- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25599 üzenetére
Az ML az SL után az egyik legjobb OSX. Én hagynám az ML-t ha nincs vmi extra program, amiért az új kell. Sokkal jobban bánik az erőforrásokkal a régi rendszer. De majd meglátod.
-
nyogo83
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #25596 üzenetére
Szerintem csinald ugy ahogy TigerCat irja, frissits es utana Sierra pendrive installer-el clean install recoverybol.
Nem akarok nagy butasagot mondani, de valamiert az remlik, hogy Internet Recoveryvel azt az OSX-et fogja felrakni, amivel kijott a gep, nem a legfrissebbet.
Pont most szivtam egy 2011 MBP-vel, hogy Sierra clean installt akartam tolni uj ures SSD-re es az Internet Recovery a Lion-t kezdte el telepiteni. Ugyhogy felbehagytam es ment ra a Sierra pendriverol. -
válasz
Alvin_ti4200 #25596 üzenetére
Ha még nem frissítettél, nem tudod letölteni, szóval az lenne az első lépés. Amikor megvagy, töltsd le ismét és készíts pendrájvra is installert. Így bármi van, nem kell a netre hagyatkoznod...
-
Alvin_ti4200
félisten
Egy eléggé lelakott Mavericks-et (de lehet, hogy Mountain Liont) kell gatyába ráznom nemsokára és úgy döntöttem, hogy kap egy clean installt és megy fel rá a Sierra (MacBook Air 2013). A kérdésem az, hogy ha Recovery módban legyalulom a partíciót, akkor interneten keresztül fel tudom tenni a Sierra-t vagy pedig Internet Recovery módba (Cmd+Alt+R) kell ehhez lépnem? Szívem szerint El Capitan-t tennék fel, de nem tudom, honnan vadásszak hozzá megbízható installert (nem szívesen torrentezném le).
B terv, hogy visszarakom a gyári rendszert, amivel a gép jött (fene tudja, mi az, de maximum a Mavericks) és frissítem Sierra-ra, de ezt felesleges lépésnek tartom.
-
mahoni
tag
Mikortol mondjak egy imac re h "penge " kijelzos?
-
-
válasz
Black-core #25580 üzenetére
Miért "nem jött össze"?
felsál
Nézet -» Rejtett fotóalbum megjelenítése -
válasz
mahoni #25587 üzenetére
Két megoldás van, az egyik hogy használod a benne levő SSD slotot, ez elvileg M.2, gyakorlatilag viszont Apple proprietary, tehát csak Apple SSD megy bele, amit vagy bontottan keresel a neten, vagy az OWC nevű cégtől veszel utángyártottat. Más megoldás nincs, más gyártó nem foglalkozik vele.
Itt vannak az OWC kitek, szerszámokkal, 240GB-s SSD-vel, videóval:
https://eshop.macsales.com/item/OWC/SSDIM12Y240/
A másik verzió hogy kicseréled a benne levő 2.5"-ös HDD-t egy bármilyen SSD-re. Elvileg a 21"-es 2012-es szériát nem sújtja a hőmérőszenzoros problémakör (a 3.5"-ös hdd-s modellekben speciális, direkt az Apple számára gyártott HDD van).
Szerelni mindkét esetben kell, de a HDD->SDD csere egyszerűbb, mivel könnyebben hozzáférhető helyen van a HDD. Ami miatt szívás kicsit mindkettő, az a ragasztott üveg előlap, amit óvatosan kell lebontani, majd visszaragasztani.
-
felsál
tag
válasz
Totheground #25586 üzenetére
Látszólag igen
-
felsál
tag
-
Black-core
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #25514 üzenetére
Nem jött be ez a módszer.
Van valakinek valami ötlete hogy, hogyan tudnám minden e-mailem több postafiókom elküldött, illetve beérkezett üzenetét elmenteni, hogy egy újrahúzás után minden ugyan így a helyén legyen?
Illetve az Imovie programból a projecteket ellehet valahogy úgy menteni hogy miután újratettem a rendszert ott ismét szerkeszthető legyen? Köszönöm !
-
Csabee.
nagyúr
iMac-be szeretnék ssd-t rakni. 2007middle a gép. Hallottam hogy nem egyszerű berakni az ssd-t, mert 3,5" van benne. Milyen beépítőkeretet javasoltok? Tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
válasz
mahoni #25575 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nem szabad SSD nélkül gépet venni, és az Applenek sem lenne szabad árulni ilyet. Hogy mégis megteszi (ráadásul a legalja, leglassúbb laptop HDD-vel), azt nem akarom minősíteni már, megtettük itt elégszer. Szóval ha új, akkor Fusion Drive-os legyen minimum, ha használt, akkor pedig szintén figyelni kell erre, vagy cserélni kell benne utólag a hdd-t. Sajnos a csere az újabb modellek esetén nem triviális teljesen.
Opció lehet még a külső ssd, de annak meg minimum USB3 kell, ami a régi gépekben nem lesz. Azt persze már neked kell tudni hogy mennyire tudsz ezzel megbarátkozni, én pl utálnám hogy lóg valami fontos összetevő a gépből.
-
-
mahoni
tag
Hali
Melyikkel jarnek jobban? Azaz melyik gyorsabb?
Netezni kene mutereknak meg nemi office1 hasznalt
- 2.9GHz Intel-Core i5
- 8GB memória
- 1TB merevlemez
- Nvidia Geforce GT 650M (512MB)
- Apple Magic Mouse + USB billentyűze2. Uj belepo gep
1,6 GHz-es processzor
1 TB tárhely
1,6 GHz-es, kétmagos Intel Core i5 processzor
Turbo Boost technológiával akár 2,7 GHz
8 GB alaplapra szerelt memória; 16 GB-os memóriaméret is választható
1 TB-os merevlemez1
Intel HD Graphics 6000
1920 x 1080 képpontos felbontású, sRGB-kijelzőKoszi
-
Pro Paint
Korlátozott ideig ingyenes.
Univerzális képszerkesztő, ami képes pixeles, és vektor grafikus rajzolásra. A képeket szabadon átalakíthatod, szűrőket alkalmazhatsz, tud alfa kulcsos szerkesztést, stb...Bár nálam nem túl stabil. Csak pár képet módosítottam, de gyakran hibaüzenet nélkül kilépett. (mondjuk ez a titkos hibás VGA-tól is lehet)
-
wm2
őstag
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25570 üzenetére
Inkább azzal foglalkoznának, hogy egy 2,6-2,9ghz négymagos i7 és Radeon Pro 450 teljesen kihajtva mennyire fog visszaskálázni (throttling) cirka 1,5 millióért. A Radeon 450 Pro kb. R7 250X. Viszonyításként:
Radeon RX 460 desktop - 2.2 Tflops
Radeon Pro 460 mobile - 1.85 TflopsNvidia 960 mobile - 1,82 Tflops
Nvidia 980 desktop - 4.6 Tflops
Nvidia 1060 desktop 3gb - 4,1 Tflops
Nvidia 1070 mobile - 5.9 Tflops
Nvidia 1080 desktop - 8.2 Tflops -
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25553 üzenetére
Handrás megokfejtette nekünk, ha gyors az SSD elég... 4gb RAM? :-P
http://imagazin.hu/ezert-nincs-32-gb-ram-az-uj-macbook-prokban/
OMG az a fránya almás elvakultság hülyeséggel párosulva!
-
Csabee.
nagyúr
Ha van egy 2015ös mb airem és egy 2007 iMac-em, akkor thunderbolz kábellel összetudnám kötni őket úgy hogy az imac monitorként menjen?
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25563 üzenetére
http://www.macrumors.com/2016/10/28/macbook-pro-tb3-reduced-pci-express-bandwidth/
Csak óvatosan a portokkal! :-)
-
válasz
Alvin_ti4200 #25563 üzenetére
Hagyományos ezüst színben, taccsbár nélkül, új vassal a belsejében most rendelném. De nem lehet. Fakk.
-
Alvin_ti4200
félisten
13-as új MacBook Pro video review
- a billentyűzet videó alapján tényleg no comment
- az új háttérvilágítás klassz!
- a Space Grey szín iszonyúan tetszik
- az új káva kialakításért odavagyok
- a trackpad állítólag jól állja a csukló érintését, bár így is rossz nézni, ahogy a csukló felénél megtörik a felület
- hangszóró tényleg jó lehet, bár az Airnél se használom szinte soha -
nyogo83
senior tag
Napi Sierra ujdonsag: "elvesztette" a syncet a Messages a tobbi keszulekemmel. Nem jelez ha iMessaget/SMS-t kapok, valamint tegnap ota nem is synceli be az uzeneteket.
Az updates bug ugytunik megjavult tegnap ota, szepen "csendben" lefrissult az Xcode, talan Numbers meg Pages is.
Biztosra azert nem tudom, mert mostmar az Appstore updates ful alatt full ures az egesz oldal(kiveve a No new updates uzenetet), nincs semmi lista, hogy mi frissult legutobb -
iMyfone Umate - Windows, OS X
2016 november 7-ig ingyenes.
- Törli az elhagyott, felesleges fájlokat
- Veszteségmentesen tömöríti a fotókat vagy mentést készít róluk és utánna törli azokat.
- Törli a nagy fájlokat
- Eltávolítja a használaton kívüli alkalmazásokat. -
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25559 üzenetére
sőt, van "loop back and forth" is :-)
-
Avidemux, vagy pl. most halloween akció van a Winx-nél: WinX HD Video Converter for Mac
Most 7 napig ingyenes regisztrációs kódot kapsz hozzá. -
r4z
nagyúr
válasz
Az is sokat segített volna az akkuidőn, ha nem tüntették volna el az akku negyedét
-
wm2
őstag
válasz
+1
-
Alvin_ti4200
félisten
New MacBook Pros Max Out at 16GB RAM Due to Battery Life Concerns
"According to Schiller, more than 16GB RAM would consume too much power and have a negative impact on battery life."
Ha lenne köhögős smiley...
-
oszy
veterán
Van egy videó amiből a hangot szeretném kinyerni. mivel és hogyan?
-
cpeter
csendes tag
le töltötte el capitan
már mindenféle képpen próbálom kiirni usbre, hogy bootoljon de semmi
mavericken hogyan lehet csinálni usb boot el capitan ? mert nekem sehogy nem sikerül
-
cpeter
csendes tag
még egy kérdés
iMac 2008 vége kiadáson 10.9.5 van, sierra nem megy fel azt mondja, El Capitan nem találom appstore ban
ilyenkor hogyan frissíthetem ?
-
nyogo83
senior tag
Kezd kicsit tele lenni a zsakom amit mostanaban az Apple szoftveresen osszebenazik.
Sierrat leupdateltem par napja (bar erdekes modon nalam a gyakran emlegetett bugok egyike se volt eddig jelen).
Kezdodott tegnap azzal, hogy bekapcsolasnal azzal fogadott a mail, hogy nem jo az iCloud passwordom, nem tud belepni. Toltam ra egy resetet, uj jelszot megadtam (persze az osszes tobbi keszuleken is meg kellett igy valtoztatni).
Az uj jelszoval belepett, majd egy ujabb kikapcs/bekapcs utan szinten feldobta, hogy nem jo a jelszo.
Beirtam, elfogadtaAzota eddig meg nem jott elo.
Iphone/iPad-re fejlesztek, XCode-ban. Minden egyes iOS updatenal az XCode-ot is updatelni kell, hogy az uj iOS-es keszulekre buildelni tudjak, maskulonben nem tudom tesztelni keszuleken.
Kijott az uj iOS update par napja, de ahogy az eddigi evekben, nem adta ki vele egyidoben az XCode updatet az Apple, igy a lefrissitett keszulekeket nem tudtam vele hasznalniMa, feldobta az iTunes, hogy 6 uj frissitesem van, szeretnem-e telepiteni. Gondoltam megnezem, mik azok, hatha kozotte van az XCode is.
Ez fogadott:Csak igy tovabb...
-
r4z
nagyúr
válasz
cpeter #25536 üzenetére
Macnél is van ghost, gyárilag. Feltelepíted az egyik gépet, belépsz recoverybe, Disk utility, kiválasztod a backup lemezt, restore, és forrásnak kiválasztod a rendszerpartíciót. Ugyanígy tudod visszaállítani ezt a mentést a többi gépre is, csak megfordítva a forrást és a célt.
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25534 üzenetére
Az alap MBP egy szubnotebook i5 6360U procit kapott, ami picit kevesebbet fogyaszt és jobb a hevc támogatás. Más érvet felhozni, hogy 2db TB3 porttal ez a gép miért jó, nem tudsz. Venned kell audio, hdmi, stb. átalakítókat, otthonra is, nem csak melóba, vagy dídzséskedni, mert oda a 2015 rMBP egyértelműen jobb választás.
A HD6100 és HD540/550 közt szintén csak apró hw támogatási különbség van. Egyébként 5-10% teljesítmény pluszt ad, amit elvisz a kijelző meghajtása.
A PCIe SSD gyorsaságából semmit nem érzékelsz. Nem notebook procival fogsz FHD/4K filmeket mozgatni.
A 15" úgy fog throttlingolni, hogy öröm lesz nézni. Ilyen paraméterekkel a hülye sem hiszi, hogy annyira extra jó a hőelvezetés, hogy a GPU/CPU egyszerre meghajtva, 35-40 fokon fog neked dolgozni mi? :-)
Tim úgy kezdte a bemutatót, hogy lemásolta a Microsoftot. Égő.
-
cpeter
csendes tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni
Adott 10 db iMac 2008as verzió! A hddket ssdre fogjuk cserélni.
Az lenne a elméleti megoldás, hogy egy gépet teljesen feltelepítünk, készre és innen jönne a kérdés. : mivel tudom a többi ssdre át rakni a rendszert úgy fullra ? Ez pc ghostoljuk legrosszabb esetben de sajnos macnél nincs erre tapasztalatom.Köszi előre is
c
-
Ragnar95
félisten
Én elégedett vagyok az új MBP-val, TouchBar tetszik és a többi fejlesztés is jól jött. A csatlakozók cseréje kicsit fájó pont, de minden váltás nehéz, a 30pin - lightning váltás is kellemetlen volt iPhone vonalon, mostanra viszont elég kevesen mondanák a felhasználók közül, hogy nem érte meg...
Ami viszont sokkal fájóbb, az a jelentős áremelés -
Alvin_ti4200
félisten
Remélem, sokáig nem fog elpusztulni az egy éves 13-as Air-em vagy hogy soha nem veszik ki a kínálatból sem ezt, sem a 13-as Retina MacBook Pro-t, mert olyan szemeteket, mint amiket ma bemutattak...nem tudtam élőben nézni a keynote-ot, de talán jobb is.
-
wm2
őstag
nekem mikor felsorakoztatták az emojikat a TBar-on bontódott egy sör, erős 7%-os
-
válasz
TigerCat #25524 üzenetére
Azt mondod rosszul dugom?
Egyébként beülnék külső szemlélőként arra a meetingre ahogy egymásnak feszülnek az USB-C csapat és a lightning port hívei, Tim meg nézi őket a csíkra húzott szájával, és közben kurvára tudja mindenki hogy ezt beszopták
(mert hogy nyilván nem tudnak/akarnak ledugni az iphone piac torkán egy lightning->usb-c port váltást, márpedig ebből a helyzetből ez lenne az egyetlen menekülő útvonal).
-
Nade hogy dugok lightning fülest az új MacPro-ba? Vagy az ahhoz vett fülest az iphone7-esembe? Össze vagyok zavarodva...
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat #25517 üzenetére
Igen! :-) Most éri majd meg 13" Broadwell lapost venni! Magsafe!!!
-
Totheground
addikt
Nekem tetszik, ebből lesz egy 15ös.
(Majd ha végre lezárul ez a nyomorult vízum ügyintézés...) -
wm2
őstag
Hát nincs új MacMini, iMac és MacPro. Kaptunk viszont Macbook Pro-t nagy adag cukormázzal. Fúú az a DJ-zös rész de gáz volt!
-
Black-core
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #25514 üzenetére
Köszi. Meglesem
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Black-core #25513 üzenetére
Első körben erre gondoltam, de lehet, van jobb megoldás is
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok. Hogy tudom lementeni ugy a levelezo progit hogy miutan ujraraktam a liont sierra ra egy az egyben minden ugyan ugy meglegyen? Több postafiokom is van.
Köszi a segítségeket! -
wm2
őstag
Én sokkal régebbi gépeken vagyok L, mint a befőtt. :-) Viszont a legtöbb arcnak itt már kell az USB3 és sokan azt sem tudják mi fán terem a Firewire. :-) Egy külső 128-as USB3 SSD olyan 18-20ezer, egy 256-os 30 körül van. Tökéletes rendszert futtatni is, ha nem akarja szétbontani az újabb iMacjét. Mert kikapni a HDD-t kicsit komolyabb költséggel jár. :-)
-
wm2
őstag
Van egy G5 duálom patent állapotban raid ssd-vel. Tökéletesen teszi a dolgát csak éppen lomhán és sokat zabál. :-) 17" 2,4ghz C2D lapos is járt nálam nemrég. 10.11-et telepítettem rá és korrektül tolta az ipart. Csak itt meg a 8600M zabálja le a lelkét szegénykémnek.
Sztem a Snow Leopardot hagyni kell ezeken a gépeken és kicsit megbütykölni, hogy frankón menjenek a dolgok, amihez érteni kell és ehhez fel kell túrni a beszeljukmac stb. oldalakat. Viszont amikor vagy 50 gigányi adatot kellett átmentenem róluk hát uhh. Igen, az USB3 fájó pont. Fájóbb, mint az, hogy kicsit lassú vagy sokat fogyaszt. Aki nem akar különösebben érten i hozzá, csak használni, minden nap, annak 2012-2013-tól kell /ajánlott nézelődni.
-
Csabee.
nagyúr
Aurport extremet használ valaki? 5ghz-en milyen sebességet produkál? Nem nagyon találok róla tesztet itthon, amit találtam ott a wifi sevességre nem mondtak túl izmos értékeket.
-
xedos
addikt
Kár, hogy Mac-be ezek arany áron vannak.
Amúgy Gyerekem használ 2.66-os iMacet 6Giga RAMM-al és SSD-vel El-Captain -Win7-el. A gép gyors!
Az USB 3 fájó lehet... -
Ragnar95
félisten
Jogos, az USB3 is fontos preferencia lehet sokaknak.
Én mondjuk az utóbbi időben átszoktam a wireless lejátszásra, fájlokat meg csak felhőben tárolom. Ettől függetlenül egy USB3-as külső HDD ott lóg a MacBookon folyamatosan, szóval rosszul érintene, ha arra USB2-n kéne írnom az adatokat. -
Ragnar95
félisten
2,5 éve váltottam le a hasonló paraméterekkel rendelkező 2008-as iMacem, ma már átlagfelhasználásra se ajánlanám, ha pár hónapnál hosszabb távra tervez vele az ember. A C2D proci és a 4GB RAM elég gyorsan szűk keresztmetszetté tudnak válni, arról nem is beszélve, hogy nem is elérhető már a legfrissebb oprendszer az említett gépre.
-
xedos
addikt
Szerintem keverted a paramétereket :-)
2008-as gépek már 100körül vannak. i5-ösök is vanak 160-200körül... új iMac meg 400 :-(
Sőt: 117.000Ft:
CPU Core 2 Duo 3.06 GHz processzor
ATI Radeon HD 4670 256 MB grafikus kártya
4 GB RAM 1067 MHz memória
500 GB HDD merevlemezÁtlagos felhasználásra egy SSD Core2Duo még elmegy, ha olcsó...
-
válasz
Csabee. #25501 üzenetére
Meg dög lassú + mérföldekkel rosszabb az USB kezelése mint a másik kettőnek.
De tartom amit először írtam: ha megy neki vboxal jól az adott USB eszköz (telefon), és nem kell a teljesítmény mert bőven kiszolgálja azokat a kis appokat amiket futtat, akkor felesleges a fizetős hypervisor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest