Hirdetés
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- CES 2026: máris tekert egyet HBM4 memóriáján az SK Hynix
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Jahh, ZBrush, az fasza kis cucc!
De úgy az igazi, ha van egy track-ball a billentyűzet szélén, amivel forgatod az ojjektumot, egy ceruzával pedig alakítod a modellt.
Sajna, nekem még nem volt szerencsém kipróbálni ezt.
Egy bemutatón láttam, hogy MAC-en így nyomta valaki, és asszem Electric Image volt a progi.
Nem tudjátok, hogy a ZBrush, vagy a MAX tud-e ilyen formában kezelni két mutató eszközt?
Mert ha nem, akkor nem is gondolkodom ilyen trackball-os sliffentyű vásárlásán...
Más: Nyúltáp: A szallag dolgát megoldottam.
Loft-al megcsinálom a hosszú és keskenyített/csavart szallagot, majd ugyanazon a vonalon végigvezetek pathdeform-al egy jó vastag hengert, és a kettő átfedését képezem (intersection) boolean-al. És lőn világosság!
Van azért két szívás a dologban: Egyik, hogy a pathdeform jól elpakolja a vonalat, és sokáig kell szarakodni, hogy az eredetivel egyben legyen. Ez hosszú vonal esetén jó nehéz.
Másik, hogy a boolean faszán műxik egy képkocka esetén, de ha az egyik tényezőt animálom, akkor egy-két hibás frame becsúszik. (pl.: nem a szallag látszik, hanem a henger.) Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy mindkettőre rányomok egy-egy turbosmooth-ot.
Ettől aztán belassul ezerrel, sokkal jobban, mintha a scene-en lenne 2db smooth-os ojjektum, mert - tapasztalataim szerint - a boolean különösen utálja a turbosmooth-ot... Meshsmooth-ot meg sem mertem próbálni. Ugyebár, a 2.8-as CeleronD már nem mai gyerek..
Szóval a két kellemetlenség ellenére megoldottam a dolgot.
Most a világításával tökölök. Ha lesz értékelhető eredmény, belinkelem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Starlink
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Napelem
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Milyen légkondit a lakásba?
- Waifu riadó, mozgásban a Silver Palace!
- További aktív témák...
- Dell G15 5511 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX 3060 16GB 1TB NVMe magyar vbill új akku gar
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 7 5700X3D OEM processzor 3 év 27% áfa
- Samsung Galaxy Z Flip5
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 8500G/7600/8700G/7800X3D processzor 3 év 27% áfa
- Apple watch Series 8 45mm cellular akku 99%!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Loft-al megcsinálom a hosszú és keskenyített/csavart szallagot, majd ugyanazon a vonalon végigvezetek pathdeform-al egy jó vastag hengert, és a kettő átfedését képezem (intersection) boolean-al. És lőn világosság!