- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee33
csendes tag
ez a prime 95 nemigazán terhel semmit,vagy csak nemtom beállítani....?.orthos alatt valamikor hajnalban megfagyott,bekapcsolt a képernyővédő,és nem tudtam visszahozni,de lehet ez laphiba volt,olvastam már valami ilyesmi.endegélyezve volt a birid alvás,és ehez a laphoz már írták hogy nem tudták visszahozni belőle.kikapcsoltam,és megnézem megint...
-
zolee33
csendes tag
hát épp eggy msi g31tm-p35-öm volt most adtam el.viszont féltettem a karimat ,abban a lapban két karim is meghalt,mert a pci.e alapfrekit fel kellett húzni 100-ról 120-ra különben nem volt hajlandó elindulni.ebben legalább fix a 100....mostanság elég üres a kassza,és kiköltekeztem jóelőre....majd a nyáron lehet szó lapról.de ha addíg szépen megy a lap,akkor proci+ram csere,és passz.szóval fix voltok kellenének?az 1.33 nem jött be,akkor menjek ez alá?everestben 1.32-1.33-on van.megnézem 1.2-őn,és megyek felfele.egyszer talán jó lessz.Ramnak???????1.8/.1.9/.2.0......?videokari gyárilag húzott,ahoz semmiképp nem nyulnék,és többe volt mint a lap és a proci egyben....
-
zolee33
csendes tag
fsb-engedné állítani akár 500-ig is.440-en el is indult,fel is állt az oprendszer,de teszt alatt a ramok azonnal kifagytak...:-( vagy 800 vagy semmi...és nemtaláltam állítási lehetőséget,mint a régebbi msi lapban hogy 1/1 vagy 1/2 legyen az arány ahogy a ramokat használja,úgy többet tudtam variálni,de így ad négy vagy öt fix lehetőséget,és passz.ha túllépem a 400-as "keretet" akkor ugye felkúszik a ram is és szépen kifagynak.feszkót sose álligattam és nemigazán szeretnék,automatán megy és ment is,és semmi gond,nem melegszik.viszont egyszer stabil 1.33 v-on probáltam,de orthos alatt 1-2 mp után rögtön hiba,de automatán órákig is elmegy hiba nélkül.igazából lehet ramcsere lenne az igazi,1066-osak amik bírnák akár 1333-at is .akkor lehetne szó róla hogy húzzam tovább.és biztos hogy a ramok fagynak ki.másik lapban másik procival másik táppal stb...de az eredmény ugyanez.ha magasabban mennek a ramok 800-nál kb.tizzel,máris végük:-( .kifogtam a selejtet.ja és 6-6-6-18 on mennek 1.8 volton,papír szerint ez kell nekik
-
Logic83
csendes tag
Jelenleg 10x300-ban hasznalom, eddig meg nem probaltam mi a vege. Hamarosan erkezik 2x2gb ram es akkor akarom tovabb huzni ha nem eleg a jateknak a 3ghz.
Amugy a max FSB-t hogy erdemes kitesztelni? Bealltitok egy alacsony szorzot(mondjuk a 10-et ami most is van) es ugy elkezdem tolni az FSB-t?
-
kriszbon
őstag
Nem tudom milyen Fsp tápokkal próbáltad, mert az enyémet még a 300-as Pnf is elviszi simán(2x+12V/2x16A) amit terhelhetsz 264W-ig. A 350-est ami most van benne, azt meg 300W-ig lehet a 2x+12V-os ágat.
Igaz a mai Fsp tápoknál sokszor látok 10-15A közötti ágankénti terhelhetőséget, ami már nem biztos hogy elég. Ezeknél a másik rész erősebb már, amire nem hiszem hogy szükség van annyira mint az erős +12V-ra. -
Pörp
senior tag
Ok, tehát P35 és P45-ben kell gondolkodnom. Köszönöm! Még mindenképp felhívom a szervízt aki beletette, hogy nekem nagyon nem jó, kérdés hogy csak mert nem tudok tuningolni vele, mennyire fogja érdekelni őket... Ráadásul eladhatatlan lap előre érzem. Nem igaz hogy nem bírtak felhívni, látták a zalman ventivezérlő panelt is, gondolhatta volna nem véletlenül meg dísznek van benne... Bocsánat csak nagyon ideges lettem.
-
Pörp
senior tag
Oriási szo*ás
Egy Q6600 menne benne ebben a G41-ben gyári értékeken? Ezt azért kérdezem, mert esetleg egy P35-DS4-re el tudom cserélni sógorommal, ha belemegy
, neki Q6600 van, sose tunyingolt, ha elmegy benne alapon, lehet megpróbálom elcserélni vele.
Illetve melyik giga lap lenne nekem jó, amit még lehet kapni? DDR2-es jöhet szóba csak, és persze tunyingbarát legyen, ne ilyen 345MHz-es korlátolt szar...
-
Pörp
senior tag
Előzőleg P35-DS3-am volt. Villámcsapás miatt került a biztosító szervízébea gépem. Ott pedig anélkül, hogy előzőleg egyeztettek volna velem, vagy felhívtak volna, egyszerűen belerakták ezt a lapot, mondván a régi nem kapható, ez meg szerintük jobb. Visszaküldték a gépet tegnap, szóval ez a lap figyel benne most. Régen simán ment 3.2GHz is a B2-es E6300-al, még nem nagyon volt időm meglesni ezt, de akkor kezdek elszomorodni... Inkább a pénzt adták volna ide...
-
kilincs89
tag
nah hát ráküldtem a cuccot a gépre, nemnagyon állítgattam, 2475ös órajelen 52 fok fölé nem ment. mindez alapfeszen. az a helyzet hogy muszály vagyok húzni a gépet, mert már egy kiöregedett fostalicska... lejárt az ideje, de nincs még pénz másikra. hogy tudnám elérni a stabil 2,6ghzt?
-
yolan
őstag
Mennek ezek csak okosan kell csinálni, hűteni, jó ramokkal, jó lappal.
-
acc200
tag
köszönöm a véleményedet..
nem hiszem, hogy mostanában fogok venni gépet, vagyis tudom másra is költeni a pénzem, igazából én meg vagyok elégedve a C2D-mmal is, bár lehet h 1 quaddal jobban járnék.. legközelebb gépet, olyan 2-3 év múlva terveznék venni, max vidikarit cserélnék, de azt is minél később, és azért, hogy ki tudjam tolni ennek a gépnek az élettartalmát, azért gondolok arra, h esetleg 1 quaddal jobban járnék, de ahhoz meg lehet nem lenne rossz 1 új alaplap sem.. de ha már ott vagyok, akkor mondjuk 1 i5ös konfig is hasonló árban lenne, max alaplap lenne kicsit drágább, memória az vszeg egyre olcsóbb lesz csak.. nem tudom igazság szerint.. AMD-t annyira nem ismerem, ismerőseimnek is inteljük van és én is meg ők is meg vagyunk vele elégedve..
-
nemethati
senior tag
CPU 1.432, RAM-oknál feltoltam 2.4-re de nem használt.
Minden benchmark lefut normálisan, de mihelyt valamivel elkezdek játszani (Metro2033) kiír valami memóriahibás kékhalált és vége a dalnak.
Ha a ramok 1:1-be mennek 901MHz, cpu 3,6 akkor is ugyanez.
Most nulla tuning és nem csinálja
Kéne egy kis feszkó a lapnak? De melyik NB/SB -
KAMELOT
titán
adamssss és yolan
OKej...akkor körbenézegetek és veszek valami jó kis hűtőt.....ja mondjuk tényleg elkell a hűtő merthogyha még feszt is emelek akkor majd a hőfok is emelkedni.IBT az micsoda pontossan mert még nem hallottam róla...leírnád lécci esetleg linket is adhatsz ahonnét lehúzhatom. Kösz!
-
yolan
őstag
4.5k-ért van cm hyper 212, 6k-ért cm hyper 212 plus, 3k-ért cm hyper tx3, 9k-ért mugen 2
tessék nézelődni az apróban, ekl hőcsöves tx2-höz hasonló de elvileg jobb hűtő 4k körül
1k körül eladható a gyári, 500-ből lehet venni pasztát fecskendővel, ügyesen költséghatékonyan meglehet oldani és mehet az űbertuning, fsb 500-ra aztán durr, bár, igen, a lap hamarabb "leszabályoz" -
KAMELOT
titán
adamssss és darál0w nagyon szépen köszi az infókat!
végén megmutatom meddig jutottam...ja amugy gyári hűtő van rajta....yolan-----fentebb tetteb be egy képet amin jól látható a hőfok is. 4 percig ment a prime....tovább felesleges mivel marad ugyan annyi hőfokon.
Ha valami változás akkor linkelem a képet
-
laccc85
csendes tag
Gyárilag a ram 6-6-6-18 időzítésekkel fut.
Ezt még 5-5-5-15 ben is elviszi ugyan úgy 1000-el.
Egy MSI P45 neo-ban van benne mind ez.
A feszt ha jól emlékszem +0,1-0,2 v körül kellett neki adni.De jól mondod
majd utánna olvasok még egy kicsit, aztán leírom igy mit értem el vele, ha jobban tudom, miből mennyit lehet kipréselni
Köszi az infót
-
Tyler8
tag
köszönöm a kedves válaszod ez kicsit kimerítőbb volt mint a többieké.
ram szorzó... sajnos én nem találtam a biosba ilyesmit... se ocguruba nem látok semmit erről pedig végignéztem sztem mindent tehát ugye nem az fsb:ram arányra gondolsz?? pl most cpuz képen 1:1 össze vagyok kicsit kavarodva de nyilván nem erre gondolsz
kicsit fentebbi hszemben pedig még cpuz-s kép is van elkellett volna olvasnod!
ittisvan http://prohardver.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/hsz_13034-13034.htmlamúgy azóta 3.6-nál járok alapfeszen 49es max fokkal eddig sztem ez jó de még tovább is próbálkozzak szerinted? 960 Rated FSB nem lesz már sok egy kicsit?
ja és vgara kb 10-15öt szánnék mivel ez már egy elavult konfig de 2. gépnek megszeretném hagyni az 1.2 cerka helyett
-
laccc85
csendes tag
Hát ha nekem 1:1 ben mentek a ramok az fsb-vel,akkor max 3850MHz-et tudtam kiszedni a prociból.
És én azért irtam az 1000MHZ-t a ramokra, mert felette,már hibázik a prime-al.
és ugye a 450 es fsbvel, ha 800/1666 (ram/fsb) vel megy a gép 9 es szorzóval akkor 4500MHz- megy a proci 1000 -en a ram és igy a legstabilabb, és ahogy kérdezted is, igy megy mind a kettő maxon,stabilan.
Bár annyira nem tesztelgettem hogy lenne még jobb, de te biztos jobban értesz hozzá, lehet lenne ötleted.
De egy 7 es szorzóval azért nem néztem meg, mert akkor ugye 450-es fsb vel a proci nem menne csak 3150MHz-en és a ram nem birja csak a 450-et.
De ha még nem jól csinálok valamit, lehetne állítanmi akkor vároma segitségedezért is akarok madj 1066 os ramot, hogy kisebb szorzóval és nagyobb fsb-vel menjen
-
Tyler8
tag
sok tesztben láttam már hogy játékokba a ram nem számít sokat 1 fpst kb még a legnagyobb ramtuning is... csak a procit szeretném húzni(persze ezzel gyorsul a ram is) ameddig lehet és a videokártya húzása helyett egy jobbat akarok venni bele de kérdeztem pár dolgot...sorry de akkor leírom mégegyszer őket:
-Ha változtatok az fsb:ram arányon akkor is a cpu-zben "DRAM Frequency"-t kell kettővel megszorozni hogy megkapjam a ram sebességét?
-cpuzn a Rated FSB amit ha jól gondolom uGuruba PSB-nek írnak 800nak van megadva és tudja-e valaki hogy ennek mennyi a tűrőképessége? a képen cpuzbe 912 ez az érték
-milyen vga-t tegyek ebbe a gépbe amit még kihajt ez a proci mert 2. gépnek szeretném meghagyni(most asus 7600gt van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest