Új hozzászólás Aktív témák
-
ch003067
addikt
-
becsitibi
senior tag
válasz
darál0w #25288 üzenetére
Hahó..itt vagy?
Fórumozhatnánk egy kicsit az E0-ás q9550 3,7-3,8-ra való felhuzásával...
most 3,4-en járatom a szokásos dolgokkal,8,5 szorzó,400-as fsb,cpu volt 1,2,ram 2,1 v 5-5-5-15.load line calibration meg a hasonlók disabled
410-es fsb-t még bir,de utánna már el sem indul a gép,többszöri reset gombal éppenhogy csak eljutok a biosig,és azt látom hogy a proc 2-2,2 ghz-n fut,utánna nyomok egy reset-et a biosban,elindul a gép rendesen,jut esztembe....volt olyan is hogy memoria overclock fail,szerinted?Le tudnád irni nekem részletesen egy beállitási opciót?Vagy hogy mi lehet a baj?Ja és tesztelni nem szeretnék,meg képeket linkelgetni,mert ha feláll a rendszer,onnantól kezdve nem lehet gond szerintem
....ja és csak egy 3d mark dx11 erejéig kell
-
-
Stanchore
senior tag
-
KuCu_155
tag
-
KuCu_155
tag
VÉGRE cmos reset megoldott mindent !!! mostmár szépen emeli az fsb-t XD
Majdnem a kuka szélén járt a lap XD -
KuCu_155
tag
válasz
aleister #25266 üzenetére
Azt nem néztem meg ,hogy érvényesítésre kerülnek-e de majd ránézek cmos reset még nem volt ( elemet ki kell venni és vissza ? )
Bios frissítés már volt a régivel se reagált és a legújabbal se nagyon akar .
Egyszerűen olyan mintha folyamatosan vissza állítaná , de a bios meg az Én beállításaimat mutatja ez már kész vicc -
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #25254 üzenetére
cpu host clock control enabled -ok
cpu host frequency 275 -ok
pci express freq 100 -ok
system memory multiplier ezt ugy állítsd, h 1333alatt legyen. -na ezt nem nagyon értem
dram timing - beállítod neki a gyárit. -auto
cpu vcore 1.325V -auto-ról 1.32500V
cpu termination 1.2V -auto-ról 1.2000V
mch core 1.2V -auto-ról 1.2000V
dram voltage- gyári értékre. -auto-ról 1.5000V
Valahogy így?
-
ch003067
addikt
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy kicsit meghúzzam a Q6600-as procimat. Sima gyári léghűtés van rajta. Meg tudná valaki mondani, hogy hogy kell ? illetve ezzel a gyári vacakkal meddig lehet biztonságosan húzni ? -
puffneki
tag
sziasztok
van egy EP35-DS4 mobom, benne egy Q6600 G0, 8Gb Geil Ultra rammal (nem rég bővítve, de a probléma már a 4gb-os rendszer során is fennállt).
kb. 2 évig döcögött hiba nélkül 3ghz-en a rendszer, majd egyszer feltűnt a rendszertulajdonságok közt matatva, hogy 2.4ghz-en áll. újraindítottam, visszatettem az eredeti beállításokat (cpu host freq 333, mem szorzó 3.2), mire fel post közben újraindult, és visszaállított mindent alapra.
egy ideig nem foglalkoztam a dologgal, mert sem időm, sem energiám nem volt hozzá, de ma komolyabban el kezdtem vele foglalkozni, mire egy elég érdekes észrevételre jutottam.
ahogy a Cpu Host Clock controlt manuálisra állítom, a gép a post közben újraindul, mindent visszaállítva az alapértékekre.
de a lényeg, hogy ezt csinálja akkor is, ha cpu host freq-et manuálisan 266-ra - tehát az alap értékre állítom. ha hagyom autón, akkor beállítja magának a 266-ot, és megy vígan a rendszer.a memóriát a teszt idejére 800mhz-en hagytam. manuálisan v. automatára állítva, ugyanaz az eredmény.
van valakinek valami ötlete? én nem tudok mire gondolni, max. hogy az alaplap megmakkant. átállítottam minden olyan értéken disabled-re, ami kihathat a tuningra (habár itt már az sem jön szóba, mert lényegében az alap órajelet sem engedi kézileg beállítani), mint pl. a cpu EIST, CIA2, perf. enhance, stb.
ma feltettem a legújabb F6-os firmwaret (eddig az F6C volt fenn), de ua.
ötlet, vki?
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25256 üzenetére
Most vagyok kész a tuningal
Prime 95 4 óra@950 4-4-3-8
-
Stanchore
senior tag
-
KuCu_155
tag
Meg csak már kezdem unni ,hogy amit veszek még véletlen se lehet pozitív irányba terelni ..
Ugyan ez a videokártyám is semmi húzást nem tűr el , pedig egy napot barkácsoltam itthon az extra hűtésén erre kiderül értelmetlen volt az egész ... 50 fok fölé akárhogy nyúzom se bírom felvinni... erre most meg jön a proci ugyan ezzel a szisztémával .
Holnap átugrok Öregapámhoz ő úgyse használja ki a gépét megnézem az övét lehet-e húzni rendesen ha igen kicserélem a lapot, bár egy kicsit gagyibb de nem érdekel ...
Neki egy: gigabyte ga-945gcm-s2c ebbe inteles chip van hátha majd enged valamennyit ....
Ha igen elég rossz napjai lesznek a kis gigabyte GA-G31M-S2L-lapomnak :@:@ -
gban
veterán
válasz
KuCu_155 #25257 üzenetére
Persze.
Nem nagy gáz ám alapon használni a procit.
Nekem az E4500 ami 2200-on megy alapból, sima emeléssel nem bírta a 240-et, vagyis a 2640-et.
Ott ugyan 20% -kal gyorsabb volt, a 235-öt tuti bírná, de visszatettem alapra.
Ebből kiindulva, a tied menne 2300-2350 magasságában, ha hasonlónak feltételezzük a tulajdonságait.
Engem is idegesítene egy ilyen X-akta, de ez legyen a gépeddel a legnagyobb bajod.
Megnyugtató amit írtam? -
KuCu_155
tag
Végső elkeseredésre valaki tud mondani valamit
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
boxos23 #25251 üzenetére
elvileg 1.3Von mennek ezek 3ghzet...
és akkor mondom...amit nem írok, ahhoz nem nyulsz.
cpu host clock control enabled
cpu host frequency 275
pci express freq 100
system memory multiplier ezt ugy állítsd, h 1333alatt legyen.
dram timing - beállítod neki a gyárit.
cpu vcore 1.325V
cpu termination 1.2V
mch core 1.2V
dram voltage- gyári értékre.
-
KuCu_155
tag
Egyszerűen ez vicc most autora raktam a memória kezelést és így egyből érezhetőbb a gyorsulás a gépen de az értékek még mindig az alap órajelet mutatják......
Bios megjegyzi a beállításokat átállítottam a boot résznél újraindítottam és maradt ugyan az a sorrend.
Olyan mintha valami vissza állítaná az alap órajeleket mikor betölt a windows ....
Mikor elindítom a gépet az elején akkor is a 10x200 mutatja mikor biosba 10 másodperce állítottam át 10x220-ra .
Kezd kész talány lenni ez az egész dolog ... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Stanchore #25249 üzenetére
hmm...érdekes.
ramnak mennyi fesz megy?
cpu clock ratio 8
fine cpu clock ration 0
cpu host clock control enabled
cpu host frequency 450
pci express freq 100
system memory multiplier 3
dram tming select - itt lődd be a gyári időzítést.
load line calibration disabled
cpu Vcore 1.25V
cpu termination 1.2V
cpu pll 1.5V
mch core 1.3V
dram voltage - ram gyári feszét lődd be.
a többi érték maradhat normal beállításon.
-
KuCu_155
tag
válasz
aleister #25238 üzenetére
Megjegyzi a beállításokat a bios csak egyáltalán nem állítja be arra az értékre amire kellene ... most megpróbáltam végső elkeseredésemben az easytune 5 pro-t ott viszont azt csinálja,hogy beállítom az értéket újraindítom megnézem és visszaállítja az eredeti értékre ..
-
-
kicsávo
csendes tag
hello.
Szerintetek cpu tuningnál melyiket elönyösebb álitani.
A szorzót vagy az fsb ét?? -
molnarpeter
nagyúr
-
-
dvd_R+
őstag
sziasztok egy gyors kérdés
Core2duo E6400 L2 vagy B2 reversion a jobb?
-
KuCu_155
tag
Energiatakarékosság nem játszhat közre ? Mert ugye amikor nem csinálok olyan dolgokat akkor lapból vissza veszi a szorzót... megpróbálok csak 1-2fsb húzni hátha elmozdul , beállításokkal pedig semmi baj sincsen és mégse akarja az igazságot ... valaki egyáltalán találkozott valaki ilyen hibával ?
-
gban
veterán
-
KuCu_155
tag
Bios kizárva 1 hete raktam fel az újat , viszont az op rendszer az eléggé gyanús 2 éve már nem húzta újra
de még most is stabil a rendszer azért nem is terveztem
Eszek egy kicsit és megpróbálkozok Turbo módban ha esetleg az nem válik be akkor ,hogyan tovább ? :S Lapcsere ? -
KuCu_155
tag
Oké akkor megpróbálom a Turbóval ugyan ezekkel a beállításokkal ...
Most viszont azt vettem észre ,hogy újra indítottam a gépet és szépen kijelentkezik utána meg nagy feketeség és megy a gép , de nem csinál semmit ... nyomok rá egy resetet vár vár és egyszer csak újra indúl ez mi lehet ? :S -
gban
veterán
Érdekes egyébként amit tapasztaltam a saját gépemben.
Kipróbáltam egy Celeron 450-et húzni, úgy hogy a PCI, PCI-E frekije marad alap, csak a prociét emelem, szerencsére engedi az alaplap.
200 helyett 240-en ok, 245-ön Orthos, IntelBurnTest ok, XP van fenn, de alkalmazásoknál rögtön az indításkor hibaüzenettel kilép, pl. FreeCommander, ie8 esetében is.
Ugyanez a helyzet a most benne levő E4500 esetében, csak itt 240-nél hibázik már.
Hogy lehet hogy átmegy a teszteken de mégis hibázik ilyen elvileg egyszerű, nem leterhelő alkalmazások megnyitásakor?
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Hivatalosan is bejelentették a The Last of Us sorozat harmadik szezonját
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest