Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Azért ez egy nagyon sarkított megállapítás. Napi 12 órát használom PS, ID, AI stb programokkal. Tervezem, hogy rakatok bele SSD-t, de valahogy nincs rá időm és nem érzem, hogy szenvednék emiatt. Egyedül a bootidő hosszabb, minden más bőven vállalható, sőt 10.11.2-vel mintha simábbak lennének a folyamatok.
-
wm2
őstag
Akkor érdemes a 2014-es minit megvenni, ha elsősorban "single core" teljesítménye lesz a mérvadó és nem sajnálod a pofátlanul magas felárat +8gb soldered samsung ramért. Ebből amúgy négymagos 2012-es minit veszel jól felhúzva. Ha középső 2,6ghz 8gb soldered ram modellt nézed, akkor csak PCIe SSD-vel és SATA3 SSD-vel tudod bővíteni. Gyorsabb a wifi és 2 tb port van rajta amit Intel Iris (HD 5100) szolgál ki. Ez 40%-al jobb, mint a HD4000 ami nem tudja a 4K-t egyáltalán. Az Iris legalább 30hz-en.
250gb Samsung 850 EVO Sata3 SSD 23-25e ft (media marktban 35e, ne ilyen helyeken vedd, hanem netről) a beszerelési költség olyan 6e ft. Tehát kb. 30-ból megúszod és külsőre tudod kötni a belőle kihámozott HDD-t.
128gb Samsung PCIe SSD + beszerelési költség = 40-50e ft. Ez olyan 1,7x gyorsabb, mint a Sata3. Ha egy régi MBA-ből be tudsz szerezni egyet (ezt csinálhák a híres magyar szervízek is, nyugi) akkor 35-40-ből megúszod és az 1tb HDD marad belül filmeknek.
A fjúzsödrájvot felejtsd el.
Ha "single" és "multi core" eredményekre vágysz, lásd https://browser.primatelabs.com/mac-benchmarks
Ne felejtsd el, hogy egy gép teljesítményét nem csak a magok száma határozza meg! Virtuális gépnek meg kell a RAM. Persze melója válogatja ezt is.
Sok sikert!
-
Zedz
addikt
Igazából nem nagyon kell a virtuális gép, csak ha majd valamikor igen akkor jó lenne felkészülten kezelni a dolgot. Igazából SSH-zva mindig a szerveren lógok.
Igazából ami max futna az az IDE, a webszerver, és kb. ennyi. Szóval a hardver elég lenne igen. Néztem van ez a Fusion drive nevű csoda, és YT videó + pár post alapján úgy tűnik nem rossz dolog. Ezzel esetleg van tapasztalatod? Nem szívesen állnék neki házilag szétbontani a gépet, mert lehet a cég vásárolná.
-
Én ugyanerre használom nagyjából. Virtualizációnak csak ram kell (de abból sok) és gyors disk (bár nyilván ez attól is függ hogy a vm-jeidnek van e CPU igénye, ezt már neked kell tudni). Ja és az OSX nem támogatja a VT-d -t, hiába tudják a mac-ekben levő CPU-k.
A programozáshoz pedig nem kell erőmű, hacsak nem 10 ezer soros c++ kódokat írsz, akkor nem árt az erős CPU
Szóval a mini elég lesz neked szerintem, csak vegyél bele sok ramot, és az 5400 rpm-es disket dobd ki belőle.
-
Zedz
addikt
Hmm értem, köszönöm. Illetve annyi kérdésem lenne, hogy első sorban munkára lenne befogva a gép. Nem grafika, programozás, virtuális gépek néha, ilyenek. Gondolom itt más az erőforrások kezelése, mint egy Windows esetében. Mennyire használható a mini hardvere ilyesmi feladatokra?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Láttam, hogy jó pár Mac Mini még sima HDD-vel jön. Ezeken mennyire lassú az OS X?
-
válasz
buci30 #23083 üzenetére
Jelentkezz ki az iCloud-ból, az Üzenetekből és a Face Time-ból. Kapcsold ki, majd indításkor nyomd le egyszerre a CMD+R billentyűket, hogy belépj a Recovery menübe. Az OS X így netről telepíti magát, méghozzá azt, ami a legfrissebb a vásárlásaid közt. Tehát, ha pl.: Mavericks-szel vetted, de közben frissítettél és most az El Capitan 10.11.2 van a gépeden, akkor ezt teszi fel.
Az adataidat, dokumentumaidat, stb. mentsd le előtte!
-
buci30
addikt
Hogyan tudok egy Mac air teljes törlést és gyárí vissza állítást csinálni?
S mit kell előtte tennem? Azaz arra értem ,mint iPhone-nál ,hogy iCloud kijelentkezés vagy hasonló?
-
wm2
őstag
válasz
tomi5244 #23081 üzenetére
Én egy 24 colos samsung monitoron Batman: Arkham City, Bioshock, Tomb Raider és Mark of the Ninja játszókkal toltam rajta 1280-ban medium+egypici beállításokkal. Meg sem kottyant neki. Igaz a venti felpörög, de nem annyira, mint a nagygépemnél.
Annyi hogy négy giga rammal nem szabad ezt a gépet venni. A HD5100/8gb ram már vállalható. Ráadásul a PCIe SSD bővítés is egyre olcsóbb lesz bele.
-
cigam
titán
A legutolsó felfedezettemet mindég elfelejtem: DoubleCommander
Ami különlegessé teszi, hogy valamilyen szinten kezeli a TC plugin-eket
(Total Commander WCX, WDX and WLX plug-ins support) -
wm2
őstag
-
madgie
titán
válasz
blakey #23075 üzenetére
igaz, csak lightroomban néztem, de nekem az az elsődleges cucc.
-
tomi5244
őstag
Egyetértek! Mármint azzal, hogy mostanság eléggé elvan hanyagolva a mini IGP fronton. Legalább felár ellenében bele tehetnének egy Iris Proval felszerelt procit.
Amúgy szemezgetek az LG 21:9-es 3440x1440p-s monitorjával kérdés, hogy a sima Iris meghajtaná e 60Hz-en. Az intel oldala [link] szerint 3280x2000 pixelt ki tud lőni, de ugye a 21:9 speciálisabb eset(?)
-
wm2
őstag
válasz
Tibi86 #23071 üzenetére
Jah én is nagyon szeretem a miniket. Mivel Steve találta ki, talán nem merik meglépni. Ebben bízom. Engem a soldered ram és felezett cpu ereje sem zavarna (főleg, hogy lassan 2 magnak kellene azt hoznia, mint régen a 4-nek) ha komoly GPU-t raknak bele (vagy Iris helyett, Iris Pro legalább a két nagyobb minibe). Mivel az Intel rohamosan fejlődik ezen a téren, és az egyre jobb IGP-ket el kell adni, talán ezért is lennie kell még mininek. A monitort én is szeretem külön beszerezni hozzá. Ez egy olyan elem, ami úgy változik, mint az időjárás.
-
Tibi86
aktív tag
válasz
blakey #23058 üzenetére
Köszi, akkor várok még egy esetleges tavaszi keynote-ot, hátha ott bejelentik a frissítést. Elismerem, hogy a HD4000 jól megállja a helyét még ma is (főleg a 4 maggal megtámogatva), viszont ha már pénzt áldozok hardverre, akkor minél újabbat szeretnék vásárolni.
@wm2 Nekem is van egy ilyen érzésem, hisz az utóbbi időben eléggé háttérbe szorult az Apple termékprofiljában a Mini. Sőt a négymagos verzió már közvetlen konkurenciát jelentene az iMacre is, azt meg érezhetően jobban tolják.
Én egyébként pusztán azért szeretném a Minit venni, mert egyrészt a közelmúltban vettem egy TV tuneres, Samsung monitort, melyet ki akarok még használni, másrészt nagyon bejön a kis gép kompaktsága/diszkrétsége.
Na, mindegy várok még egy pár hónapot, aztán meglátom mi tudok majd venni.
-
cigam
titán
válasz
nylontacsko #23062 üzenetére
Van hozzá kulcs amivel aktiválhatod. Ezt az akciós kulcsot általában csak az akció idejéig (pár napig) fogadja el, aztán tiltják. Az aktivált program természetesen ezután is regisztrált marad, de figyelni kell rá hogy nem szabad frissíteni új verzióra. Az kilövi a regisztrációját, és megint csak demó példány lesz belőle.
-
HarryPotter
őstag
válasz
nylontacsko #23062 üzenetére
a kitömörített mappában van a registration key
-
Ragnar95
félisten
válasz
nylontacsko #23055 üzenetére
Nem áll le az AppStore, csak év vége felé általában 1 hétre felfüggeszti az Apple az új appok jóváhagyását, de ettől függetlenül a letöltés az AppStore-ból zavartalanul üzemel ezen időszak alatt is.
-
wm2
őstag
Megjött a frissítés. Szinte ugyanaz a szöveg, mint a Józsi második hibajavításánál.
-
-
cigam
titán
Mac Data Recovery 3.0
Egy adat helyreállító alkalmazás, ami segít visszaszerezni az elveszett, törölt, formázott vagy sérült fájlokat vagy mappákat.
Csak ma ingyenes. -
blakey
titán
válasz
Tibi86 #23057 üzenetére
HD4000 annyira nem gyenge, nagyon elégedett vagyok vele, ha lesz új mini ami jobb lesz, mint a mostani széria akkor venni fogok egy újat, de addig nem gondolkodom a cserén, semmivel sem volt gond a HD4000-rel, eddig. Teszi a dolgát, igaz, videót nem vágok, viszont minden mást csinálok rajta, még néha játék is megy és egyelőre jól teljesít. Ha nem sürgős akkor várnék a helyedben.
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok!
A Macbook Airemet annyira megszerettem, hogy a közeljövőben tervezek venni egy Mac Minit is.
Magamat ismerve CTO konfig lesz (i5 2.8 GHz, 16GB ram, 512GB ssd/2 TB Fusion), azonban az nagyon idegesítene, ha nem sokkal a vásárlásom után esetleg megjelenne egy Mini frissítés 4 magos proci opcióval...
Kérdésem az, hogy szerintetek érdemes várnom, illetve várható-e egy esetleges 4 magos Skylake frissítés, vagy sem? Late 2012-es Minivel kacérkodtam, de végül a HD4000 kora miatt és mert új gépet akarok garival, inkább a jelenlegi kínálatra helyeztem a hangsúlyt.
Szóval vehetem a fenti Mini konfigurációt, vagy várjak még?
-
blakey
titán
válasz
nylontacsko #23055 üzenetére
Nálam megy az App Store, bár tény, hogy második nekifutásra, gondolom karbantartás van.
-
nylontacsko
senior tag
Volt korábban hír róla, hogy lesz valamiféle leállás az App Store-ban.
Az ma van, vagy csak nekem nem megy szimplán -
cigam
titán
válasz
TigerCat #23051 üzenetére
+ mucommander, de én is forklift-et használok.
-
oszy
veterán
Total Commander alternatívából mik a lehetőségek Mac-re?
-
Ezt neked kell eldönteni. Az hogy utólag csinálod, vagy gyárilag FD-s, teljesen mindegy, ez egy softwares megoldás, semmi jelentősége nincs annak hogy utólag kapcsolod e be.
Ha fontos hogy az OS maga intézze azt hogy mi legyen az SSD-den, akkor nyilván érdemes bekapcsolni, ha saját magad szereted kézben tartani a dolgokat, akkor meg nem.
Az FD kapcsán amit még nem árt tudni, az az, hogy blokk szinten működik, tehát a a file-okhoz semmi köze. A diskeken ugye blokkok vannak, ezekből állnak össze a file-ok. Az FD ezen a szinten működik, és azt vizsgálja, hogy mely blokkok vannak gyakran olvasva, ezeket kipakolja az ssd-re.
-
oszy
veterán
Szerintetek megéri utólag megcsinálni a Fusion Drive megoldást? Most fog belekerülni egy HDD is, az SSD melllé (alá) a Minibe.
(#23047) biker: Szóval jobb, mint külön használni? És mi az amiért érdemes?
-
cigam
titán
Bigasoft Total Video Converter for Mac
Profi, de könnyen használható videó konverter. Több mint 300 videó és hang formátumot ismer, mint pl. MP4, AVI, MKV, MP3, AAC, DTS, és így tovább. Támogatja az olyan népszerű digitális eszközöket, mint az iPod, iPad, iPhone, Samsung és BlackBerry mobilok, PSP, PS3, Xbox, és így tovább.
1 napig ingyenes. -
oszy
veterán
A Hard Disk Sentinel-nek van mac megfelelője?
-
gabor222
tag
Bocs, hogy ide írok, de nem találtam jobb topikot.
Van itt valaki akinek megvan a Telltale féle Game of Thrones MAC-re?
-
istvan170
aktív tag
Amikor ssd-re települ az El capitan, akkor úgy állítja be magát? Vagy valamit utólag is állítani kell? Trim pl.
-
celf
őstag
sziasztok!
szeretném a barátnőm macbook pro 9,2-jében a hdd-t lecserélni ssd-re.
megvettem az ssd-t, de a macbookjához nem jött osx telepítő lemez.van szerintetek "legalis" mód arra, hogy csináljak egy usb telepítő sticket a régi rendszerrel úgy, hogy netán megmaradjon a nagy része a régi rendszernek?
és aztán egy külső rack-be rakva a régi hdd tartalma is hozzáférhető legyen, usb-ről...köszönöm a segítségeteket
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat #23026 üzenetére
Elvileg a 10.valahanyas flash az utolsó, ami felkúszik rá. De van nemhivatalos 16-os is. Igaz ritkán van szükség rá.
A Skype és a Dropbox már nem támogatott. De egy kis trükkel elfutnak még a régebbi verziók.
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat #23022 üzenetére
Yes. Szépen bele lehet nyúlni. A videókat QT-vel nyitom és a 720p meg se kottyan neki (egy tweakelt 16-os flashp is fut). Igaz itt már megugrik a hőmérséklet olyan 50-60 közé. De bírja.
Valaki mellé tenne egy XP-t P4-el ha kérhetem!?
U.I.: a skype és a dropbox is piszkált picit. Elvileg ugye megszűnt létezni.
-
Magic Mouse vs. Magic Trackpad vs. Egér
Egeres tortúrámon felbuzdulva, kíváncsi lettem, ki-mivel használja a Mac-et. Trackpad-del, vezetékes egérrel, vezeték nélkülivel, Magic Mouse-szal, stb. Ezért kedves fórumtárs, szeretnélek megkérni, hogy töltsd ki az alábbi kérdőívet.
Összesen 3 kérdés, kb. 1 perc az egész...
(a kérdőív Google dokumentumokkal készült, bejelentkezés nem szükséges hozzá, teljesen anonim, személyes adatokat nem rögzít)
Kattints ide a kérdőív kitöltéséhez!
Néhány napon belül megírom az eredményeket...
Köszi!
TigerCat -
oszy
veterán
Még valami. Meg akarok nézni egy videót a http://www.mediaklikk.hu oldalon. Telepítettem a Silverlight-ot, de semmi. Hibaüzenet és ennyi.
[IsolatedStorage_Operation]
Arguments:
Debugging resource strings are unavailable. Often the key and arguments provide sufficient information to diagnose the problem. See http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=106663&Version=5.1.40728.00&File=mscorlib.dll&Key=IsolatedStorage_Operation -
oszy
veterán
A Safarit túl lassúnak találom. Van valami "normális" alternatíva? Mozillat használtam régen (windows) az tetszett, csak sok memóriát zabált!
-
cigam
titán
Válassz magadnak 10 programot 20$-ért:
- ForkLift (kétablakos fájlkezelő) csak ezért az egy programért már érdemes megvenni a csomagot
- Pixa (képernyő lopó, rajzoló)
- RapidWeaver (web site készítő)
- Flux V (XHTML és CSS készítő)
- JumpDesktop (Távoli asztalkapcsolat)
- Focused (írást segítő szövegszerkesztő)
- Boom 2 (Hang erősítő és hangszínszabályzó)
- Emulesion (fotó katalógus)
- Disk Drill Pro (Adat helyreállító)
- Deep Dreamer (Kép manipulátor)
- Scrutiny (WEB optimalizáló)
- Mac Data Recovery Guru (Adat helyreállító)
- Alternote (Jegyzet kezelő)
- EverMail (Levelek konvertálása Evernote-ba)
- NetSpot Pro (WiFi analizátor)
- Mariner Write (Egyszerű szövegszerkesztő)
- TG Pro (Hömérséklet mérő, és ventillátor szabályzó)
- Mac Backup Guru (Biztonsági másolat készítő)
- Delibar (Könyvjelző kezelő)
- Secret Folder Pro (Fájl/mappa titkosító)
- iResizer (Kép átméretező)
- Folders Synchronizer (Könyvtár szinkronizáló)
- Disk Sensei (Lemezkezelő program(takarítás, Trim-elés, teljesítményteszt)
- Downie (Videó letöltő)
- iDatabase(Informácoó kezelő/rendező)
- PageMeUp(Magazin/WEB oldal tervező)
- Stock + Pro 3 (Tőzsdei árfolyam figyelő)
- Graffiti (e-mail aláírás készítő)
- Print Selection (WEB oldalak, e-amil-ek részleteit segít kinyomtatni)
- CargoLifter (Az e-mail csatolmányokat automatikusan feltölti a felhőbe) -
Lenry
félisten
sziasztok!
van egy ilyen iMac-em, amire szeretnék egy külső monitort kötni.
jól értelmezem a dolgokat, hogy a Thunderbolt csatlakozó az egyben miniDisplayPort is, és akkor ha veszek mondjuk egy ilyen átalakítót, akkor az jó lesz? -
Isual
veterán
Sziasztok!
Hosszú kálvária után lemondtam a túlárazott, silány minőségű konzumer laptopokról és kicsit rátéve a ~350-360k-s keretemre úgy döntöttem, hogy legjobban egy 13.3"-es Retina Macbook Proval járok.
Kérdésem, hogy hol és melyiket érdemes megvenni, illetve anyagilag hogy járok a legjobban, hogy lehet a legolcsóbban kifogni újonnan egy ilyen gépet?Van-e egyéb tanácsotok lévén, hogy nem csak az első OSX-es gépem, hanem az első notebookomat venném ennek a személyében.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
cigam
titán
válasz
TigerCat #22998 üzenetére
Bár programokat nem hoz vissza, minden mást igen: DoYourData iPhone Data Recovery
2 napig ingyenesen beszerezhető. -
cigam
titán
Apowersoft Video Converter for Mac
Csak ma ingyenes. -
func93
senior tag
Sziasztok!
Nemrég jutottam hozza egy 12' iMac-hez. Az volna a kerdesem, hogy valaki nem tud olyan klienst amin lehet irni c, valamint c++-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX1080 8GB!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest