- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #29031 üzenetére
Juteszembe... Egy 6-5-6-17-23 vajon működne?
2,05 Volt már nagyon sok lenne? Nem akarom megsütni, és max. fémlemezt tudok rátenni... Hmm, milyen jó ötlet, ezért érdemes volt szerkesztenem a hszt
mp
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
darál0w #29030 üzenetére
Tudom, tudom
Azért egy kis különbséget mintha éreznék az 533 és a 800 MHz között...
Mondjuk az a baj, hogy sok tab van nyitva, és a vinyóm csak 5400 rpmes
Kéne egy SSD
Úgy vagyok vele, hogy kihozom belőle, amit tud, mert nem sok kedvem van fejleszteni. Jó lenne még 2-4 GB RAM is, de az pénz, netre meg így is bőven jó
Egyébként ha most vennék gépet, és egy ASRock lap tudná kiszolgálni az igényeimet a legolcsóbban, akkor azt venném, olvastam azt is, hogy csak a régebbiek gyengélkednek
mp
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
darál0w #29028 üzenetére
Eddig leginkább a procival foglalkoztam, de rájöttem, hogy nethez inkább gyorsabb RAM kell
Jól esik, jobb indokom nincs.
Amúgy 258-as BCLK-nál megtorpanok... a proci 1,275 Volton is stabil 2,7GHz körül, a lap max. 1,35-öt tud adni...
Sohatöbbet ASRockMajd még megpróbálom, hátha megy még többet ismp
-
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
boxos23 #25524 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy az egyik mag hibázott. BCLK lejjebb vagy fesz. feljebb.
Szerk: 1,735 voltNem inkább 1,375 volt?
Szerk: cpu host frequency-t tedd lejjebb 5-tel, akkor csökkennie kell az órajelnek (azért írtam így, mert én AMD K8-at tud igazánnagyonnagyon húzni, de az megy).
-
molnarpeter
nagyúr
Egy kis haladás részemről: 1,35 volton 2.703 MHz
Eszembe jutott, hogy jobb lenne a dolgokat külön szénnéhúzni (prime megy, majd RAM, VGA aztán HT), és láss csodát
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
feki92 #25306 üzenetére
Megy, aztán egy kis terhelés alatt leég. Egyszerű recept. Nekem is van ilyen tápom, az egyik használaton kívül (lecseréltem, egy vinyót megölt), a mmásik havonta van használva...
ch003067: Milyen cpu hűtőt vegyek topic
feki92: Én csak 'megtéríteni' szerettelek volna, darál0w a tunigos segítő, bár gondolom a kodegány neki sem fog tetszeni. Részemről béke van, csak a biztonság miatt.
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
darál0w #25126 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy a lapom nem túl erős tuningban (ASRock, 3 éves kb így még a gyengék közé tartozik), a procit pedig már próbálgattam, kb. 2,65-öt ment max, 2,7-n él nem sikerült életet lehelni belé. A deszka legfeljebb 1,35 voltot képes szolgáltatni. Rámjött a tuningolhatnék megint, kísérletezek vele egy kicsit.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #25120 üzenetére
Hát, ezeknek a moduloknak nincs kedvük tuningolódni
Lenne értelme annak, hogy nem Dual-ban, hanem Single channel módban mennének? Amúgy most 1,3 volton megy a proci 2,6 GHz-et, a HT 1,24-en ketyeg (alapfeszen).
-
molnarpeter
nagyúr
Hello! Két kérdésem lenne: (megj: BCL 239-en van)
1. Athlon 64x2-nek (2,1 GHz gyárilag, szorzózár 10,5-ig) mennyit illik mennie 1,35 volton? Nekem 2,6 GHz-et sikerült elérnem, most 2,5-ön 1,25 volton megy. A lapom sajna csak egy ASRock. A HT cca. 1,2 GHz-en megy (1-ről emelve).
2. 800MHz-es (DDRII) Kingmax ramoknak max. mennyi feszt adhatok? Visszaosztottam őket, 1,8 volton nem bírták a 239x4-et. Max 6-6-6-18-24-re tudom visszavenni őket.25046: igaz, most beírtam
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
kawapapa #25019 üzenetére
Elsőnek olvasd el ezt. (Szinte) minden benne van
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #24020 üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
poppfalusi #24019 üzenetére
Itt kérdezz. Amúgy egy CM 690II-t mondanék elsőre.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
darál0w #23280 üzenetére
Akkor lényegében ugyanaz, mint amit eddig műveltem a saját gépemen
Annyit tudok még, hogy 2,8GHz-es, ezt gondolom könnyen felhúzhatom 3-ra. Eddig a procimat (Athlon 64 x2) 2,1-ről 2,6-ig sikerült felcibálnom, de csak egy ASRock lappal, komolyabban gondolom menne 2,8-at is akár. Hőmérsékletnek univerzálisan megfelel a 60°C? Valamint az alapvető fícsörök nevére és jelentésére is kíváncsi lennék
Szóval alapvetően megy a tuning, csak az Intel procikat nem sok alkalmam volt megismerni, számtech órán nem igazán tudom megoldani, pláne hogy abban a teremben HP gépek vannakA jumper átrakási idejét köszi, megjegyzem
-
molnarpeter
nagyúr
Intel procik tuningjánál mire kell figyelni? AMD procit már megy, csak annyi lenne, hogy mire figyeljek.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Call of Duty: Black Ops 6
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest