Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
detroitrw #2107 üzenetére
Köszi az ötletet, de a videó részt nem szeretném babrálni.
Esetleg azon még elgondolkodom, hogy kivágom azt a 12 kockányi képet és hangot, jelen esetben ez nem tűnik nehéznek (mert ott gyakorlatilag nincs hang), ugyanakkor jó lenne megérteni, hogy mitől keletkezett a probléma, mert azt fel nem fogom. -
vz12
tag
Pici leült a topik, nyilván mindenki tud mindent, ezzel én is így voltam eddig
, de most lenne egy kérdésem a nálam tapasztaltabbakhoz.
Amúgy már néhány éve, de csak néha-néha, hobbi szinten, a saját magam számára virtualdub-ozok.Tehát volt/van egy angol nyelvű filmem AVI-ban, magyar nyelvű SRT felirattal, elfogadható minőségben, 23.976-os fps-sel. Nemrég ment a tévében magyar szinkronnal, bedigiztem, ezt 25 fps-sel tudtam megtenni, és képileg rosszabb minőségben mint a korábbi verzióm. Azt találtam ki, hogy az eredeti képet megtartom, de kicserélem a hangot angolról magyarra. Audacity a barátom, így a 25 fps-es magyar hangot gyorsan és jó minőségben átalakítottam 23.976-ra (illetve környékére), és bevallom hogy 1-2 helyen pici korrekciót is végeztem a hangon, a pontosabb szinkron kedvéért. Mindezt persze tömörítetlen WAV-ban, majd a Virtualdubbal a szokásos módon MP3-ba véglegesítettem.
A végeredményt megnézve 1 helyen a következő (kis) probléma keletkezett: egy kb. fél mp-es fekete "szünet" előtt kockásodással járó átmenet (zaj) került a képre, holott ilyen az eredeti képen NEM volt. Kérdésem az, hogy ezt mi okozza, és hogyan küszöbölhető ki? Mellékkörülmény, de megemlítem hogy az angol hang VBR-es MP3 volt, az új magyar hang pedig CBR-es MP3, azaz konstans bitrátás, mert én úgy szeretem. Kiexportáltam hang nélkül, csak a videó stream-et az eredeti és az új avi-ból is, bájtra megegyeztek, de ezt is vártam, mert a "direct stream copy"-ban eddig még sosem csalódtam. Ezek után mi a fenétől kockásodik az adott helyen a kép, amikor a bájtra azonos eredetije ezt nem teszi? A hang megváltozása okozhat ilyet a képen??? Szg.-en több lejátszóval is megnéztem, valamint tévéhez kötött médialejátszóval is, minden esetben előjön.Előre is köszi a válaszokat.
-
vz12
tag
válasz
kapcs-ford #1772 üzenetére
Lehet.
Valamikor még a "Save as AVI" előtt "Direct stream copy"-ra kell tenni a pipát a "Video" menüben a képhez + az "Audio"-ban is a hanghoz.
Így nem kódol újra semmit, csak vágni fog. Ennyi. -
vz12
tag
válasz
csipisz777 #1698 üzenetére
Hali!
Próbáld meg úgy hogy a videó IS + a hang IS "Direct stream copy" beállításon legyen.
Ugyanis a videó alapértelmezésben (induláskor) a "Full processing mode" beállításon van (lásd a "Video" főmenüpontban), azaz átkonvertálja a fájlt a pillanatnyi paraméterek szerint, ami alapértelmezés szerint tömörítetlen. Az "Audio"-nál elvileg jobb a helyzet mert induláskor "Direct stream copy"-n van, de ellenőrizd le azt is, mert a tömörítetlen hang beállítás esetén is nagyon durván nő a fájlméretet. Ha ezeket megteszed akkor ugye se nem javul, se nem romlik a minőség, de vágni lehet belőle. -
vz12
tag
Megnéztem itthon, valóban egy 2008-as MPEG2 plugin-om volt eddig.
Felülírtam a régit az újjal, de semmi észrevehető változást nem láttam, gyorsabb sem lett a konverzió, meg más változást sem vettem észre, pedig biztos van, csak a mélységeit nem ismerem. Vagyis jó volt a régi is, de most már marad ez.
Egyébként a "pazarló" 160 kbps CBR-es MP3 hang mellett (tehát nem VBR) az én tévéből felvett MPEG2 fájljaimat 900 kbps videó esetén (gyakran elég az ha nincsenek gyors mozgások) kb. 1/6 méretű, 1350 kbps esetén 1/4 méretű AVI-ra nyomatom össze a "sima" VirtualDub-bal, bejáratott módszer szerint. Nagyon ritkán kellett 1800 kbps-ra feltennem, nekem az volt eddig a plafon. FFDShow XVID formátumot használok, a látható minőségveszteség az MPG-hez képest szerintem elhanyagolható. Az MP3-as hang konverzió is nagyon sokat nyom a "lat"-ban, mert nélküle (tömörítés nélküli hanggal) az 1350-es AVI mérete majdnem a duplája, a 900-asé a háromszorosa! Tehát a hang rengeteg helyet tud rabolni ..., és az én fülemmel semmilyen különbséget nem hallok közöttük ... -
vz12
tag
válasz
aclandiae #1665 üzenetére
Én néha szoktam MPEG2-ből importálni (majd AVI-ba alakítani) fájlokat a "sima" VirtualDub-bal ...
A saját tapasztalataim alapján merem ajánlani, teljesen jól működik, a hang MP3-ba alakítását is végrehajtva a fájlméret csökkenés "látványos" (nagy).
Ha jól emlékszem akkor az innen leszedett plugin-nal csinálom, szerintem nekem még valamelyik korábbi verziója van meg, de úgy látom hogy most majd upgrade-elni fogok.
A WMV plugin-t is begyűjtöttem, de azt nem használtam még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged