- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
geckowize #24198 üzenetére
280 mhz-re felhúzom a ref/ext clockot, aztán logonnál fagy a windows...
(cpu 8x280=2240 mhz,
nb 6x280=1680 mhz,
ht 5x280=1400 mhz...)275 mhz-es ref/ext clockon még nincs gond (bár stabilitásteszt még nem volt).
Gondolom a HT-nak sok, mivel alapból 1000 mhz, aztán sok neki a 400 mhz-es emelés (vagy rosszul gondolom?), csak az előző kérdésemben ugye kérdeztem, hogy hol állítsam a szorzót a biosban, még mindig nincs meg, a strength nem hiszem hogy az, mivel 0-31ig lehet változtatni az értékét...
-
geckowize
őstag
válasz
darál0w #24183 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy a BIOS-ban (legfrissebb) nem találom a HT Link multiplier-t, csak ezek vannak az Intelligent Tweaker almenüben:
M.I.T.Igaz, van HT Link Control külön almenü, de ott csak ezek vannak:
HT Link Control
Ezek között van a szorzó? Hiába állítom a HT Link Frequency-t pl 1 GHz-re, 5-ös szorzó marad, és megy fel a CPU Host Clock Control (Ref/Ext clock) emelésével.
Tippre a HT Drive Strength (P)-re gondolok, mivel ott van beírva az 5, de fogalmam sincs mi az, úgyhogy nem akarom állítgatni, amíg meg nem erősít valaki.Itt van még a DRAM configuration is, ha esetleg kéne:
DRAM Configuration -
Krytec
tag
Lenne egy kérdésem:
Van egy phenom 2 X2 555 (4200mhz 200x21 1.36v), memóriákat hogyan állítsam be? 800mhz 5-5-5-15 vagy 1066mhz 6-6-6-18
-
Zolii44
tag
e6500 2.93ghz alapon,felhúztam 3.2re alap feszen, ram 1066on 2.0v, pcie 100hmz ujrainditottam és a monitort nem kapcsoltbe . A PCIe adjak 101 mhz?
-
Hatvan9
senior tag
Sziasztok!
Adott a lenti gép úgy néz ki ennél maradok.
Giga P55A UD3,i5 750,2x2GB 1600,4890 XFX
Az lenne a kérdésem hogy mit is jelent a 24/7 és hogyan kezdjek hozzá?
Nem viccelek...komoly! ezen a téren láma vagyok
Köszi előre is. -
geckowize
őstag
válasz
darál0w #24180 üzenetére
Nekem a Gigabyte GA-MA69G-S3H F8e (legújabb) BIOS-ban HT-t csak mhz értékekben lehet állítani, max 1 ghz-re. Tehát nem lehet szorzót állítani, ahogy a k10/k10.5-es leírásban volt, mit csináljak? Mennyire fontos ez tuningnál? Az 1 GHz az effektív 2 GHz-et jelent? Vagy melyikeknél kell 2-vel szorozni, sosem tudom...
-
-
geckowize
őstag
válasz
darál0w #24173 üzenetére
A ram visszaosztása nem tiszta.
Ez az a dolog, amikor azt írja a leírás, hogy a 4-es szorzót a 4x200-ban vegyük le 2-re? És akkor utána a megnövelt Ref/Ext/Host clock az lesz 200-ról 300, ezután 2x300 lesz a tuning végén a ram órajele, ami 600, de ddr miatt x2 (btw ilyenkor kell beszorozni 2-vel?), és akkor az ddr2-1200? Nem sok az a ddr2-800-as kingston hyper-xnek?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Flashrider86 #24175 üzenetére
nincsmit
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
geckowize #24171 üzenetére
nehogy tesztelj minden 5mhz után...addig emeld, ameddig bootol...ahol már nem bootol, onnan vissza 5-10mhz és azt teszteled
félora blend és fél ora smallFFT teszt kell rá a primebol.
ramot nem muszáj tuningolnod...sőt felelslegesnek is érzem. szépen "visszaosztod" őket, és alap időzítésre tolod.
-
KuCu_155
tag
Config:
Gigabyte GA-G31M-S2L
Core 2 Duo E4400
2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)Olyan problémám lenne ,hogy biosban szépen beállítok mindent alapon 10x200MHz felrántottam 10x240MHz-re gond nélkül indult a gép semmi probléma gyorsan everest cpu-z orthos .
Nézem a cpu-z és maradt a gyári érték a 10x200Mhz gyorsan ujraindítás bios , ott meg maradt a 10x240MHz mi lehet a gond ? ?Előre is köszönöm a válaszokat !
-
geckowize
őstag
Hello!
Olvastam Oliverda AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutatóját, amelyben pont egy Athlon II X4 620 procinak a húzását írja le (magam is egy ilyennel próbálkozom), de néhány dolog nem tiszta.Prime95-tel a CPU Host Clock/Reference Clock/External Clock/tévesen FSB minden egyes 10 vagy 5 mhz-es emelésénél mennyi ideig kell tesztelni?
Azt írta 200-ról 250-ig 10 MHz-es léptékekben kell haladni, utána 5 MHz-enként 300-ig. Egy lépték gondolom azt jelenti, hogy beállítom, aztán save bios, majd reboot, eztán prime95, de mégis meddig?
Gugliztam, de valaki ilyen 12 órákat írt, na most azért nem hiszem, hogy minden 10 vagy 5 MHz-es emelésnél 12 órákat fogok várni, azt azért már túlzásnak tartom, de erősítsetek meg abban, hogy mi a helyes.Másik kérdésem ezzel kapcsolatos:
Például ha az SPD-ben 800MHz-hez 5-5-5-15 időzítés szerepel és mi még e mellé beállítjuk a 300MHz-es alapórajelet, akkor könnyen megkaphatjuk az 1200MHz 5-5-5-15-öt végeredménynek, amit nem biztos, hogy tolerálnak a modulok. Ezt mindenképpen ellenőrizzük le és ha kell kézzel fixáljuk a késleltetéseket, mielőtt a referencia órajel emelésébe kezdünk!Én a memória időzítésekbe annyira nem ástam bele magam, azt tudom, hogy az első szám az a CAS Latency, a többit is meg tudnám nézni, hogy mit jelent, de attól, hogy a nevüket tudom, még nem fogom megérteni, mi alapján kell beállítani.
Tehát mi alapján állítsam be az időzítéseket? Esetleg valaki valami jobb tutorialt mint ami az első hsz-ben van?
-
aelod
veterán
tanácsotok várnám
!!!adott egy e 5400as proci ( mugen hűtéssel
)
gigabyte p35-ds3p lap
geil ultra 1066-os ramok (4gb 5-5-5-15)
3.6 sikerűlt felhúzni a procit (266*13.5)
a ramok 1066on mennek
nem volt stabil huzamosabb ideig a linx alatt nem fagyott ki csak a winfos alatt (win 7 64bit)
namármost adnék neki több feszt csak fosok (1.3körűl ment)
a ramoknak is adjak feszt?
tanácsokat várok
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Flashrider86 #24160 üzenetére
akkor annyi kell neki...
nem káros...teljesen jo...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Ł-IceRocK-Ł #24159 üzenetére
jobb.
-
Füleske
addikt
válasz
darál0w #24154 üzenetére
Olcsón vettem , nagyon jó proci szerintem. Keveset fogyaszt és megy mint az állat. Phenom 1 x4 - em volt előtte , de ha egy árban lennének én akkor is a 235e - t választanám. Meglátásom szerint a 4 magot nem sok program használja ki (játék nem érdekel , arról nem tudok nyilatkozni) , inkább az órajel számít. És ez kb. fele annyit fogyaszt .Tuning eddig 2,7@3,5@1,36V. Ezek szerint 1,5V - ot adhatok neki biosban. Mindjárt meglátjuk mennyit megy így.
Köszi az infót. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Ł-IceRocK-Ł #24157 üzenetére
hypere 212+
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Ł-IceRocK-Ł #24155 üzenetére
intel burn test. a neve ne tévesszen meg
hát...nem a legjobb hűtő...de vmennyire lehet. majd meglátod
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Ł-IceRocK-Ł #24151 üzenetére
IBT.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Alulfeszelés után milyen stabilitási progit futtassak?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Flashrider86 #24149 üzenetére
mch core. de kezdésnek elég 1.2V is.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Flashrider86 #24147 üzenetére
ha a belnd része hibázik, akkor told fl az NB feszt 1.3Vra.
aztán engedd rá meint
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ZeroCaptan #24139 üzenetére
VGA tuning az itt nem fog menni...
procituning meg biosbol. javaslom az első HSZ átfutását.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zolka bolka #24141 üzenetére
osdz vissza szépen
néz meg ugy megy e az FSB emelés...elvileg itt még nem wallos a lap.
-
Füleske
addikt
Melyik vcore érték lehet a valós ?
Bios : 1,4V
Core Temp VID : 1,3V
CPU-Z : 1,36V
Teljes terhelésen mutatnak ennyit. Az lenne a fő kérdés hogy melyiket nézzem és meddig mehetek felfelé ? Hűtés nem probléma.(32 fokos terhelve) -
enemy107
senior tag
válasz
zolka bolka #24138 üzenetére
FSB Wall a lap részéről. A ramokat visszaosztottad? Feszt mennyit adtál neki?
-
zolka bolka
tag
Sziasztok!
Van 1 problémám, p5b lapba (legfrissebb bios) volt e6300 cpu 7x340re (+ feszekkel) húzva na most 340 után már nem bootolt, gondoltam a CPU nem bírja, aztán beledobtam e6550et és az 7x333 megy alapból felhúztam 7x345re és ezzel sem bootolt ugyan azt produkálta mint az e6300 7x340 fölött, már a fél világot körbe kérdeztem miért lehet de senki nem tudja.
elrőe is kösz a helpet. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
ZeroCaptan #24133 üzenetére
mit akarsz most tuningolni? vgat vagy procit?
-
ZeroCaptan
tag
üdv. Ati hd5450-em van ddr3-as, amd4200assal, asus m2a-vm Tudom nem tuning gép, de az a kérdésem, milyen programokkal lehet bármiféle gyorsulást elérni amd/ati kombinációval? Program neveket várnék, nem értek hozzá
Ati catalystben az overlockot ismerem.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Pickle Rick #24127 üzenetére
egy 3500-3800mhz kijön belőlük azért
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Pickle Rick #24115 üzenetére
nemtom...10k alatt van vhol...
quadot tennék bele. Q8400-Q9400 és felfele
QXeket hanyagold.
-
Pickle Rick
senior tag
-
cserkész
tag
válasz
darál0w #24093 üzenetére
Ezek a te szavaid:
nb feszt fixáld ram mennyiségétől függően 1.2-1.3V között. 2gb-4gb. (ez 1,2 lett)
fsb termination 1.2V
pcie freki 100.
pll 1.5V
procifeszt is ugye orajeltől függően...
ramoknak meg add oda a gyári feszt...Tehát a proci fesz:1,208V
Most 3,325 Ghz-en jár stabilan.....ahogy mondtad 10kör futtatam az i.b.t.-vel
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Pickle Rick #24109 üzenetére
hát...ha csak játszol, akkor nem
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Flashrider86 #24108 üzenetére
nem fut le az IBT. ott van vége stabilan. de ramot oszd vissza alaporajelre vagy alá.
-
Pickle Rick
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Flashrider86 #24104 üzenetére
mivel még a procinak sincs meg a vége, előbb azzal foglalkozzunk...
szal ramot még lődd vissza...FSB meg emel.
-
Flashrider86
tag
válasz
darál0w #24100 üzenetére
Hát a célom,hogy amit csak lehet kihozzak a prociból alapfeszen. A memóriákból is szeretnék mindent kihozni amit csak lehet persze minimális fezemeléssel,nem szeretném megsütni őket. Nem voltak sajnos olcsók
Így van beállítva most,edjak neki kakaót? VAgy akkor a másiknak? Memória
-
Davidov96
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy amd phenom II x4 955 3,2 Ghz
és kicsit tuningolni szeretném
ezt h tudnám megvalósítani? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Pickle Rick #24101 üzenetére
minek cserélted le egy régebbi generáciora?
az e5xxx procik jol el lettek találva...nekem is volt. és abszolut nem is melegednek...ellentétben a 65nm mindegyik tagjával
rossz 5let volt a csere.
-
Pickle Rick
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen program, ami...?
- Kutya topik
- Windows 10
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest