- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #25592 üzenetére
ment válasz
#25593) becsitibi : Ott akkor más a hiba..
(#25597) PH-User: Na..ez új. A Vid nem vicc, támpont az alaplapnak és normal-auto (melyiknél, hogy) ezen értéket kéne belőnie a lapnak. Ha ezt nem tudja..kuka egy lap. Az más kérdés, hogy nem sok jelentősége van, meg ugye vdroop, de ez azért alap, hogy a proci Vid-jét be tudd állítani. Lehet, hogy normal-on az lövi be, nézd meg.
Tedd 1,2v-ra majd boot és prájmolás közben nézd , hogy cpu Z mit mutat. (mondjuk 1,15V)
Akkor a Vdroop 0,05V
menj be biosba, ott normal és újra boot. Terheld ismét. Mivel a Vid 1,1875, -a Vdroop 0,05, tehát cpuZ-nél 1,1375-ön kéne mennie. -
atti_2010
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #25588 üzenetére
Szerintem meg..most is azt mondom vagy lap, vagy biosbeállítás.
Nézd át jól, hátha valami felett elsiklottál.(#25589) becsitibi : MCH-nak kevés lesz az 1,2V, több kéne (lapfüggő). Tuti, hogy a procid megy többet is, hidd el. Vcore feszt is emelned kéne, sötét képernyő ezt (is) sejtetheti.
Nekem a q9400-es valami 1,28V körüli VTT-t (FSB termination asszem az asusnál, CPU Term. Gigánál)kért 4,3GHz-hez, a q9550-es meg 1,4V-os VTT alatt nem ment 4,5Ghz fölé.
Sztem a q9550 több VTT-t igényel. A lapok is "hülyék", x-y visszaosztást nem szeretnek. Ezért van az, hogy pl. egy 1066-os ram 960-on nem nagyon megy bizonyos FSB vagy visszaosztás alatt, de uazon a feszen más visszaosztásban simán megy 1100-at is.
Rambeállítást érdemes kilőni úgy először, hogy feszt (gyárit) kapja meg, a többi auto. -
becsitibi
senior tag
válasz
lipi67 #25587 üzenetére
Nálam ugyanez a helyzet.3,4 ghz-en megy mint állat,400-as fsb,8,5-es szorzó,ramok kézi 941 mhz,5-5-5-15 időzitésekkel,cpu 1,2 v,spread spectrumok disabled,pcie frek 100 mhz,a vtt 1,2 v,mch auton,de ha adok neki egy 410-es fsb-t akkor már szemmel láthatólag lassabban bootol a gép és lassabban áll le,tehát látszik hogy vmi nem jó,egy 424-es fsb-vel meg már csak a fekete képernyő fogad,tehát el sem indul a gép,ilyenkor a táp lekapcs aztán reset.........
De hogy lehet ez
Miért müxik másnál 3,8-on meg 4,0-án meg 4,2 ghz-en
-
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #25584 üzenetére
Én se nagyon, lapgyanús.( egy gyenge tuningbeállítás -user error- után se hal be egy gép, egy brutal hülyeség után is elég a táp ki/be vagy ne adj isten egy cmos..)
Nincs más procid?
-megnézném azt a quadot..-(#25585) balisz: Lap, proci, oprendszer, ram stb..függvénye. Erre a kérdésre senki se tud majd neked tuti választ, tesztelned kell..
-
balisz
senior tag
-
-
balisz
senior tag
Meddig tudok egy phenom ii x4 955 be-t alapfeszültségen húzni?
-
lipi67
nagyúr
válasz
B.Junior #25581 üzenetére
mekkora szorzót használsz az az elért (és stabil) FSB-től függ majd, most sz@rni rá még.
Én nem tudom a g41 végét, de g31-be is 450 fölé küldtem a deszkát, hogy 400 felett van, az tuti, procitól függetlenül. (már ha nem wallos a procid).
Mennyi a gyári VID-je? (nem a takarékos)(#25582) PH-User: Az a proci 1,2V-on 4GHz-en kell, hogy legyen.
Megnézem a ref. értékeket.na..... Egy 1,28V-1,3V-os VTT-hez kb 0,81-0,83-as ref. érték tartozik átlagban. Persze nincs recept, lapfüggő azonos tipusokon belül is, de ez hozzávetőlegesen ok.
Én ..1,3-as VTT-vel és 0,83-as refekkel operálnék kezdésnek.
nem tudom sajnos, hogy az almenükben mik a lehetőségek, de pl. a memók ref-je nálam (UD3R) a ram fesz fele, (G)MCH 333. Az ok, hogy kevesebb szorzó van így, de elvileg 333-as FSB-s proci, s a lap -ram kezelése jobb szokott itt lenni. Értsd úgy, 1333-as prociknak ezen belül vannak optimális ramszorzók.Ramoknál csak a feszt add, többi auto. Sajna sok esetben a rambeállításon bukik a dolog és azon belül meg a performance level-en. tRD.
ramnak gyári fesz+0,02 (ennek is van feszesése), id: 5-5-5-15, subtimingek auto -
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #25579 üzenetére
Én sem szerettem soha az MSI-t, de az ASUS-t sem. Csak most ez volt jó áron és megbecsülve, első tulajtól.
Itt van egy pár kép a BIOS-ról: [PicasaWeb]
Amit a processzorról tudni kell:
VID: 1.1875V
Revision: E0 -
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #25575 üzenetére
Persze, hogy segítek.
Ha P35-ben tudta, itt is mennie kell.
MCH-nak kell még adnod, húzod a procit, sok a ram.
VTT-nek is kell, kérdés mennyit.
Tudni kéne valamit a procidról és a biosbeállítási lehetőségeidről is.
Sose szerettem az MSI-t, de az a lap jó kell, hogy legyen, q9550 meg szereti (a legjobban szereti) a p45-öt.
Milyen Ref. értékek vannak?
Mennyi a Vid ?na.. visszaolvastam.
A Ref.-ek: VTT emelésnél az MCH ref. és a 2 cpu Ref. értéknek is mennie kell.
1,2-es VTT-nél úgy 0,76 az értékük
de neked kell 1,28 is, 0,8xxx köré kell tolnod a ref. értékeket.
Az MCH ref nem az MCH fesz függvénye, azt is a VTT-vel kell tolnod!
Sztem alapra állítva mindent (nem normal vagy auto, hanem a biosban valószínüleg be van írva ref értékekként fehérrel)Megnézem, h kb 1,28-as mch-hoz milyen ref kell..
-
BRIKLY
veterán
alap feszen,illetve az alatt amit enged húzhatom a procit?
aki nem tudná mért kérdek ilyen baromságot: sz@r a tápom,és nem akarom agyon hajtani. de úgy tudom alap feszen nem fogyaszt többet.. -
PH-User
addikt
válasz
lipi67 #25573 üzenetére
Ha picit visszatekersz itt, akkor leírtam, hogy kb. miket próbáltam.
Tegnap vettem alá ezt az MSI P45-ös deszkát, elég nagy reményeket fűztem hozzá.
Menjek át a York topicba vagy segédkezel nekem itt?450x8.5-öt próbáltam így:
CPU: 1,25V
MCH: 1,22V
VTT: 1,22V
RAM: 2,1VEgy memóriával, két memóriával, 900MHz-en, 1066MHz-en, auto időzítésekkel, beállított időzítésekkel, de halál.
Én is csodálkozom, mert a P35-ben 1,22V CPU fesz volt beállítva, szó nélkül ment a
3.8GHz. -
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User #25566 üzenetére
4giga olyan ramnak kell majd 1,3v-os mch is a nagyobb tuningnál.
VTT-t is kérni fogja, 1,28-1,3V alatt nemn mész vele lazán 4GHz fölé..B.Junior: Nem tudom, hogy mit mehet a lapod, de az tuti, hogy 1,2V-os VTT-hez úgy 0,76-0,78-os ref. érték tartozik. Tedd 1,26-ra a VTT-t.
-
Hali!
Core i5 760 túlhúzásban kérném a segítségeteket: ez lenne a problémám
Ha jól emlékszem azt írta valaki nekem hogy a c3/c6 statek nem mennek megfelelően. De ehhez már nem nagyon értek, annyit tudok hogy be vannak kapcsolva Biosban.
Előre is köszönöm
-
B.Junior
tag
Gigabyte EP41 UD3L, C2D E8500 3,16GHz, 4GB DDR-II 800MHz, Win7 64Bit
Próbálnám 3.8GHz-re húzni, de nem akar elindulni.CPU host freq: 400
PCI-E freq: 100
system memory multiplier 2,00
(RAM: 800)CPU Vcore: 1,3
CPU Termination: 1,2
CPU Reference:0,82
MCH Core: 1,1
ICH I/O:1,55
DRAM Voltage:1,8Mi lehet a gond? Légyszíves segítsetek...
-
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #25558 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal:
Cpu Host Lock Control: Enable
Cpu Host Frekvency:228
PCI express frekvency:100
System memory multiplier: Auto -nincs piszkálva
Dram timing: Auto -nincs piszláva
CPU Vcore: Auto
CPU termination: Auto
MCH Core: Auto
Dram Voltage: Auto
A tesztek jók lettek, egy óráig ment mind a kettő! Remélem jó lesz.
-
XP NINJA
őstag
kétszer ment el
-
XP NINJA
őstag
proci: e6850 3ghz
lap: asrock p5b-dehőfok: 20c
meddig lehetne tuningolni, vagy ezzel a lappal ne is próbálkozzam? úgy hogy ne ártson a procinak.
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
AMD konfigra fogok váltani a napokban egy 4 magosított B55 letsz a proci és egy ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 lap. A ram egy Kingmax 1600 CL9 lesz.
A proci előre ki van tesztelve 1.4 Volton 3850-et kell mennie.
Nahmost Intel-ben ez nekem okozna problémát. AMD-ben viszont halvány lila...
Szóval mit hogyan csináljak?
Először is: 4 magosítás akkor az alapból meglesz ugye, ha már 4 magosítva volt?
2. Az integrált hang és videokártyát hol tudom letiltani?
3. A procit hogy lőjem be 3850-re és a ramot 1600-ra? A proci BE lesz.
4. Feszt mennyit adjak neki, drpoppot beleértve.
5. Intelbe voltak energiatakarékosság módok, itt ezeket hogy hívják és hol találom,Egyelőre ennyi, remélem nem kérdeztem sokat.
Előre is köszönöm!
-
-
-
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #25548 üzenetére
1.6v már be sem jön a window azt csinálja mint elsőnek nem akarja elfogadni.Na most azt csináltam hogy mindent alapra állitottam és csak a procit huztam 228x11 azaz 2.5ghz-ra semmi plusz fesz se procinak se ramnak minössze 300mhz van rajta huzva ez nem sok ilyenkor is muszály a plusz fesz??? Na most igy futatok 2 tesztet. Ja meg a bios ezt irta ki
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Mekibácsi #25521 üzenetére
ez jo.
akkor kezd el emelni az fsbt. mondjuk 310. aztán mehet rá a teszt.
A feszültség értékek amiket megadtál és beírtam auto módban is ugyanennyiek voltak.
Erre azért van szükség, mert tuningnál ezek megnövekedhetnek, ha auto-n hagyom?. - igen. addig, marad ez a normal érték auto értéknél is, ameddig nem kezded el emelni az orajelet. akkor szépen skálázodik felfele.ramnak kicsit adj többet. 1.9V.
és mondom...10 FSBvel feljebb és 10 kör IBTvel
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dtraveller #25522 üzenetére
HTt és NBt is visszaosztottad?
pcie freki 100?
feszek fixálva?
-
boxos23
aktív tag
válasz
molnarpeter #25532 üzenetére
-
boxos23
aktív tag
válasz
molnarpeter #25530 üzenetére
az ok hogy hogy lesz belőle 2.7ghz de a többi beálitás jó e ahoz?
-
-
boxos23
aktív tag
válasz
molnarpeter #25527 üzenetére
Mi az a BCLK? és igen bocs 1.375V elirtam
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
boxos23 #25524 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy az egyik mag hibázott. BCLK lejjebb vagy fesz. feljebb.
Szerk: 1,735 voltNem inkább 1,375 volt?
Szerk: cpu host frequency-t tedd lejjebb 5-tel, akkor csökkennie kell az órajelnek (azért írtam így, mert én AMD K8-at tud igazánnagyonnagyon húzni, de az megy).
-
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #25523 üzenetére
Jelenlegi beálitásaim:
cpu host clock control enabled
cpu host frequency 255
pci express freq 100
system memory multiplier ezt ugy állítsd, h 1333alatt legyen.
dram timing - beállítod neki a gyárit.
cpu vcore 1.4000V ezt vettem lejebb 1.735V-ra
cpu termination 1.2V
mch core 1.2V
dram voltage- gyári értékre.1.5V
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
PH-User #25519 üzenetére
CPU Voltage (V) - A processzor feszültsége. Jelenleg 1.22V.
CPU GTL REF0 - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam? - ref értékek. max finomhangolásra jo. ki kell kísérletezni, h adott FSB/orajelen mennyi a jo...de elvielg nem kell piszkálni...
CPU GTL REF1 - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam? - ezt se.
DRAM Voltage (V) - A memóriamodulok feszültsége. Jelenleg 2.1V.
DDR_VREF_A - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam? - detto ugyan az, mint a cpu ref...nem kell hozzá nyulkálni.
DDR_VREF_B - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam? - szintén zenész
MCH Voltage (V) - [Auto] Memóriavezérlő feszültség? Mennyire állítsam? -igen, 1.1V az alap. de mivel tuning lesz, így kezdésnek 1.2V
MCH GTL REF - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam? - megincsak nem kell vele szorakozni
VTT FSB Voltage - [Auto] Rendszerbusz feszültsége? Mennyire állítsam? - ez volt eddig az fsb termination/cpu termination.
1.2Vrol indulunk.
ICH Voltage (V) - [Auto] Csipkészlet feszültsége? Mennyire állítsam? - déli híd. nem kell piszkálni. nincs jelentősége tuningnál.
-
dtraveller
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott az alábbi konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-880GM-UD2H
CPU: AMD Athlon II X4 635 Propus stepping C3
Memória: 2x2GB Kingston DDR3-1333 1x4GB Kingston DDR3-1333
Memória időzítések: 9-9-9-24
CPU fesz : 1.35VHőmérsékletek terhelve:
Alaplap: 42°C
CPU: 52°CElkezdtem tuningolni. Előtte átnyálaztam az olvasmányt (AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató). Minden értéket fixáltam, a memóriát visszaosztottam ekkor 230-as referencia órajel mellett az IBT Very hight szinten 10 kört hiba nélkül lefutott (maxon nem indul). Hőmérséklete ekkor is maradt 52°C. 240-es referencia órajelnél viszont kék halált dob.
Próbáltam még a memória időzítéseket lazábbra venni ekkor szétesett a kép, feszt viszont nem akarok emelni. Szerintetek akkor ennyi van a lapban vagy még mit állítsak, mert több ötletem nincs. -
Mekibácsi
tag
válasz
darál0w #25510 üzenetére
Szia!
333-on nem ment, így levittem 300-ra. Így simán beboot-ol.
Lefuttattam az IBT-t, de félrenéztem és egyenlőre csak 5 körre.
Az eredményt mellékelem alább.Pár kérdés:
A feszültség értékek amiket megadtál és beírtam auto módban is ugyanennyiek voltak.
Erre azért van szükség, mert tuningnál ezek megnövekedhetnek, ha auto-n hagyom?A ram frekvenciára azt írja a gyártó a dobozán, hogy 1.8-2.1V. Viszont csak egy értéket lehet megadni. Auto-n 1.8V-on volt úgyhogy annyit is írtam be neki.
Hány tesztet futassak még le?
Köszi
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #25517 üzenetére
Nos, jó reggelt!
Sok mindenre kíváncsi lennék:
CPU Voltage (V) - A processzor feszültsége. Jelenleg 1.22V.
CPU GTL REF0 - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
CPU GTL REF1 - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
DRAM Voltage (V) - A memóriamodulok feszültsége. Jelenleg 2.1V.
DDR_VREF_A - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
DDR_VREF_B - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
MCH Voltage (V) - [Auto] Memóriavezérlő feszültség? Mennyire állítsam?
MCH GTL REF - [Auto] Ez mi, s mennyire állítsam?
VTT FSB Voltage - [Auto] Rendszerbusz feszültsége? Mennyire állítsam?
ICH Voltage (V) - [Auto] Csipkészlet feszültsége? Mennyire állítsam?
Első körben.
-
DJ WOKKY
addikt
Hatalmas UP. Jó kis leírás. Még visszatérek olvasgatni
-
darál0w
Jómunkásember
-
aleister
veterán
tárgytalan, megtaláltam a választ
-
balisz
senior tag
Phenom ii x4 955 be
Asus m3n78 pro
Chieftic 750W-os tápegység
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Mekibácsi #25362 üzenetére
na---most van egy kis időm
alapfeszen mozgunk, mert csak alaphűtőd van.amit nem említek, ahhoz nem kell nyulni.
cpu host clock control enabled.
cpu host frequency 333
pci express freq 100
system memory multiplier 2,4
cpu vcore 1.2625V
cpu termination 1.2V
cpu pll 1.5-1.55V
mch core 1.2V
és ennyi. aztán ha bootol, akkor mehet az IBT teszt. max stress. 10 kör. hőt figyeld. ha 74°Cot eléri, akkor kapcsold le. majd kell 2 kép. egy a 6. körben és egy a végén. a képen legyen rajta a coretemp, cpu-z és az ibt.
ha nem bootolna így, akkor huzd lentebb a cpu host frequencyt 300ra. minden más marad így.
dram voltage - ram gyári feszt állítsd be neki.
-
balisz
senior tag
Helo!
Hogy tudom megnézni mennyi a processzor alapfeszültsége és, hogy tudom emelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest