Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nyomtató topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- A kilohertzes monitor és a pehelykönnyű kézikonzol varázsa
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Alaposan kitett magáért a Noctua idén is – Computex 2026
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
-
Semplar
őstag
-
wasd.hu
senior tag
https://seasonic.com/focus-gm/
Az enyém ilyen, és ez folyadékcsapágyas. Az új sorozat passz.Most van nálam is néhány focus 750-es modell, igaz indokolatlanul nagy az olyan gépekhez, amibe szánom, de arra hazardírozok, hogy idővel ki lesznek ezek vastagon használva
-
Semplar
őstag
Régi Core sorozat:
GC - fix kábelezésű
GM - félig moduláris
GX - teljesen modulárisAz összesre 7 év a gari, és a venti mindegyikben csúszócsapágyas)
---------------------------------------------
Új Core sorozat (ATX3.1/PCIe 5.1)
GC - fix kábelezésű - itt elvettek 2 évet, így csak 5 év gari, a venti HDB-s lett
GM - ezt a típust kivették a sorozatból
GX - teljesen moduláris - 7 év gari, a venti HDB-s letthttps://seasonic.com/focus-gm/
Az enyém ilyen, és ez folyadékcsapágyas. Az új sorozat passz. -
wasd.hu
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
Ilyen árak mellett vajon meddig húzzák a számtech boltok?
Én tavaly szeptemberben vettem RAM-ot és SSD-t (a legolcsóbbat) az unokatesóm gépébe (szóval nem gamer alkatrészek).Árak ugyanott (ugyanaz az alkatrész)
RAM: 19.390 Ft → 63.390 Ft (+ 227%)
SSD: 22.990 Ft → 59.990 Ft (+ 160%)#3 Baltazár123
" ... azok, akiknek nem számít vagy akik nem értenek hozzá vagy akiknek muszáj. Ezekből összesen sincs sok."
Manapság tényleg csak ők vásárolnak.
... az arany nem drágult ilyen mértékben.
-
Baltazár123
őstag
Amikor én vettem a WD redeket 35e-ért, akkor 32gb kingstone fury DDR5 volt 45e-ért, igaz csak 5200Mhz-es. Gondolkodtam rajta erősen, de aztán gmktec k11 minipc lett belőle inkább és abba raktam bele a 45e-t, főleg a helyigény miatt. Azt nem bántam meg, nagyon erős kis gép, de most meg rendes nagy gépet kell építenem, mert az kértek egyetem kezdésre.
Szinte mindent megvettem akkor, amit akartam. Ezt a 32gb DDR5-t sajnálom csak, hogy nem, mert akkor most építhetnék AM5 konfigot is, de ez a hajó most már elment hosszú időre. Nem érdemes egyszerűen. Jó lesz nekem is meg a srácnak is az AM4. Szerintem a következő gépépítésem már csak a 30-as évek elején lesz. Addig max GPU csere, meg a procit én is lecserélem 5700x-re. -
TeeBee73
veterán
azt a keservit neki
az tévesztett meg engem, hogy arukereső-ben voltak 60-70e is mikor legutóbb néztem, most már csak egy helyet mutat 63e-ért, de ott készlethiány van. A többi boltnál meg valóban 115-120e a legalja, de ha megnyitom akkor még magasabb ár fogad
Baszki, ez már beteges árszint.
4 WD redet vettem, de egyet elkunyerált beszerzési áron a kollégám karácsonyra, mert így komolyabb vga-t tudott venni a gyereknek és meglágyultam. 3 maradt, érdemes lenne eladni, de megtartom inkább, mert kell a tartalék is meg őszre kell építenem unokaöcsémnek egy gépet. A ramot már megvettem, igaz DDR4, de jó lesz az AM4 is 4-5 évig. A proci jön a lengyelektől tálcás 5700x 54e pénzért van, az elég jó ár/érték most, de szerintem így is lesz jajgatás, hogy milyen sokba kerül a gép összesen, pedig csak a vga áremelkedést érzik meg így. A többi alkatrészt beszerzési áron adom. Azért akinek nulláról kell PC-t építeni minden alkatrésszel, elég húzós a végösszeg mire mindent megvesz. Most meg aztán főleg.Így viszont az ADATA nvme megfontolandó annak, aki most épít gépet és nincs neki semmi, mert még valamennyire emészthető az ára.
Picit elszálltak az árak, már akkor is drága volt, mikor vettem a műhelyes gépbe. -
Baltazár123
őstag
azt a keservit neki
az tévesztett meg engem, hogy arukereső-ben voltak 60-70e is mikor legutóbb néztem, most már csak egy helyet mutat 63e-ért, de ott készlethiány van. A többi boltnál meg valóban 115-120e a legalja, de ha megnyitom akkor még magasabb ár fogad
Baszki, ez már beteges árszint.
4 WD redet vettem, de egyet elkunyerált beszerzési áron a kollégám karácsonyra, mert így komolyabb vga-t tudott venni a gyereknek és meglágyultam. 3 maradt, érdemes lenne eladni, de megtartom inkább, mert kell a tartalék is meg őszre kell építenem unokaöcsémnek egy gépet. A ramot már megvettem, igaz DDR4, de jó lesz az AM4 is 4-5 évig. A proci jön a lengyelektől tálcás 5700x 54e pénzért van, az elég jó ár/érték most, de szerintem így is lesz jajgatás, hogy milyen sokba kerül a gép összesen, pedig csak a vga áremelkedést érzik meg így. A többi alkatrészt beszerzési áron adom. Azért akinek nulláról kell PC-t építeni minden alkatrésszel, elég húzós a végösszeg mire mindent megvesz. Most meg aztán főleg.Így viszont az ADATA nvme megfontolandó annak, aki most épít gépet és nincs neki semmi, mert még valamennyire emészthető az ára.
-
Teaway
veterán
Régi Core sorozat:
GC - fix kábelezésű
GM - félig moduláris
GX - teljesen modulárisAz összesre 7 év a gari, és a venti mindegyikben csúszócsapágyas)
---------------------------------------------
Új Core sorozat (ATX3.1/PCIe 5.1)
GC - fix kábelezésű - itt elvettek 2 évet, így csak 5 év gari, a venti HDB-s lett
GM - ezt a típust kivették a sorozatból
GX - teljesen moduláris - 7 év gari, a venti HDB-s lett -
TeeBee73
veterán
Felmentek az árak, WD red 1TB 2000TBW (ha nem elírás) vettem a rampara előtt 35e forintért, most kb a duplája.
Amit viccesnek vagy szomorúnak találok, hogy ott a DDR5-t támogató alaplap is a cikkben, de minek? Kb a kutya nem vesz manapság DDR5 rendszert. 16gb arukereső szerint kb 60e a legolcsóbb, de sajnos 16gb el tud könnyen fogyni win 11 alatt, úgyhogy inkább 32gb kéne most már. Csak ramra elcseszni 120e-t, maximum azok, akiknek nem számít vagy akik nem értenek hozzá vagy akiknek muszáj. Ezekből összesen sincs sok.
Én 41-ért vettem november közepén. Most nem a duplája, kicsit több.

-
Semplar
őstag
Tényleg jó áron megy. Én a 850-est néztem, le akarom cserélni a seasonic 620-ast, de nincs az ajánlottak táblázatában ez a Seasonic GC 850-es a szaktopikban. Jobban utána kell nézni, de a Seasoniccal én elégedett voltam. Előtte egy Antec volt, az elfüstölt (szó szerint) nem sokkal a gari lejárta után, pedig azt hozzáértő ismerős ajánlása alapján vettem. Kifogtam...
850 -et nem néztem. Az enyém GM. A GC ha jól rémlik csak annyiban tér el a GM -től, hogy nem folyadékcsapágyas a ventije.
-
Baltazár123
őstag
Tényleg jó áron megy. Én a 850-est néztem, le akarom cserélni a seasonic 620-ast, de nincs az ajánlottak táblázatában ez a Seasonic GC 850-es a szaktopikban. Jobban utána kell nézni, de a Seasoniccal én elégedett voltam. Előtte egy Antec volt, az elfüstölt (szó szerint) nem sokkal a gari lejárta után, pedig azt hozzáértő ismerős ajánlása alapján vettem. Kifogtam...
-
Semplar
őstag
A Seasonic táp Best Buy👍
-
Dr.FantastiK
őstag
Bucsuzhattok a Hardverektol , az osszes-tol ,, ilyen arak mellett !!

-
BSOD
senior tag
30-40eFt-ért, lemezből stancolt, a levegő 30%-át áteresztő rács jut egy (minőségi)táp házára.
-
Baltazár123
őstag
meghajtónak akad egy 68 100 forintra taksált, 1 TB-os testvére, ami lineáris lemezműveletekben legfeljebb 7000/4700 MB/s-os iramot tud diktálni, és írástűrését 600 TBW-ben határozták meg.
Hmm, előző gépemhez 2021. júliusban vettem az 1TB-s Samsung 980Pro-t 69k-ért.
Felmentek az árak, WD red 1TB 2000TBW (ha nem elírás) vettem a rampara előtt 35e forintért, most kb a duplája.
Amit viccesnek vagy szomorúnak találok, hogy ott a DDR5-t támogató alaplap is a cikkben, de minek? Kb a kutya nem vesz manapság DDR5 rendszert. 16gb arukereső szerint kb 60e a legolcsóbb, de sajnos 16gb el tud könnyen fogyni win 11 alatt, úgyhogy inkább 32gb kéne most már. Csak ramra elcseszni 120e-t, maximum azok, akiknek nem számít vagy akik nem értenek hozzá vagy akiknek muszáj. Ezekből összesen sincs sok.
-
worxland
addikt
meghajtónak akad egy 68 100 forintra taksált, 1 TB-os testvére, ami lineáris lemezműveletekben legfeljebb 7000/4700 MB/s-os iramot tud diktálni, és írástűrését 600 TBW-ben határozták meg.
Másfél éve 4 terásat vettem 85-ért.
-
nyunyu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- sziku69: Szólánc.
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows Insider Program
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Iphone 15 Pro Natural Titanium 128GB Független + Ajándék Pitaka tok
- Ryzen 9 5950X + ASUS Pro WS X570-ACE félkonfig
- Evoworks Evo75 ISO (DE) újszerű, garis
- MacBook Air 13 M2 8/256 97% akku, magyar billentyűzet, gyári töltő
- ÚJ Lenovo Legion 9 - Intel Core U9 275HX, 64GB, 2TB, RTX 5090 24GB OLED 240Hz 3 év garancia!
- 27% - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI Alaplap!
- HIBÁTLAN Apple Watch Series SE 2 Cellular Midnight-2 ÉV GARANCIA - MS5284, 100% AKKSI
- 27% - ASUS VivoBook S15 OLED! Snapdragon X Elite / 16GB DDR5 / 1TB NVMe Notebook!
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Picit elszálltak az árak, már akkor is drága volt, mikor vettem a műhelyes gépbe.