Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Inkább codec beállítási kérdés, de mivel a Virtualdub-ot használom a tömörítéshez így hirtelen jobb topicot nem találtam a kérdésnek:
Adott egy TV kártyával felvett tömörítetlen avi 768*576-os felbontásban.
A hangot megcsináltam külön 128 kbit/s-es stereo mp3-nak, ezzel nincs is gond.
A probléma az, hogy mi az a felbontás amit még az átlag legalja divx-es, xvid-es lejátszók is elvisznek? Ugyanis hiába kódolom át xvid-be az adott felbontásban, nem akar menni, viszont ha bemegyek 640*480 alá, akkor viszi normálisan. Itt az lenne a gond, hogy csak régi CRT SD TV, és akkor nem is lehet 640*480-nál nagyobb anyagokkal etetni?Viszont ez minek a korlátja? A TV-jé, vagy a lejátszójé (hiszen ha vannak olyanok amik tudnak upscale-elni akkor downscalelni nem tudnak)?
Amin teszteltem és nem ment : 4:3-as Orion CRT TV (pontos típust nem tudok), Orion usb-s dvd lejátszó (pontos típust itt se tudok).
Ill. számít-e, hogy avi 1.0-nak, vagy 2.0-nak mentem (ahogy nézem a 2.0 is már 96-os, akkor ez csak nem probléma)?
Ill. mit célszerűbb használni kompatibilitási és minőségi szempontból, mp3-at vagy ac3-at a hang tömörítésére?
-
adalbert1
veterán
Sziasztok!
Virtualdub Mod-dal ha vágok egy videót, mi rá a megoldás, hogy ne nyúljon az eredeti codecekhez? Tehát a videó kódolva van x codeccel, de nem akarom a compressionnél mégegyszer beállítani ugyanazt a codecet, ha meg nincs beállítva, akkor tömörítetlenül vágja, ami meg túl nagy file méretet eredményez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest