Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Probléma megoldva...sőőőt, ennél több is.
Gordian Knot!!
Végre kihasználhatom így a 2 magot, most már 90% körül mozog a cpu használat.
Ha beállítod a progit rendesen, pár lépés alatt kész a videód.
És majdnem 20-30%-al gyorsabb még maximum beállítással is, mint Vdub csak úgy magában. 2 pass xvidet pikk-pakk megcsinálja, nekem Vdubbal kínszenvedés volt míg a passokat külön-külön elmentettem..most egy kattintás az egész és a végeredmény fantasztikus. Nagyon elégedett vagyok. -
nfsu17
veterán
válasz
Balinov #1335 üzenetére
Bocsánat, VDubMod-ot használok, azt elfelejtettem mondani (csak nekem olyan egyértelmű, hogy ez a VDub
). És ez is "nyüszög" ha vbr-t talál, de a problémám most nem ez.
Hanem, hogy ÉN nem tudok olyan VBR-es avit csinálni, ami szintén "nyüszög" ha megnyitjuk vdubbal. Addig eljutottam, hogy az audio/compression/lame mp3/48kHz 130kbps ABR-t választom (van még itt CBR is), akkor ez már VBR-es lesz, de nem az "igazi", mert mint mondtam, simán megnyitja vdub és nem szól, hogy VBR-t talál (pedig elméletileg az).
-
nfsu17
veterán
Hello.
Olyan kérdésem lenne azokhoz, akik használnak LAME MP3 encodert, hogy ha VDub-ban beállítják, hogy ezzel a kodekkel tömörítsenek, akkor látják-e a VBR lehetőséget.
Elég hülyén fogalmaztam meg, de talán érthető.
Mert nekem csak CBR és ABR van és VBR-t szeretnék. Elméletileg feltettem a 3.97-es verziót, kodek listán látom is, de itt a Vdub nem ajánlja fel a lehetőséget. -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Miért van az, hogy ha Divx6-al akarok tömöríteni egy tévéből felvett anyagot, és beállítok hozzá ezt-azt (crop, resize, deinter), akkor hibát ír ki?
''the source image format is not acceptable''
Ha nem állítok be hozzá semmit, csak úgy natúr elindítom (divx persze beállítva), akkor szépen dolgozik. -
nfsu17
veterán
Na, szerintem olyan egyedi a problémám, hogy senki nem fog hozzá konyítani.
Van a dvd lemez, amit a Panasoniccal veszek fel a tévéből.
Átmásolom gépre, lejátszom, lassan, de biztosan elcsúszik a hang a vége felé (media classic). Ha viszont egyből a végére pörgetek, semmi csúszás.
Ha vdubbal betöltöm, ott egyből van csúszás (bár az elején nincs).
Igazából nem oly' nagy gond, ugyanis ált. annyit csúszik, hogy az audio interleave-ben beállítom, hogy -260ms, és már jó is. -
nfsu17
veterán
válasz
Winner_hun #563 üzenetére
Hát ez az. NEM!!!
Úgy beolvassa mint mindig, hiba nélkül. Ha lejátszom, a hang előbb jön. -
nfsu17
veterán
Én meg azt nem értem (ugyanis eddig nem volt ilyen gond), hogy beolvastatok vdubbal egy mpeg2 fájlt, amin ha alapból lejátszom, nem csúszik a hang, de amint beolvassa a vdub, abban már nem jó.
-
nfsu17
veterán
Na, ma először anyám gépén a szerkesztés végére elcsúszott a hang a képtől.
-
nfsu17
veterán
Még azt szeretném megkérdezni, hogy hogy lehet:
Egy adott méretű videót készíteni, ami már a hangot is tartalmazza?
Tehát van egy nagyméretű videó. Abból szeretnék x méretű videót csinálni, de úgy, hogy a hang+videó legyen =x-el.
Azt már megtaláltam, hogy kell az xvid-et beállítani így. Azt szépen meg is csinálja x méretűre, de ha még ahhoz jön a hang, akkor már >x -et kapok. -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Adott egy dvd felvevő (Pana), ami ac3-ban veszi fel a hangot a tévéből (256kbps).
Egy 45 perces filmnél ez kb 80MB. De nekem bőven elég lenne csak 128kbps, mivel nem a hangon van nekem a hangsúly.
DE!!
Nem tom mp3-ba konvertálni, mert hibaüzenetet ad.
No audio decompressor.......!
OKés, pedig van fent ace filter.
Rákerestem gugliban, és találtam egy pici decompressor valamit, de az érdekes módon kell telepíteni. Jobb gomb a fájlra>telepít.
DE ilyenkor meg nyüszög az xp, hogy így meg úgy nem biztonságos, mert ez meg az, tehát ezt a részt abba is hagytam.
Pedig ez lenne a megoldás?
Nincs valami ami biztonságosabb és simán csak telepíteni kell, hogy majd mp3-ba tudjam tömöríteni?
Míg a képet tömörítem, addig ő meg is csinálja a hangot, tehát nem külön szeretném, hogy majd utána nekem kelljen alá illeszteni. -
nfsu17
veterán
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Vettem a bátorságot, hogy írjak, mert átolvastam 200Hsz-ást, és nem találtam a gondomra értelmes választ.
Tehát engem ez a multipass dolog érdekelne. Hogy kell? Mert sehogy nem akar elindulni a tömörítés.
Vannak mpeg2 vidjeim (tv kártya), és azt szeretném jó minőségű xvidbe.
Csináltam már egyszeri tömörítésűt, az ilyen ([link]) lett. (BK Tilda nem rOOssz)
De hallottam, hogy ebbe a multipassba még jobb lehet a minőség.
Leírná vki lépésről lépésre, hogy hogy kellenne csinálni?
A max méret az nem lenne fontos a videóklippeknél.
Viszont lenne egy videó, amit úgy szeretnék betömöríteni, hogy max 450MB legyen.
Köszönöm, ha vki így Karácsonykor megszánna a segítségével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged