- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
21224 pont volt, felírtam de sajna nem mentette az aida:S
Mivel nem tudom normálisan lehűteni, így nem piszkálom amég
nem lesz egy jó kis vízhűtésem rájaCsupii:
Fixáltad a PCI-E órajelét?
Ha nem fixálod és elkezded emelni az ''FSB''-t akkor az is szépen elmászhat és
nem bírja sokáig..Elképzelhető hogy kinyírtad...
-
zsola911
csendes tag
Hát akkor ez nem egy tuningra termett lap.azért kösz a gyors választ.de akkor lenne még egy gyors kérdésem ha már neked is volt ilyen lapod.nekem szokott olyat csinálni hogy beállítom a dolgokat("FSB",CPU Voltage,Ram idözítés)elindul a gép hibátlanul fut minden teszt oké de a következö indításnál már nem tölt be hanem Warning!cpu freqvency settings üzenetet dob és a míg nem veszem vissza az "FSB" 5-10el addig nem akar elinduni csak safe módba.ja és akkor gondolom a cpu szorzó beállítást se nagyon keressem.
-
WildDaemon
aktív tag
Jah akkor elnézést!
Szal a 4 mag megy...Valami infót adhatnátok, hogy a biosban milyen feszeket adhatok illetve egyáltalán mi az aminek kell adni a tuninghoz AMD-nél... Füleg, hogy a ASUS-t és az ami bios-t nem ismerem igazán..
Memória tuningnál kell-e adni + feszt valaminek ha igen minek és mennyit?
Szorzó vagy FSB emelésnél mondjuk 4GHz felett kell e elkezdeni feszelni valamit vagy mindennek mindenhez elég az alapfesz? ilyesmire lennék kíváncsi....Szerk:
Ramnál ha az időzítéseket akarom szűkíteni kell-e feszeljek valamit, hogy stabilabb legyen?
Cpunál van e valami amit feszelni kell hogy kisebb Vcore mellett stabilabb legyen...?
Ilyesmi amik igazából segítenének... -
WildDaemon
aktív tag
Ezeknél a prociknál és lapoknál szvsz ez alap...
Szerk:
A proci valós VID-jét honnan tudom meg... ne bios-t mondjatok. Phenom II X2 560 @ X4 B60-nak feszt vízzel meddig lehet küldeni?
Másnak minek mennyi feszt kell vagy lehet adni illetve ezeket minek a függvényében?
Memóriát hogy? .... Kingmax NANO 1600MHz CL9 ... -
BRIKLY
veterán
oké,mindjárt megy az eredmény,csak le kell töltenem.
de akkor tedd vissza 2,7Ghz-re
"Ha hibázott valamikor akkor előre mondom neked veszel nagyobb vga-t lehet szívni fogsz vele (kékhalál stb.) inkább adj neki még 1kis feszt h tuti legyen."
majd ha lesz másik VGA. addig jó ez így. ne zabáljon ha nem muszáj. de lehet,hogy előbb procit cserélek.. VGA meg majd lesz... egyszer valamikor. -
BRIKLY
veterán
ő nem foglalkozott a hőfokokkal.. nem csak félremér,mert akkor nem hibázna. ugyan azokkal a beállításokkal is,amivel több óra teszt alatt sem hibázik,ha jó a hőfok.másik hűtő az folyamatban,de tuti hogy jól van rajta,mert 20 órát szórakoztam vele,mire elértem azt, hogy nem szaladjon fel a hőfok.. esetleg a kupak nem érintkezik a maggal rendesen..
a hűtő nem gányolt,illetve egy kicsit.. políroztam.igen gyári hűtő,és mondom, hogy a hűtő borda langyos. akkor is mikor pl 80fok a kupak.
és még az az érdekes, hogy mikor felszaladt 80 fölé a kupakhő,gyorsan kikapcsoltam a gépet(táp főkapcsoló),és lekaptam a hűtőt. a proci kupak ugyan olyan volt mint a hűtő. ez a folyamat nem volt több 5 mp-nél. ennyi idő alatt nem hűl le a kupak sem. -
BRIKLY
veterán
na. most ültem le a gép elé.. azt olvastam alap feszen 4 Ghz
viszont elkezdtem huzigálni az enyémet! alap fesz alatt megvan a 3 Ghz. megnézem hol a vége, aztán jöhet a teszt! mindjárt jövök az eredménnyel! -
BRIKLY
veterán
hát ja. csak nekem nem olyon egszerû mulatság...
így tudnék másik vga-t venni : alaplap csere integrált VGA-s ra, mostani kártya elad, 2-3k gyüjtögetés. és jõhet a vga szerzés. ja,és ha eljutok odáig hogy megvan a vga,akkor lehet hogy kezdhetek tápot szerezni...
most van egy csere ajànlatom, és kérném a véleményeteket errôl a laprol : Gigabyte GA-MA74GM-S2H -
BRIKLY
veterán
478-ast már én is hajtottam kikapcsolásig.. nyomtam a CoD2-t, füles a fejemen, egyszer volt valami zörgés,de nem foglalkoztam vele. rá fél percre kikapcsolt a gép. mikor vissza kapcsoltam nem hallottam a proci ventit. szét szedtem,és a proci hűtő a ház aljában vigyorgott.
-
-
BRIKLY
veterán
XP.
de a másikon is sokáig az volt..nincs kizárva hogy megbánom... de lehet hogy mire tudok venni másik VGA-t, addigra tudok másik procit,és lapot is..
ebben az intelben van energiagazdálkodás? tudom.. EIST. de nincs a BIOS-ban ilyen.
és így sincs:Enhanced Intel SpeedStep Technology -
BRIKLY
veterán
nem teljesen offos.
VGA-t keresünk hogy legye értelme tuningolnom a procit.Radeon HD 6990??
azért van 10 körül jobb mint az enyém. nem kell nekem csúcsteljesítmény a crt monitorhoz.
pl: x1950GT 512Mb GDDR3,256bit a régi vga-m -
BRIKLY
veterán
a 3800 at nem játszottam ki. csak azt mondom hogy nem kapcsolt ki a gép mint amikor 16os szorzót állítok. és nem áll vissza ahogy te mondod, mert újrainditás után is megmarad a beállítás. és ha csak 2fsb-t emelek,akkor is ugyan ez a helyzet.
fsb o.c. igen, ez kell nekem. de hogy?????
-
BRIKLY
veterán
ja, azt hallottam róla hogy sz@r minőségűek. bár a napokban meg azt olvastam hogy nagyon megváltozott..
giga nekem sem kell még egyszer.. volt már 2. mind a 2 olyan volt mint a kazán.. az AM2-es is.. a chipset elé kellett tennem egy 8 centis ventit,mert állandóan 60-70 fok volt. az alaplap is mindig 50-65 fok volt.. 2 rendszerventivel.. -
BRIKLY
veterán
az alaplapod. gondoltam ha neked ennyire bevált,akkor szerzek olyat. de 15k alatt nem találtam.. szóval gyûjtöm a véleményeket arrol amit linkeltem. nem szánok egyenlôre nagy lendületet erre a cserére,mert nem sok jót hallottam az asrock-ról.. vagy ezeknek már jobb a minôsége mint a régieknek?
-
BRIKLY
veterán
jaja,arra gondoltam. mert ha lenne szerencsém,akkor lehet hogy van 4 magom.. csak nem akarok hasonlóan járni mint te. felesleges lapcsere. szóval valahogy jó lenne előbb kipróbálni.nem ismerek itt a környéken senkit akinek lenne magfeloldós lapja.. meg persze kölcsön is adja...
3 éve vagyok itt Szolnokon, de..
ha eltöltenél pár hetet itt a környéken,akkor tudnád miről beszélek.
-
BRIKLY
veterán
jaaa, akkor tárgytalan a gondolatom... egyébként valahogy éreztem hogy azon a környéken laksz.. a stílusod,és segítőkészséged árulkodik.
én is MMÓvárrol költöztem ide. sajnos.itt bunkók az emberek....de ha már egyszer ott van a prociban, akkor megérdemelné hogy ki is legyen használva.. az AMD nem azért rakott bele 1800Mhz-et, hogy 1000Mhz-en menjen
-
BRIKLY
veterán
abban volt 3darab 8 centis venti,(a proci,táp,vga-t leszámítva) mert melegedett mint az állat,
meg abban a vinyó is 3,5"-os volt. ez 2,5"-os. nem sokkal de kevesebbet eszik. meg persze hangtalanúgy értem hogy a proci ugye 2*1800Mhz Hyper Transport-ot tud.. de nekem csak 1Ghz-en megy.
-
BRIKLY
veterán
a 300-as kodegányról még elhiszem hogy az csinálta a balhét.. de ez is?? lehetetlen. tegnap linkeltem a régi gépem.. az többet evett,és mégis elvitte egy 400-as nevenincs táp 1,5 évig.pedig abban nem ilyen 20W-os VGA volt.
így ezt a 400Mhz-et meg szerintem nem érdemes kergetni.. a lap miatt elveszített HT-t sem adja vissza. ( 2*800Mhz)
-
BRIKLY
veterán
abból is asztali lett
qrva nagy mákom volt hogy nem nálam adta meg magát.. abban az állapotban talán 20k-t ér a noti. egyébként nagyobb története van ennek... asztali gép--noti--noti--noti--asztali gép.. így cserélgettem.
innen indultam.
azt a VGA-t sajnálom..kemény darab volt
egyébként jó a noti. de csak akkor ha van mellette egy asztali is!
-
BRIKLY
veterán
nekem azt hiszem megérte.. egy dell latitude d410 subnotit adtam érte. ( alaplap+proci+1Gb ram+vga+420W Lc power táp + 2000Ft. (letöltő gépbe jó a táp) minden dobozával, a VGA pár hónapos.
a poén az egészben, hogy ha így nézed sokat buktam.. de a cserétől számítva 2 nap mulva meghalt a notinak az akksija+ a töltés vezérlő áramkör az alaplapon... aminek a javítása laza 15-20 rongy lett volna. hibátlanul ért a noti 40k-t... sajnálom az illetőt,de hál isten nem nálam szált el.. ő meg egy csaló volt. már repült is PH!-ról..
ja, és konkrétan nem ezt a lapot kaptam, hanem egy M2N-DH lapot, csak az nem támogatta a procim,szóval elcseréltem erre -
-
BRIKLY
veterán
-
BRIKLY
veterán
OFF. ha bekapcsolom akkor állíthatom 30-as szórzóra is. akkor is elindul, de alapon.
egyszerűen nem hiszem el hogy ennyit tud a lap(3ghz)... a haverom abit nf7 lapja is jobban birja a tuningot... 1,6-os procit felhúztam 2250Mhz-re. és atom stabil. (1 óra teszt orthos-al,3 hónap hibamentes használat. a mai napig gond nélkül megy.) -
BRIKLY
veterán
itt mindent látsz. nem lehet rejtett cucc a BIOS-ban? valahol már olvastam hogy van ilyen valamelyik alaplapnál,és valami bill kombinációval lehet elérni.
(#26190) eight: tudom. semmi gond. egyébként pont ezért cseréltem a 300-as sz@rt 400-asra. ha megnézed a konfigom.. talán 120W-ot eszik max terheléssel. nem hiszem hogy túl terhelné a "400"-as tápot. tudom hogy nem ad le annyit, de akkor is.
-
BRIKLY
veterán
kérdezd meg tőle
tényleg nem tudom. nincs állítási lehetőség. csak a proci,és a RAM feszt lehet állítani.
(#26187) eight: olvass vissza.
ez a DEER táp is valahol máshol fog landolni. csak jelenleg nincs más (csak a kodegány.. de egy kutyák,csak ez erősebb egy kicsit.) a tuning is csak kíváncsiság most. majd a következő táppal lenne véglegesítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Google Pixel topik
- Medence topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest