- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KuCu_155 #25197 üzenetére
Elemet kizárnám, ha elmenti a beállításokat, vagyis ha belelépsz a BIOS-ba, és ugyanazt látod mint mielőtt kiléptél belőle.
De ha be van kapcsolva a gép, vagyis BIOS-ban állítgatsz majd újraindítod, akkor rá se néz az elemre, az csak arra szolgál hogy megőrizze a beállításokat.
Igaz, egy lemerült elem tud okozni galobát, de nem ilyet. Volt pl. egy Tomato AT-s alaplap széria, ami nem indult rossz elemmel. -
-
aleister
veterán
válasz
darál0w #25190 üzenetére
Köszi a választ!
Kiderült, hogy csak nagyon bátortalan voltam. VTT-t, cpu v-core-t feltolva 1.3v-re tulképpen ész nélkül viszi a 4GHz-t.
Ez már elég a Mugen 2 vs CM Z600 teszthez, amit hamarosan publikálok majd itt (igen, ez a reklám helye). Aztán lehet, hogy a jövőben majd megkeresem az overclock végét, de szerintem maradok az alapfesz közeli 3.6 GHz-nál.
-
KuCu_155
tag
válasz
darál0w #25191 üzenetére
Hát ez a helyzet :S
[cpuz.bios]
2200 kellene mennie bios beállításokkal erre 2000 szarakodik ...Az elemet hogy tudom megnézni ,hogy le van-e merülve ?
-
darál0w
Jómunkásember
-
KuCu_155
tag
Egy nagy gondom akadt processzor húzás terén :S
Gigabyte GA-G31M-S2L
Core 2 Duo E4400
2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Szinte semmi húzásra nem reagál a gép , ma frissítettem a biost de még mindig fent áll a probléma :S
Itt egy kép a beállításokról : http://kepfeltoltes.hu/view/110126/P1520_26-01-11_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha 10mhz húzok akkor se írja át , ha lentebb veszek az órajelből azt se érzékeli ...
Szerintetek mi lehet a probléma ? vagy egyszerűen csak Én vagyok balfasz ?
Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv : Szabi
-
aleister
veterán
válasz
darál0w #25175 üzenetére
Szia!
Köszi szépen! Pont erre gondoltam. Időközben nekiálltam sajt kútfőből, de valami nagyon nem okés, mert 3.8ghz-n már a W7 sem áll fel.
A leírást elolvastam ismét. Alapvetően 9xx-es i7-ről van benne szó, nekem meg 860 van. Úgy vettem észre, hogy itt nincs Uncore. Legalábbis az ASRock P55 deluxe biosa meg sem említi. Ez utóbbi mondjuk elég karcsú, mert pl az intel boost-ot sem tudom kikapcsolni benne, pedig ezt ajánlani szokták a tuningnál.
Energia gazdálkodás és virtualizáció kilőve.A főbb részegységek:
ASRock P55 deluxe
i7-860
FSP Everest 500+
1600MHz Kingston HyperX Blu 2x2GB kit
CM Z600 és Mugen 2 coolerNem követem a klasszikus lépéseket (cpu majd ram órajel felső határ vizsgálat), mindössze egy teszt erejéig szeretném 4GHz-re felhúzni a procit. Eddig mindenhonnét azt hallottam, hogy simán viszi ezt a 860-as széria.
BCLK:180
cpu szorzó: 20
ram: 1460 MHz
qpi: ezt nem tudom pontosan ...a 2 lehetőség közül a kisebb, tán x36 lehet
cpu vcore: 1.15v
vtt vcore: 1.2v
ram vcore: 1.6vÍgy szépen stabil a 3.6GHz, de ezt kevésnek tartom. Kb 60 fokos load hőmérséklettel.
Ha a cpu szorzó állítom 21-re, akkor 1.21v-ig is fagy a W7. E fölé nemigen akartam menni, mert nem tudom meddig bírja a cpu.Szerinted/szerintetek milyen irányba induljak el?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Stanchore #25178 üzenetére
tehát....amit nem írok, ahhoz nem kell nyulni
cpu clock ratio 8
fine cpu clock ration 0
cpu host clock control enabled
cpu host frequency 450
pci express freq 100
system memory multiplier 3
dram tming select - itt lődd be a gyári időzítést.
load line calibration disabled
cpu Vcore 1.25V
cpu termination 1.2V
cpu pll 1.5V
mch core 1.3V
dram voltage - ram gyári feszét lődd be.
a többi érték maradhat normal beállításon.
ha beállítottad, akkor tesztnek mehet rá IBT. 10 kör, max stressen. coretemp és cpu-z meg legyen megnyitva mellette...és a 6. kör és a teszt végén 1-1 kép.
majd szurd be ide.
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25174 üzenetére
Most futott le az IBT 20 kört eresztettem neki csak nem voltam itthon Maximumon lefutott
Ki van irva h finished csak lehet az asszony leokézta
IBT 20 kör@950/4 4 3 8 -
aleister
veterán
Sziasztok!
Most tértem át AMD-ről Intelre. Egy i7-860 cpu-t hajtanék túl. Régen találtam (szerintem itt a PH-n) egy olyan útmutatót az inteles overclockhoz, mint itt a topicindító hsz AMD oldalról. Most egyszerűen sehol sem találom. Valaki meg tudna esetleg dobni egy linkkel?
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25167 üzenetére
Akkor itt is van még ettől függetlenül fut a teszt de itt is vagy 2 óra
Prime@950/4-4-3-8
IBT@950 4-4-3-8A Proci alapfesze meg 1,218V de hagyom is igy én már nem szórakozok vele
Ez is bőven alacsonyabb mint az "alapfesz".(1,2500V) -
Stanchore
senior tag
válasz
darál0w #25164 üzenetére
Kikerestem, ez volt az, Chalez kollégától. Nála stabil volt 4 GHz-n
Progikat begyűjtögettem, igazából az sem baj, ha 3,6 vagy 3,8 ghz-re tudom felvinni csak léghűtéssel, lényeg hogy stabil maradjon. Esetleg még CF-ben gondolkodom hamarosan, nem tudom ahhoz milyen órajel dukál.. -
Stanchore
senior tag
válasz
darál0w #25162 üzenetére
A procit tavaly vettem, de eddig egy P35 lapban használtam alap órajelén, most vettem hozzá P45T-t, hogy tuningolgassam.
Ha meg tudnád esetleg mondani így első körben a képek alapján, hogy merre induljak, és mit mire állítsak, azt tényleg nagyon megköszönném. Nem akarnék rekordokat döntögetni, csak egy kihúzott, de 24/7-ben stabil rendszert
-
Stanchore
senior tag
válasz
darál0w #25158 üzenetére
Az FPO-ja szerint elég tuningos: L830B550
Igen azt észrevettem, hogy nő az órajele, de nem tudom hogy lehet úgy emelni az FSB-t hogy az ne hozzon magával ram órajel emelkedést.
Amúgy 1600-as memók vannak benne 1333-on, nem kéne 1600-ig bírnia az emelést? Csak egy kérdés.. lehet nem így működnek ezek a dolgok -
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25153 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe
950/ 4-4-3-10
Ezt a tRAS- t meg a tRFC t azt mennyire állitsam biosba?
-
Stanchore
senior tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kezdő tuningosként sikerült szert tennem egy EP45T-UD3P lapra és egy Q9550-es procira. A korábbi konfigjaimat soha nem húztam, de erre szeretnék egy stabil beállítást BIOS-ban amivel 24/7-ben tudna jól működni. Többen mondták, hogy elvileg akár 4GHz-en sem lenne ez lehetetlen, viszont ha el kezdem húzni az FSB-t, nem hajlandó elindulni a gép, egyből resetel (már 400-as fsb-nél is), majd elindul úgy hogy a tuning átállítást figyelmen kívül hagyja.
Biztos én vagyok láma hozzá, de még nem látom át az összefüggéseket, ezért nem tudom mit állítsak még pluszba, hogy jó legyen.
Esetleg az alábbi képek alapján tudna segíteni valaki, hogy miket piszkáljak és miket ne?Köszönöm előre is, üdv. Norbi
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25153 üzenetére
ÁÁÁh
Most 4 4 3 10 ben inditottam öket viszont Everestben nem voltak sokkal gyorsabbak a 4 4 4 12 től. Szinte alig.
Lehet a többi beállitással kellene kisérleteznem ami a többi memoriabeállitás a BIOS ba Advanced Timing Control
-
anarkee
csendes tag
válasz
darál0w #25138 üzenetére
na most oké, visszatettem a ramot 2.66D jelzésre, most elindul a rendszer, tesztelem kicsit, de egyenlőre nem veszem feljebb, mert 60-65°C-ra is felmegy ha maxon pörög, először beteszek a új ventit, mert a régi oldalventit ki kellett szednem, nem fért el a CM hűtője mellé
ui: 1.3Vre felhúztam amúgy, mert 1.25 nem volt elég
nagyon szépen köszönöm a segítségedet
-
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25134 üzenetére
Lehet azért mert ez már a vlge volt mert mondom 972 ön már nem volt stabil High on sem.
Plusz feszt meg már nem tudtam neki adni mert kb leállt a windows bezárt a szinséma stb stb ez leállt az leállt. Érdekes a srác meg akitől vettem az eggyik párt, azt mondta neki
2,35V on is mentek birjákEzek szerint a 2,2V nál többet nem vagy is CL4 ben nem, pedig mikor 870 en nem ment akkor adtam neki 0,5+ feszt akkor mg birta na mind1 inditom most 960 on 2,2V
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25131 üzenetére
Rendben
Próbáltam finomitani hogy az FSB Overvoltage .t 0,1V ról 0,05V ra visszavenni de elsőre befagyott a windows szóval igényli azt az 1 tizedet de szerintem ilyen eredményhez ez a + fesz nagyon minimális dolog.
Most nekm a Ramnak a beállitásai a Timing vagy mi minden AUTO n van ezeken kellene állitani valamit csak akinek ilyen lapja van annak kellene segiteni benne mert pl ami 42-n van az szokott gondolom CL4 nél 35 lenni
stb
-
anarkee
csendes tag
válasz
darál0w #25123 üzenetére
megtörténtek a beállítások, de valami nem kóser :S
elmentem a beállításokat, leáll a gép aztán megpróbál párszor bebootolni, kb 5. alkalomra elindul,de ha elindítok 1 pc wizardot mondjuk akkor látszik, hogy csak 2666-ig megy felszerk, nem lehet h ram fesz lesz kevés ? pc wizard most 1,71-et ír memory voltage mellett, ehhez képest a cpuz 1.5öt írt és BIOSban is a normal 1.5
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
darál0w #25126 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy a lapom nem túl erős tuningban (ASRock, 3 éves kb így még a gyengék közé tartozik), a procit pedig már próbálgattam, kb. 2,65-öt ment max, 2,7-n él nem sikerült életet lehelni belé. A deszka legfeljebb 1,35 voltot képes szolgáltatni. Rámjött a tuningolhatnék megint, kísérletezek vele egy kicsit.
-
CJ3
senior tag
Bocs elirtam a röviditést
És az IntelBurnTest-et High beállitáson és 2048 rammal csináltattam vele nem az alapon
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25126 üzenetére
Igen le mert IMB vel 10 teszt stabil volt, eddig mikor nem volt az akkor a második után kiirta hogy hibázott
De a végső beállitást azt keményen tesztelem majd itt is az IMB n lenyomatok vele egy 20 as tesztet meg Prime 95 öt is ráküldök biztos ami biztosEzek Tényleg a legjobb ramok
2,2Volton a gyártó 800MHz n garantálja a 4 4 3 8 at
nem a 970 et CL4 ben,
Egyébként régen voltak ilyen ramjaim 1 pár és 940 et húztam ki belőlük 2,1Volt on 4 4 3 8 ban
Jah abból most is itt figyel az eggyik pár a gépben
És a poén hogy 972 őt már nem viszik 2,25 Volton sem, de én nem is fogok nekik itt többet adni nekem már a 2,2V is soknak tűnik közben ez a gyári tuning
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #25120 üzenetére
Hát, ezeknek a moduloknak nincs kedvük tuningolódni
Lenne értelme annak, hogy nem Dual-ban, hanem Single channel módban mennének? Amúgy most 1,3 volton megy a proci 2,6 GHz-et, a HT 1,24-en ketyeg (alapfeszen).
-
CJ3
senior tag
Ez lett a vége
485 fsb 8x
3880MHz alapfesz
970MHz 2,2V
FSB Overvoltage +0,10V
MCH +0,050VMost az a kérdés hogy a ramot mennyin hajtsam +20MHz=0,5V
Ezt adjam még neki vagy hagyjam a francba?
Mert ha nem adom neki akkor ez a vége.
475 fsb 8x
3800MHz alapfesz
950MHz 2,15V
FSB Overvoltage +0,10V
MCH +0,050V -
darál0w
Jómunkásember
válasz
anarkee #25116 üzenetére
máshogy nem lehet. így tökéletes.
első körben megnézünk egy ~3500mhzet
amit nem említek, ahhoz nem kell nyulnod. marad alapállapotban.
fine cpu clock ratio 0.
cpu host clock control enabled
cpu host frqe 445
pci express freq 100
system memory multiplier 3 ( ~1333mhzre fog kijönni így a ramod...ennyi a gyári orajel. )
dram timing selectable manual és belövöd a gyári időzítéseket.
cpu Vcore 1.25V
cpu termination 1.2V
cpu pll 1.5V
mch core 1.2V
dram voltage itt beállítod a gyári feszt, ami a ramhoz tartozik
és máshoz nem kell nyulnod.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
molnarpeter #25120 üzenetére
mondjuk, h jo...
mennyin megy akkor a cuccos?
-
labbi
tag
köszönöm az eddigi segitséget
-
labbi
tag
800 rammal amogy volt visszatettem
de szerintem igy is hagyom most még
de ha meggondolom magam szólok majd -
labbi
tag
aha
73valahányon volt -
labbi
tag
már semmiröl
lehet nem emelek tovább megállok itt
fsb-t 277-re huztam
voltage-t 1.33v-ra
de nem akart bejönni a rendszer -
labbi
tag
oké
értem
akk mindjárt csinálok képeket is -
labbi
tag
válasz
darál0w #25107 üzenetére
stabilizáltuk (fixáltuk) a feszeket
fsb 266
igy most 2x3.450-en megy stabilan tegnap küldtem is a képeket
proci fesz1.2875v
proci mennyi feszt bir el ugy hogy ne legyen baja?
adtam neki 1 egység fesszel több feszt igy stabil
gondolom a mostani beállitásokkal gondolod a bioszt -
darál0w
Jómunkásember
hogy állunk eddig?
ai overclock tuner manual
fsb frequency 266
pcie freq 100
dram freq 800
időzítést alatta belövöd gyárira
CPU voltage alapfesz kezdésnek, ami 1.2875V
FSB termination 1.2V
memory voltage - gyári fesz.
north bridge voltage 1.2V
load line calibration off
így? vagy vmi feszt változtattunk már?
-
labbi
tag
mondasz nekem egy uj beállitást?
vagy utt már csak a feszen meg az fsb-n kell huzni?
fesz meddig mehet fel? -
CJ3
senior tag
Megvan a Végeredmény ez marad
Maradok az alapfesznél mert a fesz emelés röktön kb 10 fok+
485 fsb 8x
3880MHz alapfesz
970MHz 2,2V
FSB Overvoltage +0,10V
MCH +0,050V:S:S:SA 2T-t hol tudom 1T re állitani ennél a lapnál? a memoknak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest