Új hozzászólás Aktív témák
-
trailer
csendes tag
Nem tudom volt-e már rá kérdés de felteszem. Adott egy Core 2 Duo 1,86-os intel proci. Felhúzom 2.4-ig BIOS-ban profil alapján és olyan furcsaság jelentkezik hogy amikro reset gombot benyomom akkor nem resetel hanem kikapcsolódik ?
Nagyon meglepő valaki észlelte már?
-
Adiking
tag
Ezeket a mai procikat sehogy nem lehet unlock-olni?
-
Adiking
tag
És ha a szorzót emelné? 419x10-nek mindenre elégnek kell lennie.
-
Adiking
tag
Nah, megvan!!!
Erre gondoltam én.
Egyébként kicsit nagyobb, mint ahogy előzőleg írtam, 6,5x6,5x12mm. -
Ghard
őstag
Sziasztok!
Proci tuningban szeretnék segitséget kérni tőletek.
Van egy core2es e8400-as procim, ami 3,6ghz felett sehogy sem akar menni. 9xes a szorzó és 400as az fsb, semmi mást nem állitottam,ezt stabilan viszi. Ez fölé viszont sehogy nem megy, próbáltam feszt is 1,3 ig, ramnak is 2,1ig de ugy sem. A memória geil blackdragon 800mhz időzitése 5-5-5-15, az alaplap gigabyte ep43-ds3l.
Tudom hogy nincs két egyformán tuningolható proci,de ugy érzem ebből azért többet ki lehet hozni,csak nem tudom hogyan.
Előre is kösz a segitséget!
[processzor]
alaplap
[ram]
[ram spd]
[gpu] -
Adiking
tag
válasz
proci985 #15977 üzenetére
Basszus! Azt hittem meg tudom oldani egy hosszabb VGA vrm sünivel, de a mérnökök össze-vissza helyezték el azokat a rohadt FET-eket.
Most már csak azok a 0,5x0,5cm-es hosszú tüskés réz sünik maradtak. De honnan fogok én olyat szerezni?Yolan: A Chooky féle batár EKL sajna csak 1366-ra jó.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enemy107 #15969 üzenetére
jah, rinyálni nem rinyál, csak cserébe még a gigánál is sokkal jobban megfeszeli az alkatrészeket
gyakorlatban meg (komolyabb) tuningra a három fázis és a 0.15ös drop miatt az a lap totálisan alkalmatlan, hiába viszi az 510-540es FSBt.
Adiking: proc 84Wos, lap három fázisú. tuninggal emiatt is óvatosan, ha nagyon megnő a fogyasztás, akkor a lap nem fog örülni. szóval feszemelni lehet, de a proci környékén az ármaköri elemek nekiállhatnak nagyon melegedni. vigyázz azokra is, a toronyhűtők mellett az áramellátók jobban melegednek, mint a gyári mellett (bár jó házhűtés mellett a dolog kb mindegy).
-
Adiking
tag
válasz
darál0w #15966 üzenetére
Miért írtad, hogy a nagy szorzó miatt jó lesz a lap? Talán kevés FSB-t bír?
Nem akarok hazudni, de az alapfesz. asszem 1,25V
A hűtő egy normál magasságú, rézmagos gyári intel, asszem a Quadokhoz adtak ilyet. De ez később le lesz cserélve a legújabb Cooler Master Hyper 212 plus-ra. Hardvercanuckséknál legtöbbször közvetlenül a Megahalems mögött végzett!!!
-
-
Adiking
tag
Sziasztok
Van egy P4 630 (800Mhz FSB, 2MB cache, 3GHZ) procim, eddig egy gagyi AsRock alaplapban (AsRock 775V88+) hajtottam, ott nem volt lehetőség fesz. emelésre, a max. oc. így 3450MHz (230x15) lett. Ennél feljebb már nem volt stabil. Most fogok venni egy Gigabyte GA-P31-ES3G lapot, 2GB 1066MHZ-es RAM-al karöltve. Ez a lap már elvileg ad lehetőséget fesz. állításra. Szerintetek így mennyi lesz a vége? -
sto1911
veterán
Hello!
A proci 2.3 helyett 3.3-on megy, a ramok 472-es FSB mellett 944-en, feszultsegek manualisan alapon.
Tud valaki segiteni, hogy mit merre allitsak a tovabbi gyorsulas remenyeben, ill. ennek a procinak hol van a vege?
E6550, 2x2 Kingmax/ston 1066, Giga P35 DS3.
Koszi elore is!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enemy107 #15958 üzenetére
hagyd villogni, rakd manualra a feszeket.
auton a lapok hajlamosak az égvilágon mindent szétfeszelni, ami az élettartamnak/hőfokoknak nem tesz jót. néha tényleg veszélyesen (és értelmetlenül) magas feszeket állítanak be. poén, hogy ez több meghibásodásra is okot adhat, pl NB/SB túlmelegedés miatt.
-
enemy107
senior tag
válasz
proci985 #15957 üzenetére
Hát igen rájöttem hogy mégsem oldottuk meg a problémát.Ha cpu host controll bekapcsolom egyből rinyál.Nem tudok olyan összeállitást hogy ne villogjon.De ezek szerint ne foglalkozzak vele?
Mert röviden és tömören vagy nem foglalkozok vele,vagy autora tszem a system voltage controllt de akkor hiába irok neki be feszt manual utána ismét annyit ad neki amennyit akar.
Ki szerettem volna próbálni mennyit megy egy volton a proci. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
enemy107 #15955 üzenetére
olyankor is csinálnak ilyet giga lapok, ha az ember órajelet emel és közben a feszeket manualon piszkálja.
én lapom (ep35-ds4 rev2.1) folyamatosan sír, hgy nem optimálisak a feszültségek... a fenét nem, manuálisan ki lettek tesztelve, csak a húzás mellett még alul is feszelek
de ugyanígy problémázik, ha csak proc feszt állítok, illetve a jelenlegi CPU 1.25/ MCH +0.01 / RAM +0.01 mellett is. villog (nálam ezer színben), de igaza van, órajelekhez nem szabad elfelejteni utánállítani a feszt.
autoval vigyázni kell húzáskor, a lap a biztonság kedvéért baromi sok fesz szokott adni (gigák azért annyira nem, de általában az indokolthoz képest sokkal tovább növel a lap, akár olyan magasságokba is, amit épeszű ember légen nem használ).
-
yolan
őstag
válasz
enemy107 #15953 üzenetére
Fent villog, hogy nem optimálisak
ez a sor nekem kicsit keszekusza
a feszt nem ott állítod ahol látod is?
pld a proci feszt, írja mondjuk hogy 1.2000v, enter és pörgeted a nyilakkal, vagy pgup/pgdown
ha villog nálam pld azt jelenti hogy kezd magas tartományba érni, ekkor lilára színeződik, majd pirosra ha jól tudom -
enemy107
senior tag
Sziasztok ismét!
Ismét egy lama kérdés. Amikor a feszültségeket állitom fent villog hogy nem optimálisak az értékek.Ezzel nem kell foglalkozni, vagy annyira gyökér vagyok hogy nem tudom beállitani. -
dom2000
csendes tag
válasz
dom2000 #15942 üzenetére
okok akkor még egy kérdés ebben a lapban 2x1 ballistic crucial zörgöt, itt vettem mellé 2x512 corsairt ezek együtt stabilan mennek CL 4-4-4-12 ben 2 volton, amíg a corsair-ok nem voltak benne többet kapot everestben, tesztelve a ramok , most kisebb az eredmény mitől???
-
yolan
őstag
válasz
darál0w #15944 üzenetére
c2d alá p35 szerintem, memkezelése is jobb mint p45-nek, p45 c2q alá fasza
x38/48 ddr3 és cf esetén, fsb-ben azok sem mennem nagyotez így bele a nagyvilágba, tessék-lássék
Szerk.: jól látom p45t, ddr3?, akkor már x48, ddr3 téren jobb p45-nél, bár nem ismerem személyesen a p45t lapokat
-
-
darál0w
Jómunkásember
-
SpZ
senior tag
hali
Szeretném az E7200 am 3 ghz felé emelni max 3.2-3.4 ghz ra gondotam, de nem tudom hogyan kezdejek neki.
Első körben megnéztem a procim vidjét ez 1.2000
2x1GB Kingmax 1066Mhz DDR2 ramjaim vannak Hyper tx2 vel megy a hűtés
tápom Chieftec 450w -
kaf001
tag
hali!
NB órajelét melyik funkcióval tudom állítani (amd config, phoenix award bios)
előre is köszi
-
yolan
őstag
válasz
dom2000 #15930 üzenetére
65nm Conroe magos procinak ezeknél többet ne adj 24/7 beállításnak:
PLL: max 1.7V-1.8V
CPU Termination (VTT): max 1.5V (65nm-es prociknál az alap 1.2V)
VCORE: max 1.5V-1.6VMegfelelő hűtéssel!
60-65 foknál a nálam járt e6xxx-ek nem igazán bírták, dobálták már az órajeleket. -
dom2000
csendes tag
sziasztok van egy E6550 procim, szeretném tuningolni kicsit gyári 2.3 mhz sebességét mondjuk 2.6, 3 ghz re mit kell tennem alaplapom MSI p31 -f, ramok ballistic crucialok , eddig mikor kicsit emeltem az FSB -t nem indúlt el
-
Storms
őstag
válasz
darál0w #15923 üzenetére
Azért hajtom 2100-on mert 240 az FSB és ha x10 a HT akkor 2400-on menne avval ujraindul a gép most X9-en van, ha X8-ra rakom akkor 1920mhz. Sztem 2100 az egyáltalán nem sok neki. HT+NB kapott igen alapon 1.1V és a legminimálisabbat adtam neki 1.125-n megy.
Ram nicsn húzva mivel 1Ghz-es EPP módban , 960-on megy most...Táp: LINK -
darál0w
Jómunkásember
válasz
peetmaster #15916 üzenetére
igen. le is hűtené rendesen
-
Storms
őstag
üdv
Az mitől van hogy pl.: játszok GTA IV-el kb 30 percet és hirtelen kikapcsol a gép? Vagy 3Dmark06-ot futtattam nemrég és ujraindult a gép, előtte ebben is kikapcsolt. Majd ujraindulás után BIOS-ban megnéztem és 46 fokos volt a proci, IDLE-ben most 37 fokos. Gyári rézmagos hűtés van rajta. Pedig nem szokot ilyet csinálni a gép. 3600mhz-en megy most, HT Link és az NB 2100-on. Itt egy kép róla hátha ez segít: LINK
BIOS-ban :
Active Core control
ACC
Spread SpectrumEzeket mire állítsam? Hátha ez a gond...
előre is köszi
-
darál0w
Jómunkásember
-
Ramokat milyeneket ajánlotok, mert a mostani geil-eim nagyon jók csak nem tuningra. Esetleg dominator?
Köszi
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #15911 üzenetére
Meg szeretném tanulni.Alapfasszel is ugy is hogy emeljük.Alaplapi vga-val is meg jövő hétvégén lesz új avval is.333x10.5 ben járatom mindennapi használatban de nem fixáltam a feszeket eddig csak normálra állitottam.Olvasom a ph fórumot rendszeresen ugy vágtam le ez nem túl jó.Ezért szeret ném beállitani hogy pöpec legyen.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
peetmaster #15906 üzenetére
akkor erre kell egy jobb hűtő valoban
itt vetted PHn?
-
enemy107
senior tag
Próbából fixáltam 1.260-on (mert 1.264-et vett fel a képen)északi hid, ram nem kapott normalon van gondolom alaplapi vga-val nem kell.A ram vissza van osztva 800-ra.CPU-z azt irja 1.280 (290x10.5).
-
peetmaster
senior tag
válasz
darál0w #15892 üzenetére
Ez a proci egy P35-DS4-ben 1.28V-al 4.5Ghz-et produkált teljesen stabilan.
Szóval van még benne potenciál. Persze, rendesen rajta van a hűtő, a paszta pedig még az, ami gyárilag az EKL hűtőn volt. Amúgy a proci polírozott, tehát elvileg 1-2 fokkal hűvősebb, mint a többi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Kitűnő állapotú, hibátlan i7 6700
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest