- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
FSB 1.1Vrol míg MCH 1.25Vrol indul nálad.
ramod akkor ezekszerint 1066os
btw everest megmutatja neked mennyi is megy ramoknak. érzékelőknél kiírja.
a következő lépés az, h csökkented a proci feszültségét, addig ameddig már be nem bootol, majd ezután visszarakod oda, ahol még bootolt és indul a teszt. ha fagy, akkor +fesz. aztán kiderül mennyit is megy a proci adott feszen. 444FSB már lehet a lapkorlát miatt is. de még a proci is lehet. kiteszteljük...
tesztelni IBT. 10-12 kör max stress level. hőt figyeld. jovolna ~70fok alatt maradni. bőven
-
zalman90
őstag
üdv , help kéne , biosban az fsb 450 en van , de mikor el inditom a gépet már csak 333 , everest , cpu-id szerint is
, mi lehet a gond??
darál0w : p35-ds3/ds4 es lappalp 535 fsb is simán ki hózható , nekem is ment annyin
-
hubai
csendes tag
válasz
darál0w #14395 üzenetére
Na Hali!
Mindent beállítottam amit írtál bár volt egy kettő dolog amit ki kellett tapasztalni!
Pl.: a ddr2 overvoltage-ben ki kellett tippelnem mennyivel emeljem meg a voltage-et mert 0,05V az első emelés végül 0,40V állítottam a te 1,8V-os becslésed miatt így ha jól tippelem 2,2V kell lennie most!
Ugyanez volt az a helyzet az FSB és az MCH-nál is.
A másik 450-nél megállt mikor a windows töltött befele így visszavettem belőle 444-re.
Így most megy a gép, mi a következő lépés?
-
Dave.946
csendes tag
sziasztok.
Kicsit szeretném tuningolni processzorom.
Következőket tudom:
intel core2 Duo E8200 2,66GHZ 6MB cash
FPO száma: Q815A187
CPU stepping: C0
CPU VID:1.1500V-1.2250
Alaplap: ASUS P5qSE FSB 1600
Ram: 2Gb DDR2 1066MHZ
Videokártya.: NvidiaGeforce9600GT DDR3 512MB
Kérem aki tud segítsen nekem
várom a választ
Nem nagyon értek hozzá szal aki tud magyarázza el mit hogy -
darál0w
Jómunkásember
hali.
inkább ide írom, mint privibe, mert talán ha van olyan, akinek ugyan ilyen konfig van és még olvas is előtte, mint kérdez, akkor ez neki/nekik hasznos lehet
probálkozzunk alapfeszes tuninggal. p35ös lapban yorkfield alatt ~450nél kiapad a lapbol az FSB. ez a te esetedben ~3800mhz lesz a procinál, ami mindenre elég. de lehet megy többet is ebben a lapban, majd kiprobáljuk. ha a 450sem menne, akkor csökkenteni kell az FSBt, addig ameddig be nem bootol.
és akkor mondom.
a 3. képen egyelőre minden jo, csak a load line calibrationt kapcsold be. on vagy enable lesz.
ddr2 overvoltage controlnál meg manuálisan állítsd be a ramra ráírt normal értéket. a lap így csak 1.8Vot ad neki sztm ,az meg kevéske lesz.
a te ramjaidnak a gyári értékhez( 1066 mhz 5-5-5-15ben) 2.2V kell. ennyit ad meg a gyárto.
FSB és MCH overvoltage meg legyen 1.3V. aztán ha kell visszább is tudjuk vinni, meg feljebb is
ennyit a 3. képről.
2. kép : csak azt mondom, amihez nyulni kell, a többi marad ugy, ahogy a képen van.
ram időzítését állítsd át manualra és állítsd az elsődleges időzítéseket 5-5-5-15re, a többit hagyd auton.
Cpu host clock control enable
Cpu host frequency 450 (ha nem bootolna, akkor csökkenteni kell, addig ameddig jo nem lesz, a többi marad ott, ahol van.)
pci expressfrequency 100
cia2 disable
system memory multiplier : itt szorzokat fogsz látni. fsb*ramszorzorajel. ezt ugy kell állítani, hogy mindig a gyári értékhez közelítsen. inkább maradj alatta még, majd beállítjuk azt is, csak először a proci legyen stabil. 1066os ramjaid vannak igaz?
hajrá
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kamikaz333 #14367 üzenetére
-
-
Silentfrog
veterán
Probálkozzál kiváncsiságképpen a ramokkal.
Én nem értek a ramok nemi életéhez,de szerintem ott lesz a gond! -
rapiddani
tag
válasz
Silentfrog #14388 üzenetére
Nem, azokat nem. A cpu szorzó is marad, az fsb-t visszaállítja, a ram osztót visszaállítja, meg a ram időzítéséket automatára állítja ( nekem manuálison van 5-5-5-18). Azt hiszem ennyi. A feszültségeket nem bántja.
-
rapiddani
tag
válasz
Silentfrog #14386 üzenetére
Igen, 900-on megy, de ment már 1000mhz-en is, ugyanilyen időzítéssel, és bírta. A rendszer egyébként elég stabilnak tűnik, azon a problémán kívűl amit leírtam, hogy NÉHA újraindításnál az alaplap default helyzetbe áll. Az a baj, ha visszaveszem, csak hosszabb távon derül ki az igazság, mert reprodukálni nem tudom ezt a "hibát". De végül is ez nem olyan nagy baj.
-
azoli09
tag
válasz
darál0w #14362 üzenetére
Helló
Na akkor ez lenne a eredményema cpu feszt 1.3625v állítottam a biosba ,blend alatt terhelésre 1.299v droppolt ,de így stabil a hőfokot meg látod maximum 57 fok volt ,mehet így a gép 24/7
Ja és csak azért írtam privit mert írtad hogy nem leszel csak holnap és mondom hátha be nézel ,amúgy bocs nem akartalak zavarni -
hubai
csendes tag
válasz
darál0w #14362 üzenetére
Szia!
A hétvégén nem voltam, mert elutaztunk rokonokhoz látogatóba. Nálam ott hagytuk abba, hogy mindent állítsak normálra. Ez azóta meg is történt készítek róla pár képet is.
Kis emlékeztető:
Gigabyte GA-EP35-DS4 alaplap,
Intel Core 2 Quad Q9550 proci alap 2,83Ghz órajelen gyári hűtővel,
MSI 4850 1GB DDR3 R48502D1GOC videokari,
Kingston HyperX 2x2GB-os ramok 1066Mhz-esek,
Windows 7 Ultimate 64bites op.rendszer,CPU alapfrekije 1,275V.
Ebből szeretném a lehető legjobbat, legstabilabbat kihozni.
BIOS Képek:
[PC Health Képernyő]
[Tuning Képernyő 1/2]
[Tuning Képernyő 2/2]Ma én melózom, de déltől egyig itthon leszek ebédidőn, így ha addig írsz egy leírást mit hogy állítsak akkor kipróbálom!
Addig is Köszi!
-
rapiddani
tag
válasz
Silentfrog #14378 üzenetére
Értem, és ez esetben mit tegyek? Ugye ezen a lapon ram osztók vannak, muszáj választanom. Inkább legyen a ram 750mhz-en mint 900-on? Mondjuk ezek ilyen elég nagy hűtőbordás ramok, gondoltam csak bírniuk kéne.
Gondolom ha 750MHz-en lenne a ram, és mondjuk szorítanék az időzítéseken, semmit nem javulna...
Mennyire lenne észrevehető romlás szerinted ha a ram 750MHz-en lenne 5-5-5-18?
-
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14374 üzenetére
még egy kis hasznos olvasni való tuninghoz.
-
rapiddani
tag
Sziasztok
Volna egy problémám, vagyis valami amit nem teljesen értek, tuninggal kapcsolatban:
Mint a sigem mutatja, c2d e4400-am van, 2.0ghz -> 3.0ghz, 375fsbx8, és 1.4V biosban a pci fesz.
800mhz es ddr2 es ramom van, 900mhz en ( ez passzolt legjobban ehhez az fsb hez, 400 at nem sikerült elérni, és a ramot nem lehet unlinkelni.) 5-5-5-18 az időzítés fixen, és +0.3 vagyis összesen 2.1V fesz van adva neki.A rendszer mondhatom stabil, everest, orthos, prime95 teszteket futtatgattam, 10-20-30 percig és nem akadt ki egyszer sem. A hőfok jó.
A problémám a következő, néha amikor restartolom a gépet, kikapcsol, majd vissza, és olyan mintha úgy venné a bios, mintha vmi fail lenne és az alaplap visszaállítja magát alaphelyzetbe. Aztán biosban visszaállítom a tuningot, és simán elindul megint. És ez teljesen randomban történik. Ennek mi lehet az oka?
Köszi
-
-
Tomate
veterán
válasz
Silentfrog #14374 üzenetére
Nincs mit. Ezek az értékek mesések. Adjál neki a feszből nyugodtan nehogy abban szenvedjen hiányt a kicsike.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tomate #14373 üzenetére
Hálás köszönet,probálkozok akkor bátran.!!
Bár a hőfokok kicsit érdekesen néznek ki. 18 fokos szobában 21 fokos a meghő,egy orai eveset terheléssel 35 nél többet nem mutatott még egy program sem
A régi c2d tuninhőfokokhoz képest hihetetlen számok. ezek.
ott ugyanezzel a tx hútéssel 70-75 fok volt sokszor,igaz 75% tulhajtással 1.5volton. -
Tomate
veterán
válasz
Silentfrog #14372 üzenetére
Nem ez a vége. Adhatsz neki 1,5V-ot is csak az már olyan 3,8-4ghz környékére szokott kelleni. AMD-nél adhatsz neki feszt bátran ha van mellett hűtés nem lesz gond. 60C fölé ne menjen tartósan és akkor jó. Prime95-el teszteld a procid. A legfrissebb biosnak pedig ajánlott utánanézni.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tomate #14371 üzenetére
Biost nem frissitettem,kb egy hete van meg a konfig csak.
Egyenlőre csak egy kicsit szerettem volna húzni a processzort,de nem sok siker volt eddig.
Viszont érdekes modon durván alul tudom feszelni a procit,1.3 rol 1.1 voltra és eddig még nem volt bajom vele egy játékban sem./bár csak kettőt probáltam miota megvan./
Akkor 1.375 az utolja amit adhatok neki,ez a vége? -
Tomate
veterán
válasz
Silentfrog #14370 üzenetére
Igen Autora. Nem valószínű, hogy nem megy jobban azért mennek ezek szépen. Nem ismerem ezt a deszkát szóval nem tudom, hogy lehet emelni a CPU NB feszt és, hogy mennyit ad meg alapnak azt se tudom. Bios a legfrissebb?
-
Tomate
veterán
válasz
Silentfrog #14368 üzenetére
ACC-t engedélyezd attól csak jobb lehet. Procinak adjál nyugodtan 1.375V-ot, persze nem árt ha van egy jobb hűtésed hosszútávra. (közben látom van
) A többi elgondolással nincsen baj. CPU NB vid-nek adhatsz esetleg még egy kicsi feszt ha tudsz.
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Tanács kellene nem boldogulok.
X 4 925 phenomot akarnék tuningolni
Elkezdtem emelni az fsbt 200 rol 210 ig engette az eredeti szorzo mellett,utánna nem indult el a windows
Visszavettem a szorzokat cpu szorzot,Ramokat,1333-rol 800mhz re ,HT-t szorzot is visszaosztottam,hogy nem érje el a az eredeti 2000ret, ugy kezdetem emelni az fsbt,ugyanugy kifeküdt 210 mhznél.
Emeltem egy kis feszt /1.3rol 1.325 ig/ ugy probálkoztam vele.
Igy se megy.
Mit csinálok rosszul?
Az acc tiltva van,nem ez a gond? -
kamikaz333
tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném. Tuningolni szeretném majd a konfigom, és érdekelne, hogy mik a kilátásaim ezzel a konfiggal:
Alaplap: Gigabyte GA-P35-S3G
CPU: E8500
RAM: 2x1GB Kingmax 800 Mhz
VGA: ATI 4850Tápot ás CPU hűtőt szeretnék, venni hozzá. Mit tudnátok ajánlani? A keret elég szűkös maximum 15k, ha lehet minél olcsóbb legyen, de persze a minőség a legfontosabb.
-
Bacy85
csendes tag
Jéé! FUJITSU SIEMENS alaplap?
még nem is hallottam róla...
Node:Soft menüben találod ha minden igaz. Persze lehet eltérés a gyártók özött , de a fenntről legelső menüt keresd .
-
illes14
tag
Sziasztok!
A következő számítógépet szeretném egy kocsit tuningolni:
Processzor: DualCore Intel Pentium D 820,2X2800MHz
Videokártya: ASUS Radeon HD 3850 X2 1GB
Memória: 3GB Kingmax DDR2 667MHz memória
Tápegység: Corsair 450W
Merevlemez: 500GB Samsung HDD
Alaplap: FUJITSU SIEMENS D2151-A1Na, az lenne a kérdésem, hogy a BIOS-ban hol találom azt a menüt ahol a FSB-ét lehetne növelni.
De ha nem tudjátok, akkor, ha tudtok, akkor mondjatok légy szíves egy jó CPU tuning programot. -
Bacy85
csendes tag
válasz
darál0w #14362 üzenetére
Szia\Sziasztok
Olyan kérdésem lenne ,hogy northwood magos 2400as cerkámmaé (alapból 24x100) most 24*125 (3000 MHZen vagyok stabilan eddig fagyásom nem volt normál használatnál (netezés filmnézés wow-ozás). Intel Burn-el vagy Prime-al max 52 fokra ment. Szerintetek húzzam tovább?
A memóriám 400Mhz-es elvileg ha jól számolok akkor 138as FSB-nél menne a memoriám közel annyin de ekkor a CPU-m már 3312-n menne.
Szerintem ezt már nem bírná.Vélemény?
Ja igen így számoltam: (138*24)*24 /400
ÜDV!!
-
SajtosKuszob
tag
válasz
SajtosKuszob #14360 üzenetére
szóval senkinek semmi 5lete?
-
darál0w
Jómunkásember
haliho.
ha van olyan, akinek elkezdtem segíteni és más nem fejezte be, akkor írjon
holnap írok majd neki, mivel egész nap itthonvagyok
-
krammerka
őstag
Üdv!
Adhatsz neki 1,4V-.ot,de sztem valahol itt lesz a vége az E2220-nak.Ezek nem annyira tuning bajnokok,ha be tudod lőni 3,2GHz körül,és 1,35V-al,az használható lenne 24/7-ben is.
Orthos, és a prime miért megy egyszerre?
Ha lehet,akkor inkább a prime...........Lalika85: cpu-z progit használj az everest mellett,a hőmérséklet méréséhez pedig real temp-et ajánlanám.
A 4GHz nem rossz eredmény,csak az az 1,3V picit sok hozzá,azt tudnia kellene kissebb fesszel is.Persze ez sem fogja tönkretenni a gépedet,attól ne félj.
-
SajtosKuszob
tag
Szasztok!
Volna nekem egy ASUS M3A78-VM (AM2+) alaplapom, és egy AMD Athlon II X2 245 (AM3) procim 2Gb DDR800 rammal.
Gondoltam felhúzom a 2.9GHz-et 3.2-re kiváncsiságból.
Ugyi szokás szerint a memóriát és a HT linket visszaosztottam ahogy kell, hogy ne menjenek 2000MHz illetve 800MHz fölé.
Viszont mikor CPU-Z-vel meglestem, láttam, hogy az Északi Híd órajele 2000 helyett 2150 volt ha jól emlékszek.
BIOS-ban nem tudom visszaosztani, csak a feszültségét emelni.
Mennyire lehet káros, ha 2150-en hagyom, vagy hogyan lehet visszaosztani?
Lehet az alaplapom nem támogatja?Választ előre is köszi.
-
azoli09
tag
válasz
Lalika85 #14355 üzenetére
Helló
Picit sok az a hőfok.
Amúgy meg blendel teszteld olyan 1 órát legalább , és ha stabil akkor próbáld a cpu feszt lejjebb venni, a házadnak milyen a szellőzése lehet attól ilyen meleg .
Nálam például 1.35v cpu 4000mhz ibt alatt maximum 65 fok .
De én is kezdő vagyok, de sokat olvastam és így már nem olyan nehéz ,csak a fesz meg a maximum hőfok ami engem aggaszt mert mindenki mást mond . -
Dapro
senior tag
Helló.
Szóval a mostani beállításaim:GA-P31-DS3L lap
E2220 proci333x11
1.35v
pci fre. - 100
system memory multiplier spd - 2 (így 800)orthos 1 hibát ir ki kb 2 perc után.
mi lehet a baj?
1.3v óta próbálom és mindig hibázik, de most legalább nem fagy ki. Kevés az 1.35v neki?
vagy hiányzik valami? ez a legmagasabb beállítás eddig amin elindul.
így 2.4ghz ről 3329.86-ra raktam. hőmérséklet is jó. 50fok körül. mi lehet a baj?amugy 3.2nél találtam egy stabilt. itt az orthos sokáig ment csak reseteltem és utána csinaltam a képet, a képen meg az orthos épp idle....
[link]
vajon meddig mehetek fel?
Az orthos amúgy miért ír ki 3996mhz-et? nem is annyin van. meg a prime is annyit ir -
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon található konfig tuningolásához kérnék egy kis segítséget. 2.8Ghz-ig tudtam stabilan húzni, felette már fesz emeléssel is instabil volt a rendszer (csak a proci kapott feszt meg a memória, az gyárilag a 2.1-et szereti). Eddig egy C2D E4500 volt benne, ez még 3.3Ghz-n is stabil volt.
Előre is kösz a segítséget!
-
Lalika85
csendes tag
Sziasztok!
Próbálkoztam a tuninggal. EKL hűtővel max 72fok így meghúzva prime95-el. nyitott házban.Everestből másoltam ki ezeket:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz, 4037 MHz
Intel Core 2 Duo E8500, 4033 MHz (9.5 x 425)Valódi órajel 425 MHz (QDR)
Effektív órajel 1698 MHz
Sávszélesség 13585 MB/mpValódi órajel 425 MHz (DDR)
Effektív órajel 849 MHz
DRAMSB arány 1:1
Bioszban ezeket állítottam be:
pici freki 100
Cpu host frek 425
system memory multiplier (spd) 2.00
cpu fesz 1.3
a ram 850mhz + 0.125v
nb normál
vtt normál
sb normálEz így jó? változtassak valamit? Most csinálok ilyet elösször.
Ez nem károsítja a gépet? Megmarad ugyan az az élettartam?
-
Dapro
senior tag
válasz
rvn_10 #14351 üzenetére
Jelenleg 250x12-n megy. így stabilnak tűnik. 266x12-t próbáltam de akkor már bios recovery-t nyomott egy reset után magának.
A fesz auton van. 1.2 körül osztja ki magának. Nem tudom h lehet e auton hagyni vagy sem de igy fel ora orthos teszt utan stabilnak tunik. hőmérséklet sem megy 55 fok fole. nem tuningolva 35 fole nem megy.
-
hubai
csendes tag
Itt vannak az ígért képek a Bios-ról:
[PC HEALTH Képernyő]
[MIT Képernyő 1/2]
[MIT Képernyő 2/2]krammerka, darál0w várom a tippeket mit, hogyan állítsak be!
Előre is köszi!
-
Dapro
senior tag
Sziasztok. Megvan az új alaplapom. Szeretném, most kérni a hozzáértő személyeket, hogy aki ráér az segítsen nekem ma beállítani a cpu tuningot esetleg ram tuningot.
Jelenleg egy olyan probléma is fent áll, hogy valamiért a cpu-m szerintem le van korlátozva ebben az új lapban. 3dmark06-t futattam, hogy lássam, gyorsabb-e az új lapban a gép de kevesebb pontot kaptam. a proci pontjai jóval kevesebbek voltak.
Információk a gépemről még egyszer: [link]
Ha lehetséges akkor azt kérném, hogy a szakértő aki segítene felhúzni a processzort, esetleg a ramokat (vagy hogy MSI Afterburnerben akár egy pici tuningnál is miért hibázik a videókártyám) kérem, hogy vegyen fel msn-re. Szeretném még ma befejezni a tuningolást és elérni valamilyen eredményt.
MSN címem: unn4m3d@freemail.hu
-
Lac@1976
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte 965 ps-3 -as alaplapom megadta magát.Új alaplapot vettem GIGABYTE GA-EP41-UD3L -t 2 hete.Sajnos azóta szenvedek vele.A régi alaplapon az C2D E4300 procim 1.8 Ghz helyett 2.8 ghz-en futott minimális bios beállítások után, 2 x 1Gb CSX DDR2 800 Mhz(CL5)memóriával, de az Ep-41 ben nem akar még 1 Mhz-et sem feljebb menni a z órajel sajnos.
Amit eddig összekapartam innen-onnan:
Core 2 Duo E4300-at akár 3.50GHz -ig lehet húzni ebben az alaplapban is(ez jó hír).PCI Express (PCIe) 100Mhz beállítása néhol 101 -et írnak.
DDR2-800 5-5-5-15 (Cl5 miatt)beállítása .C1E, C.I.A.2 ,Limit CPUID Max to 3 ,EIST
CPU Temperature Warning
CPU Fan fail warning
System Fan2 fail warning
Power Fan fail warning
System Fan1 fail warning
CPU Smart Fan control
No-Execute Memory Protect
CPU Host clock control
Mind kikapcsolása ajánlott.Sajnos miután már több hozzáértőt,sőt innen a fórumról olyan tagot is akinek pont ilyen konfigja van, megkérdeztem a tuningolásról és még így sem jutottam semmire,lényegében fel is adtam.
Ha ti ebben a tuning problémámban tudtok segíteni azt előre is köszönöm.
A biosrol készült képek,így nem indul el.: [link] -
hubai
csendes tag
válasz
krammerka #14271 üzenetére
Szia!
A hétvégén nem voltam, mert elutaztunk rokonokhoz látogatóba. Ott hagytuk abba, hogy mindent állítsak normálra. Ez azóta meg is történt készítek róla pár képet is.
Kis emlékeztető:
Gigabyte GA-EP35-DS4 alaplap,
Intel Core 2 Quad Q9550 proci alap 2,83Ghz órajelen gyári hűtővel,
MSI 4850 1GB DDR3 R48502D1GOC videokari,
Kingston HyperX 2x2GB-os ramok 1066Mhz-esek,
Windows 7 Ultimate 64bites op.rendszer,CPU alapfrekije 1,275V.
Ebből szeretném a lehető legjobbat, legstabilabbat kihozni.
-
Pee-Tee
tag
Faxa ! Egyenlőre nem akarom szénné pörgetni /gyári hűtő/, de azért megtekergetem még egy kicsit én is ... 2,80 - 3,00 már elégedettséggel fog eltölteni.
most 10x265 nél win megint befagyott, de 10x262 amin most megyeget .... asszem még egy csöpp fesz kell neki valahová ....
Most ne nevessetek ki: mit jelent a "ronts az arányokon" tanácsod a memóriánál? -
Pee-Tee
tag
No valami már kerekedik ...
Eddig: 10x szorzóval:
CPU frek: 250 / vééégre /
DRam: 500 / a 667-es miatt 600 alatt maradok egy ideig /
PCI: 100
PCI clock: 33,33
Spread: DIS
Mem: 2.00 V
CPU Vcore: 1.2625 V
FSB: 1.3 V
NB: 1.25 V
SB: 1.50 V
ICH: 1.057 VAmi fura, hogy a Core Temp/0.99.5/ és a Real temp/3.40/ között kb. 5-7 C az eltérés, azaz a Real Temp annyival többet mutat a Core Temp-hez képest ...
-
laccc85
csendes tag
Sziasztok!!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az operációs rendszer, összefüggésben van e a tuning eredményekkel?
Konkrét példán nézve, van egy E8400-es procim, MSI P45 lapban, Kingston KVR800D2N6k2/2G memóriával.
Az xp alatt a proci alulfeszelve, 0,92v-on ment 3000mhz-en.
Win7 alatt már nem megy.
nem néztem xp-n mi a vége a procinak, de 1.3 volton ment 4500mhz-n, és vid alatt, 1,15 volton pedig 4013mhz-en 40 perc prime alatt.
Most win 7 alatt ugyan azzal a fesszel, van ahol el sem indul, és ha többet adok neki is lefagy.
Tehát a kérdésem, hogy op rendszer függő a tuning?? vagy a procival van valamiKöszi a válaszokat!!
Üdv!
-
Pee-Tee
tag
Sziasztok!
Vagy én vagyok nagyon béna, vagy a gépem nem akar segíteni, de sehogyan sem bírom a CPU frekit 238-nál feljebb emelni. már adtam +feszt is az #1-ben leírtak szerint, de semmi. 11x238, 10x238, 9x238, ezeken még megy, de amint 240-re emelek a win lefagy kb. 5perc alatt. A memória lehet problémás? 1GB DDR2 667 , 2x512 DDR2 800 ...
-
Arkar
aktív tag
válasz
mokuci_74 #14326 üzenetére
OKé! értem de, én arról beszéltem neked eddig is hogy, a Q6600-as procid lassan eléri az FSB limitet, de lehet hogy a ramm többet bír ezért csak próbáltam neked javasolni hogy teszteld ki a ramm max sebbeségét, és ha megvan pl:985, 492FSB-ig próbálhatod a q6600-as FSB-jét6-os szorzón 1:1-ben, nekem a ram max 1104-et megy a lapomban, de nem fogom mindennapi használatban az E6600-asomat 6*552-ben használni , de 9*552-ben sem! Ezért inkább felosztom E6600-as vid-en 8*406, a ram pedig 1014-en, így nem kell + feszt adni semminek, mert mondjuk 9*552-őn biztos kéne a procnak vagy 2,0volt, hűtésnek meg folyékony hélium, ami mondjuk nincs ithon, meg elég drága viszont a levegő imég ingyen van!
Ez is magáért beszél:
u.a. FSB 1:1-ben
6*413u.a. FSB 1:1-ben
8*413u.a. FSB 1::1,2-ben
8*413 -
Lalika85
csendes tag
-
csacsu
tag
szerintetek mit lehet max kihozni ebből?
7750BE, asus m2n32sli-deluxe(2209).valaki adhatna valami ötletet
memoriákat visszavettem 667-re,ha nem vettem vissza és 800-onhagytam,akkor is 3,26Ghz-ig birtam menni vele
pedig még kellenee neki mennie(cpu 1.35volt) -
valaki654
tag
Hello
Van 1 MSi MEGA 865 gépezetem és azt szeretném kérdezni, hogy mér van az, hogy feljebb viszem az FSB-t nem történik semmi?(ugyanúgy 200 Mhz marad)Már próbáltam sok beállítást, de nem segített:S Lehet az a gond, hogy a lapomban nincs sok beállítás tuning téren?
-
mokuci_74
csendes tag
Na szoval akkor :
Ugy csinaltam ahogy mondtad, ime a biosbol a kep :
[Bios config screen]Namost ezek utan elindultam egy kicsit feljebb, CPU 9x320 , DRAM 960, erdemenyek :
1:1 osztas mellett DRAM 960 eredmenyek :
Azt hiszem az eredmenyek onmagukert beszelnek, de varnam a velemenyedet, hogy miert is lehetne jobb a nem 1:1 osztas..
Annyi meg, hogy a ram most 2.1 V-on megy , remelem ez meg nem sok neki, majd kiderul.
Egy ket napig most majd igy tesztelem, aztan ha jo, akkor meg megprobalok feljebb maszni, hatha... -
oxide24
csendes tag
válasz
Bacy85 #14324 üzenetére
Azon már túl vagyok, 1,9 V feszültség kevés volt tegnapelőtt a ramnak, mindig újra indult a gép
. Szóval most 2 V feszültségen jól műxik a gyári 4-4-4-12 kiosztásával 800 Mhz-en, ha jól értesültem a GEIL Ultra DDR 2 ramok tuningolhatóak akár 930 Mhz-ig is 2,3 V feszültség mellett? Mert lehet, hogy egyszer kipróbálnám
.
-
oxide24
csendes tag
válasz
Bacy85 #14322 üzenetére
Bacy 85:
A CPU Z 4-4-4-12 2T kiosztást mutat a memória állapotáról 399.6 Mhz-en, ennyire állítottam az időzítést tegnap este. Akkor most így lehet hagyni vagy állítsam át 5-5-5-15 re az időzítést? A gyári időzítést azt írja, hogy 4-4-4-12 a Geil ultra 800 Mhz-es memóriák esetében.
-
Bacy85
csendes tag
válasz
Bacy85 #14321 üzenetére
Ma teszteltem a 800-as kingmaxokat(nem kit..)Egy abit lapban,12:8-as kiosztással 5:5:5:15-ös késleltetéssel extra hűtés nélkül laviroznak 960MHz-en
2v-on.A gyári késleltetések mindíg 1,8 v-on vannak megadva,igy egy 4:4:4:12 is lehet könnyen sajna valós 5:5:5:18 is!Találtam egy ilyent
-
oxide24
csendes tag
Hali mindenkinek!
Nem rég tuningoltam a core2duo E6750 procimat 2,66 Ghz-ről 3.2 Ghz-re és a Geil ultra 800 Mhz-es memóriám időzítését átírtam 6-5-5-9-ről 5-5-5-15-re viszont a gyári időzítése a memóriának 4-4-4-12. A tuningolás következtében a memóriám most kerek 800 Mhz-en van a biosban és 2V feszültségen hiba nélkül működik.
A kérdésem az volna, hogy a memória melyik időzítését írjam be a fentiek közül ami hatékonyan működteti a memóriát? -
bulgesz
tag
az miért van,hogy ha bekapcsolom a gépet akkor egy pillanatra kikapcsol,majd után egy másodperc múlva elindul! ez történik akkor is ha mondjuk állítok valamit a biosban,és mentéssel kilépek,akkor újraindul!
-
vip3
csendes tag
Sziasztok!
Tuningolni szeretném a gépem és a biosban nemtudom beállitani mert nincs ilyen beálitási lehetöségem. Tud valaki segíteni?
Alaplap neve Gigabyte GA-VM900M v2
Alaplap azonosítója 06/01/2007-P4M900-8237S-6A7L8G10C-00
Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PG
BIOS verzió FA
CPU típusa Intel Celeron 420, 1600 MHz (8 x 200)
Min / Max CPU szorzó 6x / 8x
Eredeti órajel 1600 MHz
CPUID CPU név Intel(R) Celeron(R) CPU 420 @ 1.60GHz
CPUID revíziószám 00010661h -
bulgesz
tag
A 14290-es a 14293-as és 14294-es hozzászólásomban leírtam hogy mit hogyan állíottam be a tuningnál és milyen eredményeket kaptam!! Valaki hozzáértő nézze már meg őket és írja meg a véleményét! A cpu fesz a biosban a VID-en (azaz 1,3V-on) van,de windows alatt a cpu-z mondjuk terhelésnél 1,240V-nak írja kb (kicsit fel-le váltoik) terhelés nélkül pedig 1,272V-ot ír! Ez így jól van? nem kell valmit állítani méga biosban?
-
oxide24
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy tuningoltam a core2duo E6750 procimat 2,66 Ghz-ről 3.2 Ghz-re és a Geil ultra 800 Mhz-es memóriám időzítését átírtam 6-5-5-9-ről 5-5-5-15-re viszont a gyári időzítése a memóriának 4-4-4-12. A tuningolás következtében a memóriám most kerek 800 Mhz-en van a biosban és 2V feszültségen hiba nélkül működik.
A kérdésem az volna, hogy a memória melyik időzítését írjam be a fentiek közül ami hatékonyan működteti a memóriát? -
kop8
őstag
Az 1,5Volt mennyire sok a procimnak léghűtéssel??
Alapon 40fok körül mozog.
-
mokuci_74
csendes tag
Én inkább a rammot osztanám felfelé nagyobb CPU szorzón, mondjuk 8*300 CPU,
RAm pedig 1:1,5 (300fsb CPU:450 FSB ramm), és innen 5-össével emelném a CPU fsb-t a ram szorzón nem változtatnék!Na ez az amit nem nagyon birok megerteni, hogy hogyan lehet kulon allitani a kettot....
Tehat ha levettem 8*300-ra CPU-t, ram ddr-600 lett...
De inkabb mutatok boisbol kepet majd mondon hogy mit allitsak...
[link]
[link] -
Bacy85
csendes tag
Sziasztok!
A köv kérdés motoszkál a fejemben már régóta.
Amikor beír nektek valaki egy alaplap típust és egy gyártót akkor honnan tudjátok lökni egyből hogy milyen a lap?
Utána olvastok a lap beállíthatóságának , vagy a típusszámból ki lehet valamilyen jelölést olvasni?
2.kérdésem
Gondolkoztam a köv dolgon:
Ugye van az esetem amikor 2db 400Hz-es ramom és egy 24es szorzójú Celeronom. Ahhoz hogy kisajtoljam a ramokból a 200 Hz-et akkor a CPU-nak 138as FSB vel kéne futnia azaz 3312Mhz-en? Ekkor gondolom már nem indúlna el.
Így számoltam ki: (138*24)*24 oszztva 400-al és így kijött hogy :198,72
-
gyori222
csendes tag
szerbusz krammerka.
megtudnád nekem mondani ,hogyan kell a ramot osztani proci huzáshoz?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- ÚJ! Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest