- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ZIDOO médialejátszók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Steam Deck
- TCL LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Minnél kisebb veszteséggel veszel fel (azaz minnél kevésbé tömöríted, MPEG esetén ez minnél nagyobb bitrate-et jelent), annál több információból van lehetősége dolgozni a végleges tömörítéskor a codec-nek. Ez mindenképpen jobb minőséget eredményez. Persze lehet nem fogod észrevenni a különbséget a szemeiddel.
A fileméret csökkenthető. Neked kell eldöntened, hogy megéri-e. TV felvételnek elég a 800kbps is, még emellett is jó minőségű lesz a végtermék. Sokat javít a minőségen a kétmenetes tömörítés, korábban volt ennek menetéről leírás a topicban. Persze két menet kétszer annyi idő. -
mr_knight
senior tag
Én a DV anyagaimat H.264-el szoktam vágás után utólag betömöríteni, kisebb helyet foglal, mint az XVID, ha jól emlékszek ! A hangot azt hagyom PCM-be mivel, ha átalakítom MPEG2-be a videót tmpgenc-el akkor utólog tsunami dvd author mellé egyből betudom tallózni a linear pcm hangot amit már elötte kiszedtem nandub-al. Én így szoktam. Tesztelgettem az XVID + H.264 minőségét és nekem a H.264 jobban bejött valamiért teltebbek a szinek + 4x képnagyításnál pixel szerint meglehet nézni a különbséget ! Mondjuk az igaz, hogy egy kicsit lassú a tömörítése, de hát azért van a gép, hogy mennyen.
Amúgy van egy calc gomb az XVID codec beállításánál. Ott megadod neki, hogy mekkora legyen a fájl utána beállítod, hogy milyen hosszú az anyag, mennyi FPS stb. Majd az audio-nál megadod neki, hogy milyen formátumban van a hang fájl rajta, majd azt is beállítod. PCM hangnál a fájl méretét célaszerű megadni !
Röviden ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Medence topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- Tesla topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged