- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #1172 üzenetére
probléma elhárítva. Vdubmoddal jó lett, mpeg2-es vdubbal próbáltam előtte, azzal van valami gubanc.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #1166 üzenetére
áppp
-
Winner_hun
félisten
válasz
upsz, jó lenne holnapig, kéne a hely a winyón
-
Winner_hun
félisten
válasz
up
-
Winner_hun
félisten
Egy film 2 részből áll, összefűztem, majd direct stream copy-val akartam elmenteni (ez a beállítás volt a video-n és az adudio-n is) és a mentett video az sokkal rosszabb minőségű lett, mint a forrás file. A direct sream copy használatával nem kéne, hogy változzon a minőség, ha jól tudom
-
Winner_hun
félisten
Van egy film, avit felvettem programmal, megvágom, direct stream copy-val akarom elmenteni azt, ami megmaradt, de ezt kapom:
[link]
Mit lehet ez ellen tenni? Mindenféle tömörítés kizárt... -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #572 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
-
Winner_hun
félisten
válasz
fent van a kép
-
Winner_hun
félisten
Megint szűrőre lenne szükségem
Videókaziról veszek át, színzaj szerencsére nincs, mert a kazi új. Viszont függölegesen csíkszerű izék jelennek meg.
Ilyen: [link]
ha majd megy az uw akkro felteszem a képet. addig ha valaki tud kép nélkül segíteni az jó lenne -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #558 üzenetére
az eredeti videóban is ott van a csík, szal nem proghiba
-
Winner_hun
félisten
Nah rájöttem, hogy a lassúnak nevezett fájlbeolvasás télleg baromi lassú volt, mert egy 2,14 gigás filmet legalább 3-4 percig nyitott meg, most meg megnyitja egy perc alatt
A hiba oka egy rakat vírus volt
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #522 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #503 üzenetére
szűrőt plíz
-
Winner_hun
félisten
#499, 503
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #503 üzenetére
uppp
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #499 üzenetére
Lejátszóprobléma volt
-
Winner_hun
félisten
Huhha, ezt a vdubot én kikészítem
Ezeket kapom a képembe:
És itt van a crashinfo, ha mond valakinek valamit: [link] -
-
Winner_hun
félisten
#499, #503
valaki? -
Winner_hun
félisten
Igen, mpeg2 fájl. Azt, hogy lassan nyitja meg ezek szeritn csak rosszul emlékeztem, kösz az infót
Szal ez letudva
Arra is rájöttem, hgoy lejátszás közben nem lehet pozicionálni, rosszul emlékeztem
Már csak azt nem értem, hgoy miért nem tom az egér görgőjével képenként tekerni a vidófájlt? Mármint aminél hibát dob ki, mert amelyiknél nem dob hibát, ott nincs probléma. Azért van, mert hibás a fájl? -
Winner_hun
félisten
Rájöttem valamire. ha ezt kapom :[link] akkor van az, ami bajom volt, hgoy a videót nem tom tekerni. Vagyis ha le van stoppolva, akkor tok benne lépkedni, de az egér görgőjét nem tom használni, vagyis lehetetlen dolog a vágás
Szal debuggolnom kell a videókat
-
Winner_hun
félisten
Csináltam pár printszkrínt egy videóról, amit egy videókazettáról vettem át, sajna a kazi sem a legjobb volt
Az lenne a kérdésem, hgoy milyen szűrőt engedjek rá, ami drasztikusan javítana a videó minőségén? Igazság szerint ha fehér a kép, akkor még vmennyire még elmegy, de ha kék vagy zöld akkor élvezhetetlen.
Itt vannak a a képek: [link] -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #499 üzenetére
Így néz ki, ez pont kevésbé pixeles: [link]
-
Winner_hun
félisten
Más probléma, most találkoztam vele és kéne gyógyír mert qvaaaa idegesítő. Szóval a problem:
Lostot feldaraboltam, megszűrőztem a részeket. Append AVI Segmentel összefűztem a részeket, majd a Video/Direct stream copy-ra mentem, audió meg Source audión van. Rámentem, hogy mentés, majd mikor összerakta a fájlt, akkro az összefűzésnél a 2. és 3. rész elelje pixeles lett, vagy milyen és a hag is elcsúszott onannMiért?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #481 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #429 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
A következő problémákkal küzdök a VirtualDubbal:
1. Ha megnyitok egy fájlt, akkor azt iszonyat lassan nyitja meg, eddig nem volt ilyen.
2. Ha végre megnyitotta, akkor a lejátszásnál a hang legalább fél percet késik, de ez csak a VirtualDubban van, Mediaplayerrel ha lejátszom a filmet, akkor nem késik a hang.
3. Lejátszásnál nem tudok beletekerni a filmbe, csak úgy tok lépni benne, hogyha lestoppolom a filmet, utána a kiválasztom random, hogy mit akarok látni és újra elindítom a filmet.
4. Ha a filmet vágni akarom, az egy rémálom. Nem lehet, mert amikor ki akarom választani azt a részt, amit ki akarok vágni, ott nem tok képkockánként lépkedni, mert csak sötétség van. Szóval lejátszásnál kell rányomnom, hogy honnan akarok kivágni, de az nem pontos, mert ott nem tok kockánként lejátszani.
Így hirtelen ennyi. Fogalmam sem van, hogy mi lehet a hiba, azért sem, mert amielőtt tönkre nem ment volna a gép, azelőtt jó vlt, most hogy megy újra már nem jó. -
Winner_hun
félisten
Igen, tom hgoy nem 5.1-ként szól, csak szól az összes hangszóró és a hangfal csinájja
A ff-nél meg hogyne tudná, minden színnek más a fekete-szürke skálán a mélysége, vagy hogy van, láttam én már tv-ben olyat, hgoy ff filmből egy részlet színes volt. Nahát ha ott lehetett, akkor otthon is lehessenEzt a AVISynth-et meg megnézem
-
Winner_hun
félisten
hsz biggyesztés megoldva, már tom. az akkart lenni, hgoy 1 hsz-t linkelek
m2-ről felvett biztos nincsm1, tv2, rtlklub, ezek közül a tv2 a legszarabb. Ok, majd leszedem, ha szélessévhoz jutok. Bár elvileg vdub is megcsinálná, mert egyszer már beállítottam, csak nem tom, hgoy mit és hogy hol meg hogyan. a beállítások is biztos elvesztek, 3x újraraktam a vint
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
uppicsek, szűrőt nekem, mert jót még nemtaláltam
-
Winner_hun
félisten
Akkor szóval kéne egy jó zajszűrő, mert eddig nem találtam, vagy jó beállítás, meg hgoy mikor kell használni
-
Winner_hun
félisten
imho ez csak rontott, mint javított
megcsináltam ugyan azt a filmet két beállítással is, a fölső csúszka mindig 0-n, az alsó meg 1-en és 4-en volt, de ugyan az az eredmény
Vagy mit kéne állítani? bár nem igen volt más állítási lehetőség
más:
filtert az 1st és 2nd stádiumban, vagy csak 2nd-nél kell beállítani? vagy csak az elsőnél? -
Winner_hun
félisten
Na elvileg most van fasza szűrő, most dolgozik, de hogy kell beállítani, mikor dolgozzon? 2nd passnál vagy már 1st-nél is?
Ja és ha 1st-nél rámegyek, hgoy no audio, attól a filmbnek még lesz hangja? Csakhgoy azzal ne bíbelődjön
VladimiR tuggya hogy mit nyöszörgök
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #348 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
Valaki plíz adjon egy nagyon fasza szűrőt. Nem értek hozzá, hülyeségeket meg nem akarok feltenni
-
Winner_hun
félisten
Problémák megoldva, thx to VladimiR
-
Winner_hun
félisten
válasz
<Adamsky> #337 üzenetére
Akkor a problémámat megpróbálom érthetően leírniSzóval PowerDirectorral felveszek a TV-ből filmet, amit MPEG2-be vesz fel, bár a kiterjesztés az .AVI
A VirtualDub 1.6.11-es verziójával lehet ezt a fájlt megnyitni, azzal meg is nyitom, de a tömörítéssel bajaim vannak. A problémák:
- audiótömörítés bajos, bár az utóbbi időben mintha sikerült volna beállítanom
- videótömörítés katasztrofális. Hiába állítom be az XVID-ben, hgoy x méretűre tömörítse a fájlt, egysezr 600 megát, máskor ugyan azzal a beállítással meg 2,5 gigát csinál a 2,13 gigás fájlból
- a job controlos időzített tömörítést nem tom eccerűen beállítani, mindig akkora fájlméretet kreál, hogy egy filmre a NASA tárhelye sem lenne elég remélem a NASA-nak van jó nagy tárhelye
- nemmegy a 2 film összeillesztése
a job control anniyra nem is zavarna, nem nagyiparban nyomom, bár nem lenne rossz, de ha a normál tömörítés sem megy.... -
Winner_hun
félisten
jaigen. asszem tom, hogy ez a kalkuulátor miért nem működik. Mert az audiót nem tömöríti
audiónál full processing mode-ra rámegyek, akkor lehet a compression menüben beállítani, azt Lame-ra rakom, dehát nemtom,hogy ez a megoldás jó-e
-
Winner_hun
félisten
Huhha érdekes. Szóval az van, hogy vdub megnyit, fájl megnyitottam, beállítottam mindent, megvágtam a filmet. első filmet betömörítettem, lett 800 mega. kész lett, ugyan abba a vdubba megnyitottam egy másik filmet aminek hossza ugyan akkora, megvágtam, betömörítés és 2,5 giga lett
ezt nemértem, mert a beállítások ugyan azok maradtak, a film hossza max 1 percel hossza. de ez nagyonmax. aztán csináltam még egy tömörítést, az meg lett 600 mega, még mindig ugyan azok a beállítások. Ez miért van?
-
Winner_hun
félisten
Hogy lehet 2 filemt összerakni? Mármint hgoy összevágni vagy mittudomén. Mert egyet meg tok nyitni, de kettőt?
Az egyik végére oda a másikat, na csakmegvan
-
Winner_hun
félisten
válasz
VladimirR #313 üzenetére
a beállításokat, de van, amit nemértek
pl:
encodind type: two pass (egyertelmuen eloszor az elso, majd a masodik)
miaz, hgoy az első aztán a második?amúgy azzal mit kéne beállítani?
a többit nagyjából beállítottam, a min i-frame izék azok alapon egyen voltak. még amit nem vágok az az, hgoy a fájl méretét most akkor hol és hgoyan kell beállítani? Mert nemtom beállítaniahol az unrestriced van ott alatta kettővel leht beírni kilóbájtban azt hgoy mi van, de ha beírom ezt: 409600 ez ugyebár 400 mega de csinál vagy 800-at
ha ez mellett lévő calc-ra megyek és ott írom be ugyyan ezt, azzal sem megyek semmire
vagy valamit rosszul csinálok? hol és hogyan kell beállítani a fájl méretét?
-
Winner_hun
félisten
Ezzel a csopdaprogrammal azt hgoy lehet megcsinálkni, hogy 2 filmet összevágjak? Lehet egyeltalán?
Van millióegy kodek, lehet, hgoy majd beírom ide, de melyikkel lehet legjobban tömöríteni? Fent van pl ace mega codec pakk 6.0.3 meg xvidből a legújabb meg mittudomain, sokból lehet választani, bár a 3/4-e szar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Crucial 240GB SSD eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest