Hirdetés
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25699 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz. Cserélni ugyan lehet, de az SSD drága is, és nehéz is beszerezni. Jobban jársz, ha eleve 256GB-ost veszel.
-
tsilver
aktív tag
gondolkodom egy új Macbook air-en
1. a 128GB-s változat minden gond nélkül upgredelhető 256GB ssd-vel, mintha ezt nem írnná az oldal erre a modellre
2. valaki gyárt olyan kiegészítőt ami a thunderbolt csatiból egyszerre csinálna egy VGA vagy DVI és egy gigás net csatlakozást (ha még USB is lenne az lenne a csúcs)? -
wm2
őstag
IOPS!
http://www.samsung.com/hu/news/local/samsung-960-pro-and-960-evo-ssd
Jó éppen az aktuális SanDisk sem xar, csak nem mindegy mennyiért és h bővítesz. Főleg 1-2T változatokat.
-
válasz
mahoni #25694 üzenetére
Általánosan elmondható, hogy biztosan az a legjobb ha eleve SSD-vel veszed (fusion drive-al). Ha nem azzal, akkor viszonylag széles skálán mozog a szopás mennyisége az utólagos SSD beépítés kapcsán, attól függ mikor modell. Szóval egyiknél sem egyszerű történet, de vannak benne fokozatok.
-
mahoni
tag
van a 27 " alap imac , 1 tb hdd vel, ha veszek egy ilyent ebbe utolag lehet tenni + ssd? vagy mindenkep a közepes fusion driveost vegyem?
szerintetek a közeljövöben jelentenek be uj imac-t ? érdemes várni ? -
balzs79
csendes tag
válasz
balzs79 #25688 üzenetére
Kaptam választ a szerviztől, nincs jó előérzetem...
"A karbantartással és a bővítéssel véleményem szerint nem függ össze a hibajelenség. Munkatársaim nagyon sok iMac készüléket bővítenek és nem jelentkezett még egyik Ügyfelünk sem ilyen hibával. Természetesen szívesen kivizsgáljuk a problémát, ami díjmentes. "
Azért a jövő héten beviszem, hátha nem akarnak egész kijelző panelt rámverni...
-
Csabee.
nagyúr
válasz
tDr1v3r #25691 üzenetére
Jaa, szuper..
Akkor a 2011-es air-en azért ment anno. Ott szépen a Lion-t letöltötte. Ha nem lenne macbook-om akkor szívnék az usbs telepítővel úgy érzem.
Most már csinálja az usb-s installert, remélem sínen vagyok. Addig az OSX Snow leopard felkúszik az SSD-re
kíváncsi vagyok mennyire gyors ssd-vel a leo.
-
balzs79
csendes tag
Sziasztok! Van egy iMac gépem (2011 mid) és a led háttérvilágítás rosszalkodik. Magától változik a fényerő (pedig manuálisra van állítva), képernyő altatás után gyakran vibrál a fényerő, a képernyő alsó részén nem egyenletes a világítás (szakaszosan), majd egyszer csak gondol egyet és megemelkedik a fényerő és ilyenkor megjavul az alsó világítás is. A gép nyáron volt SSD bővítésen és belső portalanításon (képernyőt nem kellett), lehet hogy ott rontottak el valamit? Lehet ez kontakt hiba (vezeték törés, vagy egy csatlakozót hanyagul raktak vissza, stb...)? A szerviz óta ilyen, csak most már zavar. (Bootoláskor is jelen van már a probléma, RAM reset, SMC-n túl vagyok, nem segített).
Ilyen, ha bootoláskor jelentkezik (nem mindig):
Persze majd vissza akarom vinni a szervizhez, hogy nézzék meg, de félek, hogy mossák kezeiket...
Van tippje valakinek?
-
Csabee.
nagyúr
OSX sierra rendszerről hogy tudom letölteni az El Capitant? Kéne telepítő pendrive-ot készítenem de nem tudok..
-
WhiteWalker
nagyúr
Most kicsit olvastam a netet , esetleg a migráció assistent segíthet hogy Sierra backupot az EC-ra varázsolni?
-
WhiteWalker
nagyúr
Tegnap megcsináltam a downgradet.
Felraktam az ElCapitant a Sierra helyére.
Előtte csináltam full mentést a meglévő Sierra rendszerről.
Annyi probléma adódott , hogy az EC rendszeren a Time M. nem engedi a restore-t , olyan szöveggel hogy régi a rendszer , frissitsem.
Hogy tudnám a beállításokat,appokat és az adatokat helyreállítani?
Fájl kezelovel látok mindent , az adatokat ki is tudnám másolni , a rendszert is bellaitom ismet , csak az appokat kellene helyre tenni.Hogy lehet megoldani? -
-
rii
nagyúr
válasz
TigerCat #25664 üzenetére
szia!
próbálom nézni ezt a programot., az Ignore area-snál eddig hiába jelöltem be.
volna ennek valami menete?
programot hozzáadni, amire vonatkozik a kivétel?
amint beállítom, és módosítom az Ignore area-t, az adott programban már látnom kellene hogy hogy működik?beállítottam, hogy "ignore single finger scrollin for CS6", de még mindig scrolloz CS6-ban
-
tomi5244
őstag
5 éves Mac minim teljes takarításába és pasztázásába fognék. Van valamilyen speciális hővezető paszta amit ajánlanátok, vagy ezek általában ugyan olyanok mind?
-
https://www.youtube.com/watch?v=-XSC_UG5_kU
Na meg ez:
"The version of OS X on the new MacBook Pros (late 2016) will not work with existing Certified Thunderbolt 3 docks and adapters (released prior to November 2016). These existing devices use Intel’s Thunderbolt 3 chipset (Alpine Ridge) in combination with the first generation of TI USB-C chipset (TPS65982). " (MacRumors)
Egyre inkább érződik Steve hiánya szerintem. Mér rég vérfürdőt rendezett volna. Az Apple által tálalt koncepció (hw/sw egy kézben) egy nagyon ütős dolog, főleg így 2016-ban, viszont ingatag is, tudni kell bánni vele, egy nagyon vékony ösvény, be kell tartani egy csomó játékszabályt. Viszont ha valakinek ez megy, és jól csinálja, akkor a piac kajálja + annyit kérhet el érte amennyit nem szégyell. Ezek a mostani félnótások szerintem egyszerűen nem képesek erre a feladatra.
-
válasz
WhiteWalker #25670 üzenetére
Mi van, ha szinkronizálod? Úgy meg tudsz adni szabályokat is. Komplett mappák esetén mindig így csinálom...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
WhiteWalker #25672 üzenetére
Próbáld meg úgy áthúzni (szó szerint) a mappákat vagy fájlokat, hogy közben nyomva tartod a bal oldali Alt (Option) gombot, hátha.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25671 üzenetére
Néztem Finderbe is , de ott is csak ez a 3 lehetőség van.
Viszont ha Finderbe csak pl 1 fájlt másolnék akkor megkérdezi , hogy megtartsa mindkettőt és csinál egy másolatot.
Szóval egy fájlnál "normálisan" megy. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
WhiteWalker #25670 üzenetére
Finder szerintem tud ilyet, azt nézted?
-
WhiteWalker
nagyúr
Adódott kisebb problémám.
Mégpedig több száz mennyiségű fájlt szeretnék átmásolni egyik mappából a másikba , de előfordul hogy van olyan ami már létezik azonos névvel. Hogy tudom megoldani , hogy nevezze át az új fájlt?
Mert Forkliftbe csak ennyi van , hogy: stop - skip - replace
Az átnevezést hiányolom -
-
wm2
őstag
A 940MX 2 venti esetén nem vészes. Nem a DDR3 rendszermemóriát zabálja, hanem 2gb GDDR5-el rendelkezik. Ezt észre is veszed, ahogy a shaderek számát is. Ettől persze nem egy égető szükség a 13" rMBP-ba. Viszont egy ventivel az Iris 540 is felforrósítja neked ha ilyen jellegű feladatokkal bombázod, mivel az IGP közvetlenül a CPU mag mellett van. Ez a HD6100-nél is így volt. Közepes grafikus feladatoknál pörgött a venti rendesen.
-
válasz
Alvin_ti4200 #25665 üzenetére
Muhahahaha
Pont most hallgattam valami podcastot amiben megszámolták hogy jelenleg valami 16 féle USB átalakítójuk van (ez csak Apple, apple termékekhez). Az illetőnek amúgy van egy 12"-es Macbookja, elkezdett róla beszélni, hogy miket szív ezzel a port/átalakító dologgal, 5 perc után idegroncs lett, úgy felhúzta magát, pedig csak mesélni akart, be is fejezték az adást
-
Alvin_ti4200
félisten
Apple cuts USB-C adapter prices in response to MacBook Pro complaints
Starting immediately, all of Apple’s USB-C adapters and some of its USB-C cables will have their prices cut by $6 to $20:
• USB-C to traditional USB adapter from $19 to $9
• Thunderbolt 3 to Thunderbolt 2 adapter from $49 to $29
• USB-C to Lightning cable (1 meter) from $25 to $19
• USB-C to Lightning cable (2 meters) from $35 to $29
• Multiport adapter with HDMI, USB, and USB-C from $69 to $49
• Multiport adapter with VGA, USB, and USB-C from $69 to $49
• Only USB-C charging cables aren’t being discounted.Apple is also cutting prices by around 25 percent on all third-party USB-C peripherals that it sells. SanDisk’s USB-C SD card reader is getting a slightly steeper discount, from $49 to $29.
-
Ragnar95
félisten
válasz
TigerCat #25650 üzenetére
A hűtés csak az egyik nehézség, de valószínűleg az akku sem bírná a valódi 4 magos i7-ek fogyasztását.
A hivatalos specifikáció alapján a HP-ban is csak 2 magos i7 van.
Nem véletlen, hogy gyakorlatilag senki se rak a 13"-os ultrabookjaiba 4 magos i7-eseket, jóval kompromisszumosabb lenne a használatuk, mint amennyit teljesítményben nyerni lehetne velük.
Megértem, hogy zavarhatnak ilyen apróságok 15"-nál, de dönteni kell, hogy mi a fontosabb, a számítási teljesítmény vagy a hordozhatóság mindenek felett. A 2 együtt nem megy.
Minden téren az az ultimate, kivéve a teljesítmény terén
xedos: ezek szerint a dGPU valóban megoldott máshol, akkor csak a 4 magos i7 a szűk keresztmetszet -
rii
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #25657 üzenetére
ott csak még több dolgot lehet beállítani ...
.-( -
wm2
őstag
940MX 2gb GDDR5 memóriával és 15-25 Watt TDP értékkel ketté hugyozza az Intel HD-t még ez is. Pedig alsó-középkategória. Az iMagazinon van egy nagyon jó párbeszéd, ami összegzi a lényeget, kipixelmátoroztam. :-)
Tessék (itt csücsül a zsebemben 600ezer arra várva, hogy lapost vegyek fotókhoz és Abletonozni, tartalom előállításra, de melyiket???):
-
rii
nagyúr
sziasztok
Magic Mouse van melóhelyen (behoztam a mighty mouse-omat, de az meg nem akar mukodni)
és kegyetlen zavar, ha a középső ujjammal hozzáérek a Magic Mouse jobb széléhez, akkor egyből scrolloz
le lehet tiltani valahogy azt a területet scrollozás szempontjából vaalmi utlitivel esetleg?
-
válasz
Mohhoj1986 #25652 üzenetére
Amióta létezik PC iparág a világon ez az irány, csak sose jön össze
Ennek egyik legnagyobb ellenlábasa mindig is az Apple volt a saját idióta csatlakozóival és a mögé rakott ideológiáikkal. Most annyi változott, hogy legalább nem találták ki az "iPortot", hanem próbálják ugyanazt használni amit a többiek, több-kevesebb sikerrel (helló Lightning port mi?).
-
Mohhoj1986
tag
Pont tegnap volt szo az egyetemen operacios rendszerek eloadason az i/o kezelesrol. Mar reg ota az az irany h egy fele i/o port legyen mindenre, ne pedig 20 vagy megtobb. Ez kesobb mind az oprendszer mind a user dolgat meg fogja konnyiteni. Most ezzel a lepessel az apple reszerol vegre elindult a dolog. Par ev mulva mar senki nem fog erre kopkodni.
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat #25648 üzenetére
Mikor megláttam az jutott eszembe, hogy az óra meg LTE esetén az sms-eim elférnének rajta. :-) Mást nem igazán látok benne, mert Photoshopnál mindenki bill kombózik, gyorsabb, megszokott és valszeg aki így tolja röhögött az egész bemutatón. Ahogy a DJ-k, zenészek is, akiknek a TBar helyett sokkal profibb beviteli eszközeik vannak. Vagyis lennének, mert pont ezt a vonalat nyírták ki de nagyon.
Ahogy a TBar úgy a TScreen is opcionális dolog. Az veszi, akinek szüksége van rá. Ha valakinek feleslegesen van az az ő baja. De egy smart case-es iPad Pro sem sokkal jobb, oda nem kell L alakban nyúlni ha asztalon használod? Egyszerűen nem vált ki egy laptopot és totál kényelmetlen. Persze teheted az öledbe. A 27" touch Dell monitort is elfektetheted az asztalon. Azért tegyél a gépedre 2 brutál 27" monitort és bohóckodj TBaros billentyűzettel. Fúú de fogok röhögni ha kijön.
Én nem beszéltem 4 magos 13" rMBP-ról. Nekem is jó lenne így, de az XPS-t ha megnézed szintén hasonló paraméterekkel rendelkezik és ráfért 2db USB3 az USB-C mellé. Aztán a tavalyi belépő is jobb a mostani belépőnél. Geekbench ide, vagy oda: az emberek 90%-nak USB3 kell! Kaby Lake i5 XPS-t 450ezer körül veszel és
minden tekintetben jobb gépet kapsz, amire fél óra feltenni a Kapitányt. Mellesleg.De hagyjuk is. Sztem megölték a Pro vonalat végleg. A 15" meg nem alkalmas komolyabb munkára, mert szarrá throttlingol és akkor már egy MacPro vagy HP, ami nem fő meg. A tavalyi 15"-t is ha hajtottad nem tudott a töltés lépést tartani a melóddal, miközben a GPU úgy visszaskálázott, hogy értelme nem sok volt, hogy benne van. Mindenki passzolta el.
-
válasz
Ragnar95 #25649 üzenetére
Oké, lehet hogy túlzás, de mivel ugyanazt a kétventilátoros hűtést kapta, mint a nagyobb modell, talán megoldható lenne...
Asszem ez tudja a 4 magot, de MSI-ből is találtam: HP ZBook 14 G2
Nevetni fogsz, de a hordozhatóságon kívül azért nem akarok 15-ös gépet, mert egyrészt abban a méretben a kijelzőn szinte kivétel nélkül meglátszik a billentyűzet helye (tököm akarja állandóan törölgetni), másrészről pedig rém béna a kétoldali rácsozott felület (túl széles, aránytalan). 13 colon ilyen gond nincs. Könnyű cipelni, nagyon jók az arányai és a billentyűzet lenyomata sem karcolódik bele a kijelzőbe az évek során.
Az anyagiakat is érdemes szem előtt tartani. Ha ütős gépet akarok összerakni, egymillió fölé megy az ár. Ennyit nekem nem ér egy mobil eszköz. Inkább vennék bivaly asztalit és egy könnyű, hordozható gépet. Még ha rá is kellene fizetnem...
Részemről a 13-as MacBook Pro az ultimate laptop. Minden téren.
-
Ragnar95
félisten
válasz
TigerCat #25648 üzenetére
Amúgy ezen már többször gondolkoztam, de sose kérdeztem rá, ti ismertek olyan 13"-os windowsos laptopot, amiben valódi 4magos processzor és dGPU van?
Csak mert komolyabb teljesítményt csak ezen 2 paraméter nyújthatna gyakorlatilag és több embertől láttam is már ezt az elvárást itt a fórumban is, de én nem tudok olyan 13"-os gépről, ami tudná ezeket. Bevallom, rég óta nem is nézelődöm komolyabb win vonalon, de pl pont most nézegettem haverom HP Spectre-ét és abban is csak 2magos i7 és IGP van, pedig az egyik legújabb ultrabookról beszélünk win vonalon...
Persze lehet, hogy csak én nem mozgok elég otthonosan a win laptop vonalon, de erősen úgy érzem, hogy sokan 15"-os hardvert várnak el 13"-os méretben,a mi nem épp reális elvárás. -
válasz
Ragnar95 #25647 üzenetére
Mondjuk azt én sem értem, hogy az óra miért lenne jó, de az egész koncepció sem túl életszerű nekem egy PRO gépen. Inkább komolyabb hardvert és nagyobb teljesítményt kaptunk volna... Csóka írásával egyetértek, kiszúrtak a professzionális felhasználókkal, akik tartalmat gyártanak és nem csak fogyasztanak.
Amúgy az egész iparág a fogyasztókra feküdt rá, lassan tényleg vadászni kell az igazán jó cuccokat...
-
Ragnar95
félisten
Mondjuk a touch screen még annyira se pro feature, mint a TouchBar szerintem
Nem véletlenül nem került érintőkijelző a MacBookokba, windows vonalon is elég nagy bukta, akármennyi ismerősömnél látok érintős notebookot, egyikük sem használja gyakorlatilag sosem az érintőkijelző részét... -
cigam
titán
válasz
felsál #25616 üzenetére
Na, az jó. Itt készítesz egy új könyvtárat pl. felsál fotói néven. Így az egész fotó alkalmazást tiszta lappal indíthatod.
A másik megoldás, hogy jobb klikk a jelenlegi fotó könyvtáradon, és kiválasztod a "csomag tartalmának megjelenítése" pontot. Ekkor a finder-rel bele tudsz kukkantani a fotó könyvtárad belsejébe. Itt is előkeresheted, hogy melyik mappa olyan hatalmas méretű (pl. a masters, vagy private folder)
-
Tibi86
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #25640 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, mely alapján még inkább megerősödött bennem, hogy nem kell nekem a Pro. Munkavégzésem mobilitását alapvetően nem korlátozta az iMac, illetve a teljesítménye is bőven kiszolgált.
Igazából az utolsó bekezdésed győzött meg, hogy ennyiért már lehet egy értelmesebb használt MacBookot is akasztani, amit inkább racionális alternatívának tartok... már ha az eszemre hallgatok.
Ja, meg az 5K-s kijelzőről is nehezen váltanék. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tibi86 #25639 üzenetére
A kérdés számomra az lenne, hogy:
a) eddig hány alkalommal fordult elő, hogy az iMac nehéz hordozhatósága megakadályozott a munkavégzésben?
b) A Mac Pro-t ha hurcolnám, mindenhol rá tudnám kötni olyan kijelzőre, amellyel a munkavégzésem nem csorbul?
c) mennyiben befolyásolja (akár forintosítva is) a Mac Pro nagyobb számítási teljesítménye a munkámat?Adott esetben megérhet 250 ezer forintot a csere, ha nem kell monitort venned, személy szerint én biztos, nem váltanék - de ez abszolút magánvélemény.
Megjegyzés: 250 ezerért már lehet használt 3-4 éves 15"-os MacBook Pro-t kapni, amit oda viszel, ahova akarsz, van kijelzője és adott esetben van benne elég kraft, hogy akár a Balaton parton is dolgozz vele. I'm just sayin'...
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok,
Late 2014-es 5K iMacről szerintetek megéri váltani Late 2013-as alap (4 magos, még garis) Mac Prora?
A gép jellemzően fotó és video munkákra van használva, meg Excel makrózásra a mindennapi alap felhasználás mellett. Alapjaiban tökre elégedett is vagyok vele, csak hát vonz a Pro hűvösebb működése és a szabadabb hordozhatósága...
Vélemény? (~250k-ba fájna a manőver)
-
wm2
őstag
A Skylake U tboost 1 magot jobban terhel, mint 2-őt. A TDP miatt. Ezért gondolom, meg írják is, hogy inkább az AIR-t akarják az új belépővel kiváltani. Netezős, filmnézős gép ez inkább. Ráadásul a 2015 belépő rMBP-t 380-400e ft körül megkapod és én komolyabb zenei, dj stb. célra biztos ezt választanám. Profi körökben is alig használnak TB hangkártyát, mindenkinek USB3 van akit ismerek.
-
rjg
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25624 üzenetére
Meglepő, de nem. Köszi a linket, a szerző ugyanazt fogalmazta meg, amit itt is elég sokan a bejelentés óta. A valódi előre lépésekért cserébe, - processzor, kijelző - túl sokat vett el a portok kihagyásával és így ez szerinte sem egy igazi Pro gép.
-
wm2
őstag
Az a 2.0ghz i5 Skylake gyengébb, mint a tavalyi belépő 2,7ghz Broadwell. Egyedül a H.265 hw támogatásban jobb, ami megy a levesbe.
Intel I5-5257U vs Intel i5-6360U
http://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i5_5257u-472-vs-intel_core_i5_6360u-581
-
wm2
őstag
válasz
WhiteWalker #25626 üzenetére
Nem akartak 4K Touch Screent, mert az megölné az iPad Pro vonalat. Ezért kitalálták a Touch Bart és tettek rá nagyobb padet. Viszont tedd a gépet egy Touch Screen Dell XPS mellé, aztán döntsd el melyik az igazán Pro.
-
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25624 üzenetére
Nem a DJ-k és profi fotósok kedvenc gépe lesz. Egyértelműen nem őket célozták meg. Sem USB3, sem optikai hangkimenet, sem UHS-II class 3 képes card reader (még a végén 250/250 MB/s sebességgel tudnád bővíteni). Az SSD egyedi szabvány. Az akksi gyengébb, mint az AIR-ben. De biztos sztárbáx kompatibilis még ezzel a nem világítós logóval is.
-
Alvin_ti4200
félisten
MacBook Pro 13" review - The Verge
Még nem olvastam, de gondolom, a szokásos ömlengés...
-
válasz
amulet #25618 üzenetére
Xbox1 controllerrel tapasztalatok: link
Viszont úgy gyenge 1 éve nem néztem rá, lehet hogy azóta fejlődött a dolog, viszont akkoriban még a wireless modult sem támogatta, USB-n ment csak. Ráuntam eléggé, ha játszani akarok akkor átbootolok inkább Windowsba, amúgy is jobb a teljesítmény, és nagyobb a választék.
-
mahoni
tag
válasz
Alvin_ti4200 #25619 üzenetére
Nagyon szepen koszonom
kiprobalom a feher hatteret es ha szep akkor elhozom
thx thx
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #25617 üzenetére
Nyers számítási teljesítmény (Geekbench multi-core) csak a mihez tartás végett:
iMac (21.5-inch Late 2012)
Intel Core i5-3335S @ 2.7 GHz (4 cores)
8578iMac (21.5-inch Late 2015)
Intel Core i5-5250U @ 1.6 GHz (2 cores)
5608A VGA-t inkább ki se keresem, az még csúnyább szerintem...
-
amulet
senior tag
Sziasztok, tudom nem játékra való a macbook, de ehhez hasonló kérdésem lenne,
Néha szoktam játszani Macbook pro retina 15-el, és az egeres billentyűzetes megoldás kényelmetlen.
Hallottam, hogy lehet kontorller-rel is játszani. Két lehetőség jöhet szóba
PS4 Dualshock 4 kontorller vagy xbox 360 kontorller
FPS játékok (Call of Duty) ügyességi (Rayman) és hasonlók lennének.
Melyik a jobb és melyikkel működik jobban együtt az osx?
előre is köszi -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #25615 üzenetére
A kétmagosban természetesen van Hyper-Threading, így az is négy szálon tud egyszerre dolgozni, csak hát az nem ugyanaz, mintha alapból négy magja lenne ugyebár...röviden: ne vegyél olyan gépet.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
mahoni #25614 üzenetére
Nagy az eltérés.
CPU:
====
Late 2015: Intel Core i5-5250U 1.6 GHz Dual-Core (Turbo Boost-tal max. 2.9 GHz) 3 MB cache (15W TDP)
Late 2012: Intel Core i5-3330S 2.7 GHz Quad-Core (Turbo Boost-tal max. 3.2 GHz) 6 MB cache (65W TDP)VGA:
====
Late 2015: Intel HD Graphics 6000 (nincs saját VRAM-ja, a rendszerből eszik)
Late 2012: NVIDIA GeForce GT 640M 512 MB GDDR5Bár lehet, hogy eggyel régebbi modellekre gondolsz mindkét generáció esetében, de a belépő modell a 21,5-es iMac-eknél gyakorlatilag az "erősebbik" MacBook Air belsejét kapta SSD helyett vinyóval és 1440x900 helyett 1920x1080-as felbontást kell meghajtania. Én biztos, hogy hiába fogyaszt sokkal többet az Ivy Bridge (i5-3330S) és a GT640M, eszem ágában nem lenne helyettük egy friss belépő modellt választani. Volt ennél eggyel régebbi iMac-em (Core i5-2400S 2.8 GHz Quad-Core és AMD Radeon HD 6750M 512 MB), szuper jó masina volt, egyedül arra figyelj, hogy nézd meg fehér háttérrel a kijelzőjét, mert nagyon hajlamos a porosodásra és ha nem foglalkoznak vele időben, akkor beég a panelbe, amivel semmit nem fogsz tudni csinálni (én is így jártam). Az összes komolyabb Apple szervíz vállalja a portalanítását kb. 15-20 ezer forintért.
-
mahoni
tag
válasz
Alvin_ti4200 #25613 üzenetére
Itt kb meg van 2 x sebbeseg kulonbseg? Vagy azert az tulzas
-
mahoni
tag
hali
2 gyors kérdés megint
végre eladom az air-t , hogy tudok lementeni mindent róla külső vinyóra??? és ugyan onnan folytassam az asztali macen?
ha elviszik h lehet csinálni resetet h semmit ne tudjon vissza állÍtani? -
wm2
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25605 üzenetére
Jajj persze világos, de aki a forrasztott rammal akar spórolni egy régi MBA-n, az inkább ezt a rendszert használja ha csak Facebook, GM, iTunes, VLC és stb. fut. Egy Yosemite 4gb-t megeszik, hogy nem csinálsz semmit. Egy 10.8 vagy 10.9 megoldja 2-2,5-ből. Én csak erre akartam kilyukadni.
-
Alvin_ti4200
félisten
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy Skype alatt a beállításokban a mikrofon jelen van, viszont a kamerára azt írja, hogy No camera?
Mountain Lion alatt is gond volt, valamikor elszállt, nem az enyém a gép, így nem tudom megmondani, mikor és miért. Teljesen friss Sierra alatt is ugyanez a helyzet
FaceTime-ot és PhotoBooth-t még nem néztem, de majd megkérem az illetékest, csekkolja. Console-ban érdemes lehet valamelyik logot megnézni, hátha van benne valami hasznos? Mindkét esetben a legfrissebb Skype volt/van fent.
-
Alvin_ti4200
félisten
#közérdekű
Ha valakinek a kifutó 15"-os retina MacBook Pro-ból az 512 GB-os SSD-vel és 16 GB RAM-mal rendelkező változatra fáj a foga, akkor most egy 100-assal olcsóbban hozzájuthat az Edigitalnál ("mindössze" 799 990 Ft-ért).
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát, igencsak csúnya és sok hasznos kényelmi dolgot tartalmaz az El Capitan/Sierra, amiből én már nem engednék (tabozható Finder, tag-ek, stb.). Egyelőre köszöni szépen, remekül muzsikál a Sierra, meglátjuk, hosszabb távon mi lesz a helyzet
Yosemite előtti rendszerre már én sem állnék át a GUI miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX1080 8GB!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest