- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland06
aktív tag
válasz
darál0w #24590 üzenetére
JÉÉÉÉ! MEGY!!!
HÁT most is tanultam vmit!!! Köszönöm a segítséget lehet soha nem jöttem volna rá!
Lehet akkor még mehet a tuning ezerrel(persze csak óvatosan)
A harmadikat megtartom mert szerintem nem rossz ramok és még jó lesz a köv. konfig váltáshoz is majd az már intel lesz. -
poppfalusi
tag
Abban tudna valaki segíteni, hogy a laptopom 2,2 GHz-es de mindig csak felén jár azaz 1197.1 MHz körül !!
Multiplier 6*
Bus Speed: 199,5 MHz
FSB 798 MHz.És még játékokba se állítja 2,2-re
.. Régen amikor még 32 bites windows-om volt volt egy progi amivel sikerült felhúzni rendesre de annak nincs 64 bites változata így nem megy..
Valakinek van ötlete ??
(A laptop BIOS-a tök üres, az semmit se enged).
-
Roland06
aktív tag
-
Roland06
aktív tag
válasz
darál0w #24567 üzenetére
Sikerült a régi bios-t felrakni.
Most annyi volt a változás, hogy 3.7Ghz-en a proci teszt ismét jó volt de a ram-nál
kék halál (ez még nem volt csak széthullott a kép vagy újraindult)
Majd holnap újra próbálkozom és ha mégvan türelmed hozzám akkor elküldöm a BIOS beállításokról a képeket.
Köszönöm.
Jó éjt. -
darál0w
Jómunkásember
-
Roland06
aktív tag
válasz
darál0w #24560 üzenetére
Megpróbáltam megint szorzón állítani de csak egy lépésekben és most már olyan szinten nem bírja, hogy a BIOS azonnal megfagyott!!!!! Nem tudtam vissza állítani eredetibe mert rögtön lefagyott!
Most már csak azt kellene kiderítenem , hogy hogyan lehetne visszaállítani a régebbi bios-t. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
poppfalusi #24563 üzenetére
-
poppfalusi
tag
Halii !!
Tudnátok nekem abban segíteni hogy a ram időzítéseket hogy kell beállítani?? Sajnos teljesen kezdő vagyok ez lenne majd az első... Biztos kérdezték már csomóan ezt a dolgot de ennyi hozzászólást képtelenség átnézni
.
G.Skill Ripjaws RL (2X4GB) - Dual -1600 - CL9 -9-9-9-24- 1.5V P8P67 pro lapom van!
Lehetőleg minél jobb eredményt szeretnék. Mondjuk ha 2000re állítom a ramokat kell +fesz?
Az időzítéseket meddig lehet levinni?Köszi!
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
hermanyi #24549 üzenetére
Jah ha csak energia gazdálkodás akkor nem akarom kikapcsolni természetesen. Csak kérdeztem, de akkor most már tudom miért veszi le...
Nah alapfeszen sikerült felrántanom 2,9-re: 415x7 fesz autó. Ramok visszaosztva, de így is már 830-on mennek, illetve megy ,mert egyenlőre csak 1 modul van benne. Így most stabil.
Üdv
-
Roland06
aktív tag
válasz
darál0w #24554 üzenetére
Nem tudom mi van!!
Most minden auton (megint) és most stabil minden teszt!!!
Egy kicsit emelek a szorzón (hozzá a megbeszélt feszültségeken is persze) és már odáig eljutottam, hogy a proci teszt megy 3.8Ghz-en de utána vagy lerosszabb esetben a ram teszten azonnal kifagy.
ÉS A LEGROSSZABB HOGY csinált olyat egymás után vagy 3-4x , hogy a BIOS lefagyott!!!!!
Nem bírtam auto-ra visszaállítani mert mielőtt mindent visszaállítottam volna addigra lefagyott.
Nem tudom, hogy lehet-e köze annak, hogy nem rég frissítettem a BIOS-t. (ez a legújabb)
Nem tudom visszarakni a régit mert nem engedi a régebbire frissíteni (ASUS update)
Lehet nem bírja a tuningot? 3.7GHz alatt mondjuk nem próbáltam de ha nem megy annyival sem akkor tök mind1 mert írtam, hogy BFBC2-nél a crossfire-t nem hajtja meg. -
Roland06
aktív tag
Kezdek elkeseredni mert most már minden autón van (3.4Ghz gyárilag) és itt sem megy
a prime teszt.
Lehet, hogy elszállt vmi? proci vagy ram tönkre mehet így? -
Kiskutyák
aktív tag
válasz
darál0w #24514 üzenetére
Itt van pár kép a BIOS-ról.
Kérdésem, most 386*7 en van, memória visszaosztva, auto feszen. Be is bootol rendesen a win hiba nélkül. Everest stabilitás teszttel lett tesztelve, ment hiba nélkül. De ha nincs terhelés alatt akkor vissza veszi a szorzót. Ha van terhelés akkor újra megemeli.
Hol tudnám ezt kikapcsolni????
-
Roland06
aktív tag
Memória sebessége DDR3-1333 (667 MHz)
ezt írja az everest -
toolz
csendes tag
szia lehetne 1 kérdésem lenne 1 asus p5qse 2 alaplapom amiben geil ddr2 1066 mhz cl 6 ram üzemel de automata beállitásokkal csak 800 mhz n megy.Bios alatt adtam neki 2.0 voltot mivel a ram ennyit igényel átállitottam az idözitést 6 6 6 18 ra és a mhz 1066.ment is ezekkel a beállitásokkal de sajna csak 1 2 bekapcsolásig azután alig akart bekapcsolni a gép volt 1 pici hatás szünete de elindult.A biosom asus alaplapi 0801 verzio.Jelenleg q 6600 provim van és 650 w tápom.
átálitottam mindent automata beállitásra és azota tökéletesen megy a gép de csak 800 mhz n ? mi lehet a probléma v a hejes beállitás sz ted? köszönettel Makai Zoltán
-
Roland06
aktív tag
válasz
darál0w #24524 üzenetére
Vmi javulás van!
Van az alaplapon egy un. "turbo key" kapcsoló és az be volt kapcsolva!!!!!!
Lehet az zavart be. Most 3.8Ghz -en tesztelem és elég stabilnak tűnik.csak még a cpu feszt hagytam auto-n és 1,45V megy így 65C -ig megy a proci (de talán ebből lehet le venni).
A HT és NB frekit kell állítani vagy maradhat auton. -
Roland06
aktív tag
-
Roland06
aktív tag
-
Roland06
aktív tag
válasz
darál0w #24506 üzenetére
Akármit állítok (húzom , fixálom ......), csinálok 3,8GHz nem bírja.
Még volt olyan, hogy a BIOS is lefagyott. (az már a legújabb)
Nem értem! Ezért kértem itt segítséget mert olvastam itt is, hogy sokan tudnak 3,8GHz felett kihozni ebből a prociból. És arra gondolok, hogy az enyémnek is menni kellene csak vmi rosszul állítok (vagy nem állítok).
Nem hiszem , hogy annyira rossz a konfigom, hogy amiatt nem menne.
Van még ötlet?
De azért köszönöm a segítséget. -
-
Roland06
aktív tag
válasz
Roland06 #24507 üzenetére
Egyébként azért szerettem volna "tuningolni" mert 3.6-37Ghz alatt azt vettem észre, hogy a két 5770-es crossfire vid.kártyákat nem hajtja meg rendesen. BFBC2-vel játszom és 50-60%
fölé nem megy a kihasználtság az említett frekin. viszont felette már gyönyörűen szalad. -
-
Roland06
aktív tag
válasz
darál0w #24504 üzenetére
CPU Fsb-re gondoltam.
A HT NB órajelek azok auto-n vannak (asszem)
Pcie freki az 100-on
Nem egyszerű nekem az alaplapom bios-a mert az "Ai Overclock Tuner" opcióban
van "auto" "manual" "D.O.C.P" és utóbbinál több állítási lehetőség is van. (nekem egy kicsit kínai)
Most a megbeszélt értékeket állítottam és a proci 1.375V -on volt és teszt indítás után azonnal újraindult. 3,8Ghz-n.
És ennél nagyobb feszen (proci) meg már bőven 65C hőm. felett van. (rossz lehet a hűtőpasztám???) -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Roland06 #24503 üzenetére
orajelet? mármint ref clockot?
nem hiszem, h ref clokc emelésével stabilabb lenne ugyan azon az orajele...sőt egészen biztos, h nem is hűvösebb.
azonban ha ref clockal emelsz, akkor oda kell figyelni minden feszre + frekikre.
pcie freki 100.
feszek kezdésnek normal értéken. nem AUTOn. aztán lehet őket emelgetni...
aztán vissza kell osztani a HT, NB és ram orajeleket is, mivel ezek is emelkednek ref clokc emelésével.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Call of Duty: Black Ops 6
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest