Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

Én úgy gondolom, megéri nehéz célt kitűzni magunk elé. Persze nem túl nehezet, de azért mindenképp
    nagy kihívást. Ezek során merülnek fel olyan létrehozási és menedzselési gondok, amiket meg lehet
    bátran kérdezni. Ez alatt azt értem, hogy ígyis-úgyis az a lényeg, hogy az ember elsajátítsa a modellezés
    GONDOLATMENETÉT. Persze jó, hogy én mondom, én a nagyonprofi :D, de azért csak mondom ;) Szóval elsősorban
    a gondolkodásmenet megtanulása a legfontosabb, illetve annak felismerése, hogy milyen részeket milyen eljárással
    célszerű megcsinálni. Persze ez nem megy mindig, még a profiknak sem, de egy kis idő után ki lehet szűrni azokat
    a megoldásokat, amikkel túl macerás lenne megcsinálni azt az elemet... Persze ehhez hozzátartozik az is, hogy az
    ember megismerjen modellezési eljárásokat is. Itt nem NURBS-ra meg poly-ra gondoltam, hanem poly és NURBS-on belül
    is vannak eljárások illetve irányok, amik alapján lehet modellezni. Ezt a modell témája illetve alakja határozza
    meg. NA abbahagyom ezt a nagy ''műprofi'' dumát. :D Lényeg az, hogy modellezni kell, modellezni, modellezni, és
    egyre könnyebben fog menni. Mindig legyen a közeletekben valaki, aki tud segíteni. Nekem annak idején Shades volt az
    a Gamestar fórumán, tőle tanultam sok sok mindent. Modellezési eljárásokat illetve hibák kijavítását. Sajnos nem
    vagyok valami kitartó ember olyan szempontból, hogy ha belekezdek egy projektbe, és megcsinálom, általában
    nincs már kedvem a végére, illetve a végén kijavítani a hibákat. MNost is a BMW-t inkább újrakezdtem... No persze
    sajnos nem is haladok vele valami gyorsan, mindig elveszi valami más a figylelmemet. A másik nagyon ösztönző dolog
    a határidő illetve a haverok. Ha egy határidő rákényszerít, hogy csináld, akkor többet foglalkozol vele, illetve
    gyorsabban és eredményesebben is haladsz, mindig ösztönösen keresed a gyors megoldásokat. Haverok meg ''csak''
    bíztatnak, nálunk a szakdoga alatt(a határidő) csinált videóm azért lett olyan, amilyen, mert meg akartam annak a
    színvonalnak felelni, amit a haverok nyújtottak a programozás terén (persze mai szemmel édeskevés a videó, de akkor
    még csak vagy 2 hónapja foglalkoztam vele, 0 előismerettel illetve 0 igazi tananyaggal). No szóval kitartás kell
    Ref: te csináld az RX8-at, ha nem hasonlít majd rá, akkor elnevezzük sportkocsinak, és kész. Ha tudunk segítünk, és
    tényleg abbahagyom már ezt a felesleges, többször elmondott, nem is tudom minek leírt, de remélem segítő szándékú
    és semmiképp sem nagyképűnek szánt, sőt nagyon szerénynek akart hozzászólást :D Csinálni, csinálni, csinálni

Új hozzászólás Aktív témák