Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
válasz
joker1220 #27599 üzenetére
Na mostmár tényleg hülyét kapok
Itt egy G31 es msi lap al hoztak ki 3.85 Ghz et 321Mhz FSB nél;
A lap alján van egy szép képgaléria minden beállítás, alaplap, bios, tesztek stb...
Most akkor nekem miért szarozik a G41 es lapon 320 as fsb nél, lehet tényleg kevés feszt kapott és azért nem akart tovább menni:S
-
joker1220
őstag
Én miért nem tudok kihozni 400 as FSB t?
Elvileg jobb a procim ennél nem!? -
joker1220
őstag
Szia
Sajnos már nem tudtam lenni tegnap este
Van lehetőség PS2-es egérre és billentyűzetre?
Sajnos nincs.
CPU Thermal Monitor 2(TM2) Disable
Ez enabled de semmi különbség.
PCI Latency Timer (CLK) 64
Ilyen beállítást nem találtam:S
HPET Mode 64-bit mode (ezt csak ha windows7 64bit!!)
64 bites a windowsom a 4gb ram miatt
HPET Support Disable
Ezt még meg kell nézzem de ha jól tudom ez csak valami konvertálási funkciót segít elő ha minden igaz
Viszont kipróbáltam a world of tanks ban a gépet húzva és nem húzva is ugyanolyan
Csak ez a hülye gta amin ki vagyok akadva hogy mi a frász baja lehet , épp most akarom megvenni hogy online tudjak vele játszani a cimborákkal
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
madarasz92 #27592 üzenetére
vedd ki az OCZket és nézd meg, h az OCZ specifikácioival megy e a kingston. ha igen, akkor mehet be mellé.
-
Misua
senior tag
válasz
darál0w #27591 üzenetére
Asszem megfejtettünk az ügyet. Most hogy újra bemásztam a biosba és egyből a H/W monitorba mentem, akkor ott már csak 34 fok volt...de pér perc múlva már 39 fok volt, és amikor végeztem és egyből Aida - ott 39 fokot mutatott, de most már szépen lejött 29 fokra.
Akkor asszem BIOS alatt valahogy jobban melegszik/rosszabul hűt a rendszer
Köszi a helpet -
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Ma vettem 2X2gb Kingston HyperX ramocskát 1066mhz/5-5-5-18 / 2.3V van ráirva ]nem tudom ennyi e .? t Na most az szeretném hogy menjen a jelenlegi Ocz Reaper 1066mhz / 5-5-5-15/2.1V ramommal hogy .
Szerintetek mit kell állitanom vagy egyátalán mennének . -
Misua
senior tag
MSI 770-C45 szenzora nem kamuzhat e véletlenül?
Sensor Type Fintek F71889 (ISA 600h) -
Misua
senior tag
Csá darál0w!
Egy minikérdés mely most merült fel.
4 magosított Phenomról van szó. Ha Everesttel (esetleg smartfan) nézem, akkor kupak olyan 33 fok, akkor a magok hője 30 fok (2 magosként ennyi a difi)...viszon ha bemegyek a Biosba, ott 38-39 fok a CPU temperature.
Most akkor melyik a jó? -
eight
senior tag
válasz
joker1220 #27581 üzenetére
Van lehetőség PS2-es egérre és billentyűzetre?
Ezeket kéne még kipróbálni szépen sorban a biosban, ha valam,elyik nem segitett attól még maradhat azon amire most mondtam, kivéve az utolsót, (ha az sem segit, akkor azt kapcsold vissza Enabled-re):
CPU Thermal Monitor 2(TM2) Disable
szaggat?PCI Latency Timer (CLK) 64
szaggat?HPET Mode 64-bit mode (ezt csak ha windows7 64bit!!)
szaggat?HPET Support Disable
szaggat?Majd mond mi van
-
joker1220
őstag
Azt mondtam hogy 3.2 őn full alapon minden frankón ment,
az együtt beállított dolgokkal;3.6 (12x300)
vcore 1.2750 (viszavettem alapra mert alap fesz el is stabilan megy 3.6 on)
termination 1.200
reference 0.805 auton van ahogy mondtad
ram 2,0 @ 900 on szaggatott
ram 1,9 @ 800 on szaggatott
ram 1,8 @ 600 on szaggatott3.2 (12x266) alapbeállításon automatikusan 1,9 @ 800 on megy , ezt figyeltem meg.
Tehát nem értem a dolgot , jelenleg
3,6 on van minden ahogy mondtad úgy van benyomva és 1,8 @ 600 on pöfög a gép,
és szaggat, viszont sokkal gyorsabban betölt mint alapjáraton... -
eight
senior tag
válasz
joker1220 #27573 üzenetére
OK most akkor nézd meg úgy hogy:
1, 2V a ramoknak,
2, szaggat még? (ha igen tovább 3,-ra)
3, adsz +feszt a Vcore-nak
4, szaggat még? (ha igen tovább 5,-re)
5, FSB-ből vissza veszel (mondjuk 15Mhz-et)
6, szaggat még?Szerk.: ÁÁÁÁÁlj
nem azt mondtad hogy 3.6Ghz-en szaggatot, de alap 3.2Ghz-en minden ok volt? most mi a helyzet?
-
joker1220
őstag
Kipróbáltam 1.8@600 on ahogy mondtad, az eredmény az lett hogy rejtélyes módon sokkal gyorsabban tölt be a játék a tejesen alap 3.2 1.8@800 hoz képest,
viszont a játékba belépve továbbra is szaggatAz időzítés át van állítva 5-5-5-18 ról 5-5-5-15 re ahogy darálow írta
Ötlet?
-
qamu74
őstag
Az AMD Athlom X2 4200+-ot fel lehet valahogy turbózni, mint a kicsi Sempront?
-
eight
senior tag
válasz
molnarpeter #27564 üzenetére
Én is
-
-
eight
senior tag
válasz
molnarpeter #27562 üzenetére
Még akkor is ha tuningolsz?
Kingston DDR2-es PC6400-asok mindig mennek egy kis túlfesszel 900-at, az 1066-os Kingston DDR2-es ramokon csumi ugyanazok a chip-ek vannak mint a 800-asokon, csak rátesznek egy kis hűtést hogy ne menjenek tönkre, és ráírják hogy 2.2V-vel járasd őket.
Egyébként pont azért szóltam neki, hogy nézze meg 600-on, hogy kizárhassuk ezt a hibalehetőségetSzerk.: a mondat második része még akkor nem volt ott
-
joker1220
őstag
Köszi
Fent leszel ma is itten?
Délután utána járok a dolognak, kíváncsi leszek hogy mit alakít majd a gépezetAzt szeretném kérdezni ha megveszed eredetibe akkor az online rész hogyan megy,
úgyértem hogy serial van hozzá amivel csak 1x tudsz regizni online vagy többször
is használható, mert ha nem kell a játék és eladná valaki nekem egy párezer ft ot megér,,300FSB-nél is van 2-es szorzód, te magad mondtad, egy teszt erejéig ki lehet próbálni azzal is.''
Mármint hogy milyen szorzóra gondolsz, lehet hogy pihent vagyok egy kicsit, ne haragudj!
-
eight
senior tag
válasz
joker1220 #27553 üzenetére
300FSB-nél is van 2-es szorzód, te magad mondtad, egy teszt erejéig ki lehet próbálni azzal is.
Már megbeszéltük hogy semmit sem hagyunk auto-n még akkor sem ha az auto érték láthatóan jól beállítja. Nem véletlenül hívjuk a manuális beállítást "fixálás"-nak!!Egyébként nem hiszem hogy a ramok lesznek, inkább az SB-re gyanakszom, nézd meg hogy 3.3Ghz-en is jelentkezik e a dolog.
-
-
gabo9201
senior tag
válasz
PH-User #27550 üzenetére
Igen ez a jelenség az én környezetemben lévő gépeken is jelentkezik
Akármilyen procival próbáltam a hirtelen nagy FPS esések mindig megvannak benne.Nálam is például megy 30-40FPS között úgy jó 2/3-ad grafikán és egyszer gondol egyet és hirtelen leesik az FPS 15-re. Ha leveszem a részletességet ugyanezt csinálja. Ez egy ilyen játék. Engem a legjobban az zavar benne, hogy a kamera nagyon lassan fordul és ezért egérrel kell a kamerát mozgatni. Nekem egyébként az 1.0.7.-es Patc van fent.
-
eight
senior tag
válasz
joker1220 #27543 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy a GTA4-nek prociból semmi sem elég, legalábbis én pont azért nem játszottam még végig egyik IV-es epizódot sem, mert sajna nincs még olyan gépem amin a számomra minimum elfogadható 80-100PS-el elmenne. (hiába vettem meg, és egyébként el is kezdtem, de nem tudtam élvezni
) (szerk.: és medium-on meg nem vagyok hajlandó
)
A jelenség amiről beszélsz az valamelyik hardvernél vagy throttle ,vagy túlzottan sokszoros hibakorekció (pl USB-nél is lehet!). Eltüntetéséhez (feltételezve hogy a táppal és a hőkkel minden rendben van) vagy vissza kell venni valaminek a sebességéből, vagy több feszt kell odavágni. PL. próbáld meg a ramokat 1.8V@800Mhz-en hogy akkor is megtörténik e.
Easytune hasznos tud lenni bizonyos dolgok kipróbálásához, de a vele járó stabilitási problémák miatt nem közkedvelt a használata, és szvsz nem is lehet addig eljutni vele mint BIOS-ból.
-
joker1220
őstag
válasz
PH-User #27545 üzenetére
Most olvastam róla hogy csak a tört verzio szaggat rossz mert hogy az állitolag ps ről lett pc re emulálva vagymi, ezért pl a billentyűzetet sem lehet beállítani benne stb..., viszont
ha az eredetit megvesszük az már jól fog menniHamarosan kiderül, nekem 5 rongyot megér
-
joker1220
őstag
Köszönöm, inkább nem piszkálok bele, jó az ahogy van, bőven elég ez a videokari nekem
A vicc , tegnap átmentem egy cimborámhoz, neki 2,66 os quad ja van és 8gb dd3 ram,
a lényeg, gta 4 felrak, ugyanúgy teszt és a durva hogy 4 fps el többet kapott a teszten mint én, a játék auton ugyanazokat a beállításokat lövi be alapból mint nekem,
ebben csak az a röhely hogy a crysis 2 fullon megy neki de a gta 4 szaggat XDMég egy dolog, most esett le hogy az alaplapom driver lemezén van egy EasyTune nevű program is amivel windosbol tudom állítani a feszkókat és az órajeleket...
Bár nem értem hogy ez mivel jobb mint a bios bol azon kívül hogy egyszerűbb...
A másik vicc , a legutóbbi tuningal a gta úgy szaggatott hogy nemigaz, viszavettem mindent alapra, elindítottam és egy akadás nem volt benne...ez miért lehet?
-
gabo9201
senior tag
válasz
BRIKLY #27533 üzenetére
Egyik havernak van egy 4600+ os procija és az például lóf@szt sem bír. Igaz a lapja sem egy kimondottan tuning lap (ASUS M2V). 2600MHz-n már fagyogat 1,45V mellett
Viszont én meg egy rokonnak most rakok össze gépet és abba egy 3800+ került ami simán megy 2,6-on alapfeszen (ASRock N68C-S UCC-ben).Igaz ezek Windsor magosak.
-
-
PH-User
addikt
-
BRIKLY
veterán
válasz
BRIKLY #27523 üzenetére
eldöntöttem. mindjárt nekiállok,és kihúzom a maxot az én lapomból/procimból. elvileg kedden itt a giga,akkor kihúzom abból is. amelyik jobban teljesít,azt tartom meg
(#27524) qamu74: AMD Core Unlock / Mag feloldása
(#27526) ETOM: én is kíváncsi vagyok!arra is hogy az enyémben mit bír a procim.
-
qamu74
őstag
AMD Sempron 140 egymagost, hogyan tudok kétmagossá tenni?
Tud valaki részletes leírást adni róla?
THX -
BRIKLY
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
redraven85 #27501 üzenetére
-
eight
senior tag
válasz
BRIKLY #27509 üzenetére
OK, bocs hogy ritán válaszolok, de csak néha tudok leülni a gép elé
Sima google-ös keresés eredménye elsőre!, de szvsz egy kis erölködéssel simán találnék sokkal jobbat is.
Biost mindjárt nézem:
MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
- HT Link Width
- HT Link Frequency
- CPU Clock Ratio
- CPU NorthBridge Freq.
- CPU Frequency(MHz)
- PCIE Clock(MHz)
- VGA Core Clock(Mhz)
- Set Memory Clock
- Memory Clock
- DRAM Configuration (szokásos finomhangolós almenübe visz)
- DDR2 Voltage Control
- CPU Voltage Control -
eight
senior tag
-
BRIKLY
veterán
-
eight
senior tag
válasz
BRIKLY #27499 üzenetére
Nekem nem tetszik,
A HD2100-ban csak UVD 1 van, VC-1 + H.264 sima dekódolásán kívül mindent a proci fog csinálni, mai játékok pedig inkább diafilm-vetítésre fognak hasonlítani. Nem tudom mire kell a onboard video, de ez szvsz csakis webezésre lesz jó, semmi másra.
Én további spórolást javaslok
-
redraven85
tag
Hello mindenki
Szeretnék tuning tanácsot kérni a gépemhez. Nem akarok az egekbe törni vele, elég lenne egy szolid 3 gigáig húzás is + boost mode. Akinek hasonló a processzora kérem írjon pár kipróbált beállítást nekem, hogy mennyit állított a BCLK-n és mekkora feszültséggel.
proci: i5 750
lap: P55 proElőre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest