Új hozzászólás Aktív témák
-
Renrut24
csendes tag
De most is éppen próbákozom, és sikerült elérnem a VirtualDubban egy bizonyos szűrővel, hogy ne legyen ilyen probléma a DVD lejátszón: deinterlace a szűrő. Lehetséges, hogy az volt a baj, hogy túlzottan csíkozódott a kép és ez a szűrő azt megszüntette?
Nem tudom attól károsodhat-e a DVD-lejátszó, hogy nem megfelelő, hibás avi-t írok le... ugye nem?
-
Renrut24
csendes tag
válasz
Balinov #1507 üzenetére
Nos az van, hogy ha a Cyberlinkkel veszem fel MPEG2-ben és ezután a szokott módon tömörítem csak akkor jelenik meg ez a probléma. Ha a gagyi, ingyenes programmal veszem fel MPEG2-be, és aztán tömörítem, akkor meg minden jó (de ez nagyon rossz képpel rögzít hiába állítok a színmélységen, élességen vagy a kontraszton). A gyári lemez a programmal meg nincs meg, mert ismerősöm adta ide a tunert, neki meg nincs meg a CD.
Miután pedig felvettem, tömörítettem simán adatban írom le, nem dvd-videóban.
Tuner: Genius TVGo DVB-D02
-
Renrut24
csendes tag
Sziasztok!
A múltkor már rengeteget segítettetek, és ezért is gondoltam, hogy újból segítséget kérek itt.
Na szóval az van, hogy van egy programom a TV-tuneremhez, ami nagyon gagyi minőségben veszi fel a videót (ugyan MPEG2 a felvétel, de nagyon rossz homályos, és életlen a felvett anyag). Ellenben, ha egy másik progit használok (Cyberlink Power Director 5) gyönyörű minden (szintén MPEG2 --- DVD HQ). DE mikor mindezt tömörítem a megadott lépések alapján VirtualDubbal és beteszem az asztali DVD lejátszómba a kép felső és alsó szélétől pár centire szaggatott a kép, pontosabban inkább akadozik. Ez nagyon zavaró, de nem értem mitől lehet, miután mégha a felvett anyag más kodolású is vagy nem tudom (ehhez nem értek), akkor a tömörítés után miért nem jó. Mondták, hogy biztosan a lejátszóm processzor hibája, merthogy gépen az adott videó tökéletes. De akkor milyen programot érdemes kipróbálnom, ami jó képpel rögzít? Vagy mi lehet a gond?
-
Renrut24
csendes tag
válasz
Balinov #1483 üzenetére
Úgy van, hogy "Video" --- "Compression" --- kiválasztom a kodeket "Configure" --- "Bitrate calculator"-ral pedig mindig olyan 700 valamennyit számol ki (jelen esetben pont 794.467 kbps egy 40 perces sorozatnál). Itt kellene átállítanom 1000-re, 1500-ra? Mert itt tettem egy próbát és meglátásom szerint jobb lett. Ezek szerint jó helyen állítottam át az értéket?
-
Renrut24
csendes tag
Még egy kérdésem lenne...
Hogy érhetem el még ezen felül azt, hogy tömörítésnél egy egyébként teljesen jó minőségű TV adásból felvett videónak, aminek MPG2-ben egyáltalán nem kockás a képe, ne legyen tömörítésnél az? Mert akármikor tömörítem az eredeti .mpg videóm nagyon szép tiszta, de tömörítés után az .avi fájl már kockás pont annyira, amennyire már zavaró a tv-n. Esetleg másik kodekkel próbálkozzak, vagy erre nincs megoldás? Köszi előre is!!! -
Renrut24
csendes tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem, és nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni
:
Megvan a Virtualdub program, az, amelyik kezeli a MPG2 videót is. Na most a kérdésem a követező lenne vele:
Szeretném megvágni a videóimat, amiket felvettem (reklámot szeretném kivágni) és valami okból kifolyólag az első használat alkalmával mutatja a videóképet, tudom is léptetni, de az azután következő megnyitásoknál már nem mutatja a videó képét, így tehát nem tudom hogy hol vágjam meg az adott videót. Mitől lehet ez?
Másik kérdésem, hogy miután mondjuk sikerült megvágni, és tömörítéssel együtt szeretném elmenteni, akkor ugyan az a folyamat, mintha csak simán, vágás nélkül tömörítenék (Video ---> Full processing mode ---> Compression ---> kodek beállítás, Audio ---> Full processing mode ---> Compression ---> kodek beállítás) ?
Előre is köszönöm szépen a válaszotokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 8300 mAh, maradhat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- NAGYKIJELZŐS HP ENVY / Nvidia 2gb dedikált / Intel CORE i7 /8gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill
- SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128GB, Pink Gold FÜGGETLEN
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest