- Milyen házat vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #1172 üzenetére
probléma elhárítva. Vdubmoddal jó lett, mpeg2-es vdubbal próbáltam előtte, azzal van valami gubanc.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #1166 üzenetére
áppp
-
Winner_hun
félisten
válasz
upsz, jó lenne holnapig, kéne a hely a winyón
-
Winner_hun
félisten
válasz
up
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #1065 üzenetére
A VDub csak avi-ba (a VDubMod emellett mkv-ba és ogm-be is) tud menteni.
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #1063 üzenetére
MPEG2-nél nem ír olyat, csak avi-nál. MPEG2-t nem is fogsz tudni Direct stream copy menteni VDub-bal (egyikkel sem).
Ehhez TMPGEnc vagy hasonló kell. Pl ez: [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Winner_hun #1060 üzenetére
A File -> File information... -> Video stream -> Decompressor-nál mit ír a VDub?
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #1058 üzenetére
Milyen codec-kel vetted fel?
-
k3nny
csendes tag
válasz
Winner_hun #572 üzenetére
Az efféle zavarok ellen (függőleges/átlós vagy akár vízszintes vonalak borítják a képet) olyan szűrőkkel kell próbálkozni, amelyek a kép frekvencia-spektrumában szűrnek. Az egyik, amit ajánlhatok: ''wavelet noise reduction'' filter: [link]. A zipben van egy html-fájl is, mely némi angol ismertetőt tartalmaz a használatáról. (előre mondom, hogy nem túl egyszerű beállítani, nem biztos, hogy az általad mutatott esetben is használ, és valószínűleg még jobban el fogja mosni a kép részleteit).
A másik módszer szerintem hatékonyabban működik, de sokkal bonyolultabb.
Avisynth ( [link] ) kell hozzá, legújabb virtualdubmod (ajánlott), és a defreq plugin (0.6): [link] . A plugin oldalán van leírás a használatáról, szintén angolul. Ha felteszed, ne felejtsd el az oldal közepén linkelt fftw3.dll-t is felrakni.
Mindkét filter progresszív képen dolgozik jól (a leírásuk említi), ha szükséges, deinterlace-eld a videót a használatuk előtt (egy előttük beiktatott filterrel).
Végezetül, ezek a csíkok tv-n lejátszva is ott vannak, vagy csak digitalizáláskor jönnek elő? Ha az utóbbi, akkor esetleg a csatlakozók, kábelek átnézését, illetve kábeltv csatlakozójának digizés idejére történő kihúzását megpróbálhatod (csak találgatok).
Jó próbálkozást... -
Winner_hun
félisten
válasz
-
Winner_hun
félisten
válasz
-
Winner_hun
félisten
válasz
fent van a kép
-
nfsu17
veterán
válasz
Winner_hun #563 üzenetére
Hát ez az. NEM!!!
Úgy beolvassa mint mindig, hiba nélkül. Ha lejátszom, a hang előbb jön. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #558 üzenetére
az eredeti videóban is ott van a csík, szal nem proghiba
-
k3nny
csendes tag
válasz
Winner_hun #524 üzenetére
Pár szűrő:
- flaXen VHS Filter, tipikus VHS-hibák ellen (többféle minőségjavító funkciót ismer): [link]
- Chroma Noise Reduction, színzaj-csökkentő: [link]
További szűrők (a virtualdub.org oldalról is linkelve van): [link]
Ez persze nem minden, guglival is lehet próbálkozni, lehet, hogy a fentieknél jobbak is találhatók.
#499: milyen codec? Ha külön-külön tömörített részeket fűzöl össze, akkor elvileg mindegyik rész keyframe-mel fog kezdődni, és így nem szabadna kockásodást produkálnia. A hangcsúszás: nézd meg, hogy a File->File information ablakban van-e eltérés a videó és audiósáv hossza között. Ha van, akkor az lehet a gond, ugyanis pl. egy rövidebb audiósávot nem tud ''kipótolni'' a Virtualdub.
#521: A Virtualdub-MPEG2 aktuális verziója rendelkezik már valamennyi wmv / asf olvasási képességgel is (vagy működik egy fájl, vagy nem), írni persze nem tudja ezeket.
Parancssoros asf-buherátor: [link] -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #522 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #503 üzenetére
szűrőt plíz
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Winner_hun #518 üzenetére
Hát az összeillesztés sajno mindig is problémás volt...
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #503 üzenetére
uppp
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #499 üzenetére
Lejátszóprobléma volt
-
k3nny
csendes tag
válasz
Winner_hun #507 üzenetére
Őszintén szólva még nem tapasztaltam ilyet a görgővel kapcsolatban. Az általam írt billentyűk működnek? (A progi verzióját beírhatnád, lehet, hogy régebbit használsz.)
-
k3nny
csendes tag
válasz
Winner_hun #504 üzenetére
Hááát...
(Próbáltam visszanézni a régebbi hsz-eidre is e témában)
Ilyen üzeneteket MPEG vagy MPEG2 fájl esetén kaphatsz. Ezeknél teljesen természetes, hogy lassan nyitja meg őket a vdubmod vagy vdub-mpeg2. A megnyitás alatt egy kis ''MPEG import filter'' ablakban egy folyamatjelző látható. Ekkor a progi beolvassa a fájlt, s minden egyes képkockájáról feljegyzi, hogy az hol található. (A folyamatjelző eltűnése után kaphatod a belinkelt figyelmeztetést, ha problémás a fájl.) Ha a beolvasás megtörtént, akkor a program ablakának alsó részén lévő csúszka mozgatásával különösebb késleltetés nélkül bármelyik képkockára rá tudsz pozicionálni. Ha az egér nem elég pontos, akkor használj billentyűzetet: a jobbra-balra gombok önmagukban egy képkockát léptetnek, shift-tel együtt használva pedig kulcs- vagy intra-képkockákra ugranak (ezek mpeg esetén tízegynéhány képkockányi távolságot jelentenek). Alt-tal kombinálva 50 képkocka lesz az ugrás. Mindezeket és egyéb használható bill.-kombinációkat a ''go'' menüpont alatt találod. Ha shift-tet lenyomva ''húzgálsz'' az egérrel, akkor is gyorsabb a navigáció. A módosítóbillentyűk az egérgörgőre nem hatásosak.
Fontos, hogy lejátszás közben nem lehet pozicionálni, csak leállított videónál. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #499 üzenetére
Így néz ki, ez pont kevésbé pixeles: [link]
-
k3nny
csendes tag
válasz
Winner_hun #498 üzenetére
Hátha segít a rendetlenkedő MPEG(2) fájlon:
Megpróbálhatod szétválasztani audió és videó komponensekre.
Egy lehetséges program ehhez: PVAStrumento [link] , célszerű a legfrissebb verziót használni.
Program elindít, ... gombbal fájl betölt, demux. A demux ablakban találsz egy csomó beállítást, audió, videó, ''expert'', stb. témakörben. Ha tényleg hibás részek vannak a fájlban, akkor ezeket próbáld állítgatni. A demux fülön szintén ... gombbal adod meg a célfájl nevét, start-tal indul a feldolgozás.
A ''make PS'' gomb a demux-hoz hasonló beállításokat kínál, de összemultiplexelt MPEG-et ment (audió és videó egy fájlban, mint most a forrásfájlod).
Ha demuxoltál, akkor virtualdubmod-dal meg tudod nyitni a videót tartalmazó fájlt, majd a streams->stream list ablakban hozzá tudod adni a hozzátartozó audió-fájlt. Ez után meg tudod nézni a videó hosszát (főablakban a fájl végére állsz), az audió hossza meg jó esetben ki lesz írva a streams->stream list ablakban. Ha ez a kettő közel megegyezik, akkor az akár jót is jelenthet.
Ha ''make PS''-t választottál, akkor az elkészült fájlt próbáld megnyitni vdubmoddal / -mpeg2-vel; lehet, hogy ''meggyógyult'' a kezeléstől.
A PVAStrumento nem teljesen hibatűrő, bizonyos mpeg-sérülésektől el szokott szállni.
Ez esetben próbálkozhatsz a ProjectX-szel [link] . Ez java-ban íródott progi, lassabb, több beállítása van, és jóval hibatűrőbb. A használata viszont elég nehézkes. -
bzoley
veterán
válasz
Winner_hun #481 üzenetére
Nem ugyanez a hiba, de hátha segít. Felvettem a Rejtélyek Városát és az uccsó résznél túl sokmindent csinálhattam a háttérben, mert elcsúszott a hang(nincs hibaüzenet). A végére kb.8sec eltérés volt. Ennek ellenére átnyomtam avi/wav-ba, majd megváltoztattam a hang hosszát az eltérés idejével, majd méretre igazítottam. Egész jó lett.
-
Lortech
addikt
válasz
Winner_hun #494 üzenetére
Ez egy mpeg file? És mi a célod vele, avit akarsz csinálni belőle?
-
x_o_n
veterán
válasz
ilyet még nem pipáltam...mindeggyik verziónál fenn áll?
-
Winner_hun
félisten
válasz
-
bzoley
veterán
válasz
Winner_hun #455 üzenetére
Jaj, el is felejtettelek, mert közben elfogyott a netem, de bedobtam még egy huszast
Szóval, ha lejátszás közben akarok ugrani valahova, legyen az vdub/mod/mpeg2/ac3, mindíg visszaugrik az eredeti helyére. Csak stoppolva tudok lépkedni. Addíg nekem is fekete volt a kép, míg ki nem pipáltam a fentieket. Lehet, van a lejátszás közbeni léptetésre valami beállítás, még nem ismerem. -
mr_knight
senior tag
válasz
Winner_hun #450 üzenetére
?? Rosszabb minőségű lett a video ?? Mi köze van a Handler-nek ?
Érdekes...
Próbáld meg azt, hogy mindenféle codecs-et audio+video letörölsz, ha van fent több fajta dvd lejátszó vagy kódoló program akkor azok közül is pucolhatsz. Utána rakd fel az XVID-et, MP3 Encoder-t és Decodert. VirtualDUB-ból szedd le a legújabbat. Utána install Handler és nézd meg, hogy milyen lett. Csúszni lehet, hogy fog.... De mondom egyzserűbb lenne, ha nem MPeg2-be vágnál, hanem XVID-be azért alakítsd át !!! És, ha tudod akkor a hangot is wav-ból mp3 CBR-be...
Megjegyz.: Utána valószínűleg már nem lesz gondod... !!
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Winner_hun #442 üzenetére
Mind1, kiszedtem, az in és outputnál nem is volt pipa - oda pont kell pipa
Attó még lehet, hogy a forrással van gond. Én is Mpeg2-en veszek fel, csak a hangot nem wav-ba, hanem Mpeg1 layer II-ben. Soha nem volt vele gond.
Visszacsinálni?
Leszeded és letöltesz újra egy stabil verziót, talán segít
mr_knight:
Köszi, majd megnézem közelebbről.
Szerintem nálad az átméretezés és kivágás miatt csúszhatott be hiba valamiért. Mivel kipipáltad, hogy félképekkel dolgozzon, valahol menet közben a két félkép között egy kis''rés''keletkezett. Nem találkoztam még ilyennel, csak elkpzeltem miből adódhatott a fekete csík. Azt azért nem rtem, milyen videó követelheti meg megának, hogy ezt ki kelljen pipálni -
mr_knight
senior tag
válasz
Winner_hun #444 üzenetére
Akkor először megnyitod a fájlt. Utána beállítasz egy megfelelő Bitrate-ot ás átalakítod XVID-be. Normal Recompress kiválaszt. Utána Save Avi. Mondjuk lehet, hogy a Wav is baj neki. Jó, ha azt is átrakod mondjuk egy Razzor Lame vagy sima Lame MP3 Encoder, ha van akkor azzal egy 128-192 közötti bitratetot kiválasztasz.
-
mr_knight
senior tag
válasz
Winner_hun #442 üzenetére
A VirtualDub mappájában van benne egy auxsetup.exe fájl. Elindítod és rákattintasz az Install handler-re. Majd leOKézod. Ennyi. Nincs nagy jelentősége ennek a Handler-nek ez csak a Frame Server-hez kell, ha jól tudom....
-
bzoley
veterán
válasz
Winner_hun #433 üzenetére
Eredetileg így kezdtem a hsz-t:Gondolom avi-ról van szó, mert mással nem boldogul.
Szóval:aviról van szó? Mert mpeg2-vel pl. el tud szöszölni betöltéskor, főleg egy 5-7gb-os darabbal.
mr_knight
Mármint?
VBR elvileg nem kéne, hogy probléma legyen. betöltéskor eddig nekem korrekt módon kezelte. Ettől függetlenül a hang külön kezelendő
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
válasz
Winner_hun #434 üzenetére
Nem hiszem, hogy annak van valami köze. Ha gép reinstall volt akkor biztos nem VGA.
-
mr_knight
senior tag
válasz
Winner_hun #429 üzenetére
Hi !
Érdekes a probléma. Én a hangcsúszást az MP3 VBR-re fognám, ezt Gspot-al megtudod nézni... Ha VBR az MP3-ad akkor kiszeded a filmből és átrakod CBR-be Lame 3.97-el. Utána felraksz egy rendes codecs-et amilyen a filhez kell. Nem codecs packot !!! Majd az után egy Lame MP3 Decoder-t mondjuk azt alapból tudja, de jó, ha van fent... És utána kéne kipróbálni a vágást ! Hirtelen ennyi.
üdv, mr_knight -
bzoley
veterán
válasz
Elég összetett.
Azt próbáltad, hogy auxsetup.exe - install handler?
Options-ben pipáld ki a display input/output video-t, esetleg a sync to audio-t.
Megjegyzem eddig nekem is fekete volt keresésnél, ezért vdubmodot használtam inkább, de most hogy megnéztem, már jó -
Winner_hun
félisten
válasz
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #388 üzenetére
Természetesen mind2-nél. Pontosabban az elsőnél beállítod, és a másodiknál nem nyúlsz hozzá (hagyod ''aktív'' állapotban)
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
válasz
Winner_hun #386 üzenetére
Minimum 1,5 éve verik fejembe a médiát, hidd el, amit mondasz, az hülyeség.
-
LordX
veterán
válasz
Winner_hun #384 üzenetére
Nah, ez akora ökörség volt, amit mondtál.. Nem lehet két színnek ugyanakkora világosságértéke?
Annál a filmnél: a, több restaurátor napokat dolgozott rajta, b, valami hatáskeltés okból ff a film többi része? (Pl. Sin City) -
LordX
veterán
válasz
Winner_hun #382 üzenetére
Azt nem a hangfalad csinálja, max a hangkártyádban van ál-kvadrósítás.. De sztereóból az se csinál 5.1-es hangot, csak kiad mindegyik csatornára valamit..
De mit akarsz FF-> színeset csinálni?Honnan találja ki egy program, hogy ez most ég, tehát kék kell legyen, ez most fű, tehát zöld?
Vagy szépia-hatás kell? Ha már ilyen advanced igényeid vannak, akkor tanulj meg AVISynth-el szkriptelni, nem nehéz, és ott meg lehet oldani minden ilyen kérést, nem kell szűrőt vadászni minden hatáshoz..
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #380 üzenetére
''...kéne olyan prog...''
Na, ja! Meg olyan, ami mono-ból 5.1-et csinál... -
LordX
veterán
válasz
Winner_hun #378 üzenetére
-
LordX
veterán
válasz
Winner_hun #375 üzenetére
Mit nem tudsz? Hozzászólást biggyeszteni? Az meg mit jelent magyaul?
Ha az m2-ről felvettről van szó, az így ránézésre valami fehér-szerű zaj a két színkülönbségi jelen. VirtualDubból nem nagyon tudnám megoldani, de talán valami AVISynth spartial+teporal filter le tudná tisztítani. -
LordX
veterán
válasz
Winner_hun #370 üzenetére
Rakj ki a netre egy képet, vagy részletet a videóból, azt megpróbálunk segíteni rajta.
-
Totyi
őstag
válasz
Winner_hun #372 üzenetére
Folyamatosan.Ez elején még kicsit,alig lehet észrevenni.Aztán ahogy halad5-10-15-20-70 perc egyre jobban. -
LordX
veterán
válasz
Winner_hun #367 üzenetére
Milyen zajra? Fehérzaj? Rózsaszín zaj? Salt-and-pepper zaj? Szellemkép?
-
bmarko
tag
válasz
Winner_hun #353 üzenetére
Próbáld ki ezt:
http://www.virtualdub.org/downloads/warpsharp-1_2.zip -
bmarko
tag
válasz
Winner_hun #349 üzenetére
Mit tudjon???
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #348 üzenetére
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #343 üzenetére
Hasznáj inkább VirtualDub Mod-ot a VDub helyet.
Szerintem az elején szedd külön a hangot a képtől:
Streams -> Stream list -> jobb Klikk -- ''Direct stream copy'' -> Save WAV
Így lesz egy WAV-od, amivel azt csinálsz (egy külső progival) amit akarsz. Ha kész a kívánt minőségű és méretű MP3, akkor újra betöltöd az MPEG-2-t, majd az előbb Stream list-ben az eredeti hangsávra nyomsz egy ''Disaple''-t. Majd ''Add'' és betöltöd a kész MP3-as hangsávot (''Direct Stream Copy''-t beállítani erre a hangra).
Jöhet a videó tömörítése:
Video -> Fast Recompress. Ezután a jöhet a kodek kiválasztása (Xvid) és a bitrate kalkulátorral (ahogy már írtam) szépen kiszámoltatod, hogy mekkora is legyen a video (hang nélkül) mérete. Ezt megadod neki kbyte-ban (egyébb beállítások lásd 315 hsz.-ben lévő link). A ''Job control'' bedig ahhoz kell, hogy a kétmenetes tömörítésnél a két menetet egymás után autómatikusan elindítása (ez is le van írva a link-en) -
törölt tag
válasz
Winner_hun #336 üzenetére
Megnyitod a kész terméket a VirtualDub-bal, és File menü File Information.
Vagy fájlkezelőben jobb gomb-> Properties -> Summary -> Advanced. Ott az Audo résznél kiírja a hangcodecet. -
VladimirR
nagyúr
válasz
Winner_hun #338 üzenetére
no varj csak
most olvasom, hogy mit irtal fentebb a videotomorites beallitasarol
xvid-ben nem a kivant filemeretet, hanem a kivant bitratat adod meg kbps-ben, ami nem ugyanaz
egy 800 kbps-sel keszulo film orankent 351MB lesz hang nelkul, de az, hogy ehhez az ertekhez mennyire kozelit (akkora elteres nem lesz, mint irtad) fugg attol is, hogy egy, vagy ketmenetes tomoritest hasznalsz
osszeillesztest nem irtad le pontosabban, hogy miert is nem megy
mpeg-nel pedig valoban nem tudsz osszefuzni, de ha elobb a tomoritest csinalod meg, akkor kesobb direct stream copy-val 1-2 perc alatt osszerakhato a ket resz
audiotomoritesnek semmi baja, csak keriteni kell egy normalis mp3 codec-et (a windozeban alapbol levo nem tud, csak 56kbps-be tomoriteni) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #338 üzenetére
''...MPEG2-be vesz fel, bár a kiterjesztés az .AVI...''
Tutkó? Az általam belinkelt progik mit mondanak erre az ''avi''-ra? Milyen kép és hangsáv van benne?
Ha tutkó, hogy MPEG-2, akkor holnap (maegy kis alvás után) majd előkotrok egy MPEG-2 fájlt, és meglesem, hogy mit lehetne vele csinálni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #336 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #333 üzenetére
Lehet, hogy a hang PCM maradt?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Winner_hun #321 üzenetére
de, az pontosan ugy mukodik - nalad az lehet a gubanc, hogy az elmentett processing settings nem megfelelo, vagyis nincs beallitva videotomorites, es emiatt tomoritetlen videot mentesz
-
Lortech
addikt
válasz
Mert nem állítottál be megfelelő tömörítést (vagy mert nem direct stream copy).
másikra:
Mpeg2-t úgy lehetne megoldani vdubbal, hogy vdub indít, első fájl megnyit, frame servert csinálsz belőle, majd megnyitsz egy másik vdubot, és ugyanígy jársz el a második résszel is, majd egy harmadik vdubbal megnyitod a frameserveren keresztül az első, majd appenddel a második részt (frameserven keresztül), közben lehet hogy még filterekkel szórakozni kellesz az egyes videoknál, ha nem azonos a felbontás vagy ilyesmi. (mert a végtermékben ugye már egységes kell legyen). Egyébként ha teljesen ugyanaz a videok formátuma, és jellemzői, akkor célszerűbb valami mpeg vágó programmal csinálni (pl tmpgenccel is össze tudod kapcsolni), feltéve, ha jó az mpeg végterméknek, és nem akarsz avi-t belőle. (virtualdubbal nem fog menni az mpeg összekapcsolása, anélkül, hogy aviba át kéne tömörítened az egészet)
(nem tudom most leellenőrizni, hogy működnek-e () a fentiek, mert nem vagyok otthon)
[Szerkesztve] -
Christoph
aktív tag
válasz
Most lehet, hogy tévedek, de én úgy tudom, hogy a Virtualdub talán olvassa az mpeg2-t,de alapvetően csak avi fileokkal tud bizonyos műveleteket elvégezni. Mpeg2 fileokat nem tud összeilleszteni, vagy megvágni, csak ha kicsomagolja uncompressed aviba...vagy átkódolod valamilyen tömörített avi formátumba.
Használd a tmpgenc mpegtools részét erre, az tud összeilleszteni.... -
VladimirR
nagyúr
válasz
Winner_hun #318 üzenetére
a masodikat a file menu append segment parancsaval nyitod meg
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #316 üzenetére
Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy előbb megcsinálom a hangot (MP3 vagy AC3) így szinte halál pontosan meg lehet adni a videó méretét, hogy a kész anyag elférjen 1 (vagy több) CD-n.
A bitrate kalkulátorban ugye meg kell adnod:
- ''Target size (kbytes)''-ot: a kész anyag méretét. Pl.: 716800 (700 Mbyte)
- ''Subtitles size (kbytes)''-ot ha van felírtod (esetleg több), akkor annak méretét
- ''Format'': None
- ''Video'': a film hossza (óra, perc, másodperc)
- Az ''Audio'' fülön -- ha már kész a hang -- kiválasztod a ''Size''-ot, és betöltöd a film hangját (...)
Mostmár csak annyi van hátra, hogy a ''Video'' részben lévő ''Size''-ot kimásolod, és beírod az encoder-nek (Target size (kbytes)).
Azt mondjuk nem teljesen vágom, hogyha le-OK-zom a kalkulátort, akkor miért nem pontosan az az érték kerül át az encoder fülre (pl: 632425 helyett 635589).
Én mondjuk az Xvid kodek mellett lévő Nic's Mini Calc-ot szoktam használni, szóval eddig még nem futottam bele ebbe a problémába (ott ugye mindig átmásoltam a kalkulált értéket). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #312 üzenetére
''...xvidbe milyen beállításokat használsz...''
99%-ban azokat a beállításoka használom, amik itt [link] le vannak írva. Általában egyszer belövöm, és nem is nagyon változtatok többet rajta (esetleg csak a Quantization type-on, és a B-VOP-on).
''...mekkora lesz egy file?''
Ahogy azt már VladimirR is írta erre valók a különböző bitrate kalkulátorok. Ezzekkel nagyon pontosan ki lehet kalkulálni a vid. végső méretét.
Tapasztalatom szerint 100-110 percnyi anyag (hang: VBR-es MP3) még jó minőségben (persze ez erősen függ a forrás minőségétől is) feltehető egy CD-re. AC3 hangnál (448 kbit/s) ez 60-70 perc. -
VladimirR
nagyúr
válasz
Winner_hun #312 üzenetére
en pl a kov beallitasokat hasznalom:
profil: unrestricted (igy van kikapcsolva)
encodind type: two pass (egyertelmuen eloszor az elso, majd a masodik)
advanced-en belul:
motion search precision: 6
VHQ mode: 4
use chroma motion (pipa)
drop frame ratio: 0
max i-frame interval: 50
quantization-nal annyit csinaltam, hogy a min i-frame quantizer-eket mindenutt levettem 1-re, a tobbi 31
a film meg akkora lesz, amit beallitasz neki (van benne bitrata kalkulator, eleg jol mukodik -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winner_hun #310 üzenetére
''...hogy 2 filmet összevágjak...''
Mit is szeretnél pontosan?
a) két filmet a végénél összeilleszteni (erre jó a VDub)
b) mindenféle áttűnésekkel (effektek) jeleneteket összeilleszteni, ill. azok sorrendjét megváltoztatni (erre szvsz. nem)
''...de melyikkel lehet legjobban tömöríteni...''
Erre szerintem nincs egyértelmű válasz. Ki mire (én az Xvid) esküszik.
A legelterjettebbek: Xvid, DivX, WMV
''... Fent van pl ace mega codec pakk 6.0.3...''
Kár volt feltenni(a miértről már rengeteg topic van)
Általában tök elég egy DivX és/vagy Xvid esetleg ffdshow (sőt, még akár ez egyedül is) feltétele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest