- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willhunting
aktív tag
válasz
Petikusz #48392 üzenetére
Xbox-on ingyenes a warzone és egyéb free to play játékok multija, PS-en meg PS plus előfizetéshez kötött. Akár ez is lehet szempont.
Ha a teljesítmény számít, mindenképp új generációból válassz! Már a Series S is sok játékban támogatja a 120 fps módot. Ár/teljesítmény arányban az XSX a nyerő jelenleg. -
Steve1207
veterán
válasz
Zoleee83 #48397 üzenetére
Annyi Gears meg Halo után bármi felüdülés és változatos amúgy
Bár az pont egy olyan játék, ha minimálisan bejön a stílus már szórakoztató bárkinek. Múltkor meg is akartam venni 2e körül mozgott már régóta, de ami ilyen olcsóra beesik odakint az előbb utóbb Pass-os lesz úgy tűnik.
Azon csodálkoztam, hogy a megkezdett Deliver Us-t se húztad végig kikerülés előtt, pedig az jobban neked való "mászkaszimulátor" volt még stílusra is, mint amikkel eddig játszottál szerintem. -
A játék is egyhangú szerintem.Ide-oda szaladgálsz, pályánként bedob néhany ellenfelet(minden palyán ugyan olyanokat, ugyan azokat ha visszatérsz 50x akkor 50x támadnak meg ugyan ott ugyan azok, ugyan annyian,ugyan úgy, stb) néha egy-egy fő ellenfél és az értelmetlen halandzsa a legöregebb házról, sziszegőkről, igazgatóról, service weaponról meg tudomisén micsoda marhaságokról.Elsőnek nagyon bejött nekem is.A lövöldözések, a tárgyak mozgatása és fegyverként használása telekinetikus képessegekkel, meg a repkedések elvarázsoltak de hamar rá lehet unni és egysíkúvá válik az egész.A sok értelmetlen szaladgálás és a történet "gagyisága"miatt félbehagytam a játékot.Én nem bírtam végigjatszani mert unalomba fulladt nálam.
-
NemMo
őstag
Végig vittem a controllt. Mit is mondhatnék róla a dlc-ket már ki sem játszom töröltem a játékot. Nem mondom hogy rossz volt, mert a gunplay élvezetes volt, de az az egyhangú depresszív környezet nekem nem tetszett. Ha nem lenne ilyen ínséges időszak a játékok szempontjából, akkor rá sem néztem volna. Egynek elment
-
Petikusz
tag
Sziasztok. Sosem volt konzolom. most gondolkodok a serial S-en.
A call of duty warzone-nal akarok játszani billenytű, egér kombóval. Néztem Youtubon ez működik elég jól. Azért gondolkodok xboxon mert egy haverom azt mondta ha multi akkor xbox inkább ha single játékok érdekelnek akkor ps.
A [thevrtech] csinált egy vidit ps-sel milyen a cod billentyűzeten? ellégé dícsérte de ő is xboxot ajánlotta ilyen játékra jobb fpst ad.
Ami tetszett a ps-nél hogy elég volt csak bedugni a billentyűt, egeret és egyből működött, az xboxnál ahogy eddig láttam nem feltétlen ilyen egyszerű. Biztos van itt aki codozik és billentyű egéren tolja. Az mondana tapasztalatot? maximálisan jól működik? az X-re vagy ps5 re nincs szükségem. csak codozni akarok amihez akár az xbox one vagy ps 4 pro is bőven elég? vagy az S-t vegyem.
Minden építő jellegű hozzászolást előre is köszönök. -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #48390 üzenetére
Ok, köszönöm!
-
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
PiszokAlfréd #48387 üzenetére
Nem tudni hol tart az előrendelések teljesítése.
Az fix, hogy még várnod kell. Rég volt restock. És semmi infó arról, hogy érkezne most.A gariban tökmindegy, hogy hol veszed.
-
válasz
PiszokAlfréd #48387 üzenetére
Az egyik, ha nem a legjobb/legmegbízhatóbb üzlet Magyarországon.
Gariztatás szempontjából teljesen mindegy, h hol veszed. -
Zoleee83
addikt
Toltam pár órát ma a Destroy all Humans!-t. Óriási hülyeség, szétnevettem magam rajta.
Nálam nagyon betalált, vicces, remek játék. -
PiszokAlfréd
aktív tag
Konzolvilág mennyire ajánlott/megbízható mostanában? XSX-et szeretnék venni. Bár még nagyban költözködünk, ahogy olvasom, beletelhet néhány hétbe a kiszállítás, szóval nyugodtan rendelhetem akár most is..
Gariztatás szempontjából igazából mindegy hogy honnan rendelem, nem? -
S@c@
őstag
Sikerült befejezni a Zombie Army 4-et, agyatlan kikapcsolodásnak tökéletes. Jól szórakoztam vele. Kb 7 pont.
Most kicsit pihentetni kéne a zombi vonalat...Resident evil 2, Resident evil 3, Zombie army 4. Ennyit fejeztem be áprilisban
-
Steve1207
veterán
Jelen formában csak minimális optimalizáció volt eddig, kb amit erőből tudott a konzolt azt ráengedték. A 60 fps-es performance módban meg normál 4k-ban is kicsit fentebb tolták a dinamikus felbontási határt és annyi (meg 4k postprocessing talán X-en). S meg talán megkapta a 60 fps-t?
Az biztos, hogy normál módról viszonylag hamar átkapcsoltam performance-re (amikor észrevettem, hogy van olyan is), mert zavaró volt 30-cal.
-
Wesder
titán
Coming this summer, we’re excited to announce the next-gen release of Star Wars Jedi: Fallen Order, bringing a number of technical improvements to the PlayStation 5 and Xbox Series X|S console versions of the game. This will be a free cross-generation upgrade to current owners. More details will come soon.
-
Madoc
veterán
Nincs valami ps vs xbox topic?
-
GalaHU
addikt
válasz
hombre[EU] #48341 üzenetére
Azt ne hagyd ki a gondolat végéről hogy “mindenki annyit is ér!”
-
IntelKiller7
Topikgazda
Nyugodtan nézd meg, hogy lőttek ki pár hónappal később a PS4 eladásai. Az elején még az Xbox előtt kullogott, aztán úgy hagyta ott mint amikor az autópályán megelőzöl 1 kamiont ami 80-al megy te meg 140-el..
De van egy csomó eladós diagrammos videó a YouTubeon hónapra bontva. Nyugodtan nézd meg őket..
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
Zoleee83 #48348 üzenetére
Azért mert mások voltak a számok, amiket hozniuk kellett. A Sony a PS4 sikerével az MS meg saját magával küzd és mindketten hozzák a számokat. A PS5 jobban fogy, mint a PS4 ugyanekkor, a Series sorozat pedig jobban fogy mint a One (bőven). Egymáshoz mérni hardver eladásban még mindig nem érdemes a 2 céget, főleg úgy, hogy a Nintendo többet ad el időarányosan mindkettőnél.
-
Moby
veterán
válasz
IntelKiller7 #48361 üzenetére
Fun fact: PS4-rajtnál nagyobb géphiány volt, mint most. Nálunk is, meg mindenhol. Ez a PS4-nél nem volt túl nagy rajt, ezt viccnek szántad ugye?
-
IntelKiller7
Topikgazda
PS3 1 évet késett a 360-hoz képest. Generáció végére beérték őket.
PS4-nél sem volt túl nagy rajt, de utána meg kilőtt mint a rakéta. És otthagyta az Xboxot a fenébe.Nyilván rátesz az is, hogy ezzel vannak tele a hírek, így az is megveszi aki még várt volna vele. Ha meg nem veszi meg magának valaki, akkor majd az fogja aki akar rajta keresni 30-40-50 ezret.
A készlethiány meg nem kreált dolog volt. Mert megjelenés napján 350-400 és felett kínálták a megszerzett PS5 gépeket.Media Marktnál akkor elérhető csak, ha van raktáron. 1 hónapja semmi..
Xboxot 2 hónapja nem jelzett készleten nagyon sehol. Max ezeket az 1-1 darabokat amik visszakerültek egyéb okok miatt. -
Moby
veterán
válasz
IntelKiller7 #48358 üzenetére
Hát most az ultragáz one startot ne rángassuk ide, de a másik oldalon a PS5 eladások úgy tiporták el a PS4 eladásokat, hogy ilyenkorra a PS4-ből már roskadoztak a polcok, és tele voltak eladó darabokkal a hirdetési oldalak. Szerinted mennyire járult ehhez az előrendelés-cirkuszhoz az, hogy az ömlik a csapból, hogy nincs PS5, nincs XBOX, és juuuj, lehet, hogy az idén már lesz, és baj van, és lehet hogy sohatöbbé már nem is lesz!
a. Semennyire
b. Éppencsak.
c, Roadtul, és ha ott állna a polcon, akkor kétszer is meggondolná, hogy mennyire ér neki rá megvenni akkor, ha már kijön a kedvenc játéka.Az apple például nagyon tudja a választ erre kérdésre, marha jól meg is él ebből a tudásból másfél évtizede
-
Moby
veterán
válasz
IntelKiller7 #48354 üzenetére
Akkor várnak rá. Ebből a túlfújt hiány-lufiból a végén azért az lett, hogy a végeredményben semmi nem változott. Ugyanez lenne, ha elérhető lenne, a számok sem feltétlenül lennének jelentősen nagyobbak, mert nem működne a FOMO.
-
Zoleee83
addikt
A felsorolt réigók sem mindig relevánsak, mert területileg is, hogy értsd-> országon belül is vannak eltérések.
Főleg olyan jelentéktelen méretű országban mint az USA pl., de Németo., Ausztrália sem éppen elhanyagolható piac.
Így már jobb, vagy csak direkt nem akarod érteni, as usual? -
ρσгτσ
addikt
válasz
IntelKiller7 #48352 üzenetére
Nem is erről beszélek. Hanem arról, hogy sokan azért nem voltak tisztában (korábban) az eladások számával, mert nem látják át az összes régiót. Ezért születtek félrevezető cikkek.
Mindenki csak abból indult ki, hogy nincspées. Ami nyilván igaz is némileg, de a dolog kicsit árnyaltabb a fentiek tekintetében. Ez simán igaz lehet Xbox -ra is, csak nem ekkora arányban és mennyiségben.
Szerk.:
Globális tekintetben erre egyedül csak a gyártó lát rá. Így ha azt mondja ellátási gondok vannak és lesznek, akkor az sanszos így is van/lesz. -
Moby
veterán
válasz
Zoleee83 #48348 üzenetére
Nem releváns, hogy a külföldi barátaim SX-en toljáK? Dehát épp arról megy itt a diskurzus, hogy tőlünk nyugatabbra mekkora a hiány!
Akkor kik azok a nyugatiak? Westeros? Qo’nos? A vicc az, hogy one-on már csak magyar barátok tolják, de ezek inkább anyagi természetű gondok gondolom.
-
30z.Samu
félisten
válasz
IntelKiller7 #48347 üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a Sony jóval nagyobb tábort szerzett magának az előző generációban. Ha csak a fele megveszi az új konzolt, már előnyben vannak a MS-hoz képest. Viszont azt se feledjük, hogy
1, Ha lehet hinni az infóknak, akkor az Xbox történelmében a Series startolt a legjobban.
2, Generáció elején vagyunk, bármi megtörténhet. -
ρσгτσ
addikt
válasz
IntelKiller7 #48347 üzenetére
Valószínű azért, mert vannak koncentrált régiók. Például az sem ritka, hogy az amcsiknál nagyobb eléréssel, leszállítással számolnak a cégek. Sokszor más régiók hátrányára (például Európa vagy azon belüli részek).
Nem tudom itt ez van -e, de az ilyen biztosan előfordul más területen.
Szerk.:
Xbox -nál is lehet hasonló ok. Én például októberi rendeléssel day1 SX -es vagyok. Valaki még "szerencsésebb volt". Ettől még nem mondom azt, hogy day1 bárki vehetett ilyen konzolt. -
Moby
veterán
válasz
Zoleee83 #48343 üzenetére
Nemtudom, nekem a barátlistámon mindenki SX-el tolja. Van közte chile-i, ausztrál, amerikai, meg német is. Nekem ilyen szerencsés barátaim vannak
Nem tudom mennyire könnyen szerezték, de sikerült nekik. A németo-ban lakó barátom egyébként azért vett SX-et, mert nem kapott PS5-öt. Úgylátszik ez ott is dívik.
-
Zoleee83
addikt
Igen, érdekes ez, mert tényleg arról volt szó, hogy a Sony nem győzi, az MS meg rendben van.
Szerintem valamit sunyit a Microsoft is, a kihozatali arány sem olyan, amilyennek lennie kellene. Nem a legjobb hivatkozás, de ezt olvastam külföldi oldalakon is: LINK.@pzstm -
király!
Bár továbbra is HO, de rengeteg a meló :/, szóval nálam majd csak délután fog pörögni.@Moby - Nem releváns, mert tudjuk, hogy Magyarország pl kiemelt régió, nálunk is ezért nem volt gond, ugyanígy vannak egyéb régiók, ahol könnyebb a beszerzése.
-
.LnB
titán
válasz
Zoleee83 #48343 üzenetére
Érdekes is ez, mert a konzolok megjelenése előtt is, és még most is arról mentek a hírek, hogy a PS5-ből mekkora hiány van. Holott PS5-ből jelentősen többet értékesítettek mint az Xbox-okból. Szóval a Microsoft egy jóval kisebb vásárló bázist nem tud ellátni. Bár én simán vettem Xbox-ot.
-
Zoleee83
addikt
válasz
hombre[EU] #48330 üzenetére
Ezt mindig bedobja valaki..
Tőlünk nyugatabbra, a fejlettebb országokban az ismerősök hónapok! óta nem kapnak nextgen Xbox konzolt, sok helyen XSS sincs, nemhogy XSX. Van olyan aki novemberi előrendelést 1-2 hete kapta meg. Pontosan akkora hiány van belőle mint PS5-ből.
Inkább mi vagyunk szerencsések, hogy itt a vadkeleten, a balkánon, day1 tudtunk konzolhoz jutni. -
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
hombre[EU] #48336 üzenetére
Hiába van heti 2 restock. Azt nem írják, hogy hány gépről van szó. Lehet, hogy 10-ről, és az ott élő 400 millió emberből 50 millió akarja egyszerre megvenni.
Amúgy itthon sem volt készleten 2 hónapja..
-
persil
nagyúr
válasz
Ettol meg tovabbra sem mervado a te egyetlen egy szem peldad az x millio masikkal szemben, akik heteket/honapokat varnak a gepre.
Nekem is meg van mar regota, 2 nap volt beszerezni, nem errol van szo.
Keszlethiany/akadozos szallitas van, ez egy teny. Az, hogy neked, vagy nekem hamar meglett, semmit nem jelent
-
pzstm
titán
válasz
Hidd el hogy sokan EU-ban, UK-ban es USA-ban is az oktoberi elorendelest is csak szerencses esetekben kaptak meg. UK-ben elonismerosnek en irtam mikor digitalfoundry tweetelt es kicsit dragabb bundle-t tudott venni marciusban. O nem rendelt elo de ketnaponta vadaszott es telefonalgatott de nem sikerult. Marcius feleben nagy boldogsag volt hogy vegre sikerult. Hidd el globalban nincs eleg
Nekem 10 napon belul sikerult PS5ot szerezni, akkor mondhatjuk 1-2 heten belul van az is?
-
AMD Power
titán
Áldom az eszemet amikor első nap már megvettem a SX-, potom 166e Ft-ért.
-
hombre[EU]
veterán
-
persil
nagyúr
válasz
Igen, a harom darab(sic!) rendelesed az valos kepet mutato mintavetelnek minosul.
En is estem mar le magasbol es semmi bajom nem lett, szoval nyugodtan kijelenthetjuk, hogy nem kell rinyalni egy 5-6 meteres esestol, teljesen biztonsagos.
-
pzstm
titán
Destroy All Humans Gamepassban toltheto
-
pzstm
titán
válasz
ne meseld el nyugatabbra elo ismerosnek……San Diegotol lakik 90 km-re, Oktober vegi rendelesere mar csak egy honapot kell varni ha minden igaz
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Azért van hiány, mert nem nagyon vannak készletek. Azok is rövid ideig. Egyébként tudtommal Magyarországon még jó a helyzet konzol elérhetőséget tekintve. Ráadásul a csökkenő kereslet (mivel egyre többen jutnak hozzá) ellenére az sem biztos, hogy tartani tudják a jelenlegi állapotot.
Persze nem olyan a helyzet, mint PS5 elérhetőségnél, de nem teljesen egészséges állapot a mostani.
.LnB:
1.2 -es nagy patch óta én nem voltam fent, mert a textura kezelés, késés engem nagyon zavar. Talán hétvégén teszek vele egy próbát, de a lényegen szerintem nem fog változtatni. -
zsozsa74
őstag
válasz
hombre[EU] #48300 üzenetére
Abból kiindulva, hogy még One S-re is milyen brutál graffal hozták ki, bármi lehet az új gépeken.
-
ρσгτσ
addikt
CP 2077 - 1.22 HOTFIX.
kalapacsolok:
Szívesen. -
NemMo
őstag
válasz
hombre[EU] #48300 üzenetére
Tudom, hogy konzolon nem így fog kinézni, de valami elképesztő a látvány
-
AMD Power
titán
Elértem a Zombie Army 4: Dead War végéhez. Még az utolsó "fő gonoszt" ki kell nyírnom és vége. Én nagyon élveztem ezt a játékot, szerintem nagyon jó lett.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
IntelKiller7 #48312 üzenetére
Mármint film vásárlásról? Már One éra óta lehet filmeket, sorozatok, animéket venni Store-ban. Valami free anime sorozatokat anno behúztam én is, meg talán volt egy film kölcsönzésem is tőlük.
-
oriic
HÁZIGAZDA
HIvatalosan annyira minket ez ugye nem érint, de mivel elvileg lehet itthonról is filmeket venni és nézni, így kiteszem.
45% kedvezményt kapnak Game Pass Ultimate tagok az MS Store-ban lévő filmekre. [link]
-
Zoleee83
addikt
Teljesen igazad van, eléggé alfa stádiumban adták ki, és rengeteg bug/tech probléma volt/van vele még mindig.
Ettől függetlenül szerintem az utóbbi idők egyik kellemes meglepetése gaming fronton.
Bár lehet én ilyen szempontból igénytelen vagyok, mert ha jó a story, és a játékmenet, ezek felett mindig szemet hunyok. (Egyedül a CP2077 nem ütötte meg ezt, az még mindig parkolópályán van, majd késő ősszel, esetleg-talán). -
MarioAna
senior tag
Meh, valahogy nincs bírásom az FPS/TPS-eket tolni konzolon, egyszerűen szörnyű a joystick aiming (15 év PC lowsense FPS huszárkodás után erre a forgásközpontú aimre átállni a strafe helyett). Legalábbis most a Gears of Warban még rátesz a lapáttal ez a borzasztó fedezékrendszer, sose oda bújik/ugrik/fordul ahova akarom
. Pedig biztosan jó széria lenne ez is, de nem tudom hány száz óra után gyakorlás kellene az átálláshoz. Mondjuk olvastam, hogy a későbbi részekben már van aim assist, de itt az álló célpontokat nem tudom eltalálni
.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest