinalni egy tanusitvanyt a NAS-nak es azt alairni a sajat CA-val. Igy rendben kialakulna a "lanc".
De elsore probald azt, hogy megfogod ezt a certet (ott, az a pecsetes papir, mint ikon megfoghato) es belehuznam a "login" keychain "Certificates" reszebe, majd ha mar ott van, duplakatt ra es ott allitanam be, hogy mindig megbizhato.
-
titi12
senior tag
A Dahua-beszámoló elmaradt, mert az inteles minivel nem tudtam 5k-ra bírni (majd ha jobban ráérek… vagy kap egy eGPU-t vagy egy M2 Prot
).
A képe számomra rendben van (most 4k-ra vetített 1440p-n megy, nincs szőrösödés, olyan kicsik a fizikai pixelek, és a szemem sem a régi), kapott két vastag könyvet a talpa alá. -
vadkörte
addikt
A legolcsóbb a Dahua LM27-P501 Monitor, de nem tudni, hogy valójában mennyire jó.
Reddit-en átcinkézett BOE paneles Richvision RV100-nak tartják. (lehet benne valami a kinézetet és a csatlakozókioszlást elnézve)
Az RV100 oldala kizárólag ékes mandarin nyelven elérhető, és ez egy átcímkézett RV100 és ha tudja mit ott
hazu... ööö... állítanak, akkor annyira nem tréé...
(98% DCI-P3, 100% sRGB, 98% Adobe RGB, △E ≤ 1,5, stb...)
De ohne VESA mount
így megette a fene akármilyen jó is a képe, monitor karra úgy kellene feltaknyolni. Emellett HUB-sincs benne -
zacci
senior tag
Ok es hogy tudom kizarni az mds-bol a kulcso driveot ?
Be volt allitva, hogy minden konyvtar meretet megmutasson. ez ssd-nel nem gond, mert pikk und pakk megvan, de itt hdd-nel azert nem szerencses beallitas. Hiaba kapcsoltam ki ezt a nezetbeallitasokban, ujrainditas utan ismet be van kapcsolva. Ez igy eleg fos.
Ha ranyomok a hasznalat alapertelmezettkent, akkor meg tuti az osszes drive-nal ki fogja kapcsolni. Igy szinte hasznalhatatlan a kulso drive. Egy qrva konyvtarat nem tudok megnyitni mar vagy 10perce
-
-
vadkörte
addikt
Na igen. Nálam is a Safari a FB-kal néha küzd mint szamár a jégen. De csak néha, nem mindig. Olyan mértékben be tud lassulni mint ha PP diavetítés lenne. Más oldallal nem szokott problémázni. Esetemben a FB a legfluidabbul FF-szal működik (nem meztelen FF, van benne pár kedélyjavító beépülő)
-
Technikailag a periferiak is elmehetnek alvo allapotba. Mivel a billentyuzeten is szoftver fut, illetve a kabelezesen is tudnak trukkozni, igy lehet fizikailag lehet olyant kialakitani, hogy pl az rendes gombok "alszanak", es alvo modban, csak pl a funkciogombokat meg a spacet/entert/shiftet figyeli. En ilyet nem lattam meg (nem sok fajta billentyuzetem volt az elmult huszonsok evben).
Pl. regen egerekkel volt olyan szivas, hogy az alvo Macet adott eger folyton felebresztette, mert az eger nem aludt. De lattam olyat is, amikor egy egeret meglokve felebredt a gep, meg lattma olyat is, hogy az eger csak akkor ebresztette a gepet, ha kattintasi esemeny volt. De lattam magatol elalvo egereket is a piros ledes kameras optikai egerek hajnalan, amik egy ido utan lekapcsoltak a surfacet vilagito ledet, igy az egeret hiaba tologattad nem mozdult a korzur, de ha kattintottal, akkor viszont a kattintast is elkuldte... Kepzeld el ezt a funkciot ugy, ha be van kapcsolva az tedd a kurzort a default gombra funkcio (Automatically-move-the-mouse-pointer-to-the-dialog-box.jpg), majd az alvo egernel nyomsz egy torlest valamin... Az eger kurzor rakerul az OK-ra, de hiaba mozgatod nem mozdul semerre, ha kattintassz, azutan meg tudod mozditani de ezzel jova is hagytad a torlest...
-
vadkörte
addikt
A Tiéd legalább elalszik...

Új kora képtelen vagyok a gépet - Mini M2 - altatni. Ha magától ment alvóba legtöbbször sikerült, ha én altatom azonnal ébred. A restart néha segített, legtöbbször nem. Emellett az utóbbi időben mintha kicsit lustult volna.
A csatlakozási sorom:
Mini M2 ->
-USB-A 1. port -> Raidsonic 2,5"-os ház 2db 1TB SSD
-USB-A 2. port -> 4 portos HUB ->
port1: monitor USB Hub-ja -> egér, billentyűzet, LED lámpa;
port2: másik USB HUB -> tartalék, semmire sincs használva;
port3: monitorkar USB- HUB-ja: alkalomszerűen pendrive-ok;
port4: nem használt
-TB4/USB4 1. port -> Dell D6000 dokkoló: 2 monitor, alkalomszerűen 2,5"-os lemezek
-TB4/USB4 2. port -> Agptek Type-C HUB: kártyaolvasónak használtam, megy bele 2 SSD
Az Agptek HUB-ra gyanakodtam, hogy a "bóvlicsájnavacak" nem hagyja aludni. Gondoltam lecserélem valami minőségibb Verbatim, Orico, Yottamaster, stb... kártyaolvasós SSD-s dokkolóra, ez meg megy a szekrény tetejére.
Kártyaolvasóra szükségem van, az egyik SSD adatlemez a másik a TimeMachine lemeze lesz. Két lemezes dokkolóból legfőképp Orico-t találtam, arra pedig több felhasználó panaszkodott. Az egy lemezes mellé kellene nVME ház, árban kb. ugyanott lennék.
Az altathatatlanságra több M1/M2 felhasználó panaszkodott. A napokban a Tevékenységmonitorban szembe jött velem egy WindowServer nevű app, egy _windowserver nevű felhasználó által futtatva, ami veszedelem módon tekerte a CPU-t - 10-60% között - és nem engedte aludni a gépet. Csakhogy rajtam kívül nincs más felhasználó, a DisplayLink driver pedig nem telepít virtuális felhasználót. Az app kilőhetetlen, illetve ha kilőttem, valóban az ablakkezelőt lőttem le
.
Lehúztam az Agptek HUB-ot, hátha. Sajnos semmi sem változott így adtam egy esélyt a tiszta telepítésnek. Az Apple eszköz aktiválásáig nem volt semmi probléma de a felhasználónév/jelszó megadása... Hoppá... Az AppleID-m jelszava 40 karakter, kisbetűk, nagybetűk, számok, speciális karakterek. A billentyűzetem magyar és Windows-os. A telepítőben a billentyűzet Mac és angol ami átállíthatatlan, a jelszót nem mutatja meg...
Végül a telefonon tudtam jelszót módosítani, egy egyszerű 16 karakteres nem túl biztonságos cserébe eltéveszthetetlen jelszóra, hogy be tudjam fejezni a telepítést. Felszórtam az összes plusz app-ot és sipirc aludni. Ma beállítok mindenkit aztán teszt. A Tevékenységmonitor alapján legalább nincsenek nem létező felhasználók.
Telepítve volt 1-2 nagyonsötétszürke zónás app, gondolom az egyik hozott valami ajándékot magával.
Tanulság?
-Amennyire lehet maradjunk a legalitás keretein belül.
-Rossz ötlet éjjel 10-kor félálomban hullafáradtan nekiállni a clean install-nak, pláne nem HUB-ból HUB-ra kötött magyar lokalizációjú Windows-os billentyűzettel...
Mindenesetre kevés volt a ~3 óra alvás. -
titi12
senior tag
A gép HDMI-kezelésével van (lehet) a gond, szerintem „hagyományosan” (vagyis az inteles kortól fogva) és bizonyos esetekben.
'18-as minin használtam 3 monitort TB–DP, TB–DVI és HDMI–DVI felállásban, többféle kábellel, adapterrel, a HDMI-vel gyakran gond volt: vagy zizis volt (talán a frekvenciát nem találta el), vagy tiszta kék vagy zöld képet adott. Ki kellett húzni, visszadugni, megjavult, de nem akartam nyúzni a csatlakozót, elhagytam a 3. monitort.
Utána monitorokat cseréltem, most TB–USB-C és HDMI–HDMI felállás van, ugyanazt csinálja, mint nálad, a HDMi-s néha még a zöld képernyőre is vetemedik.
(TB-n sehogysem akarja az 5k-s felbontást, de az csak akkor menne, ha a 2. monitor HDMI-re van kötve.) -
Nyilvan a beepitett kijelzonel ez konnyebb, az MBP instant ebderd a belsovel, es alig eszrevehetoen lassu kulsovel (ha a kulso kozvetlen ra van dugva), de nekem a kulso is Apple. Pl. ha kikapcsolod a jelszo kerest, es valami videolejatszas kozbe hagyod ott, pl VLC-vel, akkor konnyen megnezheted, hogy ki ebred lassan. Ha a hang nem a lassan ebredo minitorbol jon, akkor egyszeruen 1 gombnyomassal ebrezd fel a gepet, varj kb 1 masodpercet, majd nyimd meg a "pasue"/"play" keyboard kombojat az adott playerben, amivel meg akarod nezni, aztan ha rogton folytatja a lejatszast es a monitor meg sotet, akkor a monitor ebred lassan.
-
A monitorod hogyan van bekotve? Nekem pl mindig clamshell modban van az MBP. Korabban a regi, 2008-as alu keyboardot hasznaltam, illetve most a Touch ID-s keyboardot hasznalom.
Most a monitor egy Element HUB-on at van bedugva (azaz, MBP -> TB kabel -> TB HUB -> TB3-TB2 adapter -> TB monitor), igy az ebredesi ido "lassu". Marmint, megnyomok egy gombot a keyboardon (tok mind1, hogy melyik), ha nem erek hozza az ujjlenyomatolvasohoz, akkor kb 1-2 masodperc mulva zorog az oram, hogy feloldotta a gepet, de kb osszesen 6-8 masodperccel az ebredest okozo keyboard nyomas utan van kep a monitoron. Ha rogton az ujjlenyomatolvasora tett ujjal nyomom a powergombot a Touch ID-s magic keyboardon, akkor is 6-8 masodperc alatt van kep, de az ora nem zizeg, hogy barmit feloldott volna.
Ha a monitort "kozvetlenul" dugom be (azaz MBP -> TB3-TB2 adapter -> TB monitor), akkor mind a ketto esetben olyan gyorsan ebred a kep, hogy latom a login screent is.
Tehat, akar a HUB / monitor is ebredhet lassan. Ha a keyboard ossze van parositva tobb geppel, akkor az is lehet, hogy gombnyomasra mas valamivel probalkozik eloszor es csak kesobb a gepeddel. De, ennek kb instantnak kellene lennie.
-
Ha nem standard VGA-t latsz, ez esetben pedig VirtIO dirvert, igy, ez a resz szerintem rendben van. Azt esetleg megnezheted, hogy nem-e tudod olyanra lecserelni, aminek a neveben benne van, hogy QXL. Nem ismerem az UTM-et, de a benne dolgozo QEMU-nal jobb video teljesitenyt ad a QXL driver, mint a VirtIO driver (de nem tudom, hogy erre fel van-e keszitve az UTM, a pucer QEMU eseten jobb a QXL, nekem is az x86 emulalt Windows 10-ben, QXL driver van). Az x86-os verziot ne sajnald, ha eleg az, amit az ARM-os verzio tud, akkor nem erdemes szenvedni az x86 emulalassal.
En egyebkent, virtualizalni VMware Fusion-t, emulalni pedig QEMU-t hasznalok, igy javareszt ezeket ismerem. Parallelst hasznaltam a multban, amig nem letezett VMware (kb 2006-2007 korul szerintem).
-
kkp900
senior tag
Szia! Nincsen semmilyen mentésem , mert a programokon kívül semmit se tárolok ami fontos lenne a gépen. Nem munkára használom. Csak a OS 26 megjelenéskor láttam , hogy én már nem kapom meg ezt a rendszert sajnos. Akkor jött ki egy napra rá kb ez a 15.7.1frissítés azonnal letöltöttem , de utána vissza is vonták mert nem tudtam telepíteni és el is tűnt a frissítési lehetőség, itt szenvedtem vele ,hogy mi van ,és utána pár nap múlva felajánlotta megint akkor fel is ment. Letelt a 7 év gondolom mivel ez 2018-as. Idén akartam újat venni de sajnos kocsit kellett vennem mert, TC -ra törték ami volt, és az fontosabb volt mint venni egy új Mac minit pedig nézegettem és bőven jó az alap gép is nekem , már végre tudná a 120 hz-et is a Oled LG 42-esel . De ez van ég a 12,9-es M2 Prot is eladtam ,hogy fiatalabb jobb kocsit tudjak venni pedig azt nem akartam nagyon szerettem persze így utólag rohadt drága volt inkább olcsóbban egy Air is elég lenne hordozni. Ez még szerintem nem olyan lassú gép ami most van nekem mindenre elég amire egyenlőre kell. Majd ha tovább szívatnak akkor lépek . Ebből meg lesz egy szerver szerű valami. Jelenleg le kopogom most okés.
-
joey04
titán
megértem, de attól még nem lesz kényelmes számomra. szerintem szar. nem kell egyetérteni. Hogy alma egérrel milyen, az megint hidegen hagy, mert annál a régen laptoptáska mellé adott ajándék izé is jobb.
de mondom, nekem nics ezzel bajom, mert megfordítható. hogy mi a default, az meg az apple dolga. nem ekézem én ezért őket. van elég más gond az egérrel macen. 
-
zacci
senior tag
Az a gond, hogy senki nem erti. Gorgetsz az egerrel es forditva megy. Ez szar, akarhogy csavarjuk. En is megforditottam az iranyt. Miert ? Mert xar. Ennyi.
TigerCat jol irta. Le kellett volna progizni, hogy ha nem trackpadet hasznalsz, akkor mukodjon ugy ahogy kell es elvarja az ember. -
MasterMark
titán
Eddig ilyen volt:

Címsor és a tabok egyben voltak legfelül.Most meg ilyen lett:

Külön sorban vannak a tabok.Ezt a kettőt lehetett régen váltani.

Így ugye hogy külön sor a tabok, azon kívül, hogy nem tetszik, és a fix szélesség miatt mindig kitölti a teret ezért máshova kerülnek, még ráadásul a függőleges térből vesz el, így pl a youtube videó kisebben jelenik meg.

Főleg azért is bosszantó, mert ios-ben meg pont hogy a kompakt módot tették be épp. Ezt valahogy elfelejtették megcsinálni, vagy mi...?
-
vadkörte
addikt
HUB-ról, ha a HUB-nak nincs, vagy nem elégséges a tápellátása próbálkozva el-eldobhatja a lemezt. Sima külső házas 2,5"-os lemez + Agptek HUB kombóval már jártam így (pár másodpercenként, 1-2 percenként el-eldobálta) de csak HDD-vel, SSD-vel nem hisztizett. Rendesen megtápolt HUB-ról - Dell D6000 - semmi baja sem volt.
#45925 Czo
Kell hozza egy SAT SMART nevu kext, hogy legyen, amit pl a DriveDx is tartalmaz.
Belevarázsolható valahogy az OS-be, vagy meg kell venni a DriveDx-et? -
-
Gyarilag nincs SMART tamogatas az OSX-ben USB lemezekhez. Kell hozza egy SAT SMART nevu kext, hogy legyen, amit pl a DriveDx is tartalmaz. Ha a lemez fizikailag rendben van (mi latszik a SMART ertekeknel Windows alatt?), akkor van neki kulso tapja? Ha van, a tap is rendben van? Ha nincs kulso tapja, a hubnak van? Az is rendben van?
-
Nem disconnectelt/reconnectelt a disk kozben (ez magyarazza azt, hogy a disk5 disconnectelt, de mivel hasznalva volt eppen, ezert disk7 azonositoval jott fel amikor visszacsatlakozott)? Nem lehet, hogy hibas a disk (pl ha olyan hiba van a disken, akkor a disk elektronika tolhat egy rebootot, ami pont ugy nez ki, mintha kihuztad/bedugtad volna)? Kozvetlen van a gepbe dugva? Nincs furcsa hangja?
-
cigam
titán
Mondjuk kihívásnak megfelel, de ki akarna Linux-ot telepíteni Mac-re?
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amit par honapja vettem 32GB memot, az most boooven 200k felett van. Kevesebbol vettem uj cput, alaplapot, teras SSD-t es 32GB DDR5-ot.

Közben ráböktem az Info gombra, és azt írja, hogy a SMART állapot nem támogatott. Ami azért fura, mert amikor átdugom a Windows-os laptopra, a HDSentinel simám mutatja a SMART adatait, és 100/100-nak mutatja. 
TigerCat