- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- VR topik
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokuci_74
csendes tag
Na szoval akkor :
Ugy csinaltam ahogy mondtad, ime a biosbol a kep :
[Bios config screen]Namost ezek utan elindultam egy kicsit feljebb, CPU 9x320 , DRAM 960, erdemenyek :
1:1 osztas mellett DRAM 960 eredmenyek :
Azt hiszem az eredmenyek onmagukert beszelnek, de varnam a velemenyedet, hogy miert is lehetne jobb a nem 1:1 osztas..
Annyi meg, hogy a ram most 2.1 V-on megy , remelem ez meg nem sok neki, majd kiderul.
Egy ket napig most majd igy tesztelem, aztan ha jo, akkor meg megprobalok feljebb maszni, hatha... -
mokuci_74
csendes tag
Én inkább a rammot osztanám felfelé nagyobb CPU szorzón, mondjuk 8*300 CPU,
RAm pedig 1:1,5 (300fsb CPU:450 FSB ramm), és innen 5-össével emelném a CPU fsb-t a ram szorzón nem változtatnék!Na ez az amit nem nagyon birok megerteni, hogy hogyan lehet kulon allitani a kettot....
Tehat ha levettem 8*300-ra CPU-t, ram ddr-600 lett...
De inkabb mutatok boisbol kepet majd mondon hogy mit allitsak...
[link]
[link] -
mokuci_74
csendes tag
Ha jol ertelek akkor inkabb meg az FSB-t kene tornaztatni, hatha...mellekelt kepen lathatod, hogy memokra 1.8v-ot ir, biosban pedig 2.0v-ot allitottam be, szal ezt sem ertem..
Tovabbra is kerdes, coretemp mer hitelesen, vagy everest.... 10 fok kulonbseg a ket progi kozott jelentosnek tunik, plane ugy , hogy intel burn test alatt core temp szerint 80-82 fok volt a maximum, everest szerint meg 70-72.... Tavaly nyaron pasztaztam ujra a cuccost szal azzal nem lehet gond, cpu hutes pedig artic cooling.... -
mokuci_74
csendes tag
-
mokuci_74
csendes tag
Hello mindenkinek,
Most vagnek bele igazan a tuningba, eddig csak a procim volt huzva semmi mas ( masfel evig @3.2 GHz-en + HD encode x264-el.. , de birta
) de most az alapokrol kezdenem el az egeszet ujra, bizva a segitokesz kollegak kozremukodeseben
Most itt jarok egyenlore :
Annyi meg hogy a biosban minden auto-n van, kiveve cpu szorzo , ram freq , dram voltage 2.0 volton.
Meg egy ket dolog, everest es coretemp meresei kozott 10 fok az elteres, melyik a jo ?
Amit meg nagyon nem ertek az az idozitesek...szal ha vki vetne a dolgaimra egy pillantast azt megkoszonnem
Nyilvan meg teljes az informacio, amiket feljebb adtam de majd potolom ha megmondjatok mi legyen az amit mondanom/mutatnom kell ahhoz, hogy stabil cpu/ram tuningparost ossze lehessen hozni.Na koszi elore is
TM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest