- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asztrofotózás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
krammerka #23853 üzenetére
csatlakozom, P35-DS4 remek tuningalap, featurelistája is jó. viszont kis kétmagosra szerintem DS3 is bőven elég. drop nagyobb lesz, VRMeken pedig nincs hűtés, procinak is csak 4pinese van, de az utóbbiak inkább csak quaddal ténylegesen limitáló tényezők. bár ha ilyen 1-2ezer különbség van, akkor a ds4 meggondolandó.
-
ponuda
csendes tag
válasz
krammerka #21140 üzenetére
ha jobban odafigyeltel volna arra amit irtam..mint mondtam, azon a gepen egy corsair 850HX tap volt, ezen meg egy chieftec 350Wos....azon a tapon a 24pines csatlakozon kivul volt megy egy 8pines az alaplapra, ezena csifteken meg csak egy 4pines van fuggetlenul attol, hogy a MAXIMUSon 8 csatlakozosnak van helye...szoval a 8csatlakozos tapdugaszban jelenleg egy 4csatlakozos van
Masik, szepen leirtam, hogy azon a lapon 4GHZ nem bootolt be 1,25V alatt, ha megnezted volna a kepet akkor lattad volna, hogy az ASUS MAXIMUS 1,23V-n is bebootolt. A tag nem hiszi el, hogy a proci kihuzza a 4,5GHz-et, en pedig ezt azzal cafoltam, hogy ime ez a kep a bizonyitek, /amit mar itt az elobb bemutattam/...de tovabb nem lehet huzni, mert ez a tap kurvara gyenge egy E8600 4GHz+8800GTX-hez 4GB RAM+3vinnyo+4ventihez....
Ezert szeretnem ha valaki hozzaertobb szolna hozza, tamogatna azt amit mondtam, hogy ezzel a tappal nem lehet tuningolni....
Kosz....
-
ponuda
csendes tag
válasz
krammerka #21130 üzenetére
http://img15.imageshack.us/i/45ghz1thermalrightifx14.jpg/
ez anno volt egy GIGABYTE lapon...namost az az erdekes, h azon 4giga nem jott ki meg booton sem 1,25V alatt, most pedig siman bebootolt 1,23V-n. Lehet RAM miatt is volt, nem tudom. Minden esetre nagyon erdekes, az a GIGABYTE lap nekem komolyabbnak tunt anno, most lettem csak ra figyelmesebb, hogy ha minimalisan de akkor is kiseebb Vcore-on is bebootol..Ja, MAXIMUS lap, ami RAMPAGE biosszal ketyeg.
-
szkrisz
tag
válasz
krammerka #14467 üzenetére
huhh... kisebb feszt kapott
egyébként nekem nincs cpu vtt és dram vtt külön beállítva csak "Normál"-on hagyva... az nem para??viszont az cpu mch-t azt 1.2V-ra állítottam be
és még1 kérdés: akinek ilyen alaplapja van mint nekem (nevemre katt), annak terhelés alatt mennyi szokott lenni max az alaplapi hőmérséklet, mert nekem 57-58°C??!!
-
Dapro
senior tag
válasz
krammerka #14433 üzenetére
Helló.
Lefuttattam a ramtest-et ahogy javasolva lett. Nem talált hibát.
Lefutattam a prime-ot small fft-n és nemtudom mikor, olyan háromnegyed-1 őra után kékhalált kaptam. Multkor ugyanez volt orthossal is. háromnegyed óra után kékhalál.
Krammerka. a memory multiplier nem 2, hanem 2.4 vagy mennyi. A lényeg, hogy pont 800 legyenElírtam, bocsi
A feszt akkor meg leveszem róla.
Amúgy amikor visszraktam 3.2ghz-re (320x10) akkor is háromnegyed óra után kékhalál.
Most 333x10 és 1.36v-n van. rakjam feljebb?Köszi
u.i.: krammerka igazad volt
-
Dapro
senior tag
válasz
krammerka #14411 üzenetére
Szia.
Mit értesz az alatt, hogy a névleges órajel alatt járatom? Nem afölött?
Ha a proci hibás akkor miért ram stressznél hibázik?
Amúgy ha például 4ghz-re valahogy sikerül beállítanom és nem hibázik az orthos 1 óra alatt akkor az nem lenne stabil?
Olyankor mi történik, ha például én most így használom a gépet mondjuk napi 10 órát egy héten? Leég? Vagy mi baja lehet? És ha leég akkor csak a proci száll el vagy jó eséllyel rántja magával pl az alaplapot is? Mert ha csak a proci akkor lehet kockáztatok, hiszen így a battlefield 2 bad company high-on elfut, 1680x1050-ben.Aminek nagyon örülök.
Amúgy hogyan állítsam be 3.2-re ? mármint ?x? és hány volt stb.Tudom, hogy sok kérdés, de köszönöm a választ előre is
-
hubai
csendes tag
válasz
krammerka #14271 üzenetére
Szia!
A hétvégén nem voltam, mert elutaztunk rokonokhoz látogatóba. Ott hagytuk abba, hogy mindent állítsak normálra. Ez azóta meg is történt készítek róla pár képet is.
Kis emlékeztető:
Gigabyte GA-EP35-DS4 alaplap,
Intel Core 2 Quad Q9550 proci alap 2,83Ghz órajelen gyári hűtővel,
MSI 4850 1GB DDR3 R48502D1GOC videokari,
Kingston HyperX 2x2GB-os ramok 1066Mhz-esek,
Windows 7 Ultimate 64bites op.rendszer,CPU alapfrekije 1,275V.
Ebből szeretném a lehető legjobbat, legstabilabbat kihozni.
-
Pedro78
senior tag
válasz
krammerka #14164 üzenetére
alaplap es proci mielott egy ismeros leirta mit allitsak at:
CPU clock ratio: 7
CPU host frequency: 400
PCI express requency: 100
System memory multiplier: 2 (asszem.) Addig állítgasd, amíg alatt halványan 800 nem lesz.ebbol lett:
viszont terheles alatt felmegy a hofok es sipol a gepem, bc2 beta futott a hatterben
a hutom nem gyari huto hanem ez
viszont ha jol sejtem jobb ha visszaallitom alapra mert igy nem igazan lesz hosszu eletu a processzorom :/ azt olvastam, hogy 62.2 fok a maximum ennel a tipusnal...
esetleg valami otlet?
-
kacsuszka
aktív tag
válasz
krammerka #14155 üzenetére
"kacsuszka: a 3-as szorzó azt jelenti,hogy mondjuk egy 333-as fsb-nél 1000MHz-n fog menni a ramod."
én ezt értem...
csak beállítani nem tudom mert nem tudom mit kell állítani
itt van megint a két kép....
(IMG:/dl/upc/2010-02/24/253138_dwvw7co5wnnqqagr_fenykep0038_3.thumb.jpg)(/IMG)
-
Tubica
senior tag
válasz
krammerka #14112 üzenetére
Azért akarom lebutítani, mert nem tudom a gépet játékra használni, ugyanis az alaplapom pci-e foglalata, és a videó kártyám is rövidzárlatos lett. Ennek értelmekén nem akarom a procit annyira használni. Szerintem ha lerakom 1.4ghz-re magonként, akkor mennyi legyen a feszültsége ?
2.6ghz-nél 1.375V
Everest home 1.1-1.4 V ot mutatott ( ennyi között lehet mozgatni a feszt )
Szerinted ?
-
kacsuszka
aktív tag
válasz
krammerka #14118 üzenetére
ne har...
szoval elmondom mégegyszer...
4ghz -> 1.375 -V biosban cpu-z szerint 1.36 V.
ekkor ibt-vel 45C fok.start -> 1,2,3,4-7 másodperc 85Cfok :S -> kékhalál
sima játékkal pl dirt 2 alien vs predator...folyamatosan max 55-61C fok.
(mondjuk attol még néha leállítgatja az exe-ket)3.5ghz -> 1.25V biosban.cpu-z szerint 1.23V.
így ibt-vel sem megy nagyon fel a hőfok meg kékhalálsincs.
ezzel csak annyi a bajom hogy sima hűtővel is bírt ekkora értéket. -
-
kacsuszka
aktív tag
válasz
krammerka #14052 üzenetére
köszi
nemtudom mi van vele most arra tippelek azért jön a kékhalál mert egybol 90fokra ugrik.
de most pl wow-on probaltam ki forgattam a kaerat egyfolytaban eddig nem állt le(1.37500)
most jön a dirt 2 stb
most egy kis alien telepítés megy és a core voltage cpu-z szerint 1.368 ez eddig a max.
de nem melegszik 50fok fölé mondjuk olyankor besegít a hűtő azért -
Dapro
senior tag
válasz
krammerka #13958 üzenetére
Rendben, az alaplap beszerzés akkor már tervben is van.
Viszont másik procit nem tudok beszerezni arra már nincs keret jelenleg.
E2220 ahogy nézem ugyanolyan mint az E3200. Nem sok különbséget látok, bár nem értek hozzá, ugyanugy 1mb l2 cache és 2.4ghz. Ebből mennyit tudnék kihozni STABILan? Mármint az e2220-ból.
Viszont a 4ghz es tuninghoz grat. elég faszán hangzikValaki megmondja addig, hogy a ramokat, hogyan tudom húzni vagy az fsb-t? kipróbálnám
Köszönöm. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Arena Breakout: Infinite
- Melyik tápegységet vegyem?
- Biliárd és snooker topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest