Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

Sziasztok!

Jahh, ZBrush, az fasza kis cucc!
    De úgy az igazi, ha van egy track-ball a billentyűzet szélén, amivel forgatod az ojjektumot, egy ceruzával pedig alakítod a modellt.
    Sajna, nekem még nem volt szerencsém kipróbálni ezt.
    Egy bemutatón láttam, hogy MAC-en így nyomta valaki, és asszem Electric Image volt a progi.
    Nem tudjátok, hogy a ZBrush, vagy a MAX tud-e ilyen formában kezelni két mutató eszközt?
    Mert ha nem, akkor nem is gondolkodom ilyen trackball-os sliffentyű vásárlásán... :(

Más: Nyúltáp: A szallag dolgát megoldottam. :D Loft-al megcsinálom a hosszú és keskenyített/csavart szallagot, majd ugyanazon a vonalon végigvezetek pathdeform-al egy jó vastag hengert, és a kettő átfedését képezem (intersection) boolean-al. És lőn világosság!
    Van azért két szívás a dologban: Egyik, hogy a pathdeform jól elpakolja a vonalat, és sokáig kell szarakodni, hogy az eredetivel egyben legyen. Ez hosszú vonal esetén jó nehéz.
    Másik, hogy a boolean faszán műxik egy képkocka esetén, de ha az egyik tényezőt animálom, akkor egy-két hibás frame becsúszik. (pl.: nem a szallag látszik, hanem a henger.) Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy mindkettőre rányomok egy-egy turbosmooth-ot.
    Ettől aztán belassul ezerrel, sokkal jobban, mintha a scene-en lenne 2db smooth-os ojjektum, mert - tapasztalataim szerint - a boolean különösen utálja a turbosmooth-ot... Meshsmooth-ot meg sem mertem próbálni. Ugyebár, a 2.8-as CeleronD már nem mai gyerek.. :D
    Szóval a két kellemetlenség ellenére megoldottam a dolgot. :)
    Most a világításával tökölök. Ha lesz értékelhető eredmény, belinkelem.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák