Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
3arnus #11019 üzenetére
Nem szar az, csak ahogy belőtted, kb annyit tud, ezt kell elfogadni. (Biztos lehet finomhangolni még, pár óra/nap tesztelés stb..de hidd el, valóban nem vennéd észre.
Az meg, hogy gyenge, relatív. Ha amire használod jó, akkor fölösleges cserélni. Pénz..Sehol sincs(ill. nem ismerek olyat személyesen akinek olyan kvasok lenne). Gyüjtögets, s majd ha cserélsz szólj, s olyan gépet rakunk össze, amivel tudsz játszani (tuningra értettem)
Adatlapodat meg töltsd ki -
-
lipi67
nagyúr
válasz
3arnus #11000 üzenetére
PC3200-as (400MHz) ramjaid vannak. Most 380 körül mennek. Nincs ott semmi hiba. (nüánsznyi különbségek, hidd el semmit sem számítanak). A Ramjaid jók, fsb-t, ha tudsz simán emelhetsz. Mivel a lapod alapon lazára veszi az időzítéseket, a ramok 420-ig simán húzhatóak. A többi csak a lapodon és a procid tuningpotenciáján múlik. Igaz..Szerintem szarráhúzni felesleges. Érezhetó különbséget nem fog tudni szétfeszelve se produkálni.
Bocs a topiktól, az előbb nem vettem észre, hogy "dupla volt"
-
kriszbon
őstag
Szívesen segítettem, bár nem sokra mentünk vele
Azért valamennyit hidd el hogy számít ha magasabb órajelen jár a rendszer, mégha nem is tűnik úgy! Ha nem tudod állítani a mem frekit akkor az megy fel az Fsb-vel együtt, meg a PCI is, sőt ha a PCI-e-t se tudod akkor az is, és ha az is megy akkor azok halnak be először mert ezek bírják a leg kevésbé a húzást! A ramot ha tudod akkor mindenképp állítsd dualra, mert akkor dupla akkora sávszélesség áll a mem rendelkezésére! Van még egy progi amivel lehet állítani az Fsb-t és az fixálja a PCI/PCI-e frekit ez a SetFsb progi! ha még akarsz vele foglalkozni akkor meg lehet próbálni azzal is!
De egyedül ne igen álj neki!
-
kriszbon
őstag
Valószínü a ramok halnak ki az Fsb emeléstől, mert azt már nem bírják! Megpróbálhatsz nekik adni 0.1 voltot esetleg 0.2-őt de így sem fogják sokáig bírni! Ha tudod akkor állítsd be fix 400Mhz-re Everestbe meg tudod nézni hogy mennyin is mennek! A procit is nézd meg most mennyit kap és annak is adhatsz + feszt, de szerintem 1.4 fölé ne igen menj, és a hőfokot figyeld, amennyi most volt az nem sok, 65 környékéig mehetsz! Sokat ne várj tőle hogy + Fps-ek lesznek, esetleg a minimumok nem lesznek olyan nagyok! Azt is nézd meg hogy Dualban mennek e a ramok, mert a lapod tudja, de mivel különböző méretűek nem biztos hogy úgy mennek! Bekapcsolás után kiírja a képernyőn, hogy Dual vagy Single! Néztem a lapod miket tud, és hát csak 04A-s vagy 04B-s procikat támokat, tehát az újakat nem, ezek a régiek meg nagyon drágák, nem éri meg mert nem kapsz cserébe szinte semmit! A kártyát is meg lehetne húzni egy kicsit! Majd írd meg mire jutottál!
-
kriszbon
őstag
Nem tudom hogy van e ehhez a laphoz valami progi
De nyugodtan csináld csak biosban, csak az első lépés nehéz ne félj tőle, mert helyetted úgyse tudja megcsinálni más
Ja és mikor beállítottál a biosban valamit ne felejtsd el elmenteni(F10 YES)
Ja és neked se ártana végigolvasni az első hozzászólást, mert sok kérdésre választ kapnál belőle -
kriszbon
őstag
Első körbe ne emelj semmi feszt, sőt ha lehet fíxálni a biosban ami alapon most van a procinál és memóriánál, akkor tedd meg, mert van olyan alaplap amelyik Fsb növelésnél tolja fel a feszt is! Tedd mind a kettőnél manualra, és hagyd azt az értéket ami alapból volt! A hőmérsékletet mindíg figyeld meg hogy nem magas e (Everest)de a biosban is megnézheted alapjáraton is és terhelés alatt is! Terhelés alatt ne igen menjen 65 fok főlé! Ha nem emelsz feszt nem lesz égett procid, max kékhalál, vagy nem indul a gép! Ha nem akar már rendesen indulni a gép, vagy a win nem tölt be vagy újraindul, akkor vedd vissza arra ami még jó volt! A ram az rendben van 400Mhz-es az is! Nem tudom a lapod tudja e a Dual Channel funkciót(betöltéskor kiírja hogy single vagy dual) Probáld csak ki a dolgokat és írd meg!
-
kriszbon
őstag
Egy kicsit talán tudok segíteni mert látom hogy más nem igazán erőlködik! Először is az EasyTune progit te nem tudod használni, mert nem Giga lapod van! A biosba emeld a proci Fsb-t, de ne túl sokat egyszerre először esetleg tizet adhatsz neki, ha úgy megy akkor még ötösével próbálkozz, de minél feljebb mész annál kisebb lépésekbe csináld! Mivel most kezded az ilyet mint írod azért tanácsolom így(mielőtt valaki leüvőlti itt a hajamat) Valószínü a ram sebesség is megy felfelé, ha autón van hagyva, de ha manualra rakod és 400-ra állítod még akkor is előfordul(nálam így volt) A PCI-e Frekit ne hagyd autón, hanem tedd 100-ra, a PCI-t meg 33-ra! Minden emelés után teszteld le hogy stabil e és nem melegszik nagyon(Everest progival) Az 512-es ramod 200Mhz effektív 400Mhz! Az 1Gb-ost nem értem teljesen de szerintem az is 400Mhz-es, csak megy 333-on is! A feszültségeket egyenlőre ne bántsd, mert szerintem alapfesszel is megy 3.2-őt vagy még többet! Egyenlőre ennyi!
-
BemAnyó
senior tag
és milyen progival .... így nem fogod tudni húzni, max hazavágni, szoftverrel nem maceráljuk a procit mert sok körülmyényt korlátainál fogva figyelmenkívül hagy , állítgatni szigorúan biosbol, lassan , lépésenként, megfontoltan, a feszültség értékeket és a pcie -t fixálni kell, automatán ne hagy semmit, de ha beirnád a konfigod akkor valszeg segíteni is tudna valaki....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Quadro FX 570 eladó
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest