- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dapro
senior tag
-
hadogabi1
senior tag
válasz
azoli09 #14620 üzenetére
Na megjött a proci itt a kép a beállításokról ez alá nem tudom húzni a feszültséget ez a minimumja bios-ba.
Kérdésem az lenne hogy nem magasak ezek a hőmérséklet értékek? 20 perc prime után screenshotoltam de azért a 60 - 65 fok magas nekem. Lehet elbasztam a pasztázást? Boltba vettem a pasztát vmi 200 ft-ost adtak hogy ez tökéletes. Spire - 420-as paszta fehér. Lehet sokat nyomtam rá vagy keveset esetleg a paszta lenne szar? A hűtőm Cooler Master hyper tx3-as eddig nem volt gondom vele a másik procival valószínűleg a paszta lesz a gond vagy normális a hőmérséklet?
itt a kép:
www.ultrasnyh.extra.hu/forum/proci.jpgvárom a válaszokat. a proci ventillátora maxon pörög 2800-on már.
prime után pedig ennyire hűlt vissza:
www.ultrasnyh.extra.hu/forum/proci2.jpg
-
L4D1K
őstag
válasz
azoli09 #14562 üzenetére
Reggelt neked is,
nem emeltem feszt semminél, minden maradt alapon mert egyenlőre nem merek bevállalni plusz hűtést vagy esetlegesen egy cpu cserét. Így is sok sztem a 70˙C körüli melegedés.
darál0w
Egyenlőre úgy hagytam ahogy este láttad. Most nem sok időm van/lesz vele foglalkozni, majd talán csütörtökön.
-
zalman90
őstag
válasz
azoli09 #14481 üzenetére
holnap 2 óra prime utáni hőfokot teszek fel
, a 2 hűtő között 8-9 ezer ft külömbség van ez igaz
, én ehhez 11k ért jutottam hozzá
ugy meg érte
szkrisz: biosba mch nak én is adtam +feszt , game közbe fogd meg a csipszet hűtő bordáját mennyire meleg , mert lehet rosszul mér , ha nagyon forró és éget , tegyél rá 1 ventit esetleg
-
szkrisz
tag
-
erdomester2
tag
válasz
azoli09 #14452 üzenetére
"nehogy leégjen a szobád tőle " Pont ezért irtam, h FSP a táp. A Mercury 3 év után kezdett el berregni, fél évig igy ment, aztán lecseréltem.
Olvastam, hogy feszültség témában a 90nm-eseknél 1.55V-ig lehet érdemes elmenni, a 65nm-eseknél 1.45V-ig. Elég régi a témaindító hozzászólás, de ez AMD-re vonatkozik? Csak mert a kinézett Dual Core 45nm-es...ez mit jelent? Mit számít a húzásban? -
erdomester2
tag
válasz
azoli09 #14450 üzenetére
Elolvastam a témanyitó hozzászólást/leírást, munka közben nincs időm mindenre
Gyakorolni jó lenne a mostani gépem is?Ebben 1,5 giga kingmax ram van, egy P4 524 3,066Ghz proci, egy msi x550 videókártya és egy mercury alaplap táp szintúgy fsp400, proci hűtő szintén azonos.
Mondjuk talán 3,3-ra huznám, nagy változás gondolom nem lenne, de ha ez tönkremegy nem annyira gáz, mint az új
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
azoli09 #14154 üzenetére
vszínű, h nem elég neki alapon a VTT és MCH fesz. azokat adagold neki.
VTT : FSB/CPU termination voltage nálad.
MCH : vagy ez vagy NB voltage lesz
VTTt 1.4V ig állíthatod biztonságosan MCH 1.5Vig. de bőven alatta kellene lenned. ~1.3V.
probáld meg.
(#14152) azoli09 ezt nem tudom neked megmondani. ki kell probálgatnod
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
azoli09 #14145 üzenetére
hali.
24/7re intel szerint 1.3625V, de ha jo a hűtésed még az 1.4-1.45V is belefér. de te maradj inkább az 1.36Vnál
az a drap meg dropés az 1,36Vot droppolva Loadban értem, tehát IBT alatt.
hővel meg 74°Cig mehetsz el. ha IBT közben meg is haladja, nembaj, mert a mindennapi használatban ugy sem lesz annyi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- Vigneau interaktív lokálblogja
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest