- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #15688 üzenetére
jó úton haladok, 2800MHz@1.25V stabil. 1.20V-on már megfagy, szóval mostmár csak 1.20 és 1.25 között kell megtalálnom az ideális feszültséget!
egyébként az lehet, hogy gyorsabb 1 picivel mióta lejjebb vettem a feszültséget?
amúgy megtudod nekem mondani hogy a proci FPO-ját honnan tudom kideríteni?
köszönöm! -
-
kNG
senior tag
Idle 28-29 fokosak a magok!
-
kNG
senior tag
Sziasztok, Szia darál0w, bizonyára emlékszel rám!
Megvan az új alaplap, Gigabyte P35C-DS3R!
A proci (c2d e4500) 333*9-en futott, közel alapfeszen, 1.36 v max, vid 1.325
Magasabb órajelre már kellett neki bőven a plusz fesz hogy stabil legyen, most 1.45v valós, 320*10 = 3200 MHz, teszteltem, stabil, max. maghőmérsékletek : 50-50 fok!A kérdésem hogy nem vészes ha így menne a proci a gépemben? Nem vok 24/7 user, viszont van amikor több órára úgy marad a gép (letöltés) de akkor csak a windowsban vok természetesen...a hivatalos oldal szerint a maximális ajánlott fesz az 1,5v!
Válaszotokat, véleményeteket előre is köszönöm!
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #15662 üzenetére
Most az van, hogy hagyon becsomagolva és direktbe a zip állományból indítom és akkor megy ahogyan kell neki.
benyomtam egy 10 körös max tesztet is, és hiba nélkül lefutott, szal akkor ha jól értelmezem, stabil a proci, a blend teszt szerint pedig az egész gép okés, tehát atomstabil a rendszer.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #15674 üzenetére
azzal én is mindig sz*pok...legalábbis eddig. volt , hétvégén 1szerűen nyoma veszett, és soha nem kaptam meg a vásárolt cuccot(ekkor az elado járt a legszarabbul), és volt olyan is, h pénteken adták fel a cuccot, és rá 2 hétre jött meg...balhéztam is a postán...azota hétvége kizárva postázás miatt. és az átutalások is. az is cinkes...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Killer01 #15665 üzenetére
addig kilőheted ezeket, amíg keresed a helyes beállítást, + így fel tudod mérni normálisan hogy mennyit droppol (beállított procifeszhez képest mennyire csökken a feszültség) a lapod.
- ha terhelve van a proci, az energiagazdálkodos kütyük olyankor nem piszkálnak semmit. akkor is annyi marad a drop, ha BIOSban ki vannak kapcsolva. azm meghogy IDLE mennyi a drop...hát nem mind1? -
Killer01
őstag
válasz
skywalker16 #15648 üzenetére
Nah, darál0w kolléga leírta normálisan 15644-ben
Esetleg annyit hozzátennék, hogy addig kilőheted ezeket, amíg keresed a helyes beállítást, + így fel tudod mérni normálisan hogy mennyit droppol (beállított procifeszhez képest mennyire csökken a feszültség) a lapod. Engem ez már megszivatott, a beállított 1,35-höz képest 0,04-0,06 volt az esés, persze hogy nem volt stabil a cucc. beállítottam 1,4-re, így kapja meg a gyári 1,35-öt, azóta zsír -
darál0w
Jómunkásember
válasz
dobobazsy #15663 üzenetére
ne orthossal tesztelj.
prime vagy IBT. utobbit javaslom. gyorsabb, megbízhatobb.
ha vmiért nem BOOtolna, esetleg fagyna, akkor csak a CPU feszt babráld.
1.5Vig elmehetsz.
hőfokokat meg figyeld. ne haladja meg az intel által meghatározott maximumot, ami 72°C
jaaa és a lapod 415ös FSBnél wallos lesz. p43as chipkészlet erre képes. szal nemhiszem, h babrálnod kell bármit is. sőt egyből azzal kezd
-
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #15660 üzenetére
itt is vagyok, sikerrel beüzemeltem az új beállításokat.
azt hittem hogy be sem fog kapcsolni a gép..
adok neki egy kis orthos blend-et aztán majd meglátjuk hogy bírja-e tovább a lap..
esetleg ha elérem azt a pontot, hogy nem akar bekapcsolni akkor minek adjak még feszt? vagy hagyjam rá..?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dobobazsy #15657 üzenetére
igen. annyi lesz a szorzod. akkor azt hazsnáld, meg a 2est. azok tuti mennek
coretemp akkor is annyit fog mutatni, ha csökkented, vagy növeled. az mindig a gyári értéket fogja neked kidobni
akkor 400as FSB, 2es szorzo. feszek fixálva alapon. mind.
pcie freki meg 100. és hajrá. -
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #15654 üzenetére
honnan tudom kideríteni hogy hanyas a szorzó?
a bios-ban a ramok frekijét mutatja és nem szorzót, ezért nemtudom..
jaja 7-es a proci szorzó.a VID-et én sem tudom pontosan, én 1.35-ön járattam 2800-on(még amikor be bírtam annyit lőni) és legutóbb 2600-on is. te utána tudsz nézni valahol?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dobobazsy #15652 üzenetére
jo, szoval 900mhzig stabilak. de nem mind1 ugye, h milyen szorzo...mert mint mondtad, vagyis kiderítettük, h valamelyiket nem csipázza a lap.
pcie freki 100, ramok akkor ezen a szorzon (mennyi is?) vagy 2es , FSB 400 (ha 2es szorzo, akkor ramok így 800on) , CPU szorzo 7(ennyi a max ha jol tudom
), feszek fixálva normal értéken. CPU fesz is. ezt még alapon is tudnia kell. mennyi a VID?
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #15645 üzenetére
Jaja win7 van 64 bites. Nah ha majd elmentek a konyhaszekrényesek és odaférek a gépemhez, akkor majd megnézem, de adminisztrátori módban is próbáltam és ugyan az lett a vége mint simán idítva...Lehet lassan kéne win újrarakni, mert kicsit szana-széjjel túrtam a sok fagyasztással, amikor a stabil véget kerestem tuningnál.
De ha a prime is megteszi tesztelésnek, akkor felőlem az is jó, mert az már megy vagy másfél órája.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
skywalker16 #15630 üzenetére
hali.
a fesz fixálva van vagy AUTOn?
fixáld azt
a szorzo és feszingadozás meg a C1e és EIST miatt van. ha nem kell a teljesítmény visszább veszik a procit és értelemszerűen a feszt is, így energiát és pénzt sporolnak meg neked. hasznos dolog, ne kapcsold ki.
#15636) skywalker16 hogy hol?!
hát leírtad...ez érdekes met a bios-ban a lekkissebb amire lehet állítani az 1,325
CPU voltage. ezt keresd.
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #15642 üzenetére
elindítom majd rögtön kiírja, hogy sikeresen kiállta a gép a teszteket, de valójában nem csinál semmit sem. Elötte valami hibaüzenetet ír a legelső startoláskor, hogy valami hibája van a futtatás során (windows üzenet nem a program írja ki) és ott vagy kilépek, vagy figyelmen kívül hagyom és akkor a progi kiírja hogy minden ok.
-
Killer01
őstag
válasz
skywalker16 #15636 üzenetére
Bios-ban. De milyen procid is van egyébként? Mert a legtöbbnél az energiatakarékossági ficsör nem csak a szorzóval játszik, hanem a procifesszel is.
-
pojzon
tag
válasz
skywalker16 #15636 üzenetére
Abit lapom már jó rég nem volt, de ott ahol a proci beálításait lehet bizgerálni, mint pl az fsb-t, ott egy vcpu vagy cpu voltage vagy valami hasonló menüelemet kell keresni és ott beállítani egy fix értékre.
-
pojzon
tag
válasz
viko32 #15631 üzenetére
Ez nem mutatja hogy hány magos a proci, azt pl úgy tudod megtekinteni, hogy vezérlőpult->rendszer->eszközkezelő, ahol a processzoroknál látható, hogy "hány proci" van a gépben, vagyis, hogy hány magos a proci. Ha csak egyet látsz ott, akkor egy magos, ha kettőt, akkor kettő.
-
pojzon
tag
válasz
skywalker16 #15630 üzenetére
Bocsánat, hogy "belebeszélek", de hátha tudok segíteni.
A feszültséget érdemes fixálni, mert lehet, hogy a tuning mértékéhez képest túlfeszeli az alaplap és csak melegszik fölöslegesen. Én az alapfeszes tuningnak vagyok a híve, tehát beállítom a proci gyárilag megadott feszülségértékét és úgy keresem meg a maximumot, amit bír.
Az meg hogy a szorzó változik, az nem baj, mert ha nincs terhelés alatt a gép, akkor csökkenti az órajelet, ezzel spórolva az energiával. Így kisebb lesz a hőmérséklet ezzel együtt halkabban lehet járatni a hűtőt rajta.
-
viko32
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni ha egy gépnél a vezérlőpult--->rendszeren belül a proci mellé ezt írja ki: Intel (R) Pentium (TM) CPU 3,00GHz, 3,01GHz, 512MB RAM
Akkor ez egy egymagos v egy kétmagos 3 ghz-s procit takar?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
skywalker16
csendes tag
válasz
darál0w #15615 üzenetére
Hello
Köszi a választ
Igen ezt akkor megcsináltam csak nem tudtam hogy így mondják.
De néztem everet-el és a processzor feszültség változik 1,2-1,325 között
ez érdekes met a bios-ban a lekkissebb amire lehet állítani az 1,325 (ennyire van állítva ezt magától állította be az alaplap, de néztem cpuz-val és az azt írja hogy valami 1.4..
-nak kéne lenni a feszültségnek).És a procszzor szórzója is váltakozik 6-10(1200Mhz-2000Mhz) között
attól füg mennyire használom esetleg ezeket is lehet(kell) valahogy fixálni? -
pojzon
tag
válasz
darál0w #15621 üzenetére
Akokr ma kipróbálom az ibt-t aztán meglássuk. Amúgy még tegnap egy óra small fft-s tesztet nyomattam és nem volt hiba.
Ha nem megy a progi használat szólok!
szerk: nos nekem 0,11s másodperc alatt végez a tesztel, szal valami nem stimmel...a 2.4-es verziót szedtem le, beállítottam, hogy maxstress legyen és hogy 8 szál..de valamiért nem csinálja amit kell...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dobobazsy #15626 üzenetére
látom 4 giga ramod van.
a legjobbanugy jársz, ha 4x indítod el egyidőben és mind a 4be 700MBot tesztelsz minimum 150%ig.
ha 1000en nem megy, akkor +fesz, ha akkor se, akkor magasabb FSB, kisebb szorzo, vagy fordíva. 888 és 1000mhz között még van pár mhz.
hűtőborda van e?
ha igen, akkor 2.2Vig meg se állj -
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #15625 üzenetére
igazából még hülye vagyok ehhez a memtesthez, az jó ha az összes nem használt memóriát tesztelem? vagy hogy csináljam? jelenleg fut a memtest 888 MHz-en 6-6-6-18-on 1.9 V-on. meddig hagyjam? vagy fusson le?
amúgy ha egyel nagyobbra állítom a ramot, ami körülbelül 1000 MHz, akkor ilyen csíkos bootlogo-t kapok, és nem kapcsol be a gép.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dobobazsy #15624 üzenetére
igen, "oszd fel", de ne baltával
. időzítések mehetnek lazábbra is...6-6-6-18 pl. egy 6-6-6-18as 1000es ram kb egy 900as 5-5-5-18as ramot hoz
szal...
ha hűtőbordák vannak a ramon, akkor akár 2.2V is mehet neki. ha nincs, akkor 2Vnál többet nemigen adnék nekik.
tesztelni meg memtest
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dobobazsy #15622 üzenetére
lehet nemkomálja a lap azt a szorzot, amit állítassz a ramnak és kifagy. probáld meg 1el kisebbet vagy nagyobbat.
tesztelgesd le, mi az ami jo neki...én lapom se szereti a 2,66os szorzot...
és mindenekelőtt nézd meg a ramod mit is megy. nem árt tisztábanlenni azzal, hogy mit is bír, ha huzni akarod.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
pojzon #15619 üzenetére
az, h lement a prime blend, az nem annyit jelent, h a rendzser stabilnak mondhato.
de a procit alig hajtja...arra prime small FFT kell vagy IBT max stress 10-12 kör.
ramra meg ráeresztenék egy memtestet is. ha ezek közben sincs hiba, na akkor mondhato valoban stabilnak. én blendet akkor szoktam futtatni, ha be van lőve már stabilan a proci és ram is.
a blend meg ha az én esetemben hibázik, akkor az NB és/vagya HT hibáját dobja ki.
a te esetedben meg a QPI meg mittomén miket
szal IBT és memtestet a rendszernek. ha nemtudod hogy kell használni, elmagyarázom
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #15617 üzenetére
Az első az nem tetszik, azt nem választom.
Kérek két-két darabot a másik kettőből.
Viszont lenne kérdésem megint.
Próbálgattam játszani az AC2-vel és nemtudom mennyi idő alatt de váratlan javíthattlan hw hibával elszállt a gépem (kékhalál), holott elötte egy órával teszteltem le a rendszert 2 órás prime-al (blend) és az égadta világon semmi baja nem volt, én szakítottam meg a tesztet. Ez most csak valami egyébb programhiba lehetett, vagy akkor a prime-os teszt sem 100%?
-
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #15617 üzenetére
sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy szerintetek egy ASUS P5QL-PRO alaplap megfelel tuningolásra? szeretném húzni az E6550-emet, de eddig 2600 MHZ-en nem jutottam túl, pedig egy másik alaplapban tesztelve(P5Q Deluxe) ment 3300-at is egy kis fesz emeléssel, és ki se teszteltem normálisan. Főleg mióta ráraktam az új biost, mert azelőtt még ebben a lapban is eldöcögött 2.8-2.9-et. Esetleg mivel próbálkozzak, hogy kicsikarjak még egy pár MHz-et? a CPU fesz és ram feszen kívül másnak nem mertem adni, mert nem akartam leégetni. Valami 5let? Egyébként P43 chipsetes a lapom. Előre is köszönöm!
darál0w: bocsi, véletlenül neked ment
-
darál0w
Jómunkásember
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #15613 üzenetére
Még egy gyors kérdés, szerinted az normális jelenség, ha mondjuk 2 óra prime közben (mostanában ez a legjobb elfoglaltságom
) az első két mag hőmérséklete 2 fokkal alulmarad a másik kettő mögött? ( 1-es és 2-es mag 72 fok, 3-as 4-es 74 fok) Idle állapotban egyformák a hőmérsékletek.
A gulftown-hoz tartozó gyári hűtő van fenn, lehet hogy rosszul felrakva és/vagy pasztázva?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
skywalker16 #15614 üzenetére
hali.
system/memory multiplier (SPD). ilyesmit kell keresned BIOSban. ott tudod állítani.
ha emeled az FSBt, maga a ram orajel is emelkedik. ha meg nembírja, értelemszerűen nem indul a gépezet.
FSB*ramszorzo = ramorajel.
system/memory multiplier (SPD) <--- itt vagy ramszorzokat, vagy magát a ram orajelet fogod látni. értelemszerűen a gyári orajel alá kell visszaosztani vagy a gyári orajelre. fölé egyelőre semmiképpen.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
skywalker16 #15607 üzenetére
hali.
érdekes helyzet.
pcie freki 100, feszek fixálva, ramok visszaosztva?
-
skywalker16
csendes tag
válasz
skywalker16 #15607 üzenetére
Bocsánat a hibásan írtam le a hibaüzenetet
Tehát a következőt írja ki:
Warning! Now System is in Safe Mode.
Please re-setting CPU or Memory Frequency in the CMOS SetupPress F1 to continute, Del to enter Setup
-
skywalker16
csendes tag
Hello
Hello nekem az lenne a gondom, hogy nem engedi tuningolni magát a pc-m
semmilyen szinten akár egy fsb-t sem.Ha rá adok akár egy fsb-t sokkal tovább tart neki újra indulni (Az alaplapon van egy kis két karakteres kijelző ez A0 -át mutat természetesen átnéztem az award hibakód táblázatát mondanom sem kell nincs benne A0)
És amikor elindul a következő hiba üzenetet írjaarning! Now system is in safe mode. Please re-setting CPU frequency in CMOS setup
Ha F1 et nyomok tovább megy , de alapbeállításokkal tehát a processzor a gyári frekvencián megy.A b verzió hogy nyomjak del gombot akkor meg beadja a biost.
A konfig:
Abit in9 32x-max+E4400
A ram DDR2 800 kingmax dual 2GbHa Valaki megoldást találna Nagyon megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged